HÍREK

CSOK-hitelt és babaváró hitelt sem kaphat az, aki rajta van az adóslistán

Szakértő mondta el, mire számíthatnak azok, akiknek régóta fennálló törlesztenivalójuk van.

Link másolása

Nagy az érdeklődés a július 1-től igényelhető babaváró hitel iránt, ezért sorra merülnek fel a kérdések ezzel kapcsolatban. Azt már korábban megírtuk, hogy mi kell ahhoz, hogy jogosultak legyenek a párok, melyik banknál milyen feltételek mellett lehet igényelni a támogatást.

Azt viszont talán sokan nem tudják, hogy ha van olyan korábbi, még meglévő törlesztenivalójuk, amely miatt rajta vannak a KHR adóslistán, kérhetnek-e babaváró hitelt vagy családi otthonteremtési kedvezményt (CSOK).

Trencsán Erika Money.hu szakértője a 24.hu érdeklődésére közölte, hogy

a negatív KHR-státusz csak abban az esetben nem probléma, ha kizárólag vissza nem térítendő támogatást, azaz családi otthonteremtési kedvezményt igényel valaki, vagyis önmagában csak CSOK-ot.

A kamattámogatott CSOK-hitelnél ugyanis már kizáró ok a negatív adósstátusz. Sem passzív, sem aktív KHR-státusszal nem lehet CSOK-hitelt felvenni. Ahhoz, hogy megkapják a hitelt, egyik fél, egyik szülő (támogatott személy) sem szerepelhet a listákon. Ha szerepelnek, nem csak a kamattámogatott CSOK-hitel nem elérhető számukra, de a babaváró hitel, piaci lakáshitel vagy személyi hitel sem. Egyetlen bank van, az MKB, amelyik abban az esetben ad piaci lakáshitelt az adósnak, ha legalább 6 hónapja passzív KHR-en van, de ennek okát is szigorúan megvizsgálja. A többi bank semmilyen esetben nem ad KHR-es ügyfélnek hitelt - mondta a szakértő.



Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter már válaszolt is Dobrev Klárának: Önök egy brancsot alkotnak Orbán Viktorral
Nem várt sokáig Magyar Péter, rögtön visszaszólt a Demokratikus Koalíció EP-lista vezetőjének.

Link másolása

Posztháború indult el, amelyben politikusok szólnak Magyar Péter mellett vagy ellen. Péntek délután mi is beszámoltunk róla, hogy Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció politikusa keményen beleszállt Magyar Péterbe.

A Tisza Párt vezére azonban nem váratott sokáig a válaszával, Facebookon üzent Dobrevnek:

"Tisztelt Képviselő Asszony! Az ilyen megnyilatkozásaival csak megerősíti sok millió ember azon meggyőződését, hogy Önök egy brancsot alkotnak Orbán Viktorral. Ön a bejegyzésével asszisztál a Fidesz propaganda azon évtizedes törekvéséhez, hogy párhuzamos nyilvánosságot építsenek ki hazánkban és több millió emberhez ne jussanak el a valós hírek. Minden jóérzésű, a változást valóban akaró magyar ember számára egyértelmű, hogy a propaganda falát csak úgy tudjuk átütni, Deutsch Tamást csak akkor tudjuk rákényszeríteni egy élő vitára, ha egységesen követeljük, hogy a “köz”média tegyen eleget a jogszabályi kötelezettségének és egy évtized után rendezzen valódi, élő televíziós vitát a listavezetők részvételével."

„Sokatmondó továbbá, hogy a rogáni propaganda a napszemüvegemet nevezi nőinek, Ön pedig a férfiasságomat vonja kétségbe, csak azért mert nem asszisztálok a Fidesz által kiépített médiaterrorhoz, hanem sok százezer, vagy inkább millió magyar emberrel és a valódi ellenzék tagjaival küzdök annak lebontásáért" – fűzte tovább a sorait Magyar Péter.

Hozzátette azt is, hogy "talán nem véletlen, hogy az országjárásom szinte minden helyszínén odajönnek hozzám volt DK tagok és jelzik, hogy tömegesen lépnek ki az Önök pártjának alapszervezeteiből, hogy a valódi változást követelő jobb- és baloldali, konzervatív és liberális honfitársaink milliói mellé álljanak."

És a poszt végén még egy balegyenest küldött Dobrev Klárának:

"Önnel vagy Ön nélkül, mi le fogjuk bontani a propagandát és a hallgatás falát, a magyar választok pedig eldöntik június 9-én, hogy őfelsége lejáratódott, cselekvőképtelen ellenzékére szavaznak, vagy a TISZA Pártra, amely valós alternatívát és erőt mutat fel a NER mielőbbi lebontásához."

Dobrev Klára nem sokkal Magyar posztja után a kommentszekcióban tette hozzá a posztról alkotott véleményét:

"Összegezzük. Én már válaszoltam, megyek a »köztévébe«, ha lesz vita. Ön viszont gyáva, nem mer jönni jövő héten a Partizánba. Majd a DK több politikusának tettét számtalan társa példáként követte, és véleménynyilvánításba kezdett.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Érdemes még várni a tankolással, hétfőtől olcsóbb lesz a benzin
Változnak a nagykereskedelmi árak. A 95-ösért átlagosan 612 forintot kell majd fizetni.

Link másolása

Hétfőtől ismét változik az üzemanyagok nagykereskedelmi ára – írja a holtankoljak.hu.

A benzin esetében ez 4 forintos csökkenést, míg a gázolaj esetében 2 forintos emelkedést jelent. Így az alábbi átlagárakkal számolhatunk a kutakon:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Dobrev Klára nyílt levelet írt Magyar Péternek: Legyen férfi, ne legyen gyáva, mint Deutsch Tamás!
A DK politikusa szerint Magyar csak ki akar bújni a vita alól, és amúgy se beszéljen a nevében.

Link másolása

Magyar Péter a miskolci fórumán beszélt arról, hogy ha tíz napon belül nem mehetnek be a köztévébe, élő adásba, akkor addig ott lesznek az épület előtt, „amíg nem olvassák be a magyar emberek követelését, és nem teszik lehetővé, hogy élő adásban vitázhassanak”.

Az EP-listavezetők vitája kapcsán Dobrev Klára, a DK EP-listájának vezetője pénteken egy nyílt levelet fogalmazott meg Magyar Péternek, amit azzal a felütéssel kezdett: „legyen férfi, ne legyen gyáva, mint Deutsch Tamás!”

„Ön azt nyilatkozta, hogy »én bárhova elmegyek vitatkozni bárkivel (..), de először a köztelevízióba megyünk«. Pont. Ennyi. Na álljon meg és vegyen először egy mély levegőt. Hogy hova megyünk először vagy másodszor, így többes számban, nyilvános vitára vagy bárhova, azt nem Ön mondja meg."

Azonban Dobrev nem fejezte be ennyivel:

„Sem helyettem, sem nevemben, vagy bárki nevében kérem, így ne beszéljen. Erről a beszédmódról, egyébként is jó lenne, ha leszokna, mielőtt majd azt is elhiszi magáról, hogy így nem csak beszélhet, hanem cselekedhet is. Sajnos láttunk már ilyen jellemfejlődést ott, ahol Ön töltötte az elmúlt évtizedet.”

Dobrev Klára kitért arra is, hogy „aki azt mondja, hogy CSAK akkor megy el a többi vitára, ha előtte neki Orbán/Rogán megengedte, hogy a köztévében vitatkozzon, az valójában CSAK ki akar bújni a vita alól. Ne bujkáljon a többi vita elől! Orbán és Rogán döntésére akarja bízni magát, a vitát, a választást, az országot? (…) Ne engedje magának, hogy azt hihessük, hogy úgy viselkedik, mint a Fidesz. Orbán is a vita helyett csak szónokol, a fideszesek vita helyett békemenetekre járnak”.

A DK-s politikus azt is megjegyezte: „Ne gyerekeskedjünk! A vitáról vitatkozunk, ahelyett, hogy az ország legfontosabb problémáiról és a megoldásainkról vitatkoznánk! Legyen férfi, nőjön fel a demokratikus politikus feladataihoz!”

A listvezetői vitát a Partizánon fogják közvetíteni jövő héten pénteken, május 17-én 19.00 órakor.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
IDEA: Magyar Péter pártja biztosan bejutna a Parlamentbe, ha most lenne országgyűlési választás
A Tisza Párton kívül a Fidesz és a DK juthatna csak be az Országgyűlésbe, az EP-választáson azonban még a kutyapártnak is van esélye a mandátumszerzésre.

Link másolása

Az IDEA Intézet 2024 április végén és május elején végzett felméréséből azt derült ki, hogy ha május elején tartották volna az országgyűlési választásokat, akkor Magyar Péter pártja bent lenne a három párt között, akiknek esélyt szavaztak volna az emberek – számolt be róla a Rtl.hu.

A kutatás alapján felnőtt népesség kicsivel több mint negyede (27 százalék) szavazna jelenleg a regnáló kormánykoalícióra, a Fidesz-KDNP-re – akik egy hónapja még 39 százalékot kaptak volna –, azonban a TISZA párt támogatottsága 15, a Demokratikus Koalícióé 11 százalékos szintet ért el május elején.

Jelenleg még a parlament tagjaiként, ám az új választás során már a kiesők között szerepelne a Momentum és a Mi Hazánk, viszont az MKPP egyáltalán nem érné el a parlamenti bejutási küszöböt, de meglepő fordulatot mutat az, hogy a három kiemelkedő párt között az EP-választáson MKKP-nek lett volna esélye a mandátumszerzésre.

Az eredmények azt mutatják, hogy tavasz közepére a TISZA lett a második legnépszerűbb párt Magyarországon. A felnőttek 15, a biztos szavazó, pártot választani tudók 21 százaléka adta volna szavazatát egy „most vasárnapi” országgyűlési választáson Magyar Péter pártjára.
A Demokratikus Koalíció támogatottsága a teljes népességben 11 százalék, a biztos szavazók körében pedig 15 százalék.

A kutatás eredményei szerint a népesség választási hajlandósága május elején kiemelkedően magas volt a korábbi EP-választásokhoz képest.

Május elején, ha arra „most vasárnap” került volna sor, a felnőtt népesség tagjainak 56 százaléka meg volt arról is győződve, hogy június 9-én biztosan szavazni fog majd.

Ugyan még egy hónap hátra van a június 9-i EP-választásokig, azonban az IDEA Intézet eredményei alapján elmondható, hogy ha május elején szavaztak volna az emberek, akkor a szavazatok 40 százalékát a Fidesz-KDNP-t szerezte volna meg, a résztvevők 21 százaléka a TISZA pártot támogatta volna, 17 százalékuk pedig a DK-MSZP-Párbeszéd közös listájára adta volna le voksát.

Rajtuk kívül csak az MKKP európai parlamenti támogatottsága érte volna el még éppen az 5 százalékot, azaz a képzeletbeli EP-választásról szóló kérdésnél valamivel többen támogatták a pártot, mint egy országgyűlési választásra irányuló kérdés esetében.


Link másolása
KÖVESS MINKET: