KÉK HÍREK
A Rovatból

Egy részeg férfi lövöldözött a Jahn Ferenc kórházban

K. Zsolt az anyját ment látogatni szombaton, de elégedetlen volt az ellátással, ezért nekiesett az orvosnak.

Link másolása

Egy magából kivetkőzött férfi szóváltásba keveredett egy orvossal a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetben, a dulakodás közben pedig még a nála lévő fegyver is eldördült - tudta meg a Blikk. Az eset szombaton történt: a 46 éves férfi az édesanyját ment meglátogatni az intézménybe, és az ellátásával kapcsolatban nem volt elégedett valamivel. Ennek hangot is adott,

az indulatait pedig az orvoson vezette le.

„Eleinte csak kiabált, aztán nekiesett a doktornak, lökdösődtek, majd a férfi egy gáz-riasztó fegyvert is elsütött, de nem sérült meg senki” – mondta a lapnak egy szemtanú. A Blikk úgy tudja, a 48 éves K. Zsolt korábban kiskorú veszélyeztetése miatt volt büntetve, az incidens idején pedig részeg volt.

A Fővárosi Főügyészség szóvivője azt mondta, hogy a gyanúsítottal szemben távoltartás rendelt el a bíróság, magatartási szabályként pedig előírták, hogy a férfi a sértettel semmilyen formában nem léphet kapcsolatba, továbbá a sértettől, valamint a munkahelyétől is távol kell tartania magát. Amennyiben ezeket megszegi, rendbírsággal sújtható, vagy akár a letartóztatása is elrendelhető.

„Kis túlzással szinte minden egészségügyi dolgozó mellé biztonsági őrt lehetne állítani. Ehhez a helyzethez hozzájárul a munkaerőhiány, a dolgozók nincsenek elegen, a hozzátartozók pedig gyakran elégedetlenkednek”

- mondta az üggyel kapcsolatban Soós Adrianna. A Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke szerint megoldás lehetne, ha jobb béreket és több elismerést biztosítanának nekik, így többen lennének, és természetesen a biztonsági szolgálatokat is meg kellene erősíteni.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Javítóintézetbe kerül a 12 éves bőnyi késelős diák – Vallomást tett a bíróságon a hatodikos támadó
Az iskolai támadást elkövető gyerek ügyében a vizsgálat még folytatódik, az osztálytársakat és a családot is meghallgatják majd - értesült a Blikk.

Link másolása

Harminc napra elrendelték a letartóztatását annak a 12 éves kislánynak, aki hétfő reggel megkéselte osztálytársát a bőnyi általános iskolában – értesült a Blikk.

A Győri Törvényszéken kedden délután vezették be a rendőrök a lányt a tárgyalásra, ahol döntöttek sorsáról:

"Az ügyészi indítvánnyal egyezően a gyanúsított korára tekintettel egy javítóintézetben kell végrehajtani a kényszerintézkedést, ami ellen senki nem fellebbezett"

– közölte a Győri Törvényszék szóvivője a lappal. A döntés oka volt, hogy még nem hallgatták ki az osztály nagy részét, de a családi körülményeket is vizsgálják majd. A gyereknél talált lista miatt pedig nem zárható ki, hogy amennyiben szabadon hagyják, nem követ-e el újabb bűncselekményt - tette hozzá.

A portál úgy tudja, hogy a támadó a bíró előtt érdemi vallomást tett.

A 12 éves lány "halállistát" készített, és azon megjelölte azokat, akiket meg akart ölni. Az osztálytársát késsel szúrta hátba, a kés pedig elérte a tüdejét is.

A támadó gyereket előre kitervelten, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével gyanúsították meg. A lap szerint a késelő lányt egy budapesti javítóintézetbe szállítják.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Büntetőügyvéd: Akár 15 évet is kaphat a 12 éves kislány, aki megkéselte osztálytársát
A helyiek szerint a támadó gyerek családjában is komoly gondok lehettek. Előfordult, hogy az édesanya is lila foltokkal volt tele, és rendőri segítséget kért.

Link másolása

Komoly vizsgálatok várnak arra a 12 éves gyerekre, aki késsel támadta meg osztálytársát a bőnyi iskolában - mondta Bátki Pál büntetőügyvéd az RTL Híradónak.

Ki akarják deríteni, hogy érti-e egyáltalán, hogy mit tett. Ettől függően tettéért akár 15 évet is kaphat fiatal kora ellenére.

Magyarországon 2013 óta büntethetők a 14 év alattiak. Azóta körülbelül 100 ilyen esetben született ítélet - írja az RTL.hu.

A bőnyiek válaszokat keresnek arra, hogy mi okozhatta, hogy egy diák a társára támadjon egy késsel. Többen azt mondták, hogy úgy tudni, a családban is komoly gondok voltak.

Állítólag a férj, a bántalmazó kislány édesapja terrorban tartotta a családot – mondta az egyik helyi. Egy másik szerint az édesanya lila foltokkal járt dolgozni. „Elköltözött tőlük, rendőrségi segítséget kért. Lehet, hogy ez is az egyik kiváltó oka lehetett” – mondta egy nő.

A megtámadott kislány édesapja a Balázsék című rádióműsorban többek között azt mondta, hogy nem a gyereket hibáztatja:

„Itt a szülőket lehet egyedül hibáztatni. Itt-ott történtek szerintem olyan problémák, ami miatt ilyen lett. Itt csak őket lehet hibáztatni, és az iskolát is hibáztatom, mert egyáltalán, hogy juthat be egy ilyen kés az iskolába?”

– mondta.

Bátki Pál büntetőügyvéd szerint 5 és 15 év közötti szabadságvesztés is járhat a késelő gyereknek. A korára való tekintettel valószínűleg javítóintézetben kellene letöltenie a büntetést, de előtte alaposan vizsgálatokon kell átesnie.

Igazságügyi orvos szakértőnek kell megállapítania, hogy a gyermeknek már volt-e annyi belátási képessége, volt-e olyan értelmi és érzelmi szinten, hogy felelősségre vonható. Egyáltalán tudja-e, hogy mit csinál, tudja-e irányítani az akaratát – mondta el az ügyvéd, hozzátéve, hogy ha kell, akkor a gyerek pszichiátriai kezelését azonnal megkezdhetik.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Megdöbbentő lakástűz Borsodban: az ablakon kellett kidobnia a csecsemőjét egy anyának, majd ő is kiugrott
A nagymama felrakta az ebédet, és elment a boltba. Ott szóltak neki, hogy siessen haza, mert ég a ház, ahol a fia, a menye és az unokája tartózkodtak otthon.

Link másolása

Tűz ütött ki egy lakásban a Borsod megyei Emődön.

Egy asszony ebédet akart főzni, feltette a rezsóra a lábast, majd elment vásárolni. Ezt követően történt a robbanás és csaptak fel a lángot.

A lakásban az emeleten tartózkodó fia és annak felesége volt otthon. Az anya csak úgy tudta megmenteni a csecsemőjét, hogy kidobta a kicsit az ablakon. A babának nem lett baja, mert a szomszéd elkapta. Az asszony pedig szintén az ablakon keresztül menekült ki. Ő leugrott, és a lába sérült meg.

A mentőszolgálat helyben ellátta őket, de mivel füstöt lélegeztek be, beszállították őket a sürgősségi osztályra.

Egy üres gázpalack felrobbant, a lakás pedig kiégett. Most elsősorban használati tárgyakra lenne szüksége a családnak - derült ki a Tények beszámolójából.

VIDEÓ: A Tények beszámolója


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÉK HÍREK
A bőnyi iskolában leszúrt kislány néhány percre már magához tért az apja szerint
Az iskolában kedden már folytatódott a tanítás, de több szülő is úgy döntött, hogy nem viszik be még a gyerekeket. Egy diák elmondta, hogy azóta is csak a történtek járnak a fejében, és szeretné elfelejteni.

Link másolása

A bőnyi iskolában leszúrt 12 éves kislány édesapja kedden reggel a Balázsék című rádióműsorban beszélt arról, hogy az életveszélyesen megsérült gyerekének stabilizálták az állapotát. Mivel átszúrták a tüdejét, ezért meg kellett műteni.

Az intenzíven van még a gyerek. Pár percre felébredt, de mindig visszaalaszik. Sok vért vesztett, de az volt a szerencséje, hogy a helikopterben volt vér, amúgy nem maradt volna életben - mesélte az apa.

A "halállistát" nem látták a szülők - mondta el, de állítólag rajta volt a másik gyerekük is.

Az iskolában kedden folytatódott a tanítás, de több szülő úgy döntött, hogy a gyereke inkább maradjon otthon. Az intézményben osztályfőnöki órát tartottak és pszichológus is segíti a gyerekeket.

Egy diák azt mondta a Híradónak, hogy mindig a történtek járnak a fejében.

"El akarom felejteni"

- mondta a gyerek.

A szülők abban bíznak, hogy mivel szerdán, május 1-én nincs iskola, az jót tesz majd a gyerekeknek, akikkel sokat kell beszélgetni a történtekről.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


Link másolása
KÖVESS MINKET: