News here
hirdetés

HÍREK

„Így sikerült a drágalátos kormánynak legyőzni a Covidot” – elszabadultak az indulatok L. Simon László bejegyzése alatt

Több ezren szóltak hozzá a volt államtitkár keddi bejegyzéséhez, amiben leírta, hogy a 72 éves édesanyjához nem jött ki a háziorvos, hogy megvizsgálja. Az egykori államtitkárt nem kímélték a kommentelők, sokan leírták a saját tapasztalataikat is.
Kiss András - szmo.hu
2022. április 20.


Link másolása

hirdetés

Már több mint ötezer hozzászólás érkezett L. Simon László, egykori államtitkár keddi bejegyzésére, amelyben megdöbbenését fejezte ki, hogy beteg édesanyjához nem ment ki a háziorvos, és csak telefonon lehetett vele konzultálni. A Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója ezt írta:

Elképzelhető manapság, hogy egy háziorvosi rendelésre csak telefonon lehet bejelentkezni? S ha felhívja egy 72 éves szívbeteg asszony a háziorvosát, mert vérnyomásproblémákkal küzd, s napok óta komoly megfázással, vélhetően tüdőgyulladással fekszik egyedül a lakásában, hogy ebben az esetben azt mondja neki a háziorvosa: nehogy bemenjen a rendelőbe, mert még megfertőz valakit?

L. Simon azt is hozzátette, hogy gyerekkorában Gárdonyban egy ilyen esetben "Bátai doktor úr azonnal bepattant volna a Trabantjába, s ment volna a betegéhez. Czupon doktor úr és a többiek szintén." Az egykori államtitkár nem érti, hogyan jutottunk idáig, de

azt kérte, most ezt senki se kenje a politikára és a háziorvosok fizetésére!

A posztját már közel kétezren osztották meg, és a bejegyzés alatt igencsak elszabadultak az indulatok. Többen "üdvözölték a valóságban" a politikust, és van, aki azt is megemlítette, hogy az általa leírt eset még "nem is legdurvább példa".

Az egyik hozzászóló például azt írta, hogy vele a járvány kellős közepén nem is akart szóba állni a háziorvosa, és nem volt hajlandó felírni a Favipiravirt saját pénzen elvégzett pozitív PCR-teszt alapján, mert neki "kinyomtatott lelet" kellett.

hirdetés

"Közben teltek a napok, és hamarosan életveszélyes állapotban, mentővel kellett bevinni engem az intenzívre, ahol két hetet töltöttem non-invazív lélegeztetőn, majd még tíz napot sima Covid-osztályon."

Egy másik hozzászólásban azt írták, hogy így megy ez már két éve.

"És amúgy ez megyeszékhely, és a mi orvosunk jó, de így sikerült a drágalátos kormánynak legyőzni a Covidot.

Nem kívánok rosszat senkinek, gyógyuljon meg az édesanyja mielőbb, de azért annak már ideje volt, hogy megtapasztalja a saját bőrén is, milyen a szép új világ."

Volt, aki azt írta, hogy őt a pandémia alatt az első egy évben nem látta orvos, sőt, fel sem lehetett hívni.

"Hónapokat kell várni szakrendelésre. Három hét körülbelül, mire laborra időpontot adnak.

Gyakorlatilag megszűnt az orvosi ellátás. Ha valami nagy baj van, és azonnal orvos kell, akkor marad a magánrendelés."

Egy saját bevallása szerint 37 éve háziorvosként dolgozó hozzászóló azt írta, hogy ő ugyan ellátja a lázas betegeket is személyesen, de "ha kidőlök a sorból, akkor a rendelő bezár, mert nincs helyettes".

"Talán arra kellene gondolni, hogy azért nem vizsgálnak a kollégák közül sokan személyesen és nem mennek ki házhoz, mert óhatatlanul hoznák-vinnék a vírust, ha pedig betegek lesznek (sajnos néhány kollégát el is vitt a Covid), akkor végképp nincs, aki ellássa a betegeiket."

Ő még azt is hozzátette, hogy az elmúlt 12 év semmittevését látva lesz a helyzet még rosszabb is.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Havi 24 millió forintot keres a Puskás Akadémia iráni támadója
Sahab Zahedi az orosz-ukrán háború miatt költözött Magyarországra, ahol hosszabbított csapatával.

Link másolása

hirdetés

A labdarúgó NB I. egyik, ha nem a legjobban fizetett játékosává lépett elő Sahab Zahedi az ukrán tribuna.com értesülései szerint, amiről itthon a Blikk adott hírt.

A lap Viktor Vacko újságíró nyilatkozatát idézi, aki részleteket árult el a perzsa támadó magyarországi szerződéséről. A szakértő úgy fogalmazott: „Sahab a Puskás Akadémia történetében rekordot jelentő szerződést kapott, az egyik legnagyobbat a magyar labdarúgásban”.

Zahebi közel 800 ezer eurót (320 millió forint) fog keresni ebben a szezonban, ez több mint 60 ezer euró (24 millió forint) havonta.

A Zorja Luhanszktól érkezett 26 éves Sahab Zahedi az orosz–ukrán háború után igazolt hazánkba, és az elmúlt idényben 8 mérkőzésen 4 gólt szerzett a felcsúti együttesben, ami nem kimagasló eredmény egy csatártól. A német Transfermarkt által 1 millió euróra (400 millió forint) értékelt támadóra szüksége van a hazai bajnokságban bronzérmes klubnak, mert a Puskás július 21-én már nemzetközi kupameccset játszik. Az Európa-konferencialigában a portugál Vitória SC-hez látogat két hét múlva a csapat.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Lemondott az egészségügyi és a pénzügyminiszter Nagy-Britanniában, veszélyben a kormány
Alakul a kormányválság: mindkettejük bizalma megrendült Boris Johnsonban.

Link másolása

hirdetés

Lemondott kedden Rishi Sunak brit pénzügyminiszter és Sajid Javid egészségügyi miniszter; mindketten a kormányfő, Boris Johnson iránti bizalmuk megrendülésével indokolták döntésüket.

A BBC szakértője, Chris Mason úgy fogalmazott: „Aminek ma este tanúi vagyunk – percről percre a szemünk előtt lejátszódva – az a kormány esetleges összeomlása.”

A lap egy másik politikai szerkesztőjének, Nick Wattnak pedig Johnson egyik legközelebbi szövetségese azt nyilatkozta:

„Holnap ilyenkor mindennek vége lesz. Egyetlen miniszterelnök sem élheti túl két magas rangú miniszter ilyen lemondását.”

A liberálisok és a Munkáspárt vezetői már fel is szólították Johnsont a lemondásra. A Labour elnöke, Keir Starmer azt mondta: „Egyértelmű, hogy ez a kormány most összeomlik.”

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Ha azt hitted, már nem lesz rosszabb: a 410 forintot nyaldossa az euró estére
A magyar fizetőeszköz egyetlen nap alatt 1,2 százalékot veszített értékéből.

Link másolása

hirdetés

A magyar forint fekete napja a mai – nem túlzás ezt állítani, hiszen azok után, hogy napközben rekordon, 405 forinton állt egy euró, estére újabb, vaskos történelmi mélypontot ért el a magyar fizetőeszköz. Ugyanis

délutánra 409 forint fölé emelkedett az árfolyam.

Ez 1,2%-os gyengülést jelent a magyar deviza szempontjából mindössze egy nap alatt, miközben a régióban a lengyel zloty árfolyama 0,6%-kal csökkent, a cseh korona pedig stagnált. A háború kitörése óta a forint 14,5%-kal gyengült az euróval szemben, miközben a lengyel zloty 4,5%-kal, a cseh korona pedig csak egy százalékkal – írja a Porfolio.hu.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Minden nap elönti a szennyvíz Monorierdő utcáit
A lakók tehetetlenek, a vízügy szerint túlterhelt a csatornarendszer, a polgármester jogi érdekképviseletben gondolkozik.

Link másolása

hirdetés

Hónapok óta szinte naponta tör fel a szennyvíz a Pest megyei Monorierdőn.

A vízügyi cég szerint túlterhelt a rendszer, mivel másfélszer annyian laknak most a településen, mint amikor a csatornarendszer kiépült.

Egyesével mennek a problémás helyekre a szippantós autóval, de lassan haladnak, mert nincs elég emberük. A polgármester jogi érdekképviseletet akar létrehozni, mert egyre többen panaszkodnak neki

„Akár késő este, vagy csak másnap jönnek a hibát elhárítani és addig nem tudnak fürödni, nem tudják lehúzni a mellékhelyiséget, áldatlan állapotok is ki szoktak alakulni”

– mondta el az RTL Híradójának Szente Béla.

Az RTL Híradó riportja Monorierdőről


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: