HÍREK
A Rovatból

Dr. Kulja András mindkét munkahelyén felmondott, mielőtt jelentkezett Magyar Péter pártjába EP-képviselőnek, most elmondta, miért

Az egészségügyi influenszernek elege van abból, hogy mi történik a magyar kórházakkal, és abból is, hogy mennyire nem prioritás itthon az emberek egészsége.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. április 18.


Link másolása

„Az elmúlt héten felmondtam mindkét munkahelyemen és beadtam az Európai Parlamenti Jelölti Pályázatomat a Talpra Magyarok Közösségéhez, amit szeretnék Veletek megosztani!” – olvasható Kulja András legújabb posztjában.

A TikTokon népszerű sebész szakorvos-jelölt, egészségedukációs tartalomgyártó a bejegyzésben azt írja: már nem tudja tovább nézni, hogy „mi történik a kórházainkkal, az ellátással, mennyire nem prioritás az emberek egészsége”.

„Az egészségügy tagállami hatáskörbe tartozik, viszont az Európai Unió ebben a hét éves költségvetési ciklusban minden eddiginél nagyobb összeget, 5,3 milliárd eurót különített el egészségügyi programok finanszírozására. Sajnos Magyarország az egyik legkevésbé aktív tagállam ezen közvetlenül lehívható és egészségügyre fordítható források megszerzésében”

– teszi hozzá a politikusnak álló influenszer.

Szerinte minden magyar embernek joga van a magas színvonalú egészségügyi ellátáshoz, ezért politikai oldaltól függetlenül mindenkit szeretne képviselni az Európai Parlamentben és mindent megtenni azért, hogy a magyar egészségügy újra prioritás legyen.

Kulja ennél is részletesebben beszél videójában arról, hogy miért döntött a Magyar Péter pártjához csatlakozás mellett:

@andras.doktor Az elmúlt héten felmondtam mindkét munkahelyemen és beadtam az Európai Parlamenti Jelölti Pályázatomat a Talpra Magyarok Közösségéhez, amit szeretnék Veletek megosztani! Az egészségügyben dolgozva nem tudtam tovább nézni, hogy mi történik a kórházainkkal, az ellátással, mennyire nem prioritás az emberek egészsége. Az egészségügy tagállami hatáskörbe tartozik, viszont az Európai Unió ebben a hét éves költségvetési ciklusban minden eddiginél nagyobb összeget, 5,3 milliárd eurót különített el egészségügyi programok finanszírozására. Sajnos Magyarország az egyik legkevésbé aktív tagállam ezen közvetlenül lehívható és egészségügyre fordítható források megszerzésében. Hiszem, hogy minden magyar embernek joga van a magas színvonalú egészségügyi ellátáshoz, ezért politikai oldaltól függetlenül minden honfitársamat szeretném képviselni az Európai Parlamentben és mindent megtenni azért, hogy a magyar egészségügy újra prioritás legyen! Kérlek támogass a szavazatoddal, hogy a lista elejére kerüljek és képviselhessem Hazánkat az Európai Parlamentben! (A szavazás linkjét a kommentek között és a profilomban találod) #orvos #egészség #edukáció #Tisza #MagyarPéter #EPpályázat #andrasdoktor ♬ eredeti hang - Dr. Kulja András

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter mérleget vont: Ma 20 éve csatlakoztunk az Európai Unióhoz, amelynek a legkorruptabb országa lettünk
„20 év alatt 40 ezer milliárd forint uniós forrás érkezett hazánkba. Ez a pénz kétszerese annak, mint amiből a porig bombázott Németországot újjáépítették a II. világháború után” - írta a TISZA párt politikusa. De valami nagyon félrement.

Link másolása

Ma húsz éve annak, hogy hazánk csatlakozott az Európai Unióhoz - kezdte posztját Magyar Péter. A TISZA párt politikusa hosszú bejegyzésben emlékezett meg a két évtizeddel ezelőtti uniós csatlakozásról.

"Az idősebbek és a kortársaim a megmondhatói annak, hogy micsoda várakozás előzte meg a belépésünket. Sokan úgy hitték, hogy az uniós tagsággal végre odakerül Magyarország, ahova mindig is tartoznia kellett volna. Azt hittük, hogy a Kárpát-medence végre egyszer, nem a soha be nem váltott ígéretek földje lesz"

- írta.

"Nem az Unió és nem a magyar emberek hibája, hogy nem így lett. Rengeteget kaptunk és rengeteget adtunk. Minden magyar ember élvezi a négy uniós szabadság (áruk, személyek, szolgáltatások és a tőke szabad mozgása) és az Unió nyújtotta biztonság és kulturális sokszínűség előnyeit. Magyarország kinyitotta a piacait, átalakította a jogrendszerét és a magyar emberek munkával, jószándékkal és kreativitással járultak hozzá Európa fejlődéséhez.

A belépéskor éltanulók voltunk. Húsz év alatt negyvenezer milliárd forint uniós forrás érkezett hazánkba. Ez a pénz kétszerese annak, mint amiből a porig bombázott Németországot újjáépítették a II. világháború után. Ha húszezreseket egymás mellé tennénk, akkor ennyi pénzzel eljutnánk a Holdig. És mégis mi történt?" - teszi fel a kérdést Magyar.

Aztán meg is válaszolja:

"Gyurcsány és Orbán alatt éltanulóból az Unió második legszegényebb tagállama és hivatalosan a legkorruptabb országa lettünk. Orbán Viktor szerint Brüsszelből csak a baj jön. Javaslom, hogy kérdezze meg a vejét, T. Istvánt, hogy más nem jön-e, hogy van-e pénz lóvéra."

Van megoldási javaslata az EP-kampány kellős közepén:

Ha a TISZA Párt bizalmat kap a magyar emberektől, akkor haladéktalanul csatlakozunk az Európai Ügyészséghez, zéró toleranciát hirdetünk a korrupció minden formájával szemben. Lezárjuk a jogállamisági eljárást, és hazahozzuk a kormányzati korrupció miatt jelenleg Brüsszel által befagyasztott uniós támogatásokat. Ez a sok ezer milliárd forint rendkívül fontos a magyar kis- és közepes vállalatoknak, a magyar gazdáknak, a magyar oktatásnak, egészségügynek és minden magyar embernek. Ha rajtunk múlik, akkor az Unió viszonylatában visszatérünk az őszinte, kritikus, de konstruktív párbeszédhez."


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
59 éves korában váratlanul meghalt a Blöff sztárja
A hírt Brian McCardie nővére jelentette be. A színész váratlanul, az otthonában hunyt el.

Link másolása

59 éves korában meghalt Brian McCardie színész.

A hírt a nővére, Sarah McCardie közölte:

„Nagy szomorúsággal jelentjük be, hogy elhunyt Brian James McCardie, akit szeretett fia, testvére, nagybátyja és sok kedves barátja gyászol. Brian április 28-án, vasárnap hirtelen hunyt el az otthonában”.

A testvér úgy vélte, hogy „csodálatos és szenvedélyes színész” volt, aki „túl korán távozott”. A családot nagyon megrázta a tragédia. „Szerettük őt, nagyon hiányozik majd” – mondta a BBC Scotland Newsnak.

Brian McCardie egyik legismertebb szerepe a BBC Line of Duty című bűnügyi sorozatában volt. Ezen kívül több produkciókban is szerepelt, többek között a Blöff című sorozatban, valamint a Róma úrnőjében.

A Line of Duty alkotója, Jed Mercurio és Simon Heath filmproducer azt nyilatkozták, hogy megtiszteltetés volt vele dolgozni: „Brian hihetetlenül tehetséges színész volt, az a maradandó hatás pedig, amit Tommy Hunterként gyakorolt, az alakítása erejét bizonyítja. (...) Képernyőn kívül Brian nem is különbözhetett volna jobban a karaktertől, akit játszott, hiszen melegszívű, vicces és bájos volt” - írja a Blikk.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Jégeső se kizárt: figyelmeztetést adtak ki négy megyére vihar miatt
Véget ér a nyárias idő. A zivatarokon kívül intenzív csapadékra, átmeneti szélerősödésre és apró szemű jégre figyelmeztetnek.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2024. május 01.


Link másolása


Ciklon érkezik hazánkba nyugat felől szerda késő délután.

Vége a nyárias időnek, sok helyen pedig zivatarok alakulhatnak ki, és a Hungaromet elsőfokú figyelmeztetést is kiadott Vas, Zala, Somogy és Baranya vármegyékre.

A zivatarokon kívül intenzív csapadékra, átmeneti szélerősödésre és apró szemű jégre figyelmeztetnek.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Yettel-ügylet: Ki kell adnia a kormánynak a dokumentumokat
Az MSZP-s Tóth Bertalan perelte ki. A kormány decemberben jelentette be, hogy egy 100 milliárd forintot meghaladó üzlet keretében eladják a cégben lévő állami részesedést.

Link másolása


Tóth Bertalan MSZP-s frakcióvezető pert nyert az állammal szembeni adatigénylési ügyben, így ki kell adniuk a Yettel-privatizáció adatait, számolt be a politikus a Facebook-oldalán.

A fővárosi Törvényszék döntése értelmében 15 napja van a dokumentumok kiadására az állami Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt.-nek.

A tulajdonosi jogokat gyakorló Gazdaságfejlesztési Minisztérium decemberben jelentette be, hogy egy 100 milliárd forintot meghaladó üzlet keretében eladják a Yettel Magyarország Zrt. és a Yettel Real Estate Hungary Zrt. addig állami tulajdonban lévő 25 százalékos, továbbá a CETIN Hungary Zrt. 20 százalékos tulajdonrészét.

Az ügylet részleteit a kormány eddig titkolta, a közérdekű adatigénylésnek sem tett eleget.

Tóth Bertalan a Facebook-posztjában azt írja, eddig semmit nem tudtunk meg arról, hogy pontosan miért érte meg az államnak, hogy ebben az üzletben is közpénzek százmilliárdjait szórja el.


Link másolása
KÖVESS MINKET: