HÍREK
A Rovatból

„Embereket, családokat tesznek tönkre, és Ön ehhez szabad utat ad!” - nekiestek a kommentelők Novák Katalinnak a katatörvény miatt

A köztársasági elnök aláírta az óriási felháborodást kiváltó katatörvényt. Az erről szóló Facebook-posztját ellepték a dühös hozzászólások.

Link másolása

Novák Katalin hétfő este jelentette be, hogy aláírta a kata módosítását célzó törvényjavaslatot, amelyet az Országgyűlés múlt héten szavazott meg. A köztársasági elnök azt írta, olyan okot, amely miatt az Alkotmánybírósághoz kellene fordulnia, nem talált. Ugyanakkor elismerte, hogy "helyesebb lett volna, ha a módosításokról érdemi egyeztetés után születik döntés". Közölte, hogy ígéretet kapott a kormánytól arra, "a részletszabályok kialakítása során megnyugtató válaszok születnek a jogosan felmerülő kérdésekre".

Novák Katalin a Facebook-oldalán jelentette be a döntését, bejegyzése alá pedig folyamatosan zúdulnak a felháborodott kommentek. Íme néhány:

"Tisztelt Elnökasszony! Hogy lehet elfogadni,aláírni egy olyan törvényt ami nincs teljesen kidolgozva? Embereket, családokat tesznek tönkre és Ön ehhez szabad utat ad! Tud aludni?

"Mi mást is tett volna..."

"Idén extra milliárd az ön hivatalának. Van az a pénz, amiért jól fog a golyóstoll, igaz?"

"Kedves Elnökasszony! Ami most folyik Magyarországon, az siralmas. Családok védelméről beszél a kormány, mindeközben sorozatos megszorításokat kapunk. Nem csak a katások, hanem a családok is az új rezsitörvényeknek köszönhetően. Közben a mélyen tisztelt honatyák fizetése most megint nőtt 30%-ot. A nép kint van az utcán. Mi folyik itt? Mit ünnepelünk augusztus 20-án? Lesz mit? Választások előtt nem ezt ígérték a népnek."

"Gratulálunk! Undorító, amit művelnek! Minden egyes falat étellel jusson eszébe a rengeteg kétségbeesett embertől elvett falat."

"Észnélküli rombolás! Szégyen..."

"Kedves Katalin! Ha Ön is úgy gondolja, hogy érdemi egyeztetés lett volna szükséges, akkor miért nem küldte vissza átdolgozàsra? Ráért volna akkor aláírni, ha ésszerű módosításokat tartalmaz a törvény!"

"Kedves Katalin, akkor miért nem akkor írta alá, mikor már teljes képet kapott a törvény javaslatról? Ön így még bábnak is egy vicc."

"Érzékeled a felháborodást, de nem érted. Részletek nélkül alá sem kellett volna írni. Sok igéret volt a választás előtt, de csak átverés lett belőle. Még egy báb akár csak az elődje."

"A legrosszabb amikor már a 'köztársasági elnök' is magyarázkodik."


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


HÍREK
Képeken a jeges mesevilággá változott Balaton
Ma is hideg éjszakára kell készülni, akár -15 fokra is lehűlhet a levegő.

Link másolása

Ahogy azt mi is megírtuk, a tegnapi szélvihar a levegő lehűlését is magával hozta. Az éjszakai fagynak köszönhetően pedig a Balaton felszíne is bejegesedett.

Vasárnap

a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet zömmel -10, -5 fok között alakul, de a szélcsendes, derült tájakon a -15 fok sem kizárt.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn -3, +2 fok között valószínű. Hétfőn már csak a keleti és nyugati megyékben élénkül meg a szél, kevésbé lesz felhős az ég, sok napsütés várható.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Fejbe lőtték a halott ukrán katona koponyájával a kezében szónokló orosz zsoldost
Mangusev kapcsolatban állt Jevgenyij Prigozsinnal, az orosz Wagner-csoport vezetőjével. Lehet, hogy az akcióval neki akartak üzenni.

Link másolása

Ivor Mangusev tavaly augusztusban hívta harcba az orosz katonákat egy ukrán katona koponyájával a kezében.

Szombat hajnalban egy támadás során fejbelőtték a 36 éves Ivor Mangusevet, aki a Daily Mail cikke szerint a rettegett orosz Wagner-csoport vezetőjével is kapcsolatban állt.

A zsoldost fejlövéssel szállították kórházba szombaton Oroszország keleti régiójában, Luhanszk tartományban.

Az Oroszország-szakértő Mark Galeotti szerint Mangusev kapcsolatban állt Jevgenyij Prigozsinnal, az orosz Wagner-csoport vezetőjével. Galeotti szerint ez a fejlövés figyelmeztetés lehetett Prigozsin számára.

A Putyin-hívő Mangusev 2022 augusztusában arról híresült el, hogy a kezében egy Mariupolban lelőtt ukrán katona koponyájával a kezében szónokolt, és így uszította az oroszokat Ukrajna ellen.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Leválthatja a védelmi minisztert, akár már a jövő héten cserélhet a poszton Zelenszkij
Már azt is lehet tudni, hogy ki lesz az utód. Olekszij Reznyikov helyére Kirill Budanov, a hírszerzés vezetője léphet az ukrán kormányban.

Link másolása

Ukrajna elnöke, Volodimir Zelenszkij egy vasárnapi sajtótájékoztatón reagált az ukrán védelmi miniszter, Olekszij Reznyikov a távozásáról szóló hírekre.

Az Ukrainskaja Pravda vasárnap megjelent cikkében már arról is írnak, hogy Reznyikov helyére Kirill Budanov, a hírszerzés vezetője léphet. Bár Reznyikov azt állítja, hogy ő nem tud arról, hogy távoznia kell, a Pravda úgy tudja, hogy már

jövő héten megtörténhet a védelmi miniszter leváltása.

A lap kormányközeli forrásai szerint abban egyetértés van, hogy Reznyikovnak a jövőben is a felsővezetésben kell maradnia, és felmerült az is, hogy az igazságügyi minisztérium élére kerülhet.

A miniszter távozásában szerepet játszhat az ukrán kormányban januárban kirobbant korrupciós botrány, erről itt írtunk részletesen.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
„Lassan azt is fölélem, amit a temetésemre félreraktam” – sokaknak csak átmenetileg nyújt megoldást a februárban érkező dupla nyugdíj
A nyugdíjas szervezetek szerint az emelés ellenére még mindig legalább 300 ezren vannak, akiknek a nyugdíja nem éri el a százezer forintot sem.

Link másolása

Három nappal korábban csenget a postás a februári nyugdíjjal. A 15 százalékkal megemelt összegnek a dupláját kapják az érintettek, most fizetik a 13. havi nyugdíjat is. A bankszámlákra pénteken érkezik az utalás. A nyugdíjas szervezetek szerint az emelés ellenére még mindig legalább 300 ezren vannak, akiknek a nyugdíja nem éri el a százezer forintot sem - hangzott el az RTL híradójában.


Link másolása
KÖVESS MINKET: