News here

HÍREK

Halottá nyilvánítják VV Fannit – öt éve nincs nyoma az egykori villalakónak

A család ügyvédje a Story-nak elmondta, hogy már nem reménykednek abban, hogy a nőt valaha megtalálják, de emlékhelye lehet a temetőben.

Link másolása

Mi is írtunk róla, hogy Novozánszki Fanni (VV Fanni) 2017. november 20-án tűnt el. A konzumlányként dolgozó nőt B. László látta utoljára. A férfi a lány eltűnésének estéjén felment a lakásába, majd a vállán cipelte és autójába tette Fannit. B. Lászlót pár nappal később le is tartóztatták. A férfi mindvégig tagadta, hogy ő ölte volna meg a nőt. Fanni holtteste azóta sem került elő, pedig a rendőrök a férfi telefonjának cellainformáció alapján átfésültek több területet.

A Fővárosi Törvényszék júliusban mondta ki, hogy Novoszánszki Fannit B. László ölte meg, haszonszerzés céljából. A férfit életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték, leghamarabb 30 év után helyezhető feltételesen szabadlábra.

A Story most arról ír, hogy bár a nő holtteste nem került elő, de a család kérheti a halottá nyilvánítását. Ezt a szülők tehetik meg:

„A holnapi napon kérelmezni fogjuk az édesanyával, Katalinnal, hogy holttá nyilvánítsák Fannit” – mondta el a lapnak dr. Lichy József.

„Sajnos semmi reményünk nincs, hogy még él, vagy hogy ennyi év után megtalálják a holttestét. Ez egy lelki és egyúttal jogi lezárása is a tragédiának”

– közölte a család ügyvédje. Az eljárásról is beszélt:

„Lesz egy halotti anyakönyvi kivonat, amivel megkezdődhet a hagyatéki eljárás. Ennek fényében a Fanni lakásában talált közel ötmillió forint, az autója, illetve minden vagyontárgya a szüleire száll.

És végre emlékhelye is lehet a temetőben, ha a családja szeretné, erre ugyanis mindeddig nem volt lehetőség.”

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


HÍREK
Megszólalt Orbán Viktor az üzemanyag-árstop eltörléséről: elvonják az extraprofitot
„Bekövetkezett az, amitől tartottunk” – írja Facebook-posztjában a miniszterelnök.

Link másolása

Tizenkét órával azután, hogy a kormány bejelentette, hogy azonnali hatállyal megszüntetni az üzemanyag-árstopot, Orbán Viktor is megszólalt a döntésről. Bár a miniszterelnök maga írta alá kedden az erről szóló kormányrendeletet, ezidáig nem nyilatkozott róla nyilvánosan.

Most a Facebook-oldalán tett közzé egy posztot, amely szerint a kormány már ülésezik. Néhány szót is fűzött hozzá:

„Az elmúlt napokban a brüsszeli kőolajszankciók hatályba léptek, bekövetkezett az, amitől tartottunk. Mostantól szankciós benzinárak vannak érvényben egész Európában. Magyarországon az ebből keletkező extraprofitot elvonjuk és a rezsivédelmi alapba irányítjuk.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Három és fél év börtönre ítélték Galambos Lajost az áramlopási ügyében
Másodfokon súlyosbították az ítéletet. Több mint 4 millió forintot és további bűnügyi költségeket is meg kell fizetnie.

Link másolása

Ítéletet hirdettek Galambos Lajos áramlopási ügyében:

három év 6 hónap börtönbüntetést kapott a zenész, emellett több mint 4 millió forintot és további bűnügyi költségeket kell megfizetnie

- írja a Blikk.

Lagzi Lajcsit 2015-ben vádolták meg nyolc társával együtt víz-, gáz- és áramlopással. Tavaly szeptemberben első fokon 2 év 10 hónap börtönbüntetést szabtak ki rá, emellett három évre eltiltották a közügyektől, továbbá pénzbüntetést kapott, illetve 11 milliós vagyonelkobzást is elrendelt a bíróság. Az ügyészség azonban súlyosabb büntetést kért, ezért ősszel másodfokon folytatódott a tárgyalás. Október 13-án elmaradt az ítélethirdetés, december 7-én azonban pótolták ezt.

Galambos Lajos nem jelent meg a Budapest Környéki Törvényszéken, volt felesége, az ügyben másodrendű vádlott Boglárka viszont igen. Őt első fokon felmentették, az ügyészség viszont fellebbezett, letöltendő szabadságvesztést kért rá.

A vádlottak közül hárman jelentek meg a bíróságon, mindannyian szóltak az utolsó szó jogán. A trombitás volt felesége csak annyit mondott, hogy nem bűnös, és arra kérte a bíróságot, hogy mentsék fel a vádak alól. További két vádlott ugyanezt kérte.

Miután a bíró kihirdette Lagzi Lajcsi ítéletét, azzal indokolta a büntetés súlyosbítását, hogy az elsőfokú bíróság csupán a vádlottak kihallgatásáig jutott, ezért nem tartották megalapozottnak a döntést. A másodfokú bíróság azonban a tanúk és a szakértők kihallgatásával már megfelelően kivizsgálta az ügyet.

A vádlottak védőügyvédjei fellebbeztek a döntés ellen.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Cáfolja a Kreml, hogy Putyin maga alá csinált volna egy esés után
Az orosz elnök sajtóirodája „teljesen valótlannak” nevezte a múlt héten felröppent pletykákat Putyin zavarba ejtő eséséről.

Link másolása

A Kreml tagadja, hogy Vlagyimir Putyin néhány napja egy lépcsőn leesve maga alá csinált volna, írja a Newsweek. A kínos történetet az orosz elnökről a magát bennfentesnek beállító Telegram-csatorna, a General SVR posztolta a múlt héten.

A csatorna ismeretlen kezelője szerint Putyinnak a szóban forgó napon hosszú órákig tartó, fárasztó egyeztetései voltak az ukrajnai háborúról és Oroszország gazdasági helyzetéről.

A munkanap végén hazafelé tartva azonban megbotlott, és öt lépcsőt zuhant. A földet érés során megsérült Putyin farokcsontja, ráadásul a záróizmainak sem tudott parancsolni, és maga alá csinált.

Az elnöki sajtóiroda a Newsweeknek küldött keddi e-mailjében cáfolta az esetet, amit „teljesen valótlannak” neveztek. A lap megkereste a hírt elsőként közlő General SVR csatornát is, de ezidáig nem kaptak válaszokat kérdéseikre.

Putyin állítólagos betegsége évek óta téma a sajtóban. Az orosz elnökről korábban azt írták, hogy korai stádiumú Parkinson-kórban szenved, de szóba került az is, hogy daganatos betegséget diagnosztizáltak nála. A Kreml következetesen tagadja a 70 éves politikus megromlott egészségi állapotával kapcsolatos híreket. Dmitrij Peszkov szóvivő szerint a Putyin állapotáról szóló hamis híreket elsősorban az ukrán, brit és amerikai hírszerzés terjesztette el.

Ugyanakkor több olyan videó is napvilágot látott az utóbbi hónapokban, ahol az orosz elnök a felröppent betegségek tipikus tüneteit produkálja. Az egyik alkalommal görcsösen kapaszkodott az asztal sarkába, míg később furcsán mozgékonyak voltak a lábai egy előadás közben. De közöltek már felvételt arról is, hogy egy találkozó közben nem tudott parancsolni a folyamatosan remegő kézfejének.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Feljelenti az MSZP Matolcsy Györgyöt a forint árfolyamának rontása miatt
Bíznak abban, hogy nem maradnak el a következmények a jegybankelnök mondatai miatt, amelyek szerintük a forint további elértéktelenedését eredményezhetik.

Link másolása

Feljelenti a Magyar Nemzeti Bank elnökét az MSZP a forint árfolyamának rontása miatt - mondta el a párt társelnöke szerdai online sajtótájékoztatóján.

Matolcsy György hétfőn, az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén közölte: Magyarország válságközeli helyzetben van, a világ negyedik-ötödik legsérülékenyebb országa - emlékeztetett Komjáthi Imre.

"A jegybankelnök ezzel a kijelentésével keringőre hívta a spekulánsokat. Nem csupán sokadjára tette lejtőre a forintot, de olyan veszélynek tette ki hazánkat, amilyet jegybankelnöktől még nem láttunk. Ez gazdaságtörténelmi bűn"

- fogalmazott a politikus, hozzátéve, hogy ezért feljelenti a jegybankelnököt.

Mint mondta, bíznak abban, hogy Polt Péter legfőbb ügyész teljesíti alkotmányban foglalt feladatát, és nem maradnak el a következmények Matolcsy mondatai miatt, amelyek a forint további elértéktelenedését eredményezhetik.

Az MNB törvényben foglalt elsődleges feladata az árstabilitás elérése és fenntartása - emlékeztetett a szocialista politikus.


Link másolása
KÖVESS MINKET: