HÍREK

Beteg gyerekeknek és állatoknak adjuk legszívesebben adónk egy százalékát – meglepetés is van a lista elején

Gulyás Márton nemrég életre hívott szervezete nagyon nagyot kaszált, de más független sajtó- és médiatermék is előkelő helyen végzett.

Link másolása

Saját Facebook oldalán osztotta meg L. Ritók Nóra azt a listát, melyből kiderül, mely civil szervezeteket támogatták idén legtöbb pénzzel az adófizetők. A megosztás apropója, hogy az Igazgyöngy Alapítvány a negyvenkilencedik lett a listán, előrébb lépve a tavalyi pozíciójához képest.

Ami rögtön szembeötlik, ha megnézzük a számokat, hogy Gulyás Márton Partizán Rendszerkritikus Tartalomelőállításért Alapítványa, amely idén először gyűjthetett ilyen módon támogatást, rögtön a harmadik leginkább támogatott civil szervezetté vált, 191 131 793 forintot kapott. Ez azért is meglepő, mert a lista elején rendszeresen az egészséggel összefüggő szervezetek tarolnak, a legelső rögtön az Országos Mentőszolgálat Alapítvány, amely 336 810 498 forintnyi támogatást kapott.

A tizenhetedik helyig leginkább a gyermekmentő és a kisállatmentő szervezetek váltogatják egymást, majd a 17. helyen az éppen most megint aktívan üldözött Iványi Gábor egyháza által alapított Oltalom Karitatív Egyesület áll, ők 71 736 448 forintnyi bevételhez juthatnak így. További ember- és állatmentő alapítványok után a 25. van a Klubrádió által életre hívott Szabad Sávért Alapítvány, az adófizetők 53 909 912 forintot utaltak nekik. A 34. helyen áll az Átlátszó.hu Átlátszónet Alapítványa, amelyik így 41 998 395 forintot kaphatott.

A negyvennegyedik helyen áll a TASZ, 36 865 179 forinttal.

Az ötödik iksztől talán még két média vonatkozású támogatás érdekes, éppen az ötvenedik helyen áll ugyanis a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány, illetve ötvennegyedik a Tilos Kulturális Alapítvány.

Elmondható, hogy a hazai adakozókedv kiemelten a gyermekmentés, állatmentés és általában az egészségügyi célú civil szervezeteket támogatja leginkább, emellett néhány fontos médiavállalkozás mellé is odaállnak.

A fentiek fényében az igazi meglepetés az a 62. helyen álló Magyar Vöröskereszt volt. Nem világos, miért szorult viszonylagosan ennyire hátulra ez a patinás szervezet.

Az első száz támogatott listája itt tekinthető meg.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Fotókon az összellenzéki tüntetés: ennyien voltak vasárnap délután a Kossuth téren
Zászlók alatt állt a tömeg és nézte a felszólalókat, akik között ott volt Dobrev Klára, Karácsony Gergely és Iványi Gábor is.
Fotók: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. február 25.


Link másolása

Vasárnap délután négy ellenzéki párt tüntetett Budapesten a Kossuth téren a közvetlen államfő-választásért. A demonstráción felszólalt többek között Dobrev Klára, iványi Gábor és Karácsony Gergely is.

Ilyen volt a rendezvény képekben:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
„Ha a saját gyereküket piszkálnák, azt is eltitkolnák, csak hogy Orbán nevén ne essen folt” – szülőfalujában ártatlannak tartják K. Endrét
Zabolán úgy gondolják, nem követett el bűnt K. Endre, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettese, akit előbb jogerősen elítéltek, majd kegyelmet kapott Novák Katalintól.
F. P. Fotó: RTL - szmo.hu
2024. február 25.


Link másolása

„Hát szerintem ártatlan. Nagyon is, mert olyan egy jóravaló” – mondta egy falubéli a Házon kívülnek az erdélyi Zabolán, ahol a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójának segítője, K. Endre felnőtt. A kis faluban mindenki ismeri a családot és a jogerős ítélet ellenére sokan ártatlannak tartják a férfit.

„Mindenki megérdemel egy második esélyt” – mondta az egyik helyi lakos. Igaz, a legtöbben a magyar állami televíziót nézik, ahol sokkal kevesebb információt közöltek az ügyről, mint az RTL-en.

„A legnagyobb baj, hogy a helyiek is becsukják a fülüket és a szemüket, közben meg nyitva kellene tartani.

Úgy látom, hogy az itteni emberek, még ha a saját gyereküket is piszkálnák, eltitkolnák, csak hogy Orbán Viktor nevén ne essen folt. Ez a legnagyobb probléma a helyiekkel, hogy szégyellik és félnek” – mondta egy, a helyi viszonyokat jól ismerő férfi az RTL-nek.

K. Endre szülei a falu díszpolgárai voltak. Édesapja a református egyházban is fontos szerepet töltött be, először presbiter, majd főgondnok volt. Évekkel ezelőtt elhunyt, de a falu sportcsarnoka most is őrzi a nevét. K. Endre 1991-ben települt át Magyarországra, nem sokkal később már a Bicskei Gyermekotthonban dolgozott. A helyiek szerint a történtek miatt K. Endre nem fog visszatérni Zabolára, hiába mondta ezt korábban.

A zabolai Mikes kastély a település egyik legnagyobb nevezetessége, luxus-szállodaként működik és szívesen látogatják a magyar politikusok. Az Átlátszó kiderített, hogy

900 millió forintot adott a magyar állam a kastély felújítására. Tavaly itt nyaralt a családjával Novák Katalin korábbi köztársasági elnök is.

Hogy ki mondta ki a végső szót a kegyelmi kérvény elbírálásában, azt nemcsak a magyar, hanem az erdélyi média munkatársai is nagyon szeretnék tudni. „Legfőképpen az oknyomozó újságírókon áll vagy bukik az a történet, hogy kiderítsék, mi történt valójában teljes egészében” – mondta Házon Kívülnek Tőkés Hunor a Transtelex újságírója.

VIDEÓ: A Házon kívül riportja az erdélyi Zaboláról

Forrás: RTL.hu


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Gulyás Gergelyt meg kellett műteni
A Miniszterelnökség egy közleményben tudatta, hogy ki fogja helyettesíteni a minisztert a lábadozás idejére.

Link másolása

Meg kellett műteni Gulyás Gergelyt - értesült az Index.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter kórházba került. A lap érdeklődésére a Miniszterelnökség egy hivatalos közleményt adott ki, amelyben azt írták:

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert megműtötték. A beavatkozás sikeres volt. A műtétet követő rehabilitáció időszakában Gulyás Gergely helyettesítését a parlamentben és a kormányülésen Panyi Miklós államtitkár, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese látja el

– közölték.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Videó: 2 milliárd forintból építették, de már másnap repedések voltak rajta, használhatatlanná vált a bicikliút
A Tokaj-kör nevű kerékpáros útvonalon néhol már több mint egy métert süllyedt az aszfalt.

Link másolása

Nem sokkal az átadás után beszakadt a kerékpárút Tokaj és Bodrogkeresztúr között. A 2 milliárd fointból épült Tokaj-kör nevű bicikliutat nemrég adták át.

A bodrogkeresztúri polgármester szerint elkészülte után már másnap repedések látszódtak. Azóta pedig van olyan szakasz, ahol több mint egy métert süllyedt le az aszfalt.

A kerékpárút hibája azért is okoz gondot, mert Tokaj és a környező település lakói és a turisták is sokan használják. Ráadásul a település iskolaváros, ide járnak sokan tanulni, vannak akik kerékpárral érkeznek az iskolába vagy dolgozni. Külön gondot jelent, hogy a bicikliút beszakadásakor a közút is megsérült.

Tokaj vezetője azt közölte, tart a vizsgálat, hogy kiderüljön, mi okozza a bajt.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


Link másolása
KÖVESS MINKET: