HÍREK
A Rovatból

Három holttestet is megtalált a Hableány roncsai között, most megszólalt az ipari búvár


Link másolása

Vele dolgozott a Hableány mentésénél a még csak tanuló ipari búvár, a 25 éves Moravcsik Zsolt is, akinek szintén a roncsok közé kellett merülnie, bár korábban még hasonlót se csinált.

"A korlátok le voltak szakadva, az ablakok be voltak törve, mindenféle ruhaanyag, asztalterítő lógott kifele az ablakon. (…) Nagyon közel kellett hajolni, hogy bármit is lássunk"

- mesélte.

A búvárok most pihenőt kaptak, mindketten azt mondták, ki kell pihenniük az elmúlt napokat, hogy újra merülni tudjanak.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Súlyos állapotot jelezhetnek a Robert Ficónál kialakult nekrózisok – állítja egy cseh specialista
Pavel Postulka szerint a szlovák miniszterelnök pénteki újabb műtétje azt mutatja: hogy komoly a baj.

Link másolása

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, újabb műtétet kellett elvégezni a szerdán meglőtt Robert Ficón a besztercebányai kórházban. Ezúttal az elhalt szöveteket kellett eltávolítani, hogy meggyorsítsák a szlovák miniszterelnök sebének gyógyulását.

Egy cseh orvos szerint azonban nagyon súlyos esetre utal az, hogy nekrózis (sejtelhalás) alakult ki Ficónál. A 30 éve orvosként dolgozó Pavel Postulka szerint: „Abban a pillanatban, amikor a sérülés helyén nekrózis kezd kialakulni, ez azt jelenti, hogy a sérülés nem képes gyógyulni, nem képes a szövetek regenerálására”.

Elmondta: a nekrózisok csökkentik az egészséges szöveteket, amelyek a jövőben hiányozni fognak, és veszélyes méreganyagokat is termelnek. „Elborítanak egy már amúgy is meghibásodott szervezetet, és tovább súlyosbítják az amúgy is súlyos állapotot” – fogalmazott.

Mindezen túl megterheli a májat, a vesét és a szívet is. Márpedig Robert Ficóról köztudott, hogy korábban kettős bypassműtéten esett ál, súlyos szívbeteg, és vérhigítót is szed, ami azt jelenti, hogy a vére kevésbé alvad, ami ebben a helyzetben rendkívül aggasztó.

A gerincspecialista emlékeztetett arra, hogy nekrózis szinte minden sérülésnél, így egyszerűbb sebeknél is kialakul, nagyobb kiterjedésű sebeknél azonban előfordul, hogy magától nem tud elmúlni, ekkor lehet szükség a műtétre. „Ez a folyamat azonban nem biztos, hogy leáll” – tette hozzá, és ezért is lehet aggasztó Robert Fico állapota és pénteki újabb műtétje.

via Blikk


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Orbán Ráhel 13 milliós Cartier órát és Dior szoknyát viselt Dubajban – állítja Hadházy Ákos
A luxus divat- és babaiparban tevékenykedő Orbán Ráhel, aki egyben Tiborcz István felesége is, néhány képet tett közzé a nemrég újra nyilvánossá tett Instagram-profilján. Hadházy szerint Orbán egy Cartier órát viselt, amit gyémántberakással is gyártanak.
Fotó: YouTube - szmo.hu
2024. május 18.


Link másolása

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerint Orbán Ráhel, a miniszterelnök legidősebb lánya, egy 13 millió forintos Cartier órát és egy Dior szoknyát viselt a dubaji turisztikai kiállítás vacsoráján. Ezt a politikus szombaton osztotta meg Facebook-oldalán.

A luxus divat- és babaiparban tevékenykedő Orbán Ráhel, aki egyben Tiborcz István felesége is, néhány képet tett közzé a nemrég újra nyilvánossá tett Instagram-profilján. Hadházy szerint az eseményen Orbán egy Cartier órát viselt, amit gyémántberakással is gyártanak.

Az országgyűlési képviselő korábban posztolt Ráhel öltözetéről, pontosabban a szoknyájáról is, amit ugyanerre az eseményre vett fel. A posztban azt írta:

„A szoknya is különleges darab, a Dior Dioriveire Toile de Jouy kollekció úgynevezett »fluorescent blue« darabja. Egy ilyen darab 2750-3400 euró lehetett (1 060 000 – 1 315 000 forint).”

Orbán Ráhel öltözéke tehát nem mindennapi volt a dubaji eseményen, és a független képviselő szerint az összegyűjtött információk alapján jelentős értéket képviseltek a viselt darabok.

(via rtl.hu)

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter EP-képviselőjelöltjeit rejtegetik a nyilvánosság elől, senkinek nem nyilatkoznak
A közvélemény-kutatások szerint akár négy-öt képviselőt is küldhet az EP-be a Tisza Párt, azt azonban nem tudni, hogy milyen elképzeléseik vannak a párt jelöltjeinek az Európai Unióról, Magyarország jövőjéről vagy egyáltalán a politikáról. Interjút ugyanis nem adtak eddig.

Link másolása

Magyar Péter pártja, a Tisza Párt nyilvános pályázaton választotta ki a képviselőjelöltjeit, de a kiválasztott emberekről gyakorlatilag semmit nem lehet tudni, és pár héttel a június 9-ei választás előtt még senkinek nem adtak interjút.

A közvélemény-kutatások szerint akár négy-öt képviselőt is küldhet az EP-be a Tisza Párt, azt azonban nem tudni, hogy mégis milyen elképzeléseik vannak a párt jelöltjeinek az Európai Unióról, Magyarország jövőjéről vagy egyáltalán a politikáról.

A Telex megpróbált interjút készíteni a Tisza Párt legismertebb képviselőjelöltjével, Kulja András sebésszel, egészségügyi kommunikációs szakértővel, de többszöri próbálkozás után sem sikerült ezt megvalósítani.

A lap hétfőn interjút kért Dávid Dórától, aki a Tisza Párt EP-listájának második helyén szerepel, de ő sem válaszolt többszöri megkeresésre sem.

A Telex emlékeztet rá, hogy a képviselőjelöltek közül egyedül Tarr Zoltán református lelkész adott több interjút az elmúlt időszakban. Ő arról lett ismert áprilisban, hogy kirúgták a Nemzetgazdasági Minisztérium egyik háttérintézményéből, miután felszólalt Magyar Péter április 6-i tüntetésén a Kossuth téren. Tarr a Tisza Párt EP-listájának harmadik helyén szerepel.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Brutális áradások a Saar-vidéken: a gát átszakadt, Ottweiler óvárosa víz alatt
Az árvízveszély miatt a Trier-Saarburg körzetben elővigyázatosságból 220 embert evakuáltak. Saarbrücken egyes részein áramkimaradások is voltak.

Link másolása

Heves esőzések okoztak komoly áradásokat délnyugat-Németországban, a Saar-vidéken. Az elmúlt 24 órában négyzetméterenként 100 liter csapadék hullott a térségben, ami miatt a folyók vízszintje gyorsan emelkedni kezdett, különösen Neunkirchen, Saarpfalz és Saarbrücken környékén.

Ottweiler óvárosát teljesen elárasztotta a víz egy átszakadt gát miatt. Az árvízveszély miatt a Trier-Saarburg körzetben elővigyázatosságból 220 embert evakuáltak, és Saarbrücken egyes részein áramkimaradások is voltak.

Olaf Scholz német kancellár szombaton a térségbe látogatott, és az ország szolidaritásáról biztosította a katasztrófa sújtotta vidék lakosságát. Scholz hangsúlyozta, hogy a mostani áradásokból is le kell vonni a tanulságokat, hogy milyen elővigyázatossági lépéseket kell tenni a jövőben.

Anke Rehlinger tartományi miniszterelnök anyagi támogatást ígért azoknak, akiket nehéz helyzetbe hozott a természeti katasztrófa.

A német belügyminisztérium tájékoztatása szerint az esőzések és áradások ellenére senki sem sérült meg. A német meteorológiai szolgálat figyelmeztetése szerint a heves esőzések szombat estig folytatódnak, különösen a Rajnától nyugatra eső területeken, de az előrejelzések szerint ezután az eső fokozatosan alábbhagy.

(MTI)

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk