hirdetés

HÍREK

Átlagos fiatalt szólított meg a Hír TV a fiatalok SZJA-mentességéről – azt nem tették hozzá, hogy a Fidelitas tagja

Sőt, a 23 éves férfi, aki „örül, hogy ilyen kormányunk van”, a párt dunántúli elnöke is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 16.

hirdetés

A 25 éven aluliak SZJA-mentessége volt az egyik téma péntek este a HírTV-ben. A témában megszólalt többek között Deák Dániel, a kormányközeli XXI. Század Intézet munkatársa is.

Később videón bejelentkezett adásba Bóka Bence, akiről Velkovics Vilmos műsorvezető azt mondta, „23 éves, és már dolgozik, tehát van önálló bevétele” - szúrta ki a 444.hu.

Bóka bemutatkozásában elmondta, hogy a veszprémi önkormányzat ifjúsági referenseként dolgozik, de arról sem ő, sem Velkovics nem beszélt, hogy egyben a Fidelitas közép-dunántúli elnöke is.

Erős kormánypárti háttérrel mondta az intézkedésről például, hogy az „gyakorlatilag szerintem ez egy komolyabb fizetésemelésnek ér fel”. Később hozzátette:

„Örülök, hogy ilyen kormányunk van, aki támogat minket, fiatalokat, ellenben a baloldallal, akikre mi soha sem számíthattunk, mi fiatalok, de szerintem az idősek sem.”

Korábban mi is írtunk róla, hogy Velkovics Vilmosról kiderült, ő is az SZFE új oktatói között lesz.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Alföldi Róbert: Mélyen hívő, igazi keresztény magyar honfitársaim, ez így rendben van?

A színész-rendező egy Facebook-posztban reagált a nemrég megjelent, örökbefogadással kapcsolatos kormányrendeletre.
Címkép: Facebook/Alföldi Róbert - szmo.hu
2021. február 28.

hirdetés

Mint arról mi is beszámoltunk, szombat este megjelent a kormányrendelet a Magyar Közlönyben az örökbefogadással összefüggő eljárásrend módosításáról. Eszerint mostantól Novák Katalin engedélye kell ahhoz, hogy az egyedülállók örökbe fogadhassanak.

Alföldi Róbert a Facebookon reagált a hírre. Mint írja:

"Megjelent a Magyar Közlöny, és

most már a törvény rögzíti, hogy a kormány, azon belül is a családokért felelős tárca nélküli miniszter tudja engedélyezni és dönti el, hogy mi a szeretet, és hogy ki alkalmas arra, hogy szeressen, és azt is, hogy ki szerethet, segíthet, nevelhet olyan gyerekeket, akiknek nincs se családja, se szülője, se szeretet az életében.

Szép! Tényleg, ez egy keresztény kormány! Most már igazán látszik!

hirdetés
Újra megkérdezem, mélyen hívő, igazi keresztény magyar honfitársaim, hogy ez így rendben van?"


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

A Fidesz kilép a Néppártból, ha szerdán elfogadják a módosítást

Orbán Viktor nem ért egyet a készülő szabályokkal, amelyek alapján könnyebb lenne kizárni egy nemzeti delegációt a Néppártból.
Címkép: Wikimedia Commons - szmo.hu
2021. február 28.

hirdetés

Orbán Viktor levelet írt Manfred Webernek, az Európai Néppárt frakcióvezetőjének, melyben jelezte: ha a Néppárt elfogadja a tervezett alapszabály-módosítást, a Fidesz kilép a képviselőcsoportból - derült ki Novák Katalin miniszter Facebook-posztjából.

 

A levélben az áll, hogy Orbán tavaly év végén egy újfajta együttműködést javasolt Webernek, ehelyett viszont a képviselőcsoport a jelek szerint a belső szabályokat írná át, hogy megkönnyítse a fideszesek kizárását.

Ez elfogadhatatlan, a visszamenőleges hatály pedig Orbánnál nem fér bele a jogállamiságba.

A miniszterelnök szerint az alapszabály-módosítás, amelyről az EPP elnökségnek pénteki ülésén döntöttek, sebtében összetákolt. A tervezet lehetővé tenné a képviselőcsoportok és nemzeti delegációk kizárást és felfüggesztést. Jellemzően kétharmados többséggel kellene meghozni a drasztikus döntéseket, kivéve ha egy olyan párt tagjairól kéne dönteni, amelyet már vagy kizárt, vagy felfüggesztett a pártcsalád. Ebben az esetben elegendő lenne a szavazatok egyszerű többsége - írja a hvg.hu.

Mint köztudott, a Fidesz tagságát az EPP ernyőszervezete két éve felfüggesztette.

hirdetés
Ha a Fideszt nem látják szívesen, "mi nem ragaszkodunk ahhoz, hogy a képviselőcsoport tagjai maradjunk"

- írta Orbán Viktor, a párt elnöke vasárnap Manfred Webernek, az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportja vezetőjének.

A magyar miniszterelnök - vasárnap az MTI-hez is eljuttatott - levelében azt írta: ha a pénteken elfogadott rendelkezéseket megszavazzák, a Fidesz elhagyja az Európai Néppárt (EPP) képviselőcsoportját.

Orbán Viktor levelét úgy kezdte: az Európai Néppárt huzamosabb ideje vezetői és politikai válsággal küzd, hozzátéve, "mi azt javasoljuk, hogy térjünk vissza a martensi örökséghez". Kifejtette: Wilfried Martens (az Európai Néppárt volt elnöke) sikerrel egyesítette a jobbközép és a jobboldal különböző gyökerű és földrajzi hátterű pártjait. Szövetséget kötött a hagyományos, kontinentális kereszténydemokraták és az északi konzervatívok között, "offenzív bővítési politikájával" bevonta a volt kommunista országok keresztény, jobboldali, nemzeti irányultságú pártjait az EPP-be.

A magyar kormányfő megjegyezte: az elmúlt két évben ígéretek sora hangzott el a pártban arról, hogy a jövővel kapcsolatos elképzeléseikről mély, belső egyeztetést folytathatnak. Orbán Viktor emlékeztette Manfred Webert: tavaly december 6-án neki írt levelében javasolta, hogy az európai parlamenti képviselőcsoport szintjén alakítsanak ki új típusú együttműködést, hasonlót az EPP-ED modellhez. "Az ígéreteket nem tartották be, és a levelemre sem született válasz" - tette hozzá.

Ehelyett - mint írta - "a belső szabályok átírása került az asztalra, rekordsebességgel és azzal a céllal, hogy megkönnyítsék képviselőink kizárását, vagy amennyiben ez a próbálkozás sem kapná meg a szükséges többségi támogatást, úgy megteremtenék a választott európai parlamenti képviselőink képviselőcsoportból történő kizárásának sebtében összetákolt és jogilag megkérdőjelezhető feltételeit". Orbán Viktor szerint az üzenet világos és érthető. "Ha a Fideszt nem látják szívesen, mi nem ragaszkodunk ahhoz, hogy a képviselőcsoport tagjai maradjunk" - tudatta.

A magyar kormányfő a néppárt frakcióvezetőjének írt levelében a jelenlegi helyzettel kapcsolatban három aggasztó tényt is kiemelt. Elsőként arra hívta fel a figyelmet, hogy a koronavírus-járvány több százezer európai ember életét követelte az elmúlt évben. A harmadik hullám éppen most érte el az országokat, "borzasztó emberveszteséget és példa nélküli gazdasági károkat okozva" - írta, kiemelve: "minden egyes tagországban élet-halál harcot folytatunk, éjjel-nappal". Ezekben az időkben együttműködésre, közös cselekvésre, toleranciára és türelemre van szükség - hangsúlyozta a miniszterelnök, aki szerint nehéz megérteni és elfogadni, hogy Manfred Weberéknek az EPP-képviselőcsoport régóta létező szabályainak felülvizsgálata most a legsürgetőbb feladat.

Második pontban Orbán Viktor arról írt, hogy értelmezésük szerint a jogállamiság fogalmába nem fér bele a szabályok visszamenőleges hatályú megváltoztatása vagy szankciók kiszabása, ahogyan az új rendelkezésekben ez egyértelműen szerepel. A kormányfő szerint ezeket a módosításokat a Fidesz európai parlamenti képviselőinek megbüntetésére szabták. "Miután nem tudott kellő mennyiségű szavazatot gyűjteni, hogy megbüntessen minket, most megpróbálja megváltoztatni a szabályokat és egy folyamatban lévő eljárásra kiterjeszteni" - fűzte hozzá.

Harmadik pontban kiemelte: a Fidesz elnökeként kötelessége, hogy biztosítsa választóik teljes képviseletét. Ennélfogva nem fogadhatja el a Fidesz európai parlamenti képviselői feladatellátásához szükséges jogainak korlátozását. "Ez mélységesen antidemokratikus lenne" - írta.

Orbán Viktor felhívta a figyelmet arra: a Fidesz európai parlamenti képviselőit több mint 1,8 millió magyar ember szavazatával választották meg, ez a leadott szavazatok 52 százaléka. Arányaiban ők alkotják a legerősebb delegációt az EPP képviselőcsoportjában. Úgy fogalmazott: "Képviselőink félreállítása egyet jelent csaknem kétmillió magyar állampolgár semmibevételével, amely tovább gyengítené politikai családunkat."

A Fidesz elnöke levelét azzal zárta: ha az elnökség és a nemzeti delegációvezetők február 26-i találkozóján elfogadott rendelkezéseket szavazásra bocsátják, és meg is szavazzák, a Fidesz elhagyja a képviselőcsoportot.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Karácsony Gergely: „Adják ide azt a másfél millió vakcinát, és mi beoltjuk Budapestet”

A főpolgármester szerint „a kormánynak sürgősen változtatnia kell a hozzáállásán”. Karácsony 5 olyan dolgot sorolt fel, ami szerinte azonnali cselekvést kíván.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. február 28.

hirdetés

A főváros vezetése kész arra, hogy saját erőből megoldja lakosai beoltását - írja Karácsony Gergely a Facebook-oldalán. A főpolgármester szerint, ha megkapják a 1,5 millió vakcinát, akkor beoltják Budapestet.

"Ma, amikor a koronavírus áldozatainak száma megközelítette a drámai 15 ezres számot, újra és megint emlékeztetnünk kell magunkat: a számok és adatok mögött életek és sorsok vannak, emberek, akik szerettek és akiket szerettek.

Egy közepes városnyi magyar ember életét vette el ez az átkozott vírus, minden egyes elveszett élet pótolhatatlan hiány. És nincs vége... Kiélezett pillanatban vagyunk"

- kezdte posztját Karácsony Gergely, aki hozzátette: "A harmadik hullám belobbant, a vírus új mutációi a fertőzés gyorsabb terjedését okozzák éppen akkor, amikor érthető módon vészesen fogy a türelem, a korlátozások miatti fáradtság, a vágy, hogy visszatérjünk a normális életünkhöz, és az igény, hogy mielőbb a gazdaság is visszazökkenjen a rendes kerékvágásba. Az egyetlen megoldás, az oltás már elérhető közelségben van, de még mindig rengeteg a bizonytalanság, az oltási folyamat továbbra is inkább zavaros, mint átlátható. Az új mutációk a nagyobb népsűrűségű helyeken terjednek gyorsabban, ezért kell a városokban, elsősorban Budapesten még az eddigieknél is jobban odafigyelnünk. Mert a folyamatosan romló adatokat látva a várva várt könnyítések helyett sajnos inkább arra kell felkészítenünk magunkat, hogy az emberéletek védelme és az egészségügy működőképességének megőrzése érdekében további korlátozások lehetnek indokoltak".

A főpolgármester szerint, amire továbbra is nagy szükség lenne az a tiszta, világos és őszinte beszédre és az együttműködés. "Hogy így legyen, a kormánynak sürgősen változtatnia kell a hozzáállásán. Van pár dolog, ami azonnali cselekvést kíván" - írja Karácsony, majd felsorolja, melyek ezek a dolgok.

A főpolgármester szerint például fel kell gyorsítani az oltási folyamatot.

hirdetés
"Egészen elképesztő, hogy a hírek szerint a kormány nem hívta le a Magyarországnak járó teljes kontingenst a bizonyítottan hatásos Moderna-vakcinából. Arra hivatkoznak, hogy ez a vakcina drága, miközben az ára a fele a kínai oltóanyagnak, úgy, hogy az európai engedéllyel rendelkező Moderna vakcinája iránt sokkal nagyobb a közbizalom, mint a kínai vakcina iránt.

Nem is szólva arról, hogy a miniszterelnök pár napja még azt mondta: a pénz nem számít, ha oltásról van szó.

Én ezzel, a korábbi véleményével értek egyet, nem a maival. Azt javaslom ezért, hogy először is rendezzék át a közköltéseik rendjeit, hiszen van ott pénz, ahol százmilliárdok mentek el magánalapítványok támogatására, vadászkiállításra meg motorversenyre.

Hívják le a teljes keretet, ha eddig nem tették, és adják át a szükséges mennyiséget Budapestnek, mi megoldjuk a fővárosiak oltását. Alighanem készen áll erre a nagyvárosi önkormányzatok többsége is.

Megengedhetetlen, hogy a kormány késlekedése miatt ne gyorsuljon föl az oltási folyamat. Újra mondom: vonják be az önkormányzatokat mindannyiunk érdekében" - fogalmazott a főpolgármester.

Karácsony a felsorolást úgy folytatja:

• fel kell függeszteni, akár leállítani az orvosok jogállasának megváltoztatásával kapcsolatos folyamatot,

• az oltási folyamat felgyorsulásáig növelni kell a tesztkapacitást, ingyenes teszteket kell biztosítani széles körben,

• új, célzott, gyors és mindenfajta politikai megkülönböztetéstől mentes támogatási formákat kell kidolgozni,

• szükségesnek látszik az otthoni munkavégzés feltételeinek további könnyítése.

A főpolgármester posztját úgy zárja: "az önkormányzatok készen állnak az együttműködésre".


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Hadházy Ákos: Még a kutyák oltását is komolyabban veszi a kormány, mint az emberekét

A politikus azután mutatta meg az ebek igazolását, miután a magyar kormány úgy döntött, hogy nem írják be az oltási igazolásba, hogy ki milyen covid elleni vakcinát kapott.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. február 28.

hirdetés

Hadházy Ákos a Facebook-oldalán írt arról, hogy szerinte a kutyák oltását komolyabban veszik nálunk, mint az emberekét.

Egy képet is mutat, melyen egy kutya oltási igazolása látható, ebben szerepel az oltás gyártmánya és a sorszáma is.

Mint írja:

"Az első kép egy kutya oltási könyve, benne azzal a matricával, ami nemcsak az oltás gyártmányát, hanem a gyártási tétel sorszámát is tartalmazza. A másik két kép a kormány egészen aljas és átlátszó új rendeletét mutatja. Ezentúl nem kell rögzíteni az igazolásban, hogy kit, melyik vakcinával oltottak".

Mint mi is megírtuk, A szombati Magyar Közlönyben jelent meg a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló kormányrendelet módosítása, amelyből az derül ki, hogy az eddigi tervekkel ellentétben az oltási igazolás nem fogja tartalmazni, hogy a tulajdonosát milyen típusú védőoltással oltották be.

hirdetés

Hadházy a posztjában arról is ír, hogy szerinte a döntésnek az is oka lehet, hogy több ország, köztük Lengyelország is jelezte, hogy nem fogadják el a kínai vagy orosz vakcinát, amíg azok nem kapják meg az uniós engedélyt.

Hozzáteszi: "Most kérem, szó szerint ott tartunk, hogy még a kutyák oltását is komolyabban veszi a kormány, mint az emberekét. Nem mellesleg: próbáljanak átvinni pl. Angliába egy olyan kutyát, akinek a könyvébe csak annyit írunk, hogy VALAMIVEL oltva van.

Ezután az is kérdés, hogy a kormány mennyire szeretné tudni, vagy tudatni, hogy egy adott oltás mennyire hatékony".


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: