News here
hirdetés

HÍREK

„A győzelemért kell játszani” – Orbán Viktor az amerikai republikánusok konferenciáján beszélt

A kormányfő szerint össze kell fogni az amerikai konzervatívokkal, mert mi, magyarok tudjuk, hogyan lehet leküzdeni a szabadság ellenségeit a politikai hadszíntéren.

Link másolása

hirdetés

Orbán Viktor az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciájának dallasi helyszínén, a CPAC megnyitó előtti programjain vett részt csütörtökön. Ott volt az Alapjogokért Központ fogadásán, ahol az áprilisi választási győzelem tanulságairól, a kereszténydemokrata értékek megvédésének fontosságáról beszélt a vendégeknek, kiemelve: a konzervatívoknak össze kell fogniuk, hogy Amerikában és Európában is győzni tudjanak a soron következő létfontosságú választásokon.

A miniszterelnök ezt követően munkaebéden vett részt a CPAC vezetőségi tagjaival.

Orbán Viktor az Egyesült Államokban, az amerikai konzervatív oldal konferenciáján, a dallasi CPAC Texas 2022 első napján mondott beszédet.

VIDEÓ: Orbán beszéde

Orbán beszéde elején elmondta: "Jó itt lenni. Ha Texas neve, a Lone Star State, vagyis a magányos csillag állama azt jelenti, a függetlenség a szabadság és a szuverenitás az amerikaiak fő értékének számít, akkor Magyarország a magányos csillag Európában".

hirdetés

Beszélt arról, hogy "Tizenöt milliós ország vagyunk". Megerősítette, hogy a magyar kormány zéró toleranciát vall a rasszizmussal és antiszemitizmussal szemben. Úgy véli, hogy aki mást állít, az „idióta”.

Kitért arra is, hogy vannak ellenségei és már látja a holnapi címlapokat is a beszédéről. Arról, hogy ő szélsőjobboldali, antiszemita, Putyin "trójai falova". De nem ad ötleteket, mert "ők tudják a legjobban, hogy miként írják meg az "álhíreket".

Saját magáról is beszélt: szerinte ő egy "régi vágású szabadságharcos", aki "állandó nyomás alatt áll a progresszív liberálisok, a kommunisták, Brüsszel" részéről. Kiemelte, hogy ő az egyetlen migrációellenes kormányfő Európában.

A miniszterelnök szerint most is harc van, amit a magyarok 1956-ban az apáik kezdtek, majd 1989-ben a fiaik fejeztek be. De a kommunisták feltámadtak, és a liberálisokkal együtt erősebbek lettek, mint valaha - mondta. A kommunistákat nehéz megverni - állította.

Arról is szólt, hogy fontos a zsidó-keresztény hagyományok tiszteletben tartása, de mellette foglalkozni kell a gender, a migráció kérdésével is. Egy keresztény politikus sosem lehet rasszista és a keresztény értékek megvédenek minket attól, hogy túl messzire megyünk - tette hozzá.

Említést tett Soros Györgyről is, aki szerinte az ellenfele és "bevethető hadserege" van, ebben benne van a pénz, a civil szervezetek, a kutatóintézetek, és a "brüsszeli bürokrácia fele". Orbán szerint a nácizmus és a kommunizmus rémségei azért történtek meg, mert az országok feladták keresztény értékeiket. És most szerinte a „liberálisok” is ezt akarják.

A családokra is kitért a kormányfő, aki szerint a "progresszívek" számára nem fontos a család, nem úgy, mint a konzervatívoknál. A család az a hely, ahol a szülők átadják az értékeket - tette hozzá. Ha a család megszűnik, akkor semmi nem menti meg az nyugati világot a pusztulástól. Nagy tapsot kapott kijelentése: "Ha még nem nősek, keressenek maguknak egy magyar feleséget. Nálunk a házasságok száma nőtt, az abortuszok száma csökkent".

Kijelentette, hogy szerinte a népszavazáson nemet mondtak a szülői beleegyezés nélküli szexuális felvilágosításra a magyarok. Itt is beszélt arról, hogy az anya nő, az apa férfi, "a gyermekeinket meg hagyják békén. Pont. A vita lezárva" - a kijelentése nagy tapsot kapott.

Magyarország Európa legbiztonságosabb országa, Budapesten éjjel is nyugodtan lehet sétálni - jelentette ki. Hozzátette, hogy itt csak azt hallani, hogy még több pénzt a rendőrségnek.

Az adóinkról azt állította, hogy nálunk alacsonyak az adók.

Az ukrán háborút is szóba hozta. Mi teljes mértékben szolidárisak vagyunk Ukrajnával - jelentette ki. Úgy vélte, hogy amerikai és orosz tárgyalások nélkül sosem lesz béke Ukrajnában. "Nem tudom megmondani, hogy mit kellene tenniük, de csak erős vezetők képesek békét teremteni. "Segítsenek nekünk, egy erős vezetővel rendelkező erős Amerikára van szükségünk" - mondta.

Orbán szerint súlyos válság van, és a Nyugat most önmagával harcol. Nekünk egy másfajta elképzelésünk van a j9övőről - vélekedett. "A globalisták mind mehetnek a pokolba, én Texasba jöttem" - tette hozzá. "Fel kell vennünk a harcot. Vissza kell vennünk az intézményeinket Washingtonban és Brüsszelben. Össze kell hangolnunk csapataink mozgását” – mondta.

"Isten áldja Texast, Isten áldja a barátságunkat! Minden jót, jó szerencsét, viszont látásra!" - zárta a beszédét.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Gyurcsány: „Nincs benzin. Nincs tanár. Nincs orvos és nővér. Nincs pénz.”
A DK elnöke a kormány tevékenységét foglalta össze egy rövid posztban.

Link másolása

hirdetés

Gyurcsány Ferenc értékelte az Orbán-kormány eredményeit a Facebook-oldalán, azt írta, „rendetlenség lett” az országban.

Ezzel végződik a posztja:

„Nincs benzin. Nincs tanár. Nincs orvos és nővér. Nincs pénz.

Ha nincs rend, akkor nincs biztonság. Ha nincs biztonság, akkor nincs otthon. Ha nincs otthon, akkor veszélyben a haza.

Megszűnt a rend.

Ti tettétek. Mi meg készülünk.”

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Nem mentek el a fideszesek, határozatképtelen lett az ellenzék rendkívüli ülése a katáról és a válságról
A kormány szerint hiteltelen az ellenzék, az ellenzék szerint pedig a kormány nem veszi komolyan a magyar emberek problémáit.

Link másolása

hirdetés

Határozatképtelen lett, és mindössze negyven percig tartott az ellenzéki pártok által a katatörvény és a megélhetési válság miatt összehívott rendkívüli ülés.

A kormány már délelőtt közölte, hogy képviselői nem vesznek részt az ülésnek, mert hiteltelennek tartják az ellenzék kezdeményezését.

Úgy fogalmaztak, az ellenzéki pártok a bevezetésétől kezdve támadták a rezsicsökkentést és a kampány alatt azt is egyértelművé tették, hogy eltörölnék, a kata-adónem bevezetését pedig meg sem szavazták korábban.

Az LMP társelnöke, Kanász-Nagy Máté úgy kommentálta, hogy a Fidesz-KDNP-s képviselők távol maradtak: „Ennyire veszik komolyan a Fidesz képviselői a magyar társadalom problémáit.” Hozzátette: szerinte a Fidesz az egyetlen kormány, amely az aszály és a klímaválság közepén erdőirtásba kezd.

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke azt mondta: „Szégyellheti magát minden kormánypárti képviselő, aki távolmaradásával magára hagyta a magyarokat a szociális válság közepén.”

A Momentum tüntetést is szervezett hétfő délután fél kettőre a Parlament elé. A tüntetésen egy molinóra írhatták fel a résztvevők, hogy mit üzennek a miniszterelnöknek. A molinót a Momentum elviszi az éppen Adrián nyaraló Orbán Viktor hivatala elé, a Karmelitához.

Az ellenzék a rendkívüli üléssel azt szerette volna elérni, hogy az Országgyűlés még a hatályba lépése előtt törölje el a katatörvényt.

hirdetés

Az ülésen több ellenzéki előterjesztést is megtárgyaltak volna: köztük a rezsiemelés megszüntetéséről, a lakóépületek szigeteléséről, az élelmiszerválság leküzdéséről, a klímabérlet bevezetéséről, valamint az egyes termékek áfamenetességéről szóló javaslatokat terjesztett a Ház elé az MSZP, a DK, a Párbeszéd, az LMP és a Jobbik.

Mivel azonban a kormánypárti képviselők nem jelentek meg, a felszólalásokat követően berekesztették az ülést.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Már körülbelül száz olyan benzinkút lehet, ahol teljesen kifogytak az üzemanyagból
Van olyan kút is, ahol az erre a hónapra szánt mennyiség fele már elfogyott, és még csak nyolcadika van.

Link másolása

hirdetés

Már száz körül van azoknak a benzinkutaknak a száma, ahol nem lehet tankolni – írja az atv.hu.

Az egyik balassagyarami benzinkút üzemeltetői elmondták, hogy utoljára péntek este kaptak üzemanyagot, ami azonban pillanatok alatt elfogyott, így hétfőn már ki sem nyitottak.

Tóth András, a Xhénia Kft. ügyvezetője az ATV Híradónak azt mondta, náluk az erre a hónapra szánt mennyiség fele már elfogyott, és még csak nyolcadika van. „Nem tudjuk, hogy ha most megint rendelünk üzemanyagot, akkor fogunk-e kapni, illetve ha kapunk, akkor mennyit kapunk” – tette hozzá.

Emellett sok helyen korlátozásokat vezettek be. Az OMV-nél legfeljebb 50 litert lehet tankolni, a Shellnél pedig 80 ezer forintért lehet üzemanyagot vásárolni.

Az ATV által megkérdezett szakértő szerint az érdekes kérdés, hogy ezeket a korlátozásokat a fogyasztók a fogyasztóvédelemnél vagy bíróság előtt megtámadhatják-e, de ő ilyenről még nem tud. Balogh József energiapiaci szakértő hozzátette, hallott olyan szabolcsi faluról is, ahol naponta csak 8 ezer forintig lehet tankolni.

Balogh egy fotót is küldött az ATV Híradónak egy váci benzinkútról, ahol 12 óra után nem sokkal már nem lehetett tankolni.

És országszerte egyre több üzemeltető kerül hasonló helyzetbe. Bujdos Eszter, a Holtankoljak.hu ügyvezetője már száz körülire becsüli azoknak a kutaknak a számát, amelyek nem üzemelnek, mert nem kapnak üzemanyagot.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
59 centiméterre apadt a Velencei-tó vízszintje Agárdnál
Eddig 61 centiméter volt a negatív rekord.

Link másolása

hirdetés

Hétfő délután már csak 59 centiméter volt a Velencei-tó vízszintje Agárdnál, ezzel újabb negatív rekordot ért el a vízszint - derül ki az Országos Vízügyi Főigazgatóság honlapján közölt adatokból.

A tó múlt hét kedden 61 centiméterre apadt, amire hiteles mérések 1939-es kezdete óta nem volt példa. Mivel azonban számottevő csapadék azóta sem hullott, így

a vízszint további csökkenése egyelőre megállíthatatlannak tűnik.

A hétvégén már le is zárták a Pisztráng úti strandot, mert a hatósági ellenőrzés során határértéket meghaladó szennyeződést mértek.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: