hirdetés

HÍREK

Ha jót szórakoztál a Lapos Föld elméletén, az Üreges Földet is imádni fogod

Az elmélet hívei szerint bolygónk belsejében egy rejtett világ található, belső nappal, földrészekkel, intelligens lényekkel.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. július 13.

hirdetés

Jelenlegi ismereteink szerint a Föld alakja geoid, bolygónk belső szerkezete pedig három földövre tagolható: földkéreg, földköpeny, földmag.

A különböző, Földdel kapcsolatos egyéb elképzelések és összeesküvés-elméletek azonban a feje tetetére állítanak mindent, amit a különböző tudományos munkák eddig leírtak bolygónkról.

Ezek közé tartozik például az az elképzelés, amely szerint a Föld valójában lapos, illetve egy másik furcsa elmélet is,

amely szerint a Föld belül üreges.

Van, aki úgy tartja, hogy ez a Föld belső élettere, és olyan, mint számunkra a belső szerveink.

hirdetés

Korábban már foglalkoztunk a Lapos Földdel, ezúttal az Üreges Földnek, vagyis a Hollow Earth-nek jártunk utána.belso

Az Üreges Föld elméletének legújabb verziója szerint a Föld két dimenzióban létezik, a külsőben és a belsőben. Ezt egy videóban tették közzé néhány évvel ezelőtt.

"
Ha képzeletben kettészeljük a Földet, akkor felfedezzük az 5 dimenziós belső földet: a föld magját, a Belső Földet, a Déli nyitott pólust, az Északi nyitott pólust és a földkérget

- állítja a videó szövege. A nyitott pólust jégtakaró borítja. A Földben van egy belső Nap, és van belső mágneses mező is. Az elmélet úgy tartja, hogy a legújabb kutatások szerint a földrengések alkalmával bolygónk kérge úgy rezeg, mint egy harang, és ezt a tényt eltitkolják előlünk.

Az Üreges Földről szóló videóban szó szerint ezt írják:

"
A föld alatt végzett katonai, nukleáris teszt-kísérletek hatással voltak a Föld gömbhéjának a belső felszínére, és sok nehézséget okoztak a Belső Föld testvéreink számára.lejaratbelsofold1

Na és miért nem juthatunk le a Belső Földhöz csak úgy? Hát mert az USA és a CIA által le van zárva! A Lapos Föld elméletének hívei ehhez hasonlóan meg vannak győződve arról, hogy a titkolózó nagyhatalmak miatt nem jutunk el ahhoz a helyhez, ahol megbizonyosodhatunk Az Igazságról.

Az Üreges Föld elmélet hívei Richard Evelyn Byrd admirálisra hivatkoznak, és a naplójára, amely szerint a CIA lezárta az Antarktiszon a Belső Földre vezető alagutakat és barlangokat. A videóból azt is megtudhatjuk, hogy műholdak természetesen nem mutatnak meg mindent, a sarki műhold például éppen a lényeges területeket hagyja ki. Ebben is megegyeznek a Lapos Föld elméletének híveivel: a NASA hazudik, és eltitkolja az igazságot (na de melyiket, és kiét?) Ja, és a Google Earth képeket megszerkesztették! Ne higgy nekik!

VIDEÓ: Az Üreges Földről szóló rövidfilm

Sokan keresték már az elmúlt évszázadokban, illetve évezredekben az átjárót/lejárót a föld alatti világba, és a belső világ elmélete az írók fantáziáját is megmozgatta. Gondoljunk csak Jules Verne Utazás a Föld középpontja felé című regényére, és a könyv filmes feldolgozásaira.

És nem csak az írók fantáziája indult be, hanem többek között a hitleri Németországban a Führer néhány tanácsadója is rácuppant a témára.

Egy legenda úgy tartja, hogy nácik egy csoportja a Déli-sarkon megtalálta a lejáratot, és azon keresztül el is tűnt a világ szeme elől.

A történet szerint az egyik tengeralattjárójukról egy különös utazást követően levelet írtak az Üreges Földről, és terveket szőttek a Belső Föld gyarmatosítására. Mindezt "természetesen" az SS és a Harmadik Birodalom dicsőségére. Ezzel összhangban az az összeesküvés-elmélet is erősen tartja magát, amely szerint a Führer, vagyis Adolf Hitler nem halt meg, hanem a föld alatti világban élte túl a második világháborút.

A legenda alapja az, hogy a németek a harmincas évek végén valóban expedíciót indítottak az Antarktiszra, részben katonai céllal. Mindenesetre úgynevezett "bizonyítékokat" is időről időre közzé tesznek az Üreges Föld hívei, azt állítva, hogy a fotókon a nácik titkos kutatásainak térképe látható.PN_W_04antarktisz

Mivel az Üreges Föld elmélet belekeverte az ügybe Richard Evelyne Byrd admirálist, és az ő szájába adják az elmélet egyes kijelentéseit, róla is muszáj írni.

Byrd "előkerült titkos naplóját" előszeretettel idézik az Üreges Földdel kapcsolatban, és azt írják róla, hogy berepült 5000 kilométernyire a poláris nyíláson, és fantasztikus felfedezéseket tett. Később pedig, 1947-ben az USA által indított titkos küldetések során az Északi, majd a Déli Sark felett repült, és megtalálta a rejtett "másik világot".

"1947 februárjában egyszerűen nem repülhetett az Északi-sarkon, hiszen éppen ekkor tért vissza az Operation Highjump-ból, ami pedig a Föld másik „végén”, a Déli-sarkon folyt - írja a Humbug blog. "Az egyszeri olvasó könnyen átsiklik efelett, és ha utána is olvas, sokáig zavaros marad a kép előtte. Hogy miért? Byrd repült az Északi-sarkon 1926. május 9-én, és erről valóban megjelent egy napló először 1996-ban, majd 1999-ben a második kiadása. Viszont az a napló nem a neten olvasható napló. A neten terjedő változat eredetét nem lehet tudni, de mindenképpen hamis állításokat tartalmaz, és más művekből vesz át szó szerinti bekezdéseket. A készítőnek minden bizonnyal az volt a szándéka, hogy az üreges Föld elméletet (ami szintén megér majd egy bejegyzést valamikor), egy amerikai nemzeti hőssel bizonyítsa."

És mi van a Föld beljesében? A belső világot Aghartának hívják.

"
Hatalmas óceánokkal, és a mieinkhez hasonló tagolt kontinensekkel rendelkezik. Csupán annyi a különbség, hogy a szárazföld aránya jóval nagyobb, mint az óceánoké.

Az Újvilág blog Richard Byrd admirális állítólagos élményeire alapozva a következőket írja le Agarthával, a kapcsolatban: "Részt vett számos expedícióban az Északi-sarkra, ezek közül az egyik egy hivatalos állami támogatású program, az úgynevezett Magasugrás (Highjump) művelet volt. Ez egy Byrd admirális vezette amerikai haditengerészeti program, melynek elsődleges célja egy antarktiszi kutatóbázis létrehozása volt. Azt állítja, hogy egy repülő szerkezet fogadta, amikor először került kapcsolatba lényekkel, akik egy 'Agartha' nevű helyen éltek, ahogy sokak számára ismert. Az ott élők elmondták neki, hogy aggódnak a nukleáris fegyverek fejlesztése, és az egész bolygó általános jóléte miatt annak alapján, ahogy az emberiség hatással van minderre. Byrd admirális látszólag azt állította, mint sokan előtte, hogy az Északi- és a Déli-sark valójában kettő, a sok központba vezető nyílás közül. Azt is állította, hogy a belső Földnek egy központi napja van, ahogy azt Euler felvetette. Az elmélete az, hogy a Föld pólusai domborúak, ami azt jelenti, hogy a hajók és a repülőgépek képesek berepülni vagy beúszni a Föld belsejébe."belsofold3belsofold2

Az elmélet különféle változataiban egyébként dinoszauruszok, fantasztikus idegen lények, spirituálisan tiszta emberek vagy éppen a mienknél több dimenzióban élő társadalmak szerepelnek a Belső Föld lakóiként. Esetleg ide telepített árja németek. Vagy a vereség elől ide menekülő nácik...


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Több millió fel nem használt AstraZeneca vakcina áll az EU-s országokban

A 27 tagállamban kapott 6 134 707 dózisból 4 849 752-t még nem adtak be az oxfordi vakcinából.
Címkép:MTI/Vajda János - szmo.hu
2021. február 26.

hirdetés

Az AstraZeneca/Oxford oltóanyagot jóval alacsonyabb arányban adták be eddig a megérkezett mennyiséghez képest, mint például a Pfizert az EU országaiban – írja a Guardian.

A lap a European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) ügynökség adatai alapján számolta ki, melyik országba mennyi AstraZeneca-vakcinát szállítottak eddig, és ebből mennyit használtak már fel.

A 27 tagállamban kapott 6 134 707 dózisból 4 849 752-t még nem adtak be.

Belgiumban 4 százalékot, Németországban 13 százalékot, Olaszországban 19 százalékot használtak fel a leszállított mennyiségből.

a Pfizer/BioNTech vakcinája sokkal jobban fogy. Ebből Belgiumban már a 81, Olaszországban 80, Németországban pedig 82 százalékot beadtak.

hirdetés
Az európai országok hatóságait megosztja, hogy biztonsággal adható-e az AstraZeneca az időseknek, vagy náluk nem olyan hatékony.

A vakcinát hiába hagyta jóvá az Európai Gyógyszerügynökség minden korcsoport számára, Németország például úgy döntött, hogy 65 év felett nem oltanak vele.

Angela Merkel kancellár is azt nyilatkozta nemrég egy interjúban, hogy mivel 66 éves, számára már nem lenne ajánlott beadatni, Emmanuel Macron francia elnök pedig egyenesen hatástalannak nevezte a 65 év feletti korcsoportban.

Merkel korábban arról is beszélt, hogy az AstraZeneca jelenleg elfogadottsági kihívásokkal küzd az országban. A lakosság vakcinációját szervező hatóságok pedig mindenütt azon igyekeznek, hogy átirányítsák az AstraZeneca-adagokat az oltási sorban előrébb álló idősektől a fiatalabbak felé, de mint a fenti adatokból látszik, ez egyelőre nem megy túl könnyen.

A 65 év felettieket Magyarországon sem oltják az AstraZeneca vakcinájával, eddig a 60 évnél fiatalabb krónikus betegek kapták.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

A PDSZ nyílt levélben kéri Orbánt, zárja be az iskolákat

„Ezek történelmi idők, és történelmi jelentőségű döntések állnak Ön előtt. Ne hagyjon cserben bennünket és a társadalmat: állítsuk meg a harmadik hullám rohamos terjedését!” – írják.
Címkép:Pixabay - szmo.hu
2021. február 26.

hirdetés

A szervezet szerint ha nem zárják be ezeket az intézményeket, akkor a helyzet még rosszabb lesz. Mondván,

a kormány is azt hangoztatja, hogy a járvány legnehezebb két hete előtt állunk.

A PDSZ szerint egyre több helyen kell részleges vagy teljes zárást elrendelni. Sok a beteg pedagógus, de a PDSZ szerint nemcsak a dolgozók, hanem a gyerekek és a családok is veszélyben vannak.

Az elöregedett pedagógus-társadalom átlagéletkora 54 év, sok a krónikus beteg.

Mégsincsenek kiemelt helyen az oltási programban.

Ezért a PDSZ Országos Választmánya arra kéri Orbánt, hogy ebben a történelmi helyzetben tegye most félre politikai megfontolásait, higgadtan fontolja meg a javaslatokat, és

hirdetés
rendelje el a digitális munkavégzést valamennyi köznevelési intézményben és a szakképzés területén.

"Kérjük, nyújtsanak végre támogatást a gyermekükkel otthon maradó szülőknek, és a munkáltatóknak az álláshelyek és jövedelmek védelme érdekében! Erre az EU biztosított forrást" - írja nyílt levelében a szervezet.

Arra kérik a kormányfőt, vegye figyelembe, hogy a random iskolabezárás nehezebb helyzetbe hozza a szülőket, mintha szervezetten áll át az intézmény a digitális munkarendre, mert akkor a család felkészülhet arra, hogy a szülők is megszervezhessék a család életét és a gyermek felügyeletét.

A szakszervezet arra kéri, Orbán Vikort,

legyen határozott, és hozza meg ezt a népszerűtlen döntést! Ezek történelmi idők – és történelmi jelentőségű döntések állnak Ön előtt. Ne hagyjon cserben bennünket és a társadalmat: állítsuk meg a harmadik hullám rohamos terjedését!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Szijjártó: márciusban érkezik újabb 500 ezer kínai vakcina

A miniszter úgy értékelte, hogy az OTP kínai piacon történő megjelenésével újabb lendületet kaptak a két ország gazdasági kapcsolatai.
MTI - szmo.hu
2021. február 26.

hirdetés

Újabb 500 ezer kínai vakcina érkezik Magyarországra márciusban - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter pénteken közösségi oldalán, miután telefonon tárgyalt Wang Wentao kínai kereskedelmi miniszterrel.

Szijjártó Péter azt írta: Wang Wentao tavaly óta tölti be a kereskedelmi miniszteri posztot Kínban, és elmondása szerint ő volt az első európai kereskedelemért is felelős miniszter, akivel felvette a kapcsolatot.

"Sőt kiemelte, hogy a világjárvány kitörése óta én voltam az első európai külügyminiszter, aki ellátogatott Kínába"
- tette hozzá.

Szijjártó Péter közölte, miközben a világkereskedelem tavaly több mint 9 százalékkal esett vissza, a magyar-kínai kereskedelmi forgalom 20 százalékkal növekedett.

Tavaly a legtöbb beruházási értéket kínai vállalatok hozták Magyarországra - emelte ki, hozzátéve, hogy a tavaly augusztusi kínai tárgyalásait követően öt nagy kínai vállalat 105 milliárd forintnyi magyarországi beruházást jelentett be.

hirdetés

A miniszter úgy értékelte, hogy az OTP kínai piacon történő megjelenésével újabb lendületet kaptak a két ország gazdasági kapcsolatai.

Emlékeztetett, tavaly tavasszal légi híd jött létre a két ország között, amelyen több mint 100 millió egészségügyi védekezéshez szükséges eszközt szállítottak Magyarországra.

"Európában másodikként, az Európai Unióban elsőként mi tudtunk Kínából oltóanyagot vásárolni"
- hívta fel a figyelmet Szijjártó Péter.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Müller Cecília: Magyarországon is kimutatták a dél-afrikai mutánsvírust

70 százalékkal magasabb fertőzőképességet produkálnak az új mutációk, mint a korábban ismert vírus. Csak akkor utazzunk külföldre, ha nagyon muszáj – kéri a tisztifőorvos.
MTI, SZM, fotó: MTI/Balogh Zoltán - szmo.hu
2021. február 26.

hirdetés

Orbán Viktor miniszterelnök felkérésére megkezdődött az utazási szabályok, határforgalom-ellenőrzési rendelkezések szigorításának előkészítése, tekintettel az egész Európát érintő koronavírus-járvány harmadik hullámára - jelentette be a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a pénteki online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert alezredes jelezte, hogy a döntésekről a későbbiekben adnak tájékoztatást.

Az alezredes közölte, hogy csütörtökön a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt 130 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök, így a vonatkozó kormányrendelet szeptember 21-ei hatályba lépése óta 26 612 rendőri intézkedés történt a maszkviselési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt.

Kiss Róbert elmondta, hogy csütörtökön 94 ember szegte meg a tízezer lakosúnál nagyobb településeken az önkormányzati rendeletekben elrendelt maszkviselési szabályokat, közülük 6 embert figyelmeztettek, 43-an helyszíni bírságot kaptak, 45 ember ellen szabálysértési feljelentést tettek.

Roppant nehéz helyzetben van a világ, Európa és Magyarország is a járványadatok rendkívüli romlása miatt – közölte Müller Cecília országos tisztifőorvos.

hirdetés
70 százalékkal magasabb fertőzőképességet produkálnak az új mutációk, mint a korábban ismert vírus. Müller beszélt arról is, hogy megnőtt a kórházak terheltsége is, arra kért mindenkit, hogy akit értesítenek, oltassák be magukat.

74 400 Astrazeneca vakcina érkezett csütörtökön, Modernából pedig 28 ezer. A kínai Sinopharm oltóanyagból márciusban 500 ezer adag érkezik.

A tisztifőorvos azt mondta, hogy tegnap egy dél-afrikai vírusmutánst mutatott ki egy diagnosztikai labor, amely elküldte a Nemzeti Népegészségügyi Központnak megerősítő vizsgálatra a mintát.

A fertőződött személyről annyit lehet tudni, hogy korábban egy olyan munkatársával érintkezett, aki Zambiában járt. Müller kifejezetten kérte, nehogy bármiféle utazást tervezzünk üzleti úton kívül.

A brit mutáns szerinte nem nagyon tér el az ismert koronavírutól, de hosszabb ideig tart a betegség és a lábadozás időszaka is, illetve nagyobb fokú fáradtságot is éreznek a betegek, tovább tart a vírus ürítése is, így hosszabb ideig fertőz. A cseh mutánst 9 főnél mutatták ki.

Az országos tisztifőorvos hangsúlyozta, hogy a védőoltások ezen mutációk ellen is védenek. Müller Cecília szeretettel kérte, hogy aki teheti, vegye fel az oltást. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy fontolgatják, hogy AstraZeneca oltóanyagával kapcsolatban módosítanak az alkalmazáson, de azt nem részletezte, hogy miképpen. Arra, hogy a korlátozásokat miért csak március 15-ig szavazták meg, azt mondta, jelen helyzetben két hétnél tovább senki nem lát, a számításaik ennyi időre engednek következtetni, hosszabb távra egyelőre nem lehet érdemben nyilatkozni.

A cseh mutáns 9 főnél van jelen, illetve 34 olyan fertőzött is van, akiknél a járvány szempontjából nem jelentős mutánst mutattak ki – sorolta.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: