hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Deutsch Tamás is beszólt Hamiltonnak, de kapott egy kommentet, ami nagyobbat ütött

Az MSZP-s Ujhelyi István azonnal visszavágott a fideszes politikusnak.

Link másolása

hirdetés

Mint azt mi is megírtuk, Varga Judit miniszter a közösségi oldalán reagált a Forma-1-es versenyző, Lewis Hamilton megjegyzésére. A világhírű sportoló a hétvégi Magyar Nagydíj előtt a melegellenessé tett magyar törvényről írta meg véleményét Instagram-sztorijában. A magyar politikus erre reagálva azt válaszolta, hogy "A cipész maradjon a kaptafánál, a FORMA 1-es pilóta pedig az autóversenyzésnél".

Egy másik fideszes politikus is hozzászólt a neves pilóta véleményéhez. Deutsch Tamás szintén a közösségi oldalán üzent. Mint írja:

"Lewis Hamiltonnak van 7 világbajnoki győzelme, van lovagi címe, van szivárványos véleménye, nincs viszont még gyermeke. Ennyi."

Deutsch bejegyzéséhez többek között az MSZP-s Ujhelyi István is hozzászólt:

"Nekem hat gyermekem van, Tamás. Akkor, ha én mondom, hogy gazemberség, amit csináltok, az jobban számít?!"


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

„Debrecenben megpróbálták széttrollkodni a rendezvényünket” - Gyurcsány reagált a hétvégi fórumon történt incidensre

A politikus csak egy fiatal nő védelmére szeretett volna kelni, ezért kiabált az idősebb férfivel.

Link másolása

hirdetés

Az Instagramon jelent meg egy videó, ahol Gyurcsány Ferenc erős hangnemben kioktat egy férfit a debreceni DK-s fórumon.

A politikus emelt hangon ezt mondta az idősebb férfinek:

Az a bunkóság amit maga nyom, nem elfogadható egy európai országban, és még itt sem, azt javaslom magának, hogy nagyon gyorsan fogja be a száját, megértette?

Az eset után nem sokkal, saját szavaival is elmesélte mi történt a Facebook-oldalán közölt videóban.

Tegnap Debrecenben egyébként tényleg rendre utasítottam valakit, aki megpróbálta széttrollkodni a rendezvényünket. De nemcsak széttrollkodta. Voltak valakik, akik egész végig kiabáltak, káromkodtak, és melegebb éghajlatra küldték el a mieinket, akikkel beszélgettünk az ország dolgairól. Mi több, volt, akibe annyira belemásztak, helyes, fiatal nő, sírva otthagyta a rendezvényt, mert ezt nem viseli el. Kérem, szépen: ilyen viselkedés nincs! Ez disznóság. Ezt nem szabad hagyni. Meg kell védenünk magunkat, és vissza kell utasítani. Ez az egyetlen módja, hogy érezzék, nem csinálhatnak ebben az országban azt, amit akarnak, mert ez a mi országunk is. És ezt fogom tenni legközelebb is. Ez a legkevesebb.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

A német CDU/CSU ismét kormányalakításra készül

A németországi szövetségi parlamenti választás eredményétől függetlenül ismét kormányalakításra készül a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Keresztényszociális Unió (CSU) a pártszövetség kancellárjelöltjének vasárnap esti bejelentése szerint.

Link másolása

hirdetés

A németországi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás eredményétől függetlenül ismét kormányalakításra készül a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Keresztényszociális Unió (CSU) a pártszövetség kancellárjelöltjének vasárnap este tett bejelentése szerint.

Armin Laschet a CDU berlini eredményváró rendezvényén mondott rövid beszédében hangsúlyozta, hogy a CDU/CSU-ra adott minden egyes szavazat "egy baloldali kormány ellen leadott szavazat, ezért mindent megteszünk azért, hogy az uniópártok vezetésével alakuljon szövetségi kormány".

A részeredmények alapján készített első eredménybecslések szerint a CDU/CSU az eddigi koalíciós társ Német Szociáldemokrata Párt (SPD) mögött végzett, az ARD országos köztelevízió megbízásából készített becslés szerint a szavazatok 24,7 százalékát gyűjtötte össze, a másik országos köztelevízió, a ZDF megbízásából végzett számítások szerint pedig 24,4 százalékot szerzett.

Az SPD az ARD szerint 24,9 százalékkal, a ZDF szerint 25,6 százalékkal végzett az első helyen.

Olaf Scholz, az SPD kancellárjelöltje az első nyilatkozatában ugyancsak azt hangsúlyozta, hogy pártját illeti meg a kormányalakítás joga. "A választók azt akarják, hogy a következő kancellárt Olaf Scholz-nak hívják" - fogalmazott.

A CDU/CSU-nál a 25 százalék alatti eredmény az 1949 óta működő pártszövetség leggyengébb választási szereplése, messze elmarad az előző, 2017-es Bundestag-választáson elért 32,9 százaléktól.

hirdetés

Az SPD-nél a 25 százalék körüli eredmény erősödés a 2017-es - történelmi mélypontot jelentő - 20,5 százalékhoz képest.

A részeredmények alapján készített becslések szerint három koalíciós összetétel tűnik lehetségesnek. Az egyik a nagykoalíció - a CDU/CSU és az SPD közös kormányzásának - folytatása. Ezt egyik párt sem szorgalmazza.

Lehetségesnek tűnik még, hogy az SPD összefog a Zöldekkel és a liberális Szabad Demokrata Párttal (FDP), vagy a CDU/CSU alakít kormányt ezzel a két partnerrel.

A Zöldek a szociáldemokraták és a CDU/CSU felé is nyitottak. Az FDP a párt elnöke, Christian Lindner meghatározása szerint a CDU/CSU természetes szövetségese. A politikus vasárnap este a ZDF-nek azt mondta, hogy a demokratikus pártoknak minden körülmények között tudniuk kell tárgyalni a lehetséges kormányzati együttműködésről, de az biztos, hogy egy CDU/CSU-Zöldek-FDP koalíciót több közös pont - politikai elképzelés, törekvés - kötné össze, mint egy SPD-Zöldek-FDP összetételű koalíciót. Ugyanakkor bármilyen tárgyalás előtt be kell várni a választási végeredményt és a párt vezető testületeinek határozatait - tette hozzá.

A Zöldek és az FDP egyaránt megerősödve vághat neki az esetleges kormányalakítási tárgyalásoknak.

A Zöldek 14,3-14,4 százalékon állnak az eredménybecsléek szerint, ez bő másfélszerese a 2017-ben elért 8,9 százaléknak.

Az FDP 11,6-11,7 százalékot szerezhet a négy évvel ezelőtti 10,7 százalék után.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Molnár Gyula, a DK képviselőjelöltje feljelentést tesz az őt lejárató telefonhívások miatt

A politikus szerint egy szó sem igaz abból, amit róla terjesztenek.

Link másolása

hirdetés

Molnár Gyula, a DK budafok-tétényi országgyűlési képviselőjelöltje Facebook-oldalán jelentette be, hogy

lejárató telefonhívásokkal kampányolnak ellene a választókörzetében, miszerint Molnár visszalépett az előválasztástól. A DK jelöltje leszögezte, hogy ez hazugság, ezért az ügyben rendőrségi feljelentést tesz.

Mint posztjában írta: "Ezek a támadások csak megerősítenek abban, hogy folytatnom kell a küzdelmet azért, hogy ezt az aljas politikai stílust és kultúrát megváltoztathassuk."


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Győztek a szocialisták a német választásokon, valószínűleg nem lesz zökkenőmentes a kormányalakítás

Az SPD-nek meg kell egyeznie a kisebb pártokkal, akár a történelmi sikert, majdnem 15 százalékot elérő zöldekkel.

Link másolása

hirdetés

100 százalékos feldolgozottság mellett győztest hirdettek a német választásokon: az előzetes jóslatok szerint a szocialista SPD kapta a legtöbb szavazatot, így Olaf Scholzon a világ szeme, hogy sikerül-e megegyeznie más pártokkal egy többpárti koalícióról, ami a következő négy évben irányítja az országot, miután leköszönt a hatalomból az elmúlt 16 évben kormányzó kancellár, Angela Merkel.

A CDU/CSU rekordgyengén teljesített, míg a Zöldek fennállásuk legjobb szereplését érhették el a 2021-es német választáson – írja a Portfolio. A Baloldal pedig ugyan bejut a német szövetségi törvényhozásban, de elveszítette frakcióját. Az FDP és a Zöldek döntenek Németország következő kancellárjának sorsáról, aki legnagyobb valószínűséggel Olaf Scholz lesz.

Az új Bundestag összetétele a következőképp fest majd:

  • SPD (szocialisták): 25,7%
  • CDU / CSU (kereszténydemokraták): 24,1%
  • Zöldek: 14,8%
  • FDP (liberálisok): 11,5%
  • AfD (radikális jobboldal): 10,3%
  • Baloldal: 4,9%

Számokban kifejezve: SPD: 206; CDU / CSU: 196; Zöldek: 118; FDP: 92; AfD: 83; Baloldal: 39; SSW: 1.

Az eddig kormányzó jobboldali CDU történelmi vereséget szenvedett: 1949 óta az összes párt közül a kereszténydemokraták mostani eredménye mutatta a valaha volt harmadik legnagyobb visszaesést az előző választáson való részvételhez képest.

hirdetés

Vasárnap este még mind a szocialisták, mind a CDU/CSU úgy nyilatkozott: kormányalakításra készülnek, nagykoalíciót pedig semmiképp nem szeretnének. Arról is beszéltek, hogy mindenképp karácsonyig szeretnék megalakítani az új német kormányt. Négy éve, a legutóbbi választások után több mint öt hónap alatt sikerült csak kormányt alakítani.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: