A Rovatból

Expedícióra indulnának a világ szélére a laposföld-hívők


Link másolása

A másik kérdés viszont az, hogy mi történik akkor, ha elérnek a világ végére, ha a Föld valóban lapos, akkor az is előfordulhat, hogy leesnek róla.

De Robbie Davidson, a szervezet alapítója a Forbes magazinnak ezt is elmagyarázta, ugyanis szerinte a Földet körülveszi egy búra, mint a hógömböket. Így nem tudnak leesni.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
„Lehet jönni diktafonnal, nadrágszíjjal” – Deutsch Tamás is részt akar venni a tévés politikai vitán
Pénteken derült ki, hogy bár az állami média közleményben visszautasította Magyar Péter kérését, az MTVA mégis betartja törvényi kötelezettségét, és vitát szervez az európai parlamenti választáson induló pártok listavezetőinek.

Link másolása

Válaszolt az RTL Híradónak a Fidesz sajtóosztálya arra a kérdésre, hogy vajon Deutsch Tamás EP-listavezető is részt vesz-e az állami televízióban ritka politikai vitán.

"Ahogy azt Deutsch Tamás korábban jelezte, ott lesz a vitán. Lehet jönni diktafonnal, nadrágszíjjal"

– írta az RTL Híradó érdeklődésére a Fidesz sajtóosztálya szombat délután.

Pénteken derült ki, hogy bár az állami média közleményben visszautasította Magyar Péter kérését, az MTVA mégis betartja törvényi kötelezettségét, és vitát szervez az európai parlamenti választáson induló pártok listavezetőinek.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Sorkatonaság? Vissza akarja állítani a védelmi miniszter, de nem fog sikerrel járni Németországban
Az egyik javaslat szerint egy év kötelező katonai szolgálatot írnának elő minden 18. életévét betöltött fiúnak és lánynak. Egy másik szerint viszont inkább nagyobb hangsúlyt fektetnének a toborzásra.

Link másolása

Június elején jelentheti be a német védelmi minisztérium a német hadsereg létszámának növelésére vonatkozó terveit. A fennálló három terv közül kettőben valamilyen formában szerepel a sorkatonaság kérdése – írta a Telegraph híre alapján a hvg.hu.

A kötelező sorkatonai szolgálatot Németországban 2011-ben szüntették meg, most viszont az egyik javaslat szerint egy év kötelező katonai szolgálatot írnának elő minden 18. életévét betöltött fiúnak és lánynak.

Ugyanakkor egy másik terv szerint csupán a 18 éves fiúkat soroznák be, azonban közülük se mindenkit.

Viszont elképzelhető egy harmadik szcenárió is, mely szerint nem lesz kötelező a sorkatonaság, ám még nagyobb hangsúlyt fektetnének a toborzásra.

A német hadsereg létszáma jelenleg mintegy 180 ezer fő, de a jövőben ezt a számot szeretnék 200 ezer fölé emelni.

A sorkötelezettség visszaállítását a legnagyobb ellenzéki párt, a kereszténydemokrata CDU kezdeményezte, amit a honvédelmi miniszter, Boris Pistorius június elején tár a német kormány elé, ám bizonyára nem jár szerencsével a kezdeményezés, ugyanis a német kancellár, Olaf Scholz is ellenzi annak visszavezetését.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Kiderült, mennyibe kerül az az üveg tokaji aszú, amit Orbán Viktor adott Hszi Csin-pingnek
Muzeális tokaji aszúval ajándékozta meg a magyar miniszterelnök a kínai elnököt. Emellett egy egyedi, hatpalackos tokaji borválogatással is kedveskedett a magyar kormányfő.

Link másolása

A Pénzcentrum járt utána annak, vajon mennyibe került az a tokaji aszú, amit Orbán Viktor ajándékozott a Magyarországra látogató Hszi Csin-pingnek.

A magyar miniszterelnök a magyar-kínai diplomáciai kapcsolatfelvétel 75. évfordulójának alkalmából egy muzeális, 1949-es évjáratú tokaji aszút ajándékozott a kínai elnöknek, aki emellett még egy hatpalackos egyedi Tokaji-borválogatással is gazdagodott.

A lap utánajárt, mennyibe kerül egy 1949-es tokaji aszú:

a Borkínálat oldalán 169 ezer forintért árulták, amíg lehetett kapni, azonban már csupán a Vintage Wine & Port-on lehet megrendelni a borkülönlegességet, aminek az ára 295 font, vagyis körülbelül 133 ezer forint.

A Pénzcentrum továbbá hozzátette azt is, hogy azt a bort nevezik muzeális bornak, amely "minőségi vagy különleges minőségű bor, amely legalább 5 évi érlelés után a termőhelyre, a szőlőfajtára, a készítési módra, a hordóban és palackban érlelésre jellemző, különleges illat-, íz- és zamatanyagokat tartalmaz, évjárata és jellege miatt megkülönböztetésre érdemes."


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Leisztinger Tamás cége csapott le bukott ásványvízkirály luxusjachtjára
A luxushajóért nem volt nagy verseny. Két érdeklődő is adott ajánlatot, de az egyikük csak egyszer próbálkozott.

Link másolása

Hivatalosan is új tulajdonoshoz került az Aquarius-Aqua bukásának jelképévé váló luxusjacht. A Cassiopeia néven ismert 34 méteres hajót már át is keresztelték, most Aragónak hívják.

A G7 cikke szerint az Arago-csoport az egyik leggazdagabb magyar, Leisztinger Tamás cégbirodalma.

A luxushajóért egyébként nem volt nagy verseny: két érdeklődő is adott ajánlatot, az egyikük csak egyszer próbálkozott, így az aukciót végül egymillió forinttal a kikiáltási ár felett ütötték le (ami 850 millió volt).

Végül a vételár 851 millió forint lett, amely közel 150 millióval kevesebb a jacht becsértékénél.

Link másolása
KÖVESS MINKET: