News here
hirdetés

HÍREK

„A győzelemért kell játszani” – Orbán Viktor az amerikai republikánusok konferenciáján beszélt

A kormányfő szerint össze kell fogni az amerikai konzervatívokkal, mert mi, magyarok tudjuk, hogyan lehet leküzdeni a szabadság ellenségeit a politikai hadszíntéren.

Link másolása

hirdetés

Orbán Viktor az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciájának dallasi helyszínén, a CPAC megnyitó előtti programjain vett részt csütörtökön. Ott volt az Alapjogokért Központ fogadásán, ahol az áprilisi választási győzelem tanulságairól, a kereszténydemokrata értékek megvédésének fontosságáról beszélt a vendégeknek, kiemelve: a konzervatívoknak össze kell fogniuk, hogy Amerikában és Európában is győzni tudjanak a soron következő létfontosságú választásokon.

A miniszterelnök ezt követően munkaebéden vett részt a CPAC vezetőségi tagjaival.

Orbán Viktor az Egyesült Államokban, az amerikai konzervatív oldal konferenciáján, a dallasi CPAC Texas 2022 első napján mondott beszédet.

VIDEÓ: Orbán beszéde

Orbán beszéde elején elmondta: "Jó itt lenni. Ha Texas neve, a Lone Star State, vagyis a magányos csillag állama azt jelenti, a függetlenség a szabadság és a szuverenitás az amerikaiak fő értékének számít, akkor Magyarország a magányos csillag Európában".

hirdetés

Beszélt arról, hogy "Tizenöt milliós ország vagyunk". Megerősítette, hogy a magyar kormány zéró toleranciát vall a rasszizmussal és antiszemitizmussal szemben. Úgy véli, hogy aki mást állít, az „idióta”.

Kitért arra is, hogy vannak ellenségei és már látja a holnapi címlapokat is a beszédéről. Arról, hogy ő szélsőjobboldali, antiszemita, Putyin "trójai falova". De nem ad ötleteket, mert "ők tudják a legjobban, hogy miként írják meg az "álhíreket".

Saját magáról is beszélt: szerinte ő egy "régi vágású szabadságharcos", aki "állandó nyomás alatt áll a progresszív liberálisok, a kommunisták, Brüsszel" részéről. Kiemelte, hogy ő az egyetlen migrációellenes kormányfő Európában.

A miniszterelnök szerint most is harc van, amit a magyarok 1956-ban az apáik kezdtek, majd 1989-ben a fiaik fejeztek be. De a kommunisták feltámadtak, és a liberálisokkal együtt erősebbek lettek, mint valaha - mondta. A kommunistákat nehéz megverni - állította.

Arról is szólt, hogy fontos a zsidó-keresztény hagyományok tiszteletben tartása, de mellette foglalkozni kell a gender, a migráció kérdésével is. Egy keresztény politikus sosem lehet rasszista és a keresztény értékek megvédenek minket attól, hogy túl messzire megyünk - tette hozzá.

Említést tett Soros Györgyről is, aki szerinte az ellenfele és "bevethető hadserege" van, ebben benne van a pénz, a civil szervezetek, a kutatóintézetek, és a "brüsszeli bürokrácia fele". Orbán szerint a nácizmus és a kommunizmus rémségei azért történtek meg, mert az országok feladták keresztény értékeiket. És most szerinte a „liberálisok” is ezt akarják.

A családokra is kitért a kormányfő, aki szerint a "progresszívek" számára nem fontos a család, nem úgy, mint a konzervatívoknál. A család az a hely, ahol a szülők átadják az értékeket - tette hozzá. Ha a család megszűnik, akkor semmi nem menti meg az nyugati világot a pusztulástól. Nagy tapsot kapott kijelentése: "Ha még nem nősek, keressenek maguknak egy magyar feleséget. Nálunk a házasságok száma nőtt, az abortuszok száma csökkent".

Kijelentette, hogy szerinte a népszavazáson nemet mondtak a szülői beleegyezés nélküli szexuális felvilágosításra a magyarok. Itt is beszélt arról, hogy az anya nő, az apa férfi, "a gyermekeinket meg hagyják békén. Pont. A vita lezárva" - a kijelentése nagy tapsot kapott.

Magyarország Európa legbiztonságosabb országa, Budapesten éjjel is nyugodtan lehet sétálni - jelentette ki. Hozzátette, hogy itt csak azt hallani, hogy még több pénzt a rendőrségnek.

Az adóinkról azt állította, hogy nálunk alacsonyak az adók.

Az ukrán háborút is szóba hozta. Mi teljes mértékben szolidárisak vagyunk Ukrajnával - jelentette ki. Úgy vélte, hogy amerikai és orosz tárgyalások nélkül sosem lesz béke Ukrajnában. "Nem tudom megmondani, hogy mit kellene tenniük, de csak erős vezetők képesek békét teremteni. "Segítsenek nekünk, egy erős vezetővel rendelkező erős Amerikára van szükségünk" - mondta.

Orbán szerint súlyos válság van, és a Nyugat most önmagával harcol. Nekünk egy másfajta elképzelésünk van a j9övőről - vélekedett. "A globalisták mind mehetnek a pokolba, én Texasba jöttem" - tette hozzá. "Fel kell vennünk a harcot. Vissza kell vennünk az intézményeinket Washingtonban és Brüsszelben. Össze kell hangolnunk csapataink mozgását” – mondta.

"Isten áldja Texast, Isten áldja a barátságunkat! Minden jót, jó szerencsét, viszont látásra!" - zárta a beszédét.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Építőipari géppel keverték a tésztát egy kínai gyorsbüfében – videón, mit talált még ott a Nébih
A konyhatér falai elszíneződtek, olajosak és zsírosak voltak, a szennyvíz pangott, a használt edényeket pedig a kiszolgálópultban mosogatták el.
Fotó: Nébih - szmo.hu
2022. október 04.


Link másolása

hirdetés

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai körülmények miatt felfüggesztette Budapesten, a Budafoki út 17. szám alatti MeiLiCheng Kínai Gyorsbüfé működését, és 95,3 kilogramm élelmiszert kivont a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A hiányosságok javítása után, a hatóság kedvező eredményű helyszíni szemléjét követően az egység folytathatta tevékenységét - közölte a Nébih kedden az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van. A közleményben részletezték, hogy

a XI. kerületi étteremben a konyhatér mennyezete, oldalfala sötétszürkén elszíneződött, olajos, zsírosan szennyezett volt.

Az egységben a szükséges mosogatóhely hiányában kizárólag egyszer használatos edényeket használhattak volna, ehelyett a használt edényeket a kiszolgálópultban mosogatták el.

A húselőkészítő csaptelep le volt szerelve, a zöldségelőkészítőben földesárut, a mosogatóban egyéb élelmiszert és elektromos berendezést is tároltak, lehetetlenné téve ezzel az előkészítő helyiségek rendeltetésszerű használatát.

A földesáru tisztítása, valamint az üzemi edények mosogatása a konyhatérben történt, akárcsak a húselőkészítő eszközeinek tisztítása, melyeket használat előtt nem fertőtlenítettek. A konyhatéri kézmosó eldugult, a szennyvíz pangott. A melegen tartó pult nem volt bekapcsolva.

hirdetés
A hűtőtérben a különböző higiéniai megítélésű élelmiszereket, így zöldséget, nyers és főtt húst is együtt tároltak, a tészta keveréshez építőipari keverőgépet használtak

- írják a közleményben.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
„Hogy meri?” – Lilu nagyon kiakadt Kövér László tanárokra tett kijelentésére
Szerinte nagyon is van összefüggés a tanárok elhivatottsága és anyagi megbecsültsége között.

Link másolása

hirdetés

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy hétfő este interjút adott a HírTV Napi Aktuális című műsorában Kövér László. Az Országgyűlés elnöke elismerte, hogy a tanárok bérének rendezésével adós a kormány, ugyanakkor megjegyezte:

„a bérezés az oktatás színvonalával rövid távon nem függ össze, hiszen a tisztességes pedagógusok nem a fizetésüktől teszik függővé teljesítményüket”.

A házelnök szavaira az Instagramon reagált Lilu is. A népszerű műsorvezető egy 24 órán át elérhető Insta-sztoriban fogalmazta meg gondolatait – vette észre a 24.hu. Mint írja:

„Na igen... gyerekeket fáradhatatlanul tanítani, nevelni, ápolni a lelküket (nincs nagyobb felelősség), miközben arra gondolnak, hogy a saját gyerekeiknek miből adnak enni, itt nincs összefüggés...”

A sztori mellé megosztotta a Kövér szavairól szóló cikk képét is, egy másik történetben pedig úgy fogalmazott:

hirdetés
„Hogy meri azt sugallni, hogy az a tanár, aki csak normális, élhető életre vágyik, minimális megbecsültségre, és küzd érte, az nem tisztességes? Hogy meri? És hát ez a szó tőle... pfff...”

Lilu nem először foglal állást közéleti ügyekben, korábban több posztban ostorozta a gyermekvédelminek nevezett homofóbtörvényt is, legutóbb pedig – a TV2-s Till Attilához hasonlóan – kiállt a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból polgári engedetlenség miatt kirúgott tanárok mellett is.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Elfogadták a megfelelő minimálbérekről szóló uniós jogszabályt
A tagállamoknak két évük van arra, hogy az irányelvet átültessék a saját jogrendszerükbe.

Link másolása

hirdetés

Az Európai Unió Tanácsa elfogadta a megfelelő minimálbérekről szóló jogszabályt az európai munkavállalók tisztességes munka- és életkörülmények biztosítására; az irányelv nem ír elő konkrét minimálbérszintet, amelyet a tagállamoknak el kell érniük - közölte az uniós tanács kedden.

A jogszabály eljárásokat állapít meg a minimálbérek megfelelőségére vonatkozóan, előmozdítja a bérmegállapításra vonatkozó kollektív tárgyalásokat, és elősegíti, hogy a nemzeti jog alapján minimálbérre jogosult munkavállalók ténylegesen élvezhessék a minimálbér nyújtotta védelmet - írták.

A részleteket ismertetve az uniós tanács közölte:

a jogszabályban meghatározott minimálbéreket alkalmazó tagállamoknak eljárási keretet kell létrehozniuk a minimálbérek megállapítására és aktualizálására egyértelmű kritériumok alapján. A jogszabályban meghatározott minimálbéreket szükséges időközönként, de legalább kétévente felül kell vizsgálni.

Közölték: a jogszabály egyik célja a bérmegállapításra irányuló kollektív tárgyalások hatókörébe tartozó munkavállalók számának növelése. E cél elérésére az országoknak elő kell segíteniük, hogy a szociális partnerek részt tudjanak venni a kollektív tárgyalásokban. Amennyiben például a kollektív tárgyalások általi lefedettség nem éri el a 80 százalékos küszöbértéket, a tagállamoknak cselekvési tervet kell kidolgozniuk a kollektív tárgyalások előmozdítására. A cselekvési tervnek egyértelmű ütemtervet és konkrét intézkedéseket kell meghatároznia a kollektív tárgyalások általi lefedettség fokozatos növelésére - írták.

A szöveg kimondja továbbá:

hirdetés
a tagállamoknak intézkedéseket kell hozniuk, hogy a munkavállalók nagyobb arányban élvezhessék ténylegesen a minimálbér nyújtotta védelmet.

Az intézkedések közé tartozhatnak a munkaügyi felügyelőségek által végzett ellenőrzések, a minimálbérek nyújtotta védelemmel kapcsolatos könnyen hozzáférhető információk biztosítása, valamint a jogalkalmazó hatóságok felkészítése arra, hogy a szabályokat be nem tartó munkáltatókat felelősségre vonják.

A jogszabályt az unió hivatalos közlönyében teszik közzé, kihirdetését követő huszadik napon lép hatályba. A tagállamoknak két év áll rendelkezésére, hogy az irányelvet saját jogrendszerükbe átültessék.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Eltűnt a boltokból a Pilóta keksz, egyhamar nem is lesz változás
A készlethiány kizárólag a szendvicskekszet érinti, a Pilóta termékcsalád más termékeit nem.
Fotó: Gg. Any/Wikipédia - szmo.hu
2022. október 04.


Link másolása

hirdetés

Közel egy hónapja nem lehet Pilóta kekszet találni a legtöbb bolt polcán - számolt be róla a hvg.hu. A lap a tulajdonost, a Mondelez Hungária Kft-t is kereste az ügyben, akik megerősítették, hogy

készlethiány van a Pilóta szendvicskekszből, ami a kiskereskedelmi és a viszonteladói csatornáik „túlnyomó többségét” is érinti.

Ennek oka, hogy a gyártókapacitásaikat nehézségek érintik, illetve az édesipari ágazatot alapanyag és csomagolóanyaghiány sújtja. Ez pedig nem fog egyik napról a másikra megoldódni.

Mayer Gábor, a Mondelez Hungária Kft. ügyvezető igazgatója szerint a készlethiány kizárólag a Pilóta szendvicskekszet érinti, a Pilóta termékcsalád más termékeit nem.

A Mondelez Hungária mindent megtesz azért, hogy a magyarok második legkedveltebb kekszterméke minél előbb, a keresletnek megfelelő mennyiségben elérhető legyen a fogyasztók számára - mondta a cég a lapnak.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: