HÍREK
A Rovatból

Egyre kisebb az esélye, hogy jövőre is marad a 480 forintos benzin a kutakon

Fennáll a veszélye annak, hogy Magyarország felé is korlátozzák vagy leállítják az oroszok az olajszállításokat a Barátság kőolajvezetéken keresztül.

Link másolása

Korlátozhatják vagy akár teljesen le is állíthatják az exportot az úgynevezett olajársapkát megszavazó országokba – ezzel fenyeget Oroszország, miután tegnap minden EU tagállam, köztük Magyarország elfogadták az intézkedést - hangzott el az RTL híradójában. A Portfolió elemzője szerint Magyarországot azért érintheti érzékenyen az oroszok reakciója, mert az itthon előállított üzemanyagok nagyjából 70 százaléka orosz olajból készül. Emiatt veszélybe kerülhet a 480 forintos üzemanyagárstop is Magyarországon.

Az út közepén tábla, rajta a felirat: elfogyott a hatósági áras 95-ös. Csak piaci áron lehet benzint tankolni. Az üzemanyagárstop bevezetése óta gyakran találkozni hasonló jelenetekkel. A közösségi oldalakon bejegyzésekben adják a tippeket egymásnak az emberek arról, hogy hol lehet – vagy éppen nem lehet – 480-ért tankolni.

Meglehet, hogy hamarosan veszélybe kerülhet a magyar benzinárstop, az oroszok ugyanis fenyegetéssel reagáltak a tegnap elfogadott úgynevezett uniós olajársapkára.

„Ha direktben lefordítom az orosz fenyegetést, abba bele lehet azt látni, hogy ezen döntésnek a retorziójaként akár Magyarország felé is korlátozzák vagy leállítják az oroszok az olajszállításokat a Barátság kőolajvezetéken keresztül” – mondta a Híradónak Weinhardt Attila, a Portfolió elemzője.

Az orosz olajra alkalmazott ársapkát az Európai Unió tagállamai – köztük Magyarország – és a G7 országai szombaton hagyták jóvá. Az intézkedés közvetlenül nem érinti az uniós országokat, mert az csak a tengeri szállításra vonatkozik.

A lényege, hogy a tengeri szállítást folyamatát biztosító cégeken keresztül arra kényszerítik Oroszországot, hogy hordónként legfeljebb 60 dollárért adjon el nyersolajat. A célja pedig az, hogy az oroszok ne tudják manipulálni a piaci árakat.

„Ne tudják a kínálatnak a visszafogásával ugyanazt eljátszani, mint amit a gázpiacon eljátszottak a nyári hónapokig, hogy nagyon durván visszafogták az Európába irányuló szállítást és ezzel az egekbe hajtották a gázárakat” – vázolja az intézkedés értelmét Weinhardt Attila.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter: Szerintem mi voltunk az egyetlenek ebben a kormányban, akik a gyerekeiket állami iskolába járatták
Kettészakítja az országot Magyar szerint, hogy a jómódú szülők gyerekei milliós tandíjakért kapnak kiemelkedő oktatást, míg a többiek talán a felsőoktatásig sem jutnak el. Tényleg összeszerelő üzem akarunk lenni? – tette fel a kérdést komlói fórumán.

Link másolása

Pár éven belül összeomlik az oktatás, ha a jómódú szülők mind elviszik a gyerekeiket az állami intézményekből – mondta Magyar Péter a komlói fórumán, ahol más témák mellett az oktatás is szóba került. Mint a közösségi oldalára feltöltött videóból kiderül, Magyar szerint az összeomláshoz vezető folyamat öngerjesztő: ha a pénzes szülők elhagyják az állami iskolákat, akkor a munkát kereső pedagógusok is így fognak tenni.

„Szerintem mi voltunk az egyetlenek ebben a kormányban, akik a gyerekeiket állami iskolába járatták itt is és Brüsszelben is”

– mondta Magyar. Szerinte a hatalmi elit a gyerekeit amerikai, német, osztrák magániskolákba járatja, havi milliós tandíjért. Emiatt kettészakad az ország: a jómódú családok gyerekei olyan oktatást kapnak, amivel sokra vihetik, míg az állami iskolákba járó szegényebbeknek akár csak a felsőoktatásig is nehéz eljutni. Magyar szerint komoly probléma, hogy nem „az életre” nevel az iskola, az oktatásról pedig azzal zárta a beszédét:

„Tényleg összeszerelő üzem akarunk lenni, ahol mindenki szem a láncban? Én nem ilyen országot szeretnék, és szerintem önök sem.”

A fórumon készült élő bejelentkezést ITT tudod visszanézni.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Menczer Tamás megint beszólt Magyar Péternek: Ilyen selyemfiúknál komolyabb emberek is sértegettek már
A Fidesz kommunikációs igazgatója egy Magyarnak tulajdonított dalra reagált, amiben elküldték a fenébe. Az őt érő sértéseken azonban mindig jól szórakozik.
FM. Kép: - szmo.hu
2024. április 23.


Link másolása

Menczer Tamás a közösségi oldalán reagált arra, hogy megjelent egy rajta gúnyolódó dal. Az ugyan nem derült ki a videóból, hogy pontosan milyen dalról van szó, de azt Fidesz új kommunikációs igazgatója Magyar Péternek tulajdonítja. Egy rövid részletet is lejátszik a nótából, amelyben Menczert elküldik a fenébe.

Minderre pedig Menczer így reagált:

„A sértegetésemmel most nem foglalkoznék, ilyen selyemfiúknál komolyabb emberek is sértegettek már, ezen mindig jól szórakozom. Ami a lényeg: »Háború vagy béke? Menj már a fenébe!« Én menjek a fenébe? Akinek fontos Magyarország békéje, az menjen a fenébe? Akinek fontos Magyarország biztonsága, az menjen a fenébe? Aki arról beszél joggal, hogy a harmadik világháború kockázata soha nem volt akkora, mint napjainkban, az menjen a fenébe?”

Menczer ezután háborúpártinak nevezi Magyart, hozzátéve, az EP- és önkormányzati választás tétje szerinte az, hogy háború legyen-e, vagy béke.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Orbán Viktor tévedett a nemesgörzsönyi kampánynyitóján
Egy magtárban beszélt helyi gazdáknak. A tévedésére Török Gábor és Schiffer András mutatott rá.

Link másolása

Titokban indította el az országjárását Orbán Viktor hétfőn Nemesgörzsönyben, ahol gazdákkal találkozott egy Magtárban. Itt a komrányfő öbbek között azt mondta:

Zárójelben mondom, mégiscsak én volnék Magyarország első falusi miniszterelnöke. Kitől várjon a magyar gazdatársadalom, meg a magyar vidék, meg a magyar falu segítséget, hogyha nem a közülük jövő miniszterelnöktől.

A 24.hu viszont megírta, hogy Török Gábor politikai elemző közösségi oldalán korrigált: szerinte tévedett Orbán , ugyanis Nagy Ferenc volt az első falusi miniszterelnöke Magyarországnak. Mielőtt a Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt elnökévé választották, hat elemit végzett, majd saját erejéből képezte magát, közben szülei földje mellett fuvarozást, napszámot és favágást is vállalt.

Schiffer András még ennél is tovább ment. Szerinte

Magyarország első falusi miniszterelnökének a monoki Kossuth Lajos, vagy a vattai Szemere Bertalan mondhatta volna magát, de már Nagy Ferenc sem.

A pontosság kedvéért még azt is hozzátette, hogy Magyarország legutóbbi falusi miniszterelnöke a Kossuth Lajos falujában született Németh Miklós volt. Orbán Viktor viszont Székesfehérvárott született, igaz, Alcsútdobozon nőtt fel.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Nemesgörzsöny után Győrben folytatta az országjárást Orbán Viktor
Egy kávéra futott össze a város fideszes polgármesterével. Ha már ott volt, Dézsi Csaba megmutatta neki a várost.

Link másolása

Nemesgörzsöny után Győrben folytatódott a miniszterelnök országjárása hétfő délután. Orbán Viktor és a város fideszes polgármestere egy kávéra futottak össze, ami aztán városnéző körúttá alakult át, az idegenvezető pedig maga Dézsi Csaba András volt. A sétából végül egy fotókkal gazdagon illusztrált Facebook bejegyzés lett.

Dézsi hét jelölttel küzd meg június elején a városvezetésért, tehát szüksége is van a támogatásra.

Győrben már korábban megindult a kampányidőszak, hiszen Borkai Zsolt, korábbi polgármester, aki az előző választási kampányban híresült el szexvideójáról, és aki jelenleg független jelölt, azzal vádolta Dézsit, hogy nyilvánosan megütött valakit. Dézsi szerint ez csak rágalmazás.

Dézsi Csaba a bejegyzése végén megismétli a legfontosabb fideszes kampányszlogent:

„Mindketten azért dolgozunk, hogy Magyarországon és Győrben is az emberek békében élhessenek”


Link másolása
KÖVESS MINKET: