HÍREK
A Rovatból

Elhagyja Magyarországot a Meseország mindenkié szerkesztője


Link másolása

A portál azt is megjegyzi, elképzelhető, hogy emiatt majd nem mernek a magyar kiadók LMBTQ-témákkal foglalkozni.

Nagy a 24.hu megkeresésére azt mondta, hogy már érett egy ideje ez az elhatározásuk, elsősorban politikai okokból mennek, mert nem érzik itthon biztonságban magukat. Nem a munkát szeretné befejezni, csak fizikailag máshol szeretne lenni. Arról is beszélt, hogy korábban szerettek volna örökbe fogadni, de mikor kiderült, hogy ez sem lesz lehetséges, akkor érezték úgy, hogy nincs értelme tovább maradni.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
„Négy hét alatt elvitte Lacit a rák" – meghalt a hajléktalanból lett győri lottómillimos
Andrashcek László és felesége több mint 630 millió forintot nyertek a Skandináv lottón 2012-ban. A mesés vagyon azóta elúszott, Anikó pedig a napokban a férjét is eltemette. Talán harmincan voltak a búcsúztatón.

Link másolása

Meghalt a hajléktalanból lett győri lottómilliomos, Andrashcek László - írja a Telex. Az özvegye azt mondta a lapnak:

„négy hét alatt elvitte Lacit a rák, a máján lett daganat, mikor a diagnózis kiderült, már menthetetlen volt”.

A férfit, és feleségét Anikót 2013-ban ismerte meg az ország, amikor a hajléktalanság küszöbén élő házaspár 636 millió forintot nyert a Skandináv lottón. Két éve azonban már azzal kerültek be a hírekbe, hogy a mesés vagyonuk nagy része elszállt.

„Lacinak hat testvére volt, nekem pedig három gyerekem. Mindenkinek adtunk, és hát tíz év mégiscsak eltelt. Költöttünk bátran, mert megtehettük és mert élveztük is. Gazdagnak lenni jó. Sokkal jobb, mint szegénynek. De ha elmúlik, akkor is lehet boldogan élni” – mondta az özvegy a Telexnek.

Azt a korábbi nyilatkozataikból lehetett tudni, hogy negyvenmilliójuk elúszott a Bróker-botrányban, és Győrben megnyitott non-alocohol cukrászdájuk is csődbe ment.

„Tanultunk a jóból és a rosszból is. A pénzünk mindkettőből adott jó adaggal. A kéretlen »barátokat« kénytelenek voltunk idővel visszautasítani, meg kellett ezt is tanulni. Sokszor a saját kárunkon. Én most már így tekintek vissza a mögöttünk hagyott tíz évünkre. Laci gondoskodott rólam, eltartási szerződésben vagyok egy rokonnal, így amíg élek, nekem biztosan itt lesz az otthon, ahová a nyeremény után költöztünk” – mondta Anikó.

A nő három éve dialízisre jár, a mellkasánál egy kanült vezettek a testébe, felvették a transzplantációs listára is, kaphat új szervet.

„Laci a legvégén útmutatást adott és megesketett, hogy végigcsinálom. A dialízist, majd a transzplantációt is.”

Anikó azt is elmondta, hogy néhány napja temette el a férjét, a búcsúztatáson már nem volt tömeg, talán harmincan lehettek.

„Nem is akartam volna nagyon sok embert, a rokonok azért ott voltak. Hát, igen... már nincsenek mellettünk sokan” – mondta.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Újabb főpolgármester-jelölt lépett vissza: „Ellenfeleink a hazugságok, a csalások és a pénz útján próbálnak hatalmat szerezni”
Ferenczik József, az Új Magyar Birodalmi Mozgalom jelöltje csütörtökön kicsekkolt a küzdelemből. Így már csak tíz kihívója maradt Karácsony Gergelynek.

Link másolása

Újabb főpolgármester-jelölt lépett vissza csütörtök este a küzdelemtől - írja az Index. Ferenczik József, az Új Magyar Birodalmi Mozgalom(!) elnöke választási csalást emleget.

Ferenczik csütörtök este közölte, hogy lemond a jelöltségről, és reméli, hogy egy nap „újra tiszta és demokratikus választásokat láthatunk az országunkban, megtisztítva ettől a zsarnok, fekélyes politikai elittől, ami most uralkodik ezen a nemzeten”.

Ferenczik a döntését azzal indokolta, hogy szerinte az elmúlt időszakban a demokratikus alapelvek megcsúfolásának és az erőszakos hatalomgyakorlásnak lehettünk tanúi.

„A kormányzati ellenfeleink a hazugságok és a csalások és a pénz útján próbálnak hatalmat szerezni, megfosztva az őszinte és hazafiasságot gyakorló embereket attól a joguktól, hogy a saját nemzetük irányításában részt vegyenek. Ezek a korrupciós és antidemokratikus cselekedetek nemcsak veszélyeztetik a demokráciát, hanem aláásták a népünk hitét és bizalmát az állam iránt.”

Szerinte az ellenzék minden eszközt bevet a hatalom megszerzése érdekében, még akkor is, ha ez a demokratikus folyamatok és értékek megsemmisítését jelenti. Úgy véli, megtagadják az igazságot és az egyenlőséget, míg saját politikai hatalmukat védeni és megerősíteni próbálják.

„A szabad választások alapjait lerombolják, és elnyomják azokat, akik más véleményt vallanak, így biztosítva saját maguk további hatalmát és uralmát” – tette hozzá.

Ezzel Karácsony Gergely kihívóinak száma 10-re csökkent.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Karsai Dániel eljuthat oda, hogy már csak szempillantásokkal tud kommunikálni
Karsai Dánielnél 2022. augusztusban diagnosztizáltak ALS-betegséget, s mindmáig azért küzd, hogy saját döntéséből, méltósággal hagyhassa itt ezt az életet.

Link másolása

A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő Karsai Dániel állapota napról napra egyre romlik – írja a Telex. Az újság az alkotmányjogász testvérére, Karsai Péterre hivatkozik, aki interjút adott az ATV Start péntek reggeli műsorában. Elmondása szerint, a betegséggel küzdő jogász nem szeretné, ha gépek tartanák életben.

Karsai Péter szerint jelenleg nehezen, pár szóval tud csak kommunikálni, de arról még nem beszéltek, hogy mi lesz, ha már így se tud majd.

Az alkotmányjogász testvére szerint már túl vannak azokon a pontokon, amikről Karsai Dániel korábban azt mondta, nem akarja elérni: mint például az önellátás hiánya, hogy mások segítségére szoruljon.

„Ő egy szemérmes ember, ebben is megmászta a saját maga Mount Everestjét, és le tudta küzdeni ezeket a félelmeit”

– mondta Karsai Péter.

Az alkotmányjogászt jelenleg a családja, a barátai és szakápolók segítik a nap 24 órájában, amiről a 444 fotóriportot közölt.

Az egyik ápoló, Ákos attól fél a legjobban, amikor az alkotmányjogász már egyáltalán nem tud majd beszélni. Ezért elkezdett kommunikációs táblázatokat összeállítani, amelyek segítségével Karsai szemmozgással kommunikál majd. Tervben van egy digitális szemkontrollos program használata is, de ennek a beszerzése egyelőre nehézségekbe ütközött.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Felfalta a kacsákat az állatkerti medve, miközben a gyerekek végignézték a támadást
A Seattle-i Woodland Park Állatkertjének medvéje, .Juniper elfogyasztott néhány kacsát a gyerekek szeme láttára.

Link másolása

A Seattle-i Woodland Park Állatkertjének medvéje egy állatkerti kirándulás során meglepte a gyerekeket – számolt be róla az UNILAD. Ugyanis az állat észrevette, hogy egy kacsacsalád úszkál a territoriumában, amire a medve vízbe ugrott, és a bámészkodó gyerekek szeme láttára széttépte a zsákmányát.

Az árilis 23-án megtörtént esetről videó is készült, amit egy anyuka vett fel, aki éppen lányával és annak barátaival ünnepelte a gyerek születésnapját. A medve, Juniper kiszúrta, hogy egy kacsa és több fiókája úszik a vízen, amire beleugrott a vízbe, és nekiesett a madaraknak, amiket a szülinapozó társaság előtt felfalt.

Az édesanya megosztotta az esetről készült videót a TikTokon, s megköszönte a medvének, hogy tönkretette a lánya születésnapját. Ugyanakkor az anyuka hozzátette, hogy a természet tette a dolgát, az eset szerencsére nem traumatizálta a gyerekeket.


Link másolása
KÖVESS MINKET: