HÍREK

Az eddigi legnagyobb vakcinaszállítmány érkezett Budapestre

A légi út alatt végig 5 fokos hőmérsékletet biztosítottak a teljesen megtelt raktérben a Simopharm-vakcináknak.

Link másolása

Hatszázezer adag Sinopharm-oltóanyag érkezett szombaton Magyarországra, ami minden korábbinál nagyobb vakcinaszállítmány a "szélrózsa minden irányát beleszámítva" - mondta a külgazdasági és külügyminiszter szombaton, a Facebookon közzétett videóbejegyzésében.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, ez a 600 ezer, koronavírus elleni oltóanyag lehetővé teszi, hogy tovább gyorsítsák az oltást, aminek eredményeként már a jövő héten elérhetik a négymillió beoltott magyar embert.

"Ez egy hatalmas lépés a győzelem felé! Hatalmas lépés afelé, hogy a magyar embereket biztonságban tudhassuk, a magyar gazdaságot újraindíthassuk, és az élet visszatérjen a normalitás talajára" - fogalmazott a tárcavezető.

Kiemelte, a légi út alatt végig 5 fokos hőmérsékletet biztosítottak a teljesen megtelt raktérben, hiszen a Sinopharm-vakcinákat 2-8 fok között kell tárolni.

"

Hatalmas előnyt jelent számunkra, hogy ilyen légiszállítási képességgel rendelkezünk" - húzta alá Szijjártó Péter, majd hozzátette, a repülőgép és személyzete nem nagyon tud pihenni, hiszen jövő héten kétszer fordulnak Moszkvába, egyszer pedig újra mennek Pekingbe. Utóbbiról szólva megjegyezte, Kínából akkor újabb 600 ezer dózis oltóanyagot hoznak, amiből 200 ezret - a saját szállítási kapacitással nem rendelkező - Grúziába visznek.

A miniszter videóüzenete végén úgy fogalmazott, korábban azt ígérték, az oltásoknak köszönhetően együtt sikerül legyőzni a járványt, és "most nagyon úgy tűnik, együtt sikerülni is fog".


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Óriásit zuhant a Fidesz népszerűsége egy hónap alatt
Ritka a párt történetében, hogy több mint 10 százalékkal mérjenek kevesebbet nekik, mint egy hónappal korábban. Most ez is megtörtént.

Link másolása

Egy hónap alatt a biztos pártválasztók között 11 százalékponttal csökkent a kormánypárt támogatottsága a Závecz adatai szerint – számol be a 24.hu.

Április elején is a Fidesz volt a legnépszerűbb párt a választók körében, 25 százalékkal, ami körülbelül kétmillió szavazót jelentett. A kormánypárt számára aggasztó adatot a változás jelenthet: míg a legutóbbi, március eleji Závecz-kutatásban 29% volt a párt támogatottsága, most 25%.

A biztos pártválasztói körben korábban regisztrált 45% helyett ebben a felmérésben 34% látható

– írja a portál.

Az EP-listák támogatottságánál már Magyar Péter pártját is mérték, a teljes lakosság 11 százaléka, a biztos szavazók 14 százaléka voksolna rá.

A felmérés szerint a Fidesz-KDNP-t támogatja a lakosság negyede, míg a DK–MSZP–Párbeszéd-listára 18 százalék tervez szavazni. A biztos listaválasztóknál utóbbiak 26 százalékot kapnának.

A teljes választókorú népesség arányában a Mi Hazánk EP-listája 6, a Momentum és a Kétfarkú Kutyapárté 5-5 százalékot kapna.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter olyan dologra készül, amit még sosem csinált – a fiatalokat célozza meg vele
TikTok live-ban várja a legfrissebb szavazók kérdéseit. A politikus már korábban regisztrált a platformra.

Link másolása

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a sikeres Facebook-posztok után az Instagramra és a TikTokra is tartalmakat tölt fel Magyar Péter. A TISZA Párt újdonsült politikusa nem csak másolja a tartalmakat, hanem a TikTok-ra külön is igyekszik kontentet gyártani, elsősorban a fiatal generációnak.

Most azonban szintet lépett a videós tartalomszolgáltató használatában:

kedd este 21 órakor élőzni fog a platformon, ahova a követők kérdéseit is várja

– derül ki legújabb Facebook-posztjából.

„Tartsatok velem holnap este 21.00 órakor egy élő, kötetlen beszélgetésre a TikTok-on. Tegyetek fel kérdésetek, szóljatok a legfiatalabb generációnak. Mindenkit várunk szeretettel” – írja a posztjában Magyar Péter.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter: Lengyelországban megnyerték a választást, és másnap kirúgták a közmédia vezetőit, nálunk is ez lesz
A TISZA Párt politikusa egy kampányrendezvényen elmondta, ők is így járnának el a Fidesz propagandagépezetével.

Link másolása

Komlón tartott beszédet és rögtönzött lakossági fórumot Magyar Péter. A TISZA Párt politikusa több olyan dolgot elmondott, amit már országjárása többi állomásán is, majd a közönségből kérdezhettek.

Egy helyi lakos arra volt kíváncsi, hogy Magyar hatalomra kerülése esetén hogyan tudná korlátozni a propagandát. A politikus erre úgy válaszolt: szerinte először nem törvényekkel kell korlátozni, hanem az új többség kialakulásával úgy, vagy még ügyesebben terveznek eljárni, mint a lengyelek.

„Mi történt Lengyelországban? Mindenki meglepetésére Donald Tusk megverte a hivatalban lévő, Orbánhoz hasonló Kaczynski-kormányt, ahol ugyanolyan propaganda volt, mint itt – egyébként Orbántól tanulták. [...]

Megnyerték a lengyel választást, és másnap kirúgták a lengyel közmédia vezetőit.

Lehet azon vitatkozni, hogy ezt jogszerűen tették-e vagy nem. De azt mondták, hogy ahol gyalulnak, ott hullik a forgács”

– tette hozzá Magyar Péter.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Fotó: Orbán Viktor megint egy kisszéken állva kezdte meg a kampányát
Gazdák között, egy magtárban indította be a választási időszakot, és újra székre pattant, csakúgy, mint 2022-ben.

Link másolása

Ahogy korábban írtunk róla: szinte titokban, egy magtárban kezdte meg kampányát a június 9-i választások előtt Orbán Viktor.

A miniszterelnök a meghívott gazdák előtt azt mondta, hogy ő Magyarország történetének első falusi származású miniszterelnöke, így bizton számíthatnak rá. (Az első falusi országvezető mítoszáról egyébként a Telex bebizonyította, hogy nem igaz.)

Most egy, a TikTokra feltöltött videóból kiderült: nem csak Orbán Viktor kampánya, de vele együtt legendás szónoki kisszéke is visszatért.

Mint ismeretes, 2022-ben, a parlamenti választások alkalmával a miniszterelnök számos helyen egy kölcsönkapott székre állva kampányolt vidéki útjai során. Ezen annak idején Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter is élcelődött. Orbán Viktor pedig a választási győzelem után visszaadta a széket Margit néninek, akitől kölcsön kapta azt.

A viktor_a_tiktokon csatornára feltöltött videóban jól látszik, hogy a miniszterelnök újra éles bevetésre küldte a széket:

A teljes videó egyébként itt nézhető meg:

@viktor_a_tiktokon Első állomás: Nemesgörzsöny #orbanviktor #miniszterelnok #follow #fyp #választás #gazda ♬ eredeti hang - Viktor a TikTokon

Ebben Orbán Viktor egy nagyon régi jelmondatot is leporolt. A 90-es évek eleji „Hallgass a szívedre, szavazz a Fideszre!” szlogent alakította át így: „Hallgassanak az eszükre, szavazzanak a Fideszre!”

Link másolása
KÖVESS MINKET: