HÍREK
A Rovatból

Baranyi Fürjesnek az ATV-ben: Ön szerint újságírók azok, akik arról beszélnek, hogy inkább egy kecskét dugnának meg?

A ferencvárosi polgármester élő adásban játszott be egy videórészletet arról, ahogy a Pesti Srácok újságírói beszéltek róla a Partizán egyik adásában.

Link másolása

Mint arról beszámoltunk, Baranyi Krisztina múlt héten kellemetlen helyzetbe került az ATV-ben, amikor a Pesti Srácok újságírójának kérdéseire kellett volna válaszolnia. A ferencvárosi polgármester ugyanis régóta nem nyilatkozik "propagandalapoknak", így a műsorban sem volt hajlandó beszélgetni az újságíróval, csak azután válaszolt a kérdésekre, hogy azt a műsorvezetők megismételték. A történtek után Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára nyílt levélben üzent Baranyinak, ezzel elkezdődött köztük egy adok-kapok.

Az ATV kedden Baranyit és Fürjest is behívta a stúdióban, hogy élő adásban vitatkozhassanak. Az államtitkár ismét elmondta, hogy szerinte nem a politikusok határozzák meg, hogy ki minősül valódi újságírónak. A polgármester viszont ragaszkodott ahhoz, hogy a személyeskedésre, „lejáratásra” szakosodott, hazugságokat közlő sajtótermékek munkatársai szerinte nem újságírók.

A műsorvezető megemlítette, hogy Orbán Viktor is megválogatja, hogy kiknek ad interjút és kiknek nem, például az Indexet pár éve fake newsnak nevezte. De Gyurcsány Ferenc sem hajlandó nyilatkozni például a Telexnek. Fürjes erre azt mondta, hogy szerinte Magyarországon nincs még egy olyan politikus, aki olyan alaposan adna számot a kormánya munkájáról, mint Orbán, az éves nagy sajtótájékoztatóján, illetve háromhetente a parlamentben.

A beszélgetés legérdekesebb része az volt, amikor Baranyi Krisztina bemutatott egy tableten egy felvételt, amit - mint kiderült - az ATV-ben nem akartak bejátszani.

A videórészlet a Partizán egyik korábbi adásából származik, amit akkor készítettek, amikor Baranyi polgármester lett. Ebben a Pesti Srácok újságírói arról beszélgetnek viccelődve, hogy Baranyi „nem túl szép, és nem is okos”, és „inkább dugnának kecskékkel”, mert azt utána legalább meg lehet enni.

„Ezek az emberek az én polgármesterré választásommal kapcsolatban arról beszéltek, hogy inkább egy kecskét dugnának meg, mert azt legalább utána meg lehet enni. Ön szerint ezeknek az »újságíróknak« nekem válaszolnom kellene?”

- tette fel a kérdést Baranyi Fürjesnek.

Ez az említett részlet:

Az államtitkár erre azt mondta, hogy megérti, hogy a polgármestert felháborítja és bántja mindez, és nem is védi a Pesti Srácok újságíróit, de senkinek nem hagyná, hogy elvegye a szólásszabadságot másoktól. Baranyi aztán közbevágott azzal, hogy szerinte Fürjes nem ismeri a Pesti Srácok munkásságát, mert akkor tudná, hogy rendszeresek náluk az ilyen megnyilvánulások.

„Ezek napi szintűek. 17 éves diáklányokat riherongyoznak le a Pesti Srácok című szennyoldalon, államtitkár úr”

- mondta.

Fürjes erre azt mondta, hogy a sajtó egyetlen korlátja Magyarországon az alkotmány, és az Alkotmánybíróság 30 éve levezeti, hogy a közszereplőknek többet kell tűrniük.

„Nekünk más szakmákhoz, más emberekhez képest többet kell tűrnünk, a mi védelmünk a nyilvánosságban ilyen szempontból szűkebb, és nagyobb a szabadság, amikor rólunk, velünk szemben beszélnek. Ettől még lehet egy tartalom gyalázatos, de emiatt nem lehet elvenni mások szólásszabadságát. Sajnos a demokrácia ilyen. Nem lehet kirekeszteni őket politikusnak. A jogállam működik hál'istennek”

- fejtette ki a véleményét. Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy a videóban tükröződő stílus nem fér össze az ő ízlésével.

A Baranyi által bejátszott videórészlettől egyébként a műsorvezető is elhatárolódott az ATV nevében. Mint mondta, végül azért döntöttek úgy, hogy ne játsszák be a polgármester kérésére a felvételt, mert káromkodásnak és obszcén szövegnek nem adnak teret az Egyenes beszéd című műsorban.

A vitát ide kattintva lehet megnézni.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Érkezik az aranyat érő eső, hideg hajnalokra, viharos szélre is készülhetünk
Péntek lesz a leghűvösebb nap, utána visszatér a 20 fok feletti hőmérséklet, de nem lesz zavartalanul napos a hétvégénk.

Link másolása

Szerdán szinte mindenhol napos időre ébredhetünk, csupán néhol délkeleten fordulhat elő egy-egy gyenge futó zápor. Napközben a napos-gomolyfelhős idő mellett a Dunántúlon megnövekszik a fátyolfelhőzet is. Helyenként számítani kell záporok kialakulására, az Alföldön elszórtan zivatarokra is. A délkeleti, keleti szél sokfelé élénk, északnyugaton erős lesz, de zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb hőmérséklet 2 és 12 fok között alakul, a hidegre érzékeny északi és északkeleti tájakon lesz a leghidegebb. A legmagasabb hőmérséklet 21 és 25 fok között alakul, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet - írja az Időkép.

Csütörtökön északkeleten számíthatunk tartósabban napos időre. Máshol gyakran takarhatják felhők a napot, és ezeken a tájakon eső, zápor is kialakulhat, délnyugaton az ég is megdörrenhet. Élénk, erős, néhol akár viharos lehet a délkeleti, keleti szél. Néhány fokkal enyhébb lesz a reggel, a minimumok 5 és 14 fok között alakulnak. A legmelegebb órákban 20 és 26 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk.

Pénteken sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, többfelé jelentősebb mennyiségű esőre van kilátás. A szeles időben 15 és 25 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet, a tartósabban borult, csapadékos tájakon lesz a leghűvösebb.

A hétvégén változékony időben lesz részünk, naposabb és felhősebb tájakkal és időszakokkal is találkozhatunk. Több tájegységünkön is kialakulhatnak időnként záporok, zivatarok. Többfelé élénk lesz a szél. Szombaton 20-26, vasárnap 22-29 fokra számíthatunk a délutáni órákban.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Závecz Tibor: Magyar Péter megérkezése mindent felfordított, a rendszerváltás óta az egyik legizgalmasabb kampányt éljük
A közvéleménykutató szerint el kell gondolkodnia a Fidesznek azon, hogy minden rendben van-e a szavazótáborának rétegzettségével.

Link másolása

A közvéleménykutatók az év elején még a világ legunalmasabb kampányára készültek.

"Magyar Péter megérkezése viszont mindent felfordított, tehát nemhogy a világ legunalmasabb kampányát éljük meg, hanem talán a rendszerváltás óta az egyik legizgalmasabbat" - mondta el Závecz Tibor a nemrég készített kutatást követően az RTL Híradónak.

A 40 év alattiaknál a Fidesz elvesztette vezető pozícióját, a TISZA Párt beelőzte a kormánypártot, 23 százalékkal vezetnek a 22-vel szemben.

El kell gondolkodnia a Fidesznek azon, hogy minden rendben van-e a szavazótáborának rétegzettségével. Ilyen nem forult elő 15 éve biztosan, hogy egy párt megközelítette volna a társadalom bármely nagyobb csoportjában a Fideszt - mondta Závecz.

Az előző EP választáson a Momentum volt az új erő, két mandátumot is szereztek. Jelenleg úgy tűnik, hogy nem nekik, hanem a Mi Hazánknak van esélye a bejutásra - derült ki a felmérésből.

A mérés szerint a választók közül 600 ezren bizonytalanok, ők ugyan mennek szavazni, de még nem tudják, hogy kire. Többségük

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
„Péter, tőlem vagy az erős, egységes Európáról szóló vitától fél?” – Dobrev Klára megint üzent Magyar Péternek
A TISZA Párt politikusa kommentben válaszolt: abban bízik, hogy sikerül „a húsz éves Gyurcsány–Orbán-korszakot” lezárni.

Link másolása

Dobrev Klára, a DK EP-választási listavezetője újra a közösségi oldalán üzent a TISZA Párt alelnökének.

Mint írja:

"Menekülés egy vita elől több felvonásban:

1. Vitát akarok!

2. Csak akkor megyek máshova, ha lesz vita a köztévében!

3. Bár lesz vita a köztévében, de ott sem vagyok hajlandó bárkivel vitatkozni!

4. Bár lesz vita a köztévében, hetekig még csak nem is válaszolok az RTL, az ATV vagy a Blikk megkeresésére.

5. Három nappal a Partizán-vita előtt végre kimondom, nem vitatkozom a Partizánban.

Tudják még követni? Én már alig, mindenesetre úgy tűnik Magyar Péter csatlakozik Deutsch Tamáshoz és nem lesz ott a pénteki, élő EP-listavezetői vitán. A Partizán arra jó volt, hogy két interjút adjon ott Magyar Péter, vitázni már nem lehet Gulyás Mártonnál.

Péter, tőlem vagy az erős, egységes Európáról szóló vitától fél?"

A válasz is megérkezett, Magyar Péter kommentben reagált a neki címzett posztra:

„Sem öntől, sem a férjétől nem félek, inkább a magyar embereket féltem önöktől. Szerencsére úgy tűnik, hogy a köztelevízió propagandistái visszakoztak, látva a TISZA Párt mögött álló tömegeket, és talán egyszer végre lesz élő választási műsor a kormánypárt és az ellenzéki pártok részvételével.

Örülök, hogy sikerült ezt elérnünk, ahogy annak is, hogy napról napra egyre több honfitársunknak sikerül visszaadnunk a reményt, hogy élhetünk majd egy normális Magyarországon, és végre lezárhatjuk a húsz éves Gyurcsány–Orbán-korszakot".


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Kettészakad az ország! Zivatarok, viharos széllökések miatt adtak ki figyelmeztetést
A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 22-24 fok között várható. Késő estére 10-18 fok közé hűl le a levegő.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2024. május 15.


Link másolása

Az ország keleti részén a napsütést több helyen zivatarok zavarhatják meg, amelyek erős széllel és jégesővel is járhatnak. Ennek ellenére marad a tavaszias meleg, a 24 fokot is elérheti a hőmérséklet.

A MET előrejelzése szerint szerdán, főként a déli óráktól estig, elsősorban az Észak-Alföldön, az Északi-középhegység térségében, illetve kisebb területen délkeleten zivatarok kialakulása várható néhol viharos (~55-65 km/h) széllökésekkel, esetleg apró szemű jéggel kísérve.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 22-24 fok között várható. Késő estére 10-18 fok közé hűl le a levegő.


Link másolása
KÖVESS MINKET: