HÍREK
A Rovatból

Borkai Zsolt megnevezte a politikust, aki szerinte kiszivárogtatta szexbotrányát

Azt ugyanakkor a volt polgármester nem gondolja, hogy a videó készítése mögött az ellenzék állna.

Link másolása

Ahogy azt a napokban megírtuk, Borkai Zsolt ismét megmérettetné magát Győr polgármestereként. A volt fideszes városvezető „újabb bizsergést érez”, és híressé vált, prostituáltakkal fűszerezett szexbotránya után függetlenként ismét megpróbálkozna a városvezetéssel.

Az egykori politikus a Heti Naplónak adott exkluzív interjúban beszélt a 2019-es önkormányzati választások előtt kipattant botrányról is, amikor videófelvétel szivárgott ki arról, ahogyan két prostituálttal tölti idejét egy jachton.

Borkai szerint 3 és fél éve az ellenzék, azon belül is a Demokratikus Koalíció robbantotta ki az esetet.

Sváby András többszöri visszakérdezésére és ellenvetésére Borkai úgy fogalmazott: bizonyítéka nincs rá, de „úgy gondolja”, hogy a DK szombathelyi politikusa, Czeglédy Csaba áll a botrány kirobbantása és a lavinát elindító „ördög ügyvédje” blog mögött

– írja a Naphíre.hu oldal.

Azt ugyanakkor egyértelművé tette, hogy véleménye szerint a politikusnak és a DK-nak a videó elkészítéséhez nem volt köze, és abban a felelősség csakis őt terheli.

Korábban a bíróság előtt Czeglédy Csaba azt vallotta, hogy nem ő a kiszivárogtatás mögött álló Az ördög ügyvédje, bár állítása szerint zseniális a húzás, és büszke lenne rá, ha ő volna.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter: csak a múlt héten két munkatársamat rúgták ki, akik ingyen segítenek a Tisza-pártban
Magyar szerint Orbán éppen a héten szónokolt Brüsszelben arról, hogy nálunk senkit sem érhet ilyen retorzió.
Fischer Gábor - szmo.hu
2024. április 27.


Link másolása

Magyar Péter tegnapi, a gyermekvédelem témakörében meghirdetett tüntetésén meglepő információt közölt. Mint kiderült, nemcsak Tarr Zoltán református lelkészt rúgták ki állami munkahelyéről, mer a politikus rendezvényén felszólalt, de a múlt héten Magyar további két munkatársát is hasonló retorzió érte.

Magyar emlékeztetett rá, hogy

Orbán éppen a héten szónokolt Brüsszelben arról, hogy nálunk senkit sem érhet ilyen retorzió.

Ellenpéldának hozta fel akkor Németországot, ahol a kormányfő szerint egy egyszerű melós egyik napról a másikra utcára kerülhet, ha a politikai véleményét teszi közzé a Facebookon.

A 24.hu kérdésére a demonstráció végén Magyar Péter még annyit elárult, hogy az egyik munkatársa kommunikációs szakember volt, a másik jogász. Kilátásba helyezte, hogy bíróságon szereznek érvényt igazuknak.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Dobrev Klára Magyar Péterről: aki egymással szembefordítja az ellenzéki szavazókat, az éppen hogy Orbán malmára hajtja a vizet
A DK Tv beszélgetős műsorában elemezték a Magyar Péter-jelenséget. Dobrev szerint Magyar Péternek el kell dönteni, ki ellen harcol.
Fischer Gábor - szmo.hu
2024. április 27.


Link másolása

A DK Tv DK Szubjektív című műsorában más témák mellett hosszasan szóba került Magyar Péter és az általa keltett mozgások a politikában.

Dobrev Klára szerint a Fidesz választójogi csapdája tökéletesen működik. Azaz olyan választójogi törvényt raktak össze, hogy az ellenzéki pártok - még akkor is, ha mást gondolnak erről-arról, kénytelenek együttműködni, koalíciót kötni a választások előtt, mert együttműködés nélkül nem lehet Orbán-rendszerét megbuktatni.

„Ehhez képest pár hónappal a választások előtt most már sokadszorra megjelenik egy szereplő, aki azt mondja, hogy itt mindenki hülye az elmúlt években, csak ő a helikopter, és egyébként pedig mindenki takarodjon, csak ő maradjon, mert ez az egyetlen üdvözítő út,

A DK listavezetője szerint ez Orbán csak mérhetetlen győzelméhez vezethet, és mindig megtörténik választások előtt egy pár hónappal. Utalt arra is, hogy 2021-ben, az ellenzéki összefogás az előválasztás végén minden kutató szerint messze verte a Fideszt, meg tudtuk volna nyerni a választást. De „jön egy szereplő, Márki-Zay Péter, aki azt mondja, hogy na jó, akkor most leváltottuk az ellenzéket, és eltűnik majdnem”.

Dobrev az akkori történtekből azt a tanulságot vonta le, hogy

„soha többé nem fogom engedni, hogy minket arról az útról levigyenek, amiben mélységesen hiszek, hogy egy egységes, együttműködő és egyébként szociáldemokrata politikára van szükség ebben az országban”.

Kuncze Gábor árnyaltabban látta a helyzetet. Szerinte azt a vákuumot, amelybe Magyar Péter berobbanhatott a kegyelmi botrány és az ellenzék tehetetlensége együttesen állította elő. „Az ellenzék és a környezete és a sajtó sokat tett annak érdekében, hogy meggyőzze az embereket arról, hogy az ellenzék tehetetlen. Nem igaz egyébként, de meggyőzött egy csomó embert,

és egyszer csak megjelent a fénylő csillag, vagy helikopternek is nevezhetjük az égen, és azt mondta, hogy hát itt vagyok, hát ezt most lehet rám szavazni.”

– tette hozzá Kuncze, aki nem hiszi, hogy Magyart bárki is küldte volna. A rendszeresen felbukkanó messiásvárásról annyit mondott, hogy

„a Messiás a végén a mennybe ment, ezek meg földbe álltak”.

Kunczénak semmi baj nem lett volna azzal, ha Magyar csinál egy „virtigli konzervatív pártot”, amiben nincs korrupció, lopás, urambátyám.

Dobrev Klára még beszélt arról, hogy Magyarék pártja három sikeres ellenzéki polgármesterrel szemben akar saját jelöltet állítani. A DK-s politikus felteszi a kérdést: „Nem a Fidesz-kormányt akarja megdönteni? Nem a fideszes uralom alatt lévő városokat akarja megmenteni, nem ott akar fordítani, hanem ott, ahol már sikerült kivívni a szabadságát a kerületnek, a fővárosnak?

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
„Attól hiteles, hogy jobbról és balról is támadják” – Magyar Péter népszerűségéről kérdeztük a tüntetés résztvevőit a Belügyminisztérium előtt
Továbbra is a kíváncsiság, a szimpátia hajtja ki az embereket. Amikor a párt választási esélyeiről kérdeztünk, óvatos optimizmus volt a válaszokban.

Link másolása

Tüntetést hívott össze Magyar Péter péntek estére a Belügyminisztérium elé, ahol a gyerekvédelemről, a pedofil-botrányról, a kormány hibáiról és a TISZA-párt terveiről is beszélt.

Az elmaradhatatlan, nemzetiszínűre firkált platóskocsi, ami a színpadot pótolja, most a Széchenyi-térre érkezett, a Belügyminisztérium elé. Magyar Péter itt tartott tüntetést a gyermekvédelem tarthatatlan helyzete miatt. Bár hivatalosan (és Magyar beszédében is) ez volt a fő téma, az általunk megkérdezettek nem ezt nevezték meg okként, hogy kimentek a demonstrációra.

Továbbra is a kíváncsiság, a szimpátia hajtja ki az embereket,

volt olyan, aki a Tisza párt politikusának összes tüntetésén kint volt eddig. Bizonyára ebbe az összesbe az országjárás nem tartozik bele.

Amikor a párt választási esélyeiről kérdeztünk, óvatos optimizmus volt a válaszokban.

Természetesen a párt szimpatizánsai inkább a nekik 26 százalékot jósló közvéleménykutatási eredményeket tartják reálisnak,

bár ketten is hozzátették, hogy az igazi közvéleménykutatás az csak június 9-én lesz.

Akiket viszont hiába kerestünk, azok a kiábrándult fideszesek. Lehet, hogy csak nekünk nem volt szerencsénk, de akik a mi kameránk előtt nyilatkoztak, ők vagy az eddigi ellenzéktől pártoltak át, vagy távol maradtak a választásoktól eddig.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
„Ha már fizetek, akkor ne basztass” – Mirkóczki Ádám is berúgta a kampányt, bár lehet, hogy nem így képzelte
Eger polgármestere a kormányközeli Rádió 1 Eger vezetőjével egyezkedik arról, hogyan tudnának pénzt kilapátolni az önkormányzattól Mirkóczki saját médiumába, amivel aztán megtámogatják az exjobbikos polgármestert a 2024-es önkormányzati választáson.
Fischer Gábor - szmo.hu
2024. április 27.


Link másolása

Az egerinfo.com által nyilvánosságra hozott hangfelvételen Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere ezúttal Egyed Zsolttal, a Sztárbox Média Kft. tulajdonosával, a kormányközeli Rádió 1 Eger vezetőjével egyezkedik arról, hogyan tudnának pénzt kilapátolni az önkormányzattól Mirkóczki saját médiumába, amivel aztán megtámogatják az exjobbikos polgármestert a 2024-es önkormányzati választáson.

A beszélgetésben sajátos stílusban tárgyalják meg, hogy a Rádió 1-en és Egyed Zsolton keresztül (akit az egerinfo.com NER-strómannak nevez), az ottani munkatársakkal, de az önkormányzat pénzéből felépítik az egripostot, Mirkóczki Ádám kézi irányítású szócsövét.

A függetlennek álcázott weboldalt, melynek a valódi tulajdonosát gondosan elrejtik, a 2024-es önkormányzati választáson vetnék be revolvermédiaként, megtámogatva ezzel Mirkóczki kampányát.

A beszélgetés elején az egriügyek.hu főszerkesztőjéről, Csarnó Ákosról esik szó, akiről azt mondja Mirkóczki Ádám és Egyed Zsolt, hogy azt nehezményezi, hogy ő nem kap pénzt az önkormányzattól, miközben Egyed igen. Mirkóczki szerint ő az önkormányzati tulajdonú cégekkel akarta megfinanszíroztatni az egriugyek.hu-t, cserébe azért, hogy ne jelenjenek meg róla kompromittáló cikkek a portálon, mondván: ha már fizetek, „akkor ne basztass”.

A lap gründolásával kapcsolatosan szintén erős mondatok hangzanak el, többek között Egyed Zsolt felajánlja Mirkóczkinak, hogy az EgerInfó elvesztése után

„sunyiban” hozzanak létre egy másik online portált, amit a Sztárbox Kft-n keresztül, ami a Rádió 1 Egert is üzemeltethet.

Ehhez Tóth Beátát, a TV Eger munkatársát vennék fel. A polgármester viszont ellenérzését fejezi ki, mert ő Antal Anettnek, Turcsányi Dániel korábbi fideszes alpolgármesternek és EVAT vezérigazgató helyettes élettársának a legjobb barátnője. Egyed szerint ezt meg tudja oldani, mert csak azt kell mondania neki, hogy a „pofádat befogod, kapsz rendesen lóvét”.

A médiát függetlennek kell álcázni, aztán a kampányban kell „az egészet rábaszni, mert akkor már mindegy”.

A felvételt itt hallgathatja meg. Ha létezne, ajánlott lenne egy baszdmeg-számlálót használni hallgatása közben, rekordértékek születnének.


Link másolása
KÖVESS MINKET: