HÍREK

Egyszerűen csak besétált a V4-csúcsra, majd Macron mellett szelfizgetett Szabó Bálint

A 24.hu információi szerint komoly következményei voltak az ügynek a TEK-en belül, de ezt nyilvánosan egyelőre nem ismerték el. A Belügyminisztérium szerint semmi rendkívüli nem történt.

Link másolása

Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő először autójával csatlakozott a védett személyeket szállító konvojhoz, majd egyszerűen besétált a V4-csúcsra, ahol Macron, Orbán és más kormányfők mellett szelfizett a TEK által biztosított, kiemelt diplomáciai eseményen - írja a 24.hu.

A lap megkeresésére a Belügyminisztérium azt válaszolta, hogy a csúcstalálkozón nem történt rendkívüli esemény, így a biztosítással kapcsolatban sem folytatnak vizsgálatot. A TEK viszont válaszlevelében elismerte, hogy a csúcstalálkozóval kapcsolatos információk valósak. A TEK főigazgatója, Hajdu János a levél szerint minden részletre kiterjedő értékelést adott az állomány előtt az eseményről.

A lap információi szerint komoly megrovásokat is kiosztottak az érintetteknek, és személyi konzekvenciái is voltak az ügynek, erről azonban a hivatalos válaszban nem esett szó.

Szabó a 24.hu-nak azt mondta, azért ment be a találkozóra, hogy tesztelje a biztosítást. Korábban már más védett eseményekre is bejutott, ezért úgy gondolta, hogy a világ egyik legvédettebb politikusa esetében is próbára teszi a biztonsági rendszert.

Szabó szerint abszurd, hogy milyen könnyen jutott el Emmanuel Macron közelébe. "Már húsz perce ment a tárgyalás, amikor felfigyeltek rám. Akkor megkértek, hogy diszkréten távozzak a teremből" – mondta a képviselő. Hozzátette: miután publikálta a fotókat, több telefonhívást is kapott, amelyekben arra akarták rávenni, hogy távolítsa el a posztot.

Szabó leginkább a Botka Lászlóval szembeni kampányáról, valamint rejtélyes februári eltűnéséről ismert. Utóbbi kapcsán azt állította, hogy elrabolták, és mezítláb, egy szál alsónadrágban kitették az M43-as út környékén.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyarország diktatúra, O1G - ezekkel a feliratokkal fogadták a tüntetők Orbán Viktort Esztergomban
Szerda délután folyamatosan érkeztek a vendégek a Fidesz kihelyezett frakcióülésére, a város tele rendőrrel, a hotel előtt tilos volt megállni és parkolni. A TEK is jelen volt a környező utcákban.

Link másolása

Magyarország diktatúra, O1G feliratot lógattak be azon az úton, amely alatt Orbán Viktor konvoja is elhaladt Esztergomban - írta meg a Blikk.

A miniszterelnök a Fidesz kihelyezett frakcióülésére érkezett a városba, a lap ott készített fotókat a tüntetőkről.

A képeket itt lehet megnézni!

Az esztergomi Grand Hotel előtt néhány fős tüntetői csoport fogadta a kormánypárti politikusokat.

A lap szerint szerda délután folyamatosan érkeztek a vendégek, a város tele rendőrrel, a hotel előtt tilos volt megállni és parkolni. A TEK is jelen volt a környező utcákban.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Kiszámolták: ekkora nyugdíjkorrekció jöhet novemberben
Farkas András nyugdíjszakértő az inflációs adatok és előrejelzések alapján kalkulálta ki, mekkora összegre számíthatnak a nyugdíjasok.

Link másolása

A várt nyári rendkívüli nyugdíjemelési kiigazítás elmaradása miatt a nyugdíjasok szempontjából a legforróbb őszi téma, hogy végre lesz-e korrekciós nyugdíjemelés, és ha igen, akkor milyen mértékben - írta Farkas András nyugdíjszakértő a Portfolión csütörtökön. A szakértő az inflációs adatok és előrejelzések alapján azt is levezette, hogy mekkora emelésre számíthatnak majd a nyugdíjasok.

„Ezek az előzetes becslések persze nem kötik a kormányzatot, de

feltehetően a legalább 2,4 százalékos, legfeljebb 3,6 százalékos nyugdíjemelési korrekcióra számítani lehet,

ezt követeli a nyugdíjasok védelmét minden lehetséges alkalommal hangsúlyozó kormányzati kommunikáció hitelességének megőrzése is” - írta Farkas András.

A szakértő szerint a jelenlegi 208.500 forintos átlagnyugdíj 2,4 százalékos emelés esetén 213.500 forintra, 3,6 százalékos emelés esetén pedig 216.000 forintra nőne. Az emelt összegű novemberi nyugdíj mellé

egyösszegben kifizetnek 11 havi különbözetet is az év első tíz hónapjára és a 13. havi nyugdíjra. Ez 2,4 százalékos emelés esetén 55.000 forint, 3,6 százalékos emelés esetén 82.500 forint lenne.

A kisebb mértékű emelés körülbelül 132 milliárd forintos, a nagyobb emelés pedig körülbelül 198 milliárd forintos pótlólagos költségvetési fedezetet igényel.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Szinte az egész országra figyelmeztetést adtak ki zivatarok miatt
Felhőszakadások zavarhatják majd meg a 30 fokos meleget. A zivatarok környékén jelentős mennyiségű csapadék, jégeső és erős szél is várható.
Fotó: Bernhard Jaeck / Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2023. szeptember 21.


Link másolása

Továbbra is tombol az indián nyár, még mindig lesznek olyan helyek az országban, ahol 30 fok feletti hőmérséklet is lehet. A későnyári idő azonban nem lesz zavartalan:

az ország nagy részére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki felhőszakadás és zivatarok miatt

– írja az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja.

Csütörtökön szakadozott felhőzet vonul délnyugat felől kelet felé, később pedig a gomolyfelhő-képződés válik erőteljessé, de a legtöbb helyen így is többórás napsütés várható. Délelőtt kevesebb helyen, délutántól már szórványosan valószínű zápor, zivatar, néhol felhőszakadás is lehet. A déli, délkeleti szél az Észak-Dunántúlon megerősödik, zivatarban viharossá fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 31 fok között alakul. Késő estére 17 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Eldurvult a gabonavita: Lengyelország nem szállít több fegyvert Ukrajnának
Most mi magunk fegyverkezünk fel - mondta a lengyel kormányfő. Mindeközben Ukrajna egy másik szoros szövetségese támogatását is elveszítheti.

Link másolása

Lengyelország saját hadseregét szereli fel a legkorszerűbb fegyverekkel, már nem szállít hadfelszerelést Ukrajnának – jelentette ki Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő szerda este a Polsat News lengyel kereskedelmi hírtelevíziónak nyilatkozva.

Morawieckitől azt kérdezte a műsorvezető, hogy a kormány fontolgatja-e az Ukrajnának szánt segítség csökkentését az ukrán gabonaexport körüli feszültség miatt.

Lengyelország segíti Ukrajnát „az orosz barbárok” feletti győzelem elérésében, de a kormány nem egyezhet bele a lengyel piac destabilizálásába

– válaszolt Morawiecki.

Kifejtette: Lengyelország továbbra is fenntartja az ukrán áruk tranzitját saját területén keresztül. A varsói kormány „nem fogja kockázatnak kitenni Ukrajna biztonságát”, továbbra is betölti szerepét a délkelet-lengyelországi Rzeszówban az Egyesült Államok és a NATO közreműködésével üzemelő logisztikai központ – folytatta a miniszterelnök.

„Nagyon találónak” nevezte Morawiecki a lengyel elnöknek az ENSZ-közgyűlés keddi ülésszaka során újságíróknak tett nyilatkozatát, melyben Andrzej Duda egy vízben fuldokló emberhez hasonlította Ukrajnát. „Mindenki, aki valaha is mentett fuldoklót, tudja, hogy ez rendkívül veszélyes, mert a fuldokló őt is a mélybe ránthatja magával” – fogalmazott Duda.

Morawiecki hozzáfűzte: Ukrajna mentségére éppen azt lehet mondani, hogy „egy bestiális orosz támadás ellen védekezik (...) ez teljesen példátlan helyzetet teremt, olyat, amilyennel a második világháború óta nem szembesültünk”.

Arra a kérdésre, hogy Lengyelország továbbra is támogatni fogja-e fegyverrel Ukrajnát, Morawiecki úgy válaszolt:

„Lengyelország jelenleg nem szállít semmilyen hadfelszerelést Ukrajnának. Most mi magunk fegyverkezünk fel, a legkorszerűbb fegyverekkel”

– fogalmazott.

Jaroslaw Kaczynski, a lengyel kormánykoalíciót vezető Jog és Igazságosság párt elnöke ugyanakkor szerdán Wroclawban pártja választási gyűlésén kijelentette: az ukrán gabona miatt keletkezett „szerencsétlen helyzet” mit sem változtat Lengyelország viszonyán a független Ukrajna iránt. „Támogatni fogjuk a győzelméig” – húzta alá Kaczynski.

Ukrajna hétfőn panasszal fordult a Kereskedelmi Világszervezethez (WTO), amiért három európai uniós tagország – Magyarország, Lengyelország és Szlovákia – az Európai Bizottság múlt heti döntésének ellentmondva fenntartotta az ukrán gabona importjára vonatkozó tilalmát. A lengyel importtilalom az ukrán búzát, kukoricát, repcét és napraforgómagot érinti.

Szerdán több lengyel politikus bírálta Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek az ENSZ ülésszakán kedden elhangzott, az ukrán gabonaexportot tiltó országokat „színlelt szolidaritással” és „gabonathriller megvalósításával” vádoló szavait.

Mindeközben Szlovákiában is fordulhat az alapvetően ukránpárti helyzet – írja a SkyNews. A jövő hétvégén esedékes választásokon Robert Fico korábbi miniszterelnöknek jó esélye van arra, hogy visszatérjen az ország élére. Márpedig a 2018-ban távozott vezető már kijelentette:

ha ő nyer, több fegyvert nem küldenek Ukrajnának.

„Le kell ülniük és meg kell állapodniuk. Oroszország nem fogja elhagyni a Krímet, nem fogja feladni az általuk irányított területeket” – fogalmazott Fico egy választási rendezvényen. Hozzátette: „Szlovákia békés ország, egyetlen töltényt sem fog küldeni Ukrajnának.”

(MTI, Portfolio)


Link másolása
KÖVESS MINKET: