hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Deutsch Tamás is beszólt Hamiltonnak, de kapott egy kommentet, ami nagyobbat ütött

Az MSZP-s Ujhelyi István azonnal visszavágott a fideszes politikusnak.

Link másolása

hirdetés

Mint azt mi is megírtuk, Varga Judit miniszter a közösségi oldalán reagált a Forma-1-es versenyző, Lewis Hamilton megjegyzésére. A világhírű sportoló a hétvégi Magyar Nagydíj előtt a melegellenessé tett magyar törvényről írta meg véleményét Instagram-sztorijában. A magyar politikus erre reagálva azt válaszolta, hogy "A cipész maradjon a kaptafánál, a FORMA 1-es pilóta pedig az autóversenyzésnél".

Egy másik fideszes politikus is hozzászólt a neves pilóta véleményéhez. Deutsch Tamás szintén a közösségi oldalán üzent. Mint írja:

"Lewis Hamiltonnak van 7 világbajnoki győzelme, van lovagi címe, van szivárványos véleménye, nincs viszont még gyermeke. Ennyi."

Deutsch bejegyzéséhez többek között az MSZP-s Ujhelyi István is hozzászólt:

"Nekem hat gyermekem van, Tamás. Akkor, ha én mondom, hogy gazemberség, amit csináltok, az jobban számít?!"


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Kizavarták egy debreceni sörözőből a fórumot tartó Márki-Zay Pétert és Pálinkás Józsefet

Az Új Világ Néppárt elnökének állítása szerint még a villanyt is rájuk oltották.

Link másolása

hirdetés

Az Új Világ Néppárt elnöke, Pálinkás József a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökével és miniszterelnök-jelöljével, Márki-Zay Péterrel szeretett volna fórumot tartani vasárnap este a debreceni Belga Sörözőben, azonban nem várt akadályokba ütköztek – írja a Debreceni Nap.

Pálinkás az eseményről megosztott Facebook-bejegyzésében úgy fogalmaz, rajtuk kívül álló barátságtalan okok miatt végül utcafórumot kellett tartaniuk.

Állítása szerint az étterem tulajdonosa vagy ügyvezetője egy óra után távozásra kérte őket, aminek egy másik fotó tanúsága szerint eleget is tettek.

Pálinkás a lapnak azt nyilatkozta, a férfi meglehetősen ingerülten és kissé fenyegetően közölte velük, hogy azonnal távozzanak, mert nem „erre” foglalt helyet az MMM. Ezután lekapcsolta a világítást is.

"Ilyen országban élünk. A kérdés, hogy ilyen országban akarunk-e élni?" – tette hozzá a politikus.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

Akár 500 ezer forint is lehet az átlagfizetés jövőre a szakértő szerint

Egyes szektorokban már most is elérik ezt a bruttó összeget, azonban országosan még mindig nagyok a bérkülönbségek.

Link másolása

hirdetés

Az idei és a jövő évi béremelkedések hatására 2022 második vagy harmadik negyedévében elérheti a bruttó 500 ezer forintot az átlagfizetés Magyarországon – írja a Világgazdaság nyomán a HVG.

Az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője, Varga Zoltán szerint már idén is megközelíthetik a félmilliós szintet a hazai keresetek, az utolsó két hónapban esedékes béren kívül juttatásokkal együtt az átlagfizetések az év végén átmenetileg bruttó 490 ezer forint körül alakulhatnak.

Az évnek ebben a szakaszában általában erőteljesen megdobják a fizetéseket a nem rendszeres kereseti elemek: tavaly decemberben például 449 ezer forintig emelkedett az átlagbér, ami több mint 40 ezer forinttal volt magasabb az éves átlagnál.

A KSH adatai szerint már tavaly is több olyan ágazat volt, ahol sikerült átlépni a félmilliós határt, például a pénzügyi szolgáltatások területén, az IT-szektorban, vagy a villamosenergia-iparban. Az év elején indított bérfejlesztési programnak köszönhetően idén az egészségügy is csatlakozhat ebbe a körbe.

Az autóiparban pedig már egymillió forint körüli átlagfizetések sem ritkák. Fontos hozzátenni ugyanakkor, hogy az adatokat tehát több dolog is torzíthatja, ráadásul országos szinten változatlanul hatalmas a szórás: Budapesten tavaly kétszer annyit lehetett keresni, mint az egyik legszegényebbnek számító Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Folytatódik az ellenzéki előválasztás, online viszont még mindig nem lehet szavazni

Elhárították a hackertámadás okait, számos átalakítást végeztek az informatikai háttérrendszerben.

Link másolása

hirdetés

Ismét lehet szavazni az előválasztáson online, valamint az ország több száz pontján személyesen is, egészen szeptember 28-án kedd estig – közölte Facebook-oldalán a Momentum.

Miután az előválasztás szombati indulását követően külső támadás érte az előválasztás háttérrendszerét, az Országos Előválasztási Bizottság a technikai kockázatok kezelése érdekében hétfő 7 óráig felfüggesztette a szavazást. Tegnap kora délután óta az ellenzéki pártok és az aHang informatikusai számos átalakítást végeztek el az előválasztás háttérrendszerében – írták közleményükben.

A tömeges terhelés okainak, módjának és származási helyének vizsgálatába pedig az ellenzéki pártok bevonták Frész Ferencet, a Cyber Services Zrt. szenior kibervédelmi szakértőjét, aki korábban az Európai Unió Tanácsával és a NATO-val is együtt dolgozott.

Az Előválasztás 2021 oldalon hétfőn reggel az jelent meg: az újraépítés sikeres befejezését és a szükséges vizsgálatokat, teszteket követően az OEVB úgy döntött, hogy a szombati döntésének megfelelően 7 órakor folytatódhat az előválasztás.

Egyúttal arról is döntött az előválasztás lebonyolításáért felelős hatpárti testület, hogy az előválasztás első fordulóját két nappal, vagyis szeptember 28-án 20 óráig meghosszabbítja.

A meghosszabbítás célja, hogy a tömeges terhelés ellenére valamennyi tervezett helyszínre eljusson így is az előválasztás, hiszen országszerte sok olyan település van, ahol kizárólag a szombati és a vasárnapi napon lehetett volna szavazni. Az OEVB törekszik arra, hogy az összes szombati és vasárnapi szavazóponthoz pótalkalom valósuljon meg a hosszabbításnak köszönhető két plusz napon, szeptember 27-én és 28-án.

hirdetés

A pótlások következtében várható sátor nyitvatartás módosításokról hamarosan tájékoztatást adnak az előválasztás honlapján és Facebook-oldalán.

Frissítés: a jelek szerint az online szavazás továbbra sem működik.

Az Előválasztás 2021 Facebook-oldalon több kommentelő is arról panaszkodik, hogy egyelőre nem tudnak időpontot foglalni a szavazásra. Amennyiben lesz új információ, cikkünket frissítjük.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Hétvégi járványadatok: 1000 fölött az új fertőzöttek száma, 13-an haltak meg

Lassan kúsznak fel a számok, de a pozitív tesztek aránya még mindig messze elmarad az 5 százaléktól.

Link másolása

hirdetés

Az elmúlt három napban összesen 1072 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 818 231 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 30 136 főre emelkedett – adta hírül a koronavirus.gov.hu.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 780 465 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 7630 főre emelkedett. 380 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 45-en vannak lélegeztetőgépen.

A pozitív tesztek aránya 2,9 százalékos, ez is folyamatosan növekszik, de a WHO-ajánlás 5 százalékos értékétől még mindig messze elmarad. Tavaly ilyenkor már hetek óta 5 százalék fölött voltunk, és idén májusig nem is sikerült ez alá menni.

A beoltottak száma 5 859 814, közülük 5 571 043 fő már a második oltását is megkapta, 612 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: