HÍREK

Bennett: Izrael az egész világot védi a radikális iszlámmal szemben

„Nem a világot hibáztatom, a világ mindig is képmutató módon viselkedett a zsidó állammal szemben. Magunkat hibáztatom, amiért hallgattunk a világra” - fogalmazott az izraeli politikus, aki egy éven át, tavaly júniusig állt az izraeli kormány élén.

Link másolása

Izrael az egész világot védi az iszlám radikalizmussal szemben, amikor háborút visel a Gázai övezetet uraló Hamász iszlamista terrorszervezet ellen - mondta vasárnap Naftali Bennett volt izraeli miniszterelnök.

Bennett a BBC brit közszolgálati televízió vasárnapi politikai magazinműsorának nyilatkozva egyenlőségjelet vont a Hamász és az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorcsoport között, kijelentve: Izrael gyakorlatilag az Iszlám Állammal él szomszédságban.

Hozzátette: Izrael legnagyobb hibája az volt, hogy húsz éven keresztül hallgatott a világra, és önmérsékletet tanúsítva nem semmisítette meg a Hamászt.

"Nem a világot hibáztatom, a világ mindig is képmutató módon viselkedett a zsidó állammal szemben. Magunkat hibáztatom, amiért hallgattunk a világra"

- fogalmazott az izraeli politikus, aki egy éven át, tavaly júniusig állt az izraeli kormány élén.

Bennett szerint a Hamász által Izrael ellen két hete elkövetett terrortámadás után indult izraeli hadművelet célja a Gázai övezet demilitarizálása.

Hozzátette: Izraelnek nem maradt más lehetősége a Hamász felszámolásán kívül.

Hiba volt azt gondolni, hogy Izrael kordában tudja tartani a Hamászt és szomszédságban élhet vele, "és ezt a hibát most kiküszöböljük"

- fogalmazott Naftali Bennett a vasárnapi BBC-műsorban.

A volt izraeli miniszterelnök szerint a Hamász és a radikális iszlám következő célpontja a Nyugat, és "akik úgy gondolják, hogy a terror nem éri el például Londont, azok tévednek".

Bennett szerint éppen ezért Izrael az egész világot védi az iszlám radikalizmussal szemben a Hamász elleni hadviseléssel.

Rishi Sunak brit miniszterelnök, aki a héten Izraelben és a térség több más országában járt, a Downing Street által vasárnap ismertetett nyilatkozatában kiemelte: összes tárgyalópartnerének az volt az igen erőteljesen hangsúlyozott álláspontja, hogy minden lehetséges módon meg kell akadályozni a konfliktus szétterjedését a régióban.

Sunak szerint továbbra is szilárdan kell törekedni a térség békésebb és stabilabb jövőjének biztosítására a terrorizmus által megtestesítette gonosz legyőzésével.

A Hamász fegyveresei október 7-én meglepetésszerű támadást indítottak Izrael ellen, betörtek az ország déli részébe, és több mint 1400 embert meggyilkoltak, háromezret megsebesítettek, 200 embert túszul ejtettek és a Gázai övezetbe hurcoltak.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Magyar Péter vonattal érkezett Debrecenbe, rejtélyes kihelyezett kamerákról posztolt
Bejegyzése szerint a katasztrófavédelem épp ideiglenes kamerákat helyez ki a térre, épp oda, ahol tüntetni fognak.

Link másolása

Nagy a készültség Magyar Péter debreceni tüntetése előtt, amit vasárnap délután kettőre hirdetett meg.

Korábban már kiderült, hogy Kósa Lajos és a Fidesz nadrágszíjas plakátokat helyezett ki éjjel a helyszínre, a Debrecenbe vonattal érkező Magyar Péter pedig arról írt most a Facebookon, hogy a katasztrófavédelem ideiglenes kamerákat helyez ki a tüntetés helyszínére.

„Vajon mire készülnek?”

– teszi fel a kérdést Magyar.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Több mint száz kilométerről is Szlovákiába járnak a magyarok élelmiszerért
Sokkal nagyobb akciókat lehet kifogni, mint Magyarországon, cigarettával például szinte vagyonokat lehet spórolni.

Link másolása

A komárnói szupermarketek parkolói hétvégente tele vannak magyar rendszámú autókkal, mesélte a G7-nek Hovanyecz István, aki már évek óta rendszeresen jár Szlovákiába vásárolni, és az ezzel kapcsolatos, praktikus információk megosztására egy Facebook-csoportot is üzemeltet, aminek a létszáma az elmúlt két hónapban hirtelen 60 ezerre nőtt.

A bevásárlóturizmus elsősorban a komárnói Kauflandra összpontosul, de a környező boltok is tele vannak magyarokkal a hétvégéken. Korábban csak a határ mentén élők jártak át, Hovanyecz facebook-csoportjában viszont

vannak olyanok is, akik több mint száz kilométert utaznak rendszeresen, hogy Szlovákiában vásárolhassanak.

Cigarettával számolva gyorsan látszik, hogy miért is éri meg ez nekik: ha akció van Szlovákiában, akár 5-600 forintot is lehet spórolni egyetlen dobozon, és ha 12-15 dobozzal vásárol valaki, már ki is jött a benzinköltsége az oda-vissza összesen 200 kilométeres útra.

A rendszeresen járók egybehangzó véleménye, hogy Szlovákiában „igazi akciók” vannak, azaz a magyarnál jóval nagyobb kedvezményeket lehet kifogni, és a felkészülés is könnyű, mert a szlovák üzletek akciós újságai előre elérhetőek.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Zivatarok miatt adtak ki figyelmeztetést az ország jelentős részére
Órákra lebontva mutatjuk, hogy hol vérható csapadék. Magyar Péter Debreceni eseménye, úgy tűnik, megúszhatja az égi áldást.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2024. május 05.


Link másolása

Számos megyére adtak ki elsőfokú riasztást vasárnapra, a HungaroMet pedig a Facebook-oldalán osztott meg egy videót, ami órákra lebontva mutatja meg, hogy pontosan hol is várható csapadék a délutáni és esti órákban.

A képeken látható, hogy

a csapadék nyugatról vonul kelet felé, és a Tiszántúlon lesz erőteljesebb.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


A Rovatból
Kósa Lajos és a Fidesz nadrágszíjas plakátokkal várja Magyar Péteréket Debrecenben
Mert „Debrecenben tisztelik az édesanyákat”. Időközben a korábban kikapcsolt webkamerák újra működnek.

Link másolása

Telerakta áthúzott nadrágszíjas plakátokkal Debrecen belvárosát Kósa Lajos és a Fidesz Magyar Péter vasárnapi tüntetése előtt.

A Talpra Magyarok! Facebook-csoport bejegyzése szerint a nadrágszíjasok mellett „Debrecenben tiszteljük az édesanyákat”-táblákkal is készültek.

Magyar Péter korábban arra kérte a vasárnap délutáni tüntetés résztvevőit, hogy ne üljenek fel a provokációnak.

A táblákon feltüntették, hogy azok készítője a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Debreceni Szervezete, a kiadásért felelős személy pedig maga Kósa Lajos.

A nadrágszíjas plakátokat a 444 tudósításában lehet megnézni.

Időközben arról is tudósítást adtak a párthoz köthető Facebook-csoportokban, hogy visszakapcsolták a debreceni webkamerákat, amik szombaton „karbantartás miatt” nem voltak elérhetőek.


Link másolása
KÖVESS MINKET: