HÍREK
A Rovatból

Ha denevéreket látsz, ne bántsd őket, hiszen csak fáznak!

A kemény fagyok elől behúzódva keresnek menedéket. Egy madármentő egyesület elmagyarázta, mit csinálj, ha denevérekre bukkansz.

Link másolása

A Mályi Madármentő Állomás tette közzé Facebookján az alábbi, denevérekről szóló posztot:

NE BÁNTSA, CSAK FÁZNAK!

ORSZÁGOSAN HÍVHATÓ TELEFONSZÁM: 06 30 689 2727

Napok óta folyamatosan csörög a telefonunk, az ország minden pontjáról érkeznek hívások bajba jutott kis denevérek miatt.

Többségében segíteni szeretnének a kisemlősökön,

de érkezett olyan hívás is ahol, a telefonáló szomszédja eltaposta a védett állatokat.

Kérünk szépen mindenkit, hogy ha lépcsőházakban, panel épületek környékén vagy bárhol denevért talál, ne bántsa őket!

A hideg időjárás miatt bizonyos esetekben a telelő rések és helyek áthűlnek és a denevérek utolsó tartalékukat felélve próbálnak menekülni a hideg elől. A téli álmukból ébredő denevérek mostanra már részben felélték az elraktározott energiatartalékukat, és a hideg miatt való ébredéssel további energiát vesztenek.

Ha denevért talál, a következőket teheti, amivel megmenti az életét:

- Kesztyűvel fogja meg és tegye bele egy jól zárható dobozba.

- Ha fél tőle, akkor kartonpapírral nyúljon alá és így tegye a dobozba.

- A doboz oldalára fúrjon apró szellőző réseket.

- A dobozt vigye fagymentes, meleg helyre.

- Hívja fel ezt a telefonszámot: 06 30 689 2727 - segítünk!

(Ha nincs pénz a telefonján, visszahívjuk!)

Lehet, hogy a denevér nem tartozik a kedvenc állataid közé, mert nem olyan kis cuki, mint egy cica vagy egy póni. De ő is állat, és semmiképp sem akar rosszat. Egyáltalán nem életveszélyes dolog a közelébe menni, így ha vacogó, eltévedt denevérrel találkozol, tedd meg a fentebb írtakat, de legalábbis hívd a telefonszámot.15977029_624744021050749_3804430137058270960_n

Az Állomás posztjaiból ítélve érkeznek is a denevérek szép számmal.

Aki mélyebben beleásná magát a denevérmentés mikéntjébe, az itt talál egy bővebb leírást a madármentőktől.

Oszd meg a cikket!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
A Hamász átadott egy 10 hónapos izraeli túszt és családját egy másik terrorszervezetnek: „ez pszichológiai kínzás”
A fiú a Hamász által elfogott legfiatalabb túsz, testvéreivel és édesanyjával együtt hurcolták el Gázába. Lehetséges, hogy élő pajzsként akarják használni őket a terroristák.

Link másolása

Egy 10 hónapos izraeli kisfiút, aki a Hamász által elfogott legfiatalabb túsz, családjával együtt átadták egy másik palesztin terrorcsoportnak. Az izraeli hadsereg arab szóvivője, Avichay Adraee hétfő este bejelentette, hogy a Bibas családot, köztük a csecsemő Kfirt, 4 éves bátyját, Arielt és szüleiket, a nyugtalanító lépést követően a déli Khan Younis városában tartják fogva.

„A Hamász börtönében fogva tartják azokat az egyévesnél fiatalabb csecsemőket, akik több mint 50 napja nem látták a napvilágot,” – írta Adraee az X-re posztolt bejegyzésében. A szóvivő szerint a Hamász úgy kezeli őket,

mintha csak zsákmányok lennének, és néha átadják őket más terrorszervezeteknek a Gázai övezetben.

„Például a Bibas család, a két vörös hajú gyermek, a »vörösök«, akiket a Hamász terrorszervezet egyik tagja rabolt el Nir Oz-i otthonukból, és akiket az egyik palesztin frakció tart fogva Khan Yunis körzetében” – folytatta a szóvivő.

Khan Younis várhatóan izraeli támadások célpontja lesz, amint az ideiglenes tűzszünet lejár, jelentette a The Telegraph, felvetve azt a spekulációt, hogy

a Hamász stratégiai megfontolásból szállította a csecsemőt a városba, hogy ezzel kényszerítse ki a fegyverszünet meghosszabbítását.

A gyerekek nagynénje, Noah Abrahams a deportálást „további pszichológiai kínzásnak” nevezte a The Telegraph szerint.

Hétfőn Izrael és a Hamász megállapodott abban, hogy további két nappal meghosszabbítják az ideiglenes fegyverszünetet. A Hamász megjegyezte, hogy a meghosszabbítás az eredeti négy napos megállapodásban korábban lefektetett szabályokat követi, azaz a terroristák legalább 20 további túszt engednek szabadon a két napos békéért cserébe. A Hamász hétfőn tizenegy túszt, köztük kilenc gyermeket engedett szabadon.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Svájci vadászgépek jelentek meg Szijjártó Péter repülője mellett – videó
A külügyminiszter éppen Genfbe tartott, hogy részt vegyen az ENSZ Nemzetközi Migrációs Szervezetének közgyűlésén.

Link másolása

Komoly izgalmakba keveredett Szijjártó Péter kedden, amikor a repülőjével Genfbe tartott, hogy részt vegyen az ENSZ Nemzetközi Migrációs Szervezetének közgyűlésén.

"A svájci légierő kérésére hozzájárultunk ahhoz, hogy a svájci vadászpilóták útközben elfogást szimuláljanak rajtunk"

- számolt be a miniszter Facebook-oldalán a történtekről, posztjához pedig egy videót is mellékelt.

Szijjártó egy korábbi posztjában azt írta, hogy a közgyűlésen határozottan fogja képviselni a magyar migrációellenes álláspontot.

"Brüsszel migrációs politikája miatt a nyomás egyre nő rajtunk: nemcsak, hogy 200 ezret közelíti az idén megállított illegális migránsok száma, de a migránsok és az embercsempészek már automata fegyverekből lőnek a határőreinkre. A migráció megállításához a brüsszeli migrációs politika radikális megváltoztatására lenne szükség, be kell fejezni a migránsok biztatását és az embercsempészek üzleti modelljének táplálását” - jelentette ki.

(via 24.hu)

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
„Álmomban békésen eltávoztam, mosollyal az arcomon. Aztán felkeltem és szembesültem a rideg valósággal” – Karsai Dániel a strasbourgi bíróság előtt szólalt fel a méltó halálhoz való jogért
Amennyiben a gyógyíthatatlan betegséggel küzdő ügyvéd megnyeri a pert, a kormánynak változtatnia kell a jelenlegi jogszabályokon és engedélyeznie kell az eutanáziát. A kormány képviselője szerint sem jogszabályt, sem emberi jogokat nem sért az eutanázia tilalma Magyarországon.

Link másolása

Ma délelőtt kezdődött az Emberi Jogok Európai Bíróságán Karsai Dániel pere a Magyar Állam ellen. A bíróság előtt a kormány képviselője a tárgyalás elején megismételte a bíróságra benyújtott ellenkérelemben foglaltakat:

szerintük sem jogszabályt, sem emberi jogokat nem sért az eutanázia tilalma Magyarországon.

Karsai Dániel szerint viszont az alapvető emberi jogaiért kell küzdenie.

Felszólalásában így fogalmazott:

„Azt álmodtam, hogy a születésnapomat ünnepeljük. Minden családtagom és barátom eljött hozzám. Focimeccset néztünk és bort ittunk. Beszélgettünk politikáról, fociról és az élet más dolgairól. A szívmelengető estét követően lefeküdtem. Álmomban békésen eltávoztam, mosollyal az arcomon. Aztán felkeltem és szembesültem a rideg valósággal. Csak 46 éves vagyok, és ALS-em van. Ez mozgásképtelenséggel, és másoktól való függéssel jár.”

Az eljárásban szakértőket is meghallgatnak, döntés pedig akár már a jövő év elején születhet, ebben az esetben a kormánynak meg kell változtatnia a jelenleg érvényes jogszabályokat. Kérdés, ha győz is az ügyvéd, mindez számára időben megtörténhet-e.

Karsai felszólalását itt tudja megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Kiakadt a szocialista politikus a makói Continentalban történő tömeges kirúgásoktól: „olyan szakembereket küldenek el a gyárból, akik hosszú évek óta tisztességesen dolgoztak”
Komjáthi Imre szerint azokat az embereket küldik el, akik fel merték vállalni a véleményüket. Az ő helyükre pedig az általuk betanított külföldi vendégmunkásokat veszik fel.

Link másolása

Korábban írtunk róla, hogy a Continental makói gyárából kirúgják azokat a magyar dolgozókat, akik korábban a vendégmunkásokat tanították be.

A gyárvezetés nem tájékoztatta a szakszervezetet sem az elbocsátások tényéről, sem annak mértékéről. Sajtóinformációk szerint novemberben és decemberben 25-25 munkavállalót küldenek el, ez pedig nem számít csoportos létszámleépítésnek.

Az MSZP társelnöke, Komjáthi Imre a Facebook-oldalán reagált a fentiekre. A politikus leírta, hogy azokat az embereket küldik el, akik fel merték vállalni a véleményüket, és a helyükre az általuk betanított kevesebb fizetésért dolgozó vendégmunkásokat fogják felvenni.

Olyan szakembereket küldenek el a gyárból, akik hosszú évek óta tisztességesen dolgoztak, és pár hónapja még vezetői dicséretben részesültek, egyébként éppen a vendégmunkások „sikeres kiképzése” kapcsán.

- áll a bejegyzésben.

Komjáthi szerint az államnak lenne az a feladata, hogy megvédje a dolgozókat a kizsákmányolástól.

Ehhez képest csak egyre inkább kiszolgáltatja őket a munkáltatóiknak. A kiabálás helyett inkább a magyar munkavállalókkal és a szakszervezetekkel kössenek stratégiai megállapodást. A magyar dolgozók érdekeit szolgálják inkább, ne a külföldi "barátaikat", vagy "gazdáikat"!

- írta Facebook-posztjában Komjáthi Imre.


Link másolása
KÖVESS MINKET: