hirdetés

HÍREK

Háromnapos nemzeti gyász lesz Argentínában Maradona halála miatt

A rendeletet az ország elnöke jelentette be.
Fotó: Alberto Fernández / Twitter - szmo.hu
2020. november 26.

hirdetés

Háromnapos nemzeti gyászt rendelt el Argentína elnöke, Alberto Fernández a szerdán elhunyt futball-legenda, Diego Maradona tiszteletére - írja a SkySports.

„Elvittél minket a világ tetejére. Nagyon boldoggá tettél minket. Te voltál a legnagyobb mind közül”

- írta búcsúzó tweetjében az ország első embere, akinek Twitter-fala tele van Maradonára emlékező képekkel és videókkal. Többek között megköszönte Emmanuel Macron francia elnök részvétnyilvánító levelét is.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Mesterlövész vigyáz Áder Jánosra, egy pingponglabdát akár kétszáz méterről is meg tud lőni

A férfi 15 évnyi tapasztalattal rendelkezik: a merénylő dolga, hogy a rést keresse a pajzson, ők pedig azért felelnek, hogy a pajzs mindig jó irányba álljon.
Címkép:Facebook/Áder János - szmo.hu
2021. március 06.

hirdetés

Magyarország egyik legjobb mesterlövésze védi Áder János köztársasági elnököt és családját a Készenléti Rendőrség Köztársasági Elnöki Őrség kötelékében – írta meg a Blikk.

A férfi 15 évnyi tapasztalattal rendelkezik, egy pingponglabdát akár kétszáz méterről is meg tud lőni.

A lapnak Pomozi Sándor ezredes, az egység parancsnoka elmondta:

„Nem árt, ha híre megy, hogy ilyen ember is van a csapatban, hiszen elveszi a kedvét annak, aki esetleg próbálkozna. Inkább keres magának másik célpontot.”

Az ezredes szerint a legtöbb esetben nem azért van szükség egy mesterlövészre, mert a védett személyek félnek egy támadástól, hanem mert egészen más szemmel képesek elemezni egy-egy helyszínt és helyzetet.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Ellenzék: Orbán megbukott, Nemzeti Oltási Bizottság vegye át az oltási teendők megszervezését

A DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd azt követeli, hogy a járványügyi szakemberek, az orvosi kamara és az önkormányzatok bevonásával létrejövő szakmai testület tervezze és hajtsa végre az oltási programot.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. március 06.

hirdetés

Közös közleményt adott ki szombaton a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd.

Az ellenzéki pártok azt írják:

Orbán Viktor megbukott, kormánya képtelen elvégezni az oltási teendőket,

ezért azt kérik, hogy egy Nemzeti Oltási Bizottság vegye át ennek megszervezését a kormánytól.

„A valaha volt legnagyobb létszámú kormányzati bürokrácia képtelennek bizonyult a gyors, hatékony és emberséges cselekvésre.

Ma szinte semmi nem működik abból, amire a válságban az országnak szüksége lenne.

Minden más esetben indokolt lenne Orbán Viktor azonnali lemondása, ám most, a járvány és a gazdasági válság miatti drámai helyzetben az emberi életek és egzisztenciák megmentése minden más szempontot felülír. Az első és legfontosabb feladat itt és most a tömeges oltások gyors és zökkenőmentes megszervezése. Bebizonyosodott, hogy Orbán Viktor és kormánya erre képtelen és alkalmatlan” – fogalmaznak közleményükben.

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Merkely: május közepére várható a járvány lecsengése

A rektor szerint, aki eddig megúszta a koronavírust, annak csak szerencséje volt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. március 06.

hirdetés

Jelenleg több mint 7 ezer koronavírusos beteget ápolnak kórházban Magyaországon. Merkely Béla pedig arról beszélt, hogy a Semmelweis Egyetemen kezeltek száma a héten már tíz százalékkal meghaladta a novemberi csúcsot, az intézmény intenzív osztályainak 60–65 százalékát teszik ki a koronavírusos betegek.

"Aki eddig megúszta a fertőzést, az nem az immunitásának, hanem a szerencséjének köszönheti elsősorban, és csak idő kérdése, hogy megkapja a vírust"
- mondta a rektor a Magyar Nemzetnek.

Merkely arról is beszélt, hogy valójában sokkal több fertőzött lehet, mint amennyit azonosítanak, mert sokan akkor se mennek el tesztelni, ha a környezetükben valaki megfertőzödik, vagy tüneteket észlelnek magukon.

A nyájimmunitás kialakulásához Merkely szerint minimum három-négymillió embert kell beoltani.

A rektor egyetért az oltási rend megváltoztatásával. Az operatív törzs pár napja arról döntött, a Pfizer/BioNTech vakcináját három hét helyett 35 nappal az első oltás után, míg az AstraZeneca második adagját az eddigi 4 hét helyett 12 héttel az első oltás után adják be.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

„A hitelességünk forog kockán” – kidobná a Néppártból a Fideszt a bajor CSU elnöke

Markus Söder szerint a Fidesz az európai jobboldal újjáépítéséről szóló bejelentésével „végképp búcsút mondott az EPP-nek”, és a pártcsalád „kereszténydemokrata értékeinek és alapvetéseinek”.
MTI, fotó: MTI/EPA - szmo.hu
2021. március 06.

hirdetés

A Fidesz európai néppárti (EPP-) tagságának megszüntetését javasolta a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke egy szombaton ismertetett nyilatkozatában.

Markus Söder pártelnök, bajor tartományi kormányfő a Süddeutsche Zeitung című lapnak kifejtette, hogy a Fidesz az európai jobboldal újjáépítéséről szóló bejelentésével "végképp búcsút mondott az EPP-nek", és a pártcsalád "kereszténydemokrata értékeinek és alapvetéseinek".

Ezért minden harag nélkül pontot kell tenni a történet végére. Nem szabad "a végtelenségig meghosszabbítani" a Fidesz EPP-tagságának felfüggesztését, hanem "szét kell válnia útjainknak"

- mondta a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) testvérpártjának vezetője.

Hangsúlyozta, hogy az államközi kapcsolatok szintjén természetesen továbbra is együtt kell működni Magyarországgal, "de a pártoknak a maguk útján kell járniuk".

Az EPP "a polgári közép pártja, és nem jobboldali párt", így "egyszerűen nincs többé barátságos párt-lakóközösség" a Fidesszel. Különben pedig a Fidesz tagsága körüli "végtelen huzavona" árt az EPP-nek, "a hitelességünk forog kockán" - mondta Markus Söder.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: