HÍREK
A Rovatból

Hivatalos: Szentkirályi Alexandra a Fidesz főpolgármester-jelöltje

A kormány a mai nappal felkérte. A megtisztelő felkérést elfogadta.

Link másolása

Már korábban is felmerült a neve jelöltként, de csak most vált hivatalossá, hogy a Fidesz főpolgármester-jelöltje Szentkirályi Alexandra lesz.

"A Fidesz Budapest a mai napon felkért, hogy főpolgármester-jelöltként megmutassuk: Budapest többet érdemel! A megtisztelő felkérést elfogadom! Hamarosan találkozunk!"

– jelentette be Szentkirályi Alexandra csütörtök délután Facebook-oldalán.

Szentkirályi Alexandra neve már március elején felmerült a Fidesz lehetséges jelöltjeként, miután az elmúlt hónapokban számos más név is keringett a Fidesz lehetséges jelöltjeként.

A kormányszóvivőként ismert jelölt 2014 és 2019 között Tarlós István akkori főpolgármester egyik helyettese volt, 2020-tól a hazai kommunikációért felelős kormánybiztos.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Hszi Csin-ping és Orbán Viktor csak ültek, és gyönyörködtek a Duna fölött gomolygó felhőkben - írja a kínai hírügynökség
Romantikus hangvételű cikkben köszönt el Orbán Viktortól a kínai állami hírügynökség. A két vezető őszinte megbeszélést folytatott.

Link másolása

Hszi Csin-ping magyarországi látogatásának utolsó napjáról számolt be a kínai hírügynökség: a beszámoló szerint a kínai elnök és felesége a magyar miniszterelnökkel és feleségével költött el egy búcsúebédet a Mol-torony tetején lévő Virtu étteremben.

A lap szerint a pénteki búcsúeseményen a két vezető és házastársaik együtt tekintették meg Budapestet, és gyönyörködtek a Duna mindkét partját felölelő panorámában.

A búcsúebéd során a két vezető az ablak mellett ült, és együtt figyelték a gomolygó felhőket. Közben őszinte megbeszélést folytattak a gazdasági növekedéssel és a vezetői filozófiával kapcsolatos tapasztalataikról, véleményt cseréltek fontos közös érdekű kérdésekről, és számos megállapodásra is jutottak

- áll a kínai hírügynökség beszámolójában, amit az rtl.hu foglalt össze.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
„Lehet jönni diktafonnal, nadrágszíjjal” – Deutsch Tamás is részt akar venni a tévés politikai vitán
Pénteken derült ki, hogy bár az állami média közleményben visszautasította Magyar Péter kérését, az MTVA mégis betartja törvényi kötelezettségét, és vitát szervez az európai parlamenti választáson induló pártok listavezetőinek.

Link másolása

Válaszolt az RTL Híradónak a Fidesz sajtóosztálya arra a kérdésre, hogy vajon Deutsch Tamás EP-listavezető is részt vesz-e az állami televízióban ritka politikai vitán.

"Ahogy azt Deutsch Tamás korábban jelezte, ott lesz a vitán. Lehet jönni diktafonnal, nadrágszíjjal"

– írta az RTL Híradó érdeklődésére a Fidesz sajtóosztálya szombat délután.

Pénteken derült ki, hogy bár az állami média közleményben visszautasította Magyar Péter kérését, az MTVA mégis betartja törvényi kötelezettségét, és vitát szervez az európai parlamenti választáson induló pártok listavezetőinek.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Leisztinger Tamás cége csapott le bukott ásványvízkirály luxusjachtjára
A luxushajóért nem volt nagy verseny. Két érdeklődő is adott ajánlatot, de az egyikük csak egyszer próbálkozott.

Link másolása

Hivatalosan is új tulajdonoshoz került az Aquarius-Aqua bukásának jelképévé váló luxusjacht. A Cassiopeia néven ismert 34 méteres hajót már át is keresztelték, most Aragónak hívják.

A G7 cikke szerint az Arago-csoport az egyik leggazdagabb magyar, Leisztinger Tamás cégbirodalma.

A luxushajóért egyébként nem volt nagy verseny: két érdeklődő is adott ajánlatot, az egyikük csak egyszer próbálkozott, így az aukciót végül egymillió forinttal a kikiáltási ár felett ütötték le (ami 850 millió volt).

Végül a vételár 851 millió forint lett, amely közel 150 millióval kevesebb a jacht becsértékénél.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Orbán Viktor elárulta! Ezt szereti a legjobban a kínaiakban
A legfontosabb kérdés, amiről a két ország vezetője beszélgetett, Orbán szerint a háború, illetve a béke kérdésköre volt. A magyar miniszterelnök elmondta azt is, mit szeret a legjobban bennük.

Link másolása

Interjút adott a kínai állami tévének Orbán Viktor magyar miniszterelnök - szúrta ki a 444. A beszélgetés során sok minden szóba került.

A félórás beszélgetés a szokásos udvariassági körök lefutása után túl sok konkrétumot Hszi Csin-Ping kínai elnök látogatása kapcsán nem tartalmaz, az egyetlen ilyen talán az, hogy Orbán is határozottan kijelenti, hogy 2026-ra elkészül a Budapest-Belgrád vasútvonal

A legfontosabb kérdés, amiről a két ország vezetője beszélgetett, Orbán szerint a háború, illetve a béke kérdésköre volt. Egészen pontosan ezt mondta Orbán ebben a témában:

„Kína és Magyarország soha nem támogatta a háborút (...). Mert azt gondoljuk, hogy a háború rossz dolgokat hoz az embereknek. Tehát a béke sokkal jobb, a harmónia sokkal jobb, az együttműködés sokkal jobb. Szóval reméljük, hogy Kína fontos béketeremtő pozíciót vagy szerepet fog betölteni a jövőben.”

Arra a kérdésre pedig, hogy mit szeret a legjobban Kínában és a kínaiakban, Orbán Viktor így válaszolt:

A türelmet.

A teljes interjút itt lehet megnézni!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk