HÍREK

Eurostat: Budapesten jobban élnek, mint Bécsben és Berlinben

Bukarestben viszont még magasabb az egy főre eső GDP a felmérés szerint.

Link másolása

Az Európai Unió alá tartozó Eurostat minden évben közzéteszi azokat a gazdasági adatokat, amelyek alapján

össze lehet mérni, hogy az egyes EU-s régiókban mekkora az életszínvonal.

A legfrissebb számok a 2021-es állapotokat mutatják be - írja a Növekedés.hu.

Az Eurostat a GDP adatokat egy fiktív pénznemre, a PPS-re (Purchasing Power Standard) is átszámolja, hogy ténylegesen is össze lehessen hasonlítani az egyes országok életszínvonalát, ahol nem ugyanazt a pénznemet használják.

Az egy főre eső GDP néhány uniós fővárosban PPS-ben (2021):

  • Luxemburg (87 100)
  • Dublin és környéke (77 400)
  • Brüsszel és környéke (66 200)
  • Prága (65 800)
  • Párizs és környéke (56 900)
  • Stockholm (55 300)
  • Amszterdam és környéke (54 400)
  • Bukarest és környéke (53 900)
  • Varsó és környéke (53 700)
  • Budapest (50 600)
  • Pozsony és környéke (48 200)
  • Bécs (46 500)
  • Helsinki és környéke (46 400)
  • Berlin (40 200)
  • Madrid és környéke (36 900)

    A tavalyi adatokhoz képest Budapest már megelőzte Pozsonyt. A közép-kelet-európai nagyvárosok közül csak Prága került be az első ötbe.


    Link másolása
    KÖVESS MINKET:

  • Népszerű
    Ajánljuk
    Címlapról ajánljuk


    HÍREK
    A Rovatból
    Magyar Péter Orbán Viktornak: „Milyen érzés fenyegetni a saját népét és közben eljátszani az áldozatot?”
    A miniszterelnök a héten betiltott brüsszeli esemény kapcsán kesergett a jogállam állapotáról, majd jött a TISZA Párt politikusa, és tartolt.

    Link másolása

    A kampányidőszak beindulásával magas fokozatra kapcsolt Orbán Viktor Facebook-oldala is. Hol van már február eleje, amikor Novák Katalin kegyelmi ügyének kirobbanása és a köztársasági elnök lemondása után a miniszterelnök egy hétre eltűnt a közösségi médiából?

    Manapság megint visszatért a több poszt/nap tempóra, általában a kampányra tartogatott témák lövöldözésével. Így volt ez szombat délután is, amikor a miniszterelnök (Facebook-oldalának kezelője) a héten Brüsszelben betiltott (majd később mégis engedélyezett) szélsőjobboldali találkozó kapcsán osztotta meg gondolatait a jogállamiság nyugati pusztulásáról.

    Aztán megérkezett, már-már menetrendszerűen Magyar Péter, és mondhatni, mindent vitt. A TISZA Párt ellenzéki politikusa a bejegyzés alatti kommentjében azt írja:

    „Jó duma. Önök pedig kirúgatták Tarr Zoltán háromgyermekes református lelkészt, aki fel mert szólalni a több százezres április 6-i rendezvényünkön. És állásuk elvesztésével fenyegetik a vidéki embereket, ha eljönnek a TISZA Párt rendezvényeire. Mikor veszett el Önből a demokrata, Miniszterelnök Úr? Milyen érzés fenyegetni a saját népét és közben eljátszani az áldozatot?”

    Bő egy órával a komment után Orbán bejegyzésén több mint 1800 reakció volt, igaz 1100-700 a nevetős arcok vezettek. Ezzel szemben ugyanekkor Magyar Péter kommentjén már több mint 3000 ezer lájk, szemben pár tucatnyi nevetős vagy dühös fejjel.

    Ha ez nem kampány, akkor semmi nem az! Magyar Péter egyébként nem sokat tétlenkedik, mert kevéssel a bejegyzés írása előtt még fotós kollégánknak pózolt a Városligetben.


    Link másolása
    KÖVESS MINKET:

    HÍREK
    A Rovatból
    Magyar Péter háborút, Gyurcsány Ferenc migrációt, Karácsony Gergely pedig gender-propagandát tálal fel a Fidesz új kampányvideójában
    Az Európai Bizottság elnöke egy csengővel jelez a pincérként megjelenő ellenzéki politikusnak. A Brüsszel szóba pedig egy dollárjelet szerkesztettek.

    Link másolása

    Új reklámanyagot tett közzé a Fidesz a közösségi oldalán - szúrta ki az RTL.

    A kampányfilmben az ellenzéki „főgonoszok” szerepelnek, ahol helyet kapott már

    Magyar Péter is, aki a kormánypárt szerint háborút hoz nekünk. De Karácsony Gergely, Budapest regnáló főpolgármestere is pincérként lép fel, aki a Gender-propagandát szolgálja fel. A Demokratikus Koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc pedig migrációt tesz az asztalra.

    Míg viszont a többi politikus hoz valamit, addig Dobrev Klára üres kézzel jelenik meg a videóban.

    Külön érdekesség, hogy a Brüsszel szóba bekerült egy dollárjel, így a belga fővárost a reklámban Brü$szelként írják. Ugyanakkor a videós anyag szerint Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke irányítja az ellenzéki politikusokat.

    A kampányvideó itt tekinthető meg:


    Link másolása
    KÖVESS MINKET:


    HÍREK
    Magyar Péter is kinn tekert az I Bike Budapesten – fotósunknak meg is állt egy kis időre
    A TISZA Párt politikusa megállt lapunknak egy fotó erejéig. Párja társaságában volt a rendezvényen.

    Link másolása

    Kis túlzással a fél magyar sajtó Magyar Pétert kereste a szombati I Bike Budapest rendezvényen – számolt be a helyszínen tartózkodó kollégánk.

    A legtöbben azonban nem szúrták ki a tömegben, sőt a városligeti nagy közös bringaemelésen sem.

    Fotósunknak azonban szerencséje volt: nem sokkal a rendezvény hivatalos vége után a napozórét és a Néprajzi Múzeum közötti részen összefutott a TISZA Párt alelnökével, aki meg is állt egy fotó erejéig.

    A politikus párjával vett részt a tekerésen, ahol egyébként szimpatizánsok körében is biciklizett. Kollégánknak elmondta: jól érezték magukat a délután során.

    Magyar Péter korábban egyébként be is jelentkezett a város legnagyobb biciklis rendezvényéről:


    Link másolása
    KÖVESS MINKET:


    HÍREK
    Kettesével járnak majd az ellenőrök a kórházakban, „vizuálisan ellenőrzik” a betegjelenlétet
    A Belügyminisztérium elmondta, nem igazoltatják majd a betegeket. Céljuk az, hogy hatékonyabb legyen az ellátás.

    Link másolása

    Ahogy arról pénteken mi is beszámoltunk, revizorokat küldene a kórházakba a Belügyminisztérium.

    Az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) erről levélben értesítette az állami intézményeket. „A levelekből az derül ki, hogy legalább 2 fős mobil ellenőrző csoportok jelenhetnek meg a következő napoktól a magyar kórházakban. Ezeknek az lesz a feladatuk, hogy ellenőrizzék az orvosok és a szakdolgozókat abban, hogy munkaidőben valóban ott vannak az egészségügyi intézményben” – mondta el Élő Anita a Válasz Online újságírója az RTL Híradójának.

    Az ellenőrzések célja, hogy hatékonyabb legyen az ellátás. A munkaidő mellett vizsgálják majd a betegjogok biztosítását, a betegvárakozást, a várólisták kialakulásának okait és az állami anyagi források felhasználását. Azaz például azt is, hogy egy beteg ténylegesen az osztályon van-e és nem csak papíron számolja-e el a kórház az ellátását.

    A csatorna érdeklődött a Belügyminisztériumnál is. Ott azt közölték:

    a betegeket nem igazoltatják, a betegjelenlétet vizuálisan ellenőrzik.

    A Magyar Orvosi Kamara (MOK) Győr-Moson-Sopron megyei elnöke szerint az ellenőrzés nem oldja meg a szakemberhiányt és az alulfinanszírozottságot sem. A Független Egészségügyi Szakszervezetnél azt mondták, a jelenléti íveket is vizsgálni kellene, mivel most szerintük havonta átlagosan egy műszaknyi túlórát nem fizetnek ki a dolgozóknak.

    Az RTL Híradó riportja a kórházi ellenőrökről

    Link másolása
    KÖVESS MINKET: