KÉK HÍREK
A Rovatból

Drámai részletek az iskolai késelésről: „Valakit meg fogok ölni!” – mondta korábban a támadó

A megkéselt fiú egyik iskolatársa elmondta, hogyan történt a támadás.

Link másolása

Mi is hírt adtunk róla, hogy hétfőn délelőtt késsel támad osztálytársára egy 18 éves diák egy I. kerületi középiskolában a fővárosban.

Az eset a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumában történt hétfőn reggel 9 óra 20 körül. Az iskola szerint "az esetnek semmilyen előzménye nem volt". A rendőrség vizsgálja az ügyet, az intézmény igazgatója a tantestületet és a diákokat is iskolagyűlésen tájékoztatta a történtekről. A tanulókkal szükség esetén iskolapszichológus foglalkozik - közölte az iskola.

A rendőrségi sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a bejelentés után azonnal a helyszínre érkeztek, ahol a támadót elfogták. A sérültet a mentők kórházba vitték, sérülése a jelenlegi információk szerint életveszélyes.

A támadót a rendőrök előállították és kihallgatták emberölés kísérlete miatt. A gyanúsított a vallomást megtagadta. A rendőrök a helyszínen több tanút is kihallgattak, köztük diákokat is. Megvizsgálták a támadó táskáját is, amiben kalapácsot és ollót is találtak.

VIDEÓ: A sajtótájékoztatóról

A Blikk információja szerint a támadó fiú már egy ideje zavartan viselkedett, amit több tanár szóvá is tett ezt az osztályfőnöknek, jelezve, hogy szerintük baj lesz. Állítólag osztálytársainak még két hete azt is mondta: "Valakit meg fogok ölni!"

Az informátor azt is elárulta, hogy a támadáskor az áldozat a barátnőjével ült egy padban és filmet néztek, mikor a társuk odalépett hozzájuk és nyakon szúrta. Az eset után a lány pánikrohamot kapott. Az igazgató a késelés után több osztályba is beszólt, hogy zárkózzanak be, mert a támadó fiú a folyosón volt.

Egy osztálytársa a lapnak elmondta:

"Samu nagyon rendes srác, soha semmiféle gond nem volt vele. Úgy tudom szeret edzeni, hétvégén pedig néha bulizni jár. Rengeteg ismerősöm jár a suliba, tőlük úgy tudom, hogy a támadónak valamiféle mentális problémája volt. Állítólag néha érték őt a többiektől vélt vagy valós sérelmek, melyeket elfogadhatatlan módon torolt meg. Nagyon bízom benne, hogy Samu teljesen felépül".

A Blikknek egy szakpszichológus azt mondta, hogy ilyen borzalmas cselekedetre csak az szánja rá magát, aki nem tudja az indulatait, az érzéseit normális mederben tartani: "Nem kizárt, hogy régebb óta gyűjti magában a sérelmeit és megfogadta: ha még egyszer valami számára bántót mondanak neki, támadni fog. De előfordulhat, hogy egy pillanat alatt elöntette valami olyan méreg az agyát, akár egy rossz mozdulat miatt, hogy azonnal támadt. Egy biztos, hogy a sérült fiú lelkében örökre nyomot hagy, ami vele történt. És azokéban is, akik látták az esetet, sőt az összes tanulóban lesz egyfajta félelemérzet ezentúl".

Egy ügyvéd pedig úgy vélekedett: "Az elkövetőre feltehetően elmeorvosi vizsgálat vár, hogy kiderüljön, milyen mentális állapotban volt a bűncselekmény elkövetésekor. Ha büntethető, akkor vagy emberölési kísérlet vagy életveszélyt okozó testi sértés miatt felelnie. Egy nagyban függ attól, hogy késsel vagy valamilyen más eszközzel támadt a társára".

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
“Most emeltek le hárommillió forintot a számlámról” - durván átverték az édesanyát a netes csalók
Az egész úgy kezdődött, hogy a gyermeke arra kérte, cseréljék le a szobájában a szőnyegét. Az édesanya a régi szőnyeget meghirdette az interneten eladásra, és 24 órán belül jelentkezett is egy vevő.
Fotó: Unsplash - szmo.hu
2024. április 16.


Link másolása

A Blikk és a CIB Bank összefogásában készült új videósorozatban a netes csalásokkal foglalkoznak.

Az első részben Krisztina mondta el történetét, őt 2023 júniusában vertek át. Az ügy úgy indult, hogy a gyermeke arra kérte, cseréljék le a szobájában a szőnyegét. Az édesanya a régi szőnyeget meghirdette az interneten eladásra, és 24 órán belül jelentkezett is egy vevő.

"A végén azt mondta, szeretné megvenni a szőnyeget, de nem tudja a vállára fölcsapni, és küldene érte egy futárcéget. A GLS-től, az ál GLS-től, kaptam egy e-mailt"

– mondta a lapnak Krisztina, aki hozzátette: az e-mail feladójánál észrevehette volna, hogy nem az igazi futárcég üzent neki, ha megnyitotta volna.

Az édesanya nem tudott belépni a rendszerbe, mert valami elakadás volt, amit jelzett is a vevőnek. Krisztina másnap ismét üzent neki, hogy a szőnyeg még mindig eladó, érdekli-e. A csaló azt írta, hogy valami elakadás volt, de mindjárt kap egy másik e-mailt, amiben azt kérték, lépjen be a netbank felületére.

"Megmondom őszintén, itt voltam elképesztően naiv, mert a csapból is az folyik, hogy a kártyád adatait ne szolgáltasd ki, de az én csapomból nem folyt az, hogy a netbanker felületre nem léphetsz be, csak a saját applikációdon keresztül. Mint utólag megtudtam, ezáltal teljes hozzáférést engedtem a számlámhoz"

- mondta Krisztina.

"Majd eltelt pár perc, aztán egyszer csak levontak a számlámról másfél millió forintot."

- mondta az átvert édesanya, aki azonnal felvette a kapcsolatot a bankjával, ám míg beszélt velük, addig a csalók még egyszer másfél millió forintot levettek tőle.

A kezelő mindent blokkolt, amit lehetett, ezután pedig Krisztina a rendőrkapitányságra ment, ahol feljelentést tett.

Aztán a rendőrök hívták Krisztinát, hogy megvan a pénz. Kiderült, hogy ugyanarról a számláról küldték vissza, mint ahova elutalódott.

A tettes ugyan nem lett meg, de a pénzt visszaszerezték.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Botrány a Völner-Schadl ügy tárgyalásán! Kiürítették a termet, mert bejutott a balhéiról ismert Szabó Bálint
Az ügyben kedden éppen Sz. György végrehajtót hallgatták meg tanúként. Ő korábban Schadl Györgyre terhelő vallomást tett, és jogerősen felfüggesztett börtönre ítélték.

Link másolása

Váratlanul félbeszakadt a Völner–Schadl-ügy tárgyalása, mikor belépett a terembe Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő, akit a balhés ügyeiről lehet ismerni.

A Blikk tudósítása szerint Szabó szó nélkül beült a vádlottak mögé, de mivel nem volt regisztrációja, a bíró felszólította, hogy hagyja el a tárgyalótermet.

A tudósítás szerint Szabó erre reagálva emelt hangon azt mondta, a tárgyalás nyílt, hely van, nem zavar senkit, ezért nem megy el.

A szóváltás után szünetet rendelt el a bíró, és kiüríttette a termet. Szabó Bálint ezután távozott.

Az ügyben egyébként Sz. György végrehajtót hallgatták meg tanúként, aki korábban Schadl Györgyre terhelő vallomást tett, és jogerősen felfüggesztett börtönre ítélték.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÉK HÍREK
A Rovatból
Kilométereken át lógott ki egy hároméves kisfiú egy száguldó vonat ajtajából
A kisfiút leszálláskor csípte be a szlovák vasúttársaság szerelvényének ajtaja. A balesetről anyukája árult el részleteket.

Link másolása

Közel hat kilométeren át lógott ki egy hároméves kisfiú a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) egyik Tiszacsernyőből Eperjes felé tartó személyvonatának ajtajából – írja az Új Szó. A lapnak a gyerek anyukája elmondta, akkor csípte be a fiát az ajtó, amikor leszálltak volna:

„A két gyerekkel együtt próbáltam leszállni úgy, hogy a nagyobbik fiú a kezemet fogva elindult a lépcsőn lefelé. Amikor a fiam már a lépcső alján volt, az ajtó mechanizmusa szisszent egyet és az ajtó bezárult. A fiamat a derekánál csípte keresztbe az ajtó. Először azt hittem, hogy én hibáztam, arra gondoltam, hogy túl sokáig időztünk a leszállással, de olyan gyorsan bezárult az ajtó, hogy semmit sem tehettem. Próbáltam kinyitni, de nem sikerült, ezért csak átkaroltam a gyereket és bíztam benne, hogy út közben nem esik ki a nyíláson.”

Az édesanya, Caboczká Kinga elmondása szerint a kocsiban rajtuk kívül csak egy nő utazott, aki az eset láttán sokkot kapott és olyannyira magán kívül volt, hogy még a vészféket sem tudta meghúzni. Ezt végül a szomszédos kocsi egyik utasa tette meg.

„Az az öt perc, ameddig meg nem állt a vonat a mező közepén, számomra egy örökkévalóságnak tűnt”

– tette hozzá Caboczká. Fiának nem történt komolyabb baja, maradandó sérüléseket nem szenvedett, csak kisebb-nagyobb zúzódások maradtak a dereka környékén. A nő másnap a tiszacsernyői rendőrségen feljelentést tett a vasút vezetése ellen és a ZSSK vezetőségéhez panaszlevelet nyújtott be.

A lap felkereste a ZSSK vezetőségét is. A vállalat szóvivője szerint mindent megtesznek az ügy alapos kivizsgálása érdekében, mely folyamatban az állami rendőrség és Szlovák Vasúttársaság Felügyeleti és Ellenőrzési Osztálya is részt vesz. A szóvivő elárulta, az előzetes megállapítások alapján a vonatvezető fülkében található fényjelzés szerint a szerelvény összes ajtaja megfelelően zárva volt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Patkány harapott véresre egy alvó csecsemőt egy ócsai házban
A szülők szerint a környékre hordják a szemetet, így nagyon sok a rágcsáló. A gyereket a mentők ellátták, de félő, hogy elveszik a családtól.

Link másolása

Néhány hónapos kisbabát harapdált meg egy patkány Ócsán – számolt be a Tények.

A szülők lefektették a kicsit, majd a 17 éves édesanya és 26 éves férje fürödni indultak. Később arra lettek figyelmesek, hogy a csecsemő nagyon keservesen sír: amikor bementek a kiságyhoz, akkor vették észre, hogy véres a kislány ruhája – mondta el a kislány anyukája.

„Hallottuk, hogy sírt a kislány, de nem úgy sírt, ahogy kellett volna. Egy másodperc alatt bent is voltunk nála, de már csak azt láttuk, hogy véres a kislány. Először azt hittük, az orra vérzik, de nem... Csak utána láttuk, hogy az állat mászik ki a kiságyból”

– nyilatkozta Az anyuka szerint a csecsemő bal keze sérült meg súlyosabban, de a fejét is megharapta az állat. A szülők azonnal mentőt hívtak, akik antibiotikumot adtak a kicsinek, mert a harapások nyoma be is gyulladt.

A csatornának Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője nyilatkozott az esettel kapcsolatban, aki kiemelte, hogy a csecsemőt a seb ellátása után stabil állapotban szállították kórházba.

A házat azóta lakhatatlanná nyilvánították, a fiatal szülők két kislányát pedig nevelőszülőkhöz vihetik. A fiatalok nagyon nehéz anyagi körülmények között nevelik a kicsiket. A család arra panaszkodik, hogy a környéken lakók a házhoz közel teszik le a szemetet, ezért a környéken nagyon sok a patkány.


Link másolása
KÖVESS MINKET: