News here
hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Gulyás: Brüsszel hiába akarja, hogy LMBTQ-aktivistákat engedjünk be az óvodákba és iskolákba, mi erre nem vagyunk hajlandóak

A miniszter szerint a kormány tiszteletben tartja mindenki emberi méltóságát, de a gyermekvédelem állami kötelezettség.

Link másolása

hirdetés

A melegellenes részeket tartalmazó pedofiltörvényről is beszélt Gulyás Gergely a szerdai kormányinfón. Mint mondta, az erről kedden megjelentetett kormányhatározat minden szempontból időtálló, ezzel már reflektáltak a szerdai európai parlamenti vitára azelőtt, hogy az megtörtént volna.

"Az különösen mindennek a legalja, elfogadhatatlan és tűrhetetlen" a miniszter szerint, hogy az Európai Parlament a magyar gyermekvédelmi törvény ügyét egy olyan baloldali máltai képviselőre bízta, akit meleg bosszúpornó miatt jogerősen kétéves szabadságvesztésre ítéltek korábban. Szerinte ez önmagában jól mutatja azt a civilizációs szakadékot, amely az Európai Parlament baloldali többsége és a magyar kormány között fennáll.

A gyermekvédelem ügye Magyarország számára a legfontosabb. Azt jelenti, hogy Brüsszel hiába akarja elérni azt, hogy LMBTQ-aktivistákat engedjünk be az óvodákba és iskolákba, mi erre nem vagyunk hajlandóak"

- jelentette ki Gulyás, hozzátéve, hogy a kormány mindenkinek tiszteletben tartja az emberi méltóságát, és semmi dolguk nincs azzal, hogy felnőttként ki miként éli az életét, ha a jogszabályokat betartja, a gyermekvédelem viszont állami kötelezettség.

Azt is hangsúlyozta, hogy Brüsszel nem mondhatja meg azt, hogy ki hogyan nevelheti a gyermekét, és az is egész biztos, hogy Magyarország minden jogi vita elébe áll.

"Egyértelmű és világos érvelésünk van. Ez összhangban van az unió szabályaival, a közösségi jogaival és a magyar alkotmánnyal, és nincs összhangban azokkal a minősíthetetlen, alaptalan, hazug és durva támadásokkal, amelyet az Európai Parlament egy korábban bűncselekmény miatt elítélt képviselő vezetésével indított"

- mondta.

hirdetés

A helyreállítási alappal kapcsolatban azt mondta, hetek, hónapok óta folynak erről tárgyalások.

Azt elismerte, hogy az elmúlt két-három hétben már lezárt területek kapcsán is előállt az Európai Bizottság "egészen abszurd követelésekkel". Az viszont nem igaz, hogy elutasította volna a magyar tervet, továbbra is folyamatosak a tárgyalások, elmondása szerint nem is merült fel soha, hogy ezeket fel kellene függeszteni.

Gulyás szerint a kormány korrekt partnerként járt el eddig is, a kérdés az, hogy az Európai Bizottság "mennyire tudja saját magát függetleníteni attól a brüsszeli politikai kampánytól, amely mindazokkal szemben zajlik, akik Magyarország gyermekvédelmi intézkedéseit nem marasztalják, nem ítélik el".hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Orbán Viktor bejelentése: Rezsivédelmi és honvédelmi alapot hoznak létre a nagy cégek extraprofitjából
Kötelezik a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedőcégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be.

Link másolása

hirdetés

A miniszterelnök a közösségi oldalán videó-üzenetben közölte:

Szerdán is ülésezett a kormány, és áttekintették a gazdaság helyzetét. Közölte, hogy a háború elúzódik, a brüsszeli szankciós politika nem javul. Ezek együtt drasztikus áremelkedésekhez vezettek.

Orbán közölte, hogy a rezsicsökkentés védi a családokat, de az energia ára tovább emelkedik, és ezért egyre nehezebb és költségesebb megvédeni a családokat.

Ráadásul a honvédséget is haladéktalanul meg kell erősíteni - közölte.

Az emelkedő kamatok és az emelkedő árak révén a bankok és a multicégek nagyobb haszonra, extraprofitra tesznek szert.

hirdetés
A kormány ezért úgy határozott, hogy létrehoz egy rezsivédelmi alapot és egy honvédelmi alapot. Ebből fizetik majd e két terület költségeit.

"Kötelezzük a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedő cégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extraprofitjuk nagy részét részét ebbe az alapba fizessék be"

- mondta el Orbán. Az intézkedések két évre vonatkoznak, 2022-re és 2023-ra.

Emlékeztetett rá, hogy azt vállalták, megvédik a családokat, a nyugdíjasokat, a munkahelyeket és a rezsicsökkentést az elhúzódó háborús helyzetben is.

A végén azt ígérte, hogy a részleteket a csütörtöki kormányinfón mondanak majd.

VIDEÓ: Orbán Viktor bejelentése


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Fotók: Hatalmas jég verte el Szentgotthárdot
Diónyi jegek hulltak az égből, az utcai csatorák megteltek az özönvíztől.

Link másolása

hirdetés

Mint azt mi is megírtuk, sárga, sőt, egyes helyekre akár vörös figyelmeztetést adtak ki szerda délutánra, estére a várható durva vihar, zivatar, erős, viharos szél és nagyobb méretű jég, vagy özönvíz szerű esőzés miatt.

Az ország nyugati határát már elérte a front. A helyiek beszámolója szerint egyre nagyobb jegek estek, volt, amelyik diónyi nagyságú volt. Gyorsan kifehéredtek a kertek, udvarok, utcák. A rövid idő alatt lezúduló eső pedig elárasztotta az utak menti csatornákat.

Olvasónk fotója Szentgotthárdról:

Az Időkép is megosztott több olvasói fotót, többek között ekkora jegeket fotóztak a városban. Fotók: kiscsibe23, Márió Anderkó, Korpics Róbert.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Nagyot esett a forint Orbán Viktor bejelentése után
A kormányfő különadókról szóló közlése után közel 395 forintig süllyedt az euró jegyzése.

Link másolása

hirdetés

Mint azt megírtuk, Orbán Viktor videón jelentette be a kormány ülésén hozott döntésüket. Úgy döntöttek, hogy létrehoznak egy rezsivédelmi alapot és egy honvédelmi alapot. Ebből fizetik majd e két terület költségeit. "Kötelezzük a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedő cégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extraprofitjuk nagy részét részét ebbe az alapba fizessék be" - mondta el Orbán.

A bejelentésre a forint is reagált, pár perc alatt nagyot esett az árfolyama - írja a Portfolio.

Este 19 óra után 394,8-ig esett tovább a forint, ez már több mint 3%-os zuhanást jelent kedd estéhez képest

- írja a portál.

A szerdai jelentős leértékelődésnek több oka is volt - írja az RTL.hu.

hirdetés

• Virág Barnabás jegybanki alelnök kedden jelezte, 50 bázispontos lépésekkel haladhat tovább az MNB a kamatemelések útján.

• A kormány kedd éjjel kihirdette az újabb veszélyhelyzetet a háború miatt.

• A hazai költségvetési helyzet kezelésével kapcsolatban aggódnak a piacok.

• Orbán Viktor bejelentette: bizonyos szektorok extraprofitját a kormány elvonja.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Arra kérik Novák Katalint a pedagógus-szakszervezetek, hogy ne írja alá a sztrájkot korlátozó törvényt
Azt szeretnék, ha az államfő először elküldené az Alkotmánybíróságnak a törvényt normakontrollra.

Link másolása

hirdetés

A Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete azt kéri, hogy az államfő ne írja alá az Országgyűlés által kedden elfogadott, a Nemzeti köznevelésről szóló törvény módosítását, hanem azt küldje meg az Alkotmánybírósághoz előzetes normakontroll eljárásra.

A két érdekvédelmi szervezet szerint már a köznevelési intézményeket érintő, egyes szabályokról szóló februári kormányrendelet is korlátozta a pedagógusok sztrájkhoz való alapvető jogát a járványügyi veszélyhelyzet végéig. Erről Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa - a sztrájkbizottság közleménye szerint - úgy vélekedett, a rendelet azért nem ellentétes az alaptörvénnyel,

"mert az arányosság garanciája az intézkedés időbeliségében valósul meg a veszélyhelyzet idejére".

A két szakszervezet szerint azonban a korlátozás járványügyi veszélyhelyzet utáni fenntartása, törvényi szintre emelése indokolatlan, és felveti a kérdést: alkotmányos-e a sztrájkjog állandósuló korlátozása? - írták.

A pedagógusok sztrájkbizottsága szerint a sztrájkjogot szükségtelenül és aránytalanul korlátozzák a sztrájk alatti tanítás elrendelésénél. "A sztrájkot korlátozó rendelet törvénybe emelését kifejezetten diszkriminatív, retorziószerű, megfélemlítő szabálynak tekintjük" - áll a két pedagógus szakszervezet közleményében.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: