News here
hirdetés

HÍREK

Amber Heard sírva mesélte, hogy Johnny Depp a testüregeiben keresett kokaint

A rágalmazási tárgyaláson azt is állította, hogy férje kilógatta kutyájukat a mozgó autóból, és azzal fenyegette, hogy megöli azon a jachton, amit JK Rowlingnak adott el.

Link másolása

hirdetés

Johnny Depp három hétig tartó vallomását csendben hallgatta végig Amber Heard, a Depp által indított rágalmazási perben. Ezúttal viszont rajta volt a sor. A színésznő azzal kezdte, mennyire fájdalmas neki ez az egész.

„Nehezen találom a szavakat, hogy leírjam, milyen fájdalmas. Szörnyű számomra, hogy hetek óta itt ülök, és mindent újra átélek” - mondta.

Ezután felidézte megismerkedésük és szerelmük történetét, majd hosszan sorolta, hogy Depp szerinte mi mindent tett házasságuk alatt.

Heard például sírva mesélte a bíróságnak, hogy 2013 májusában ő és Depp a kaliforniai Hicksville-ben, a Joshua Tree közelében lévő lakókocsiparkban nyaraltak, amikor férje azzal vádolta meg, hogy flörtöl egy másik nővel, majd átkutatta a testüregeit kokaint keresve.

Azt mondta, Depp előtte kiabált vele, látta rajta, hogy valamit keres. Azt kérdezgette: hol van, mióta rejtegeti. „Letépte a ruhámat. Megragadta a mellemet, megérintette a combomat és letépte a fehérneműt is rólam.”

hirdetés
Amber Heard szerint Depp az ujjaival kereste a kokaint.

„Nem tudtam, mit tegyek" - mesélte zaklatottan a bíróságon.

Arról is beszélt, hogy volt férje egy alkalommal megragadta kutyájukat, Boo-t, és kitartotta egy mozgó autó ablakán. "Közben úgy üvöltött, mint egy állat” - állította a színésznő.

„Az autóban mindenki lefagyott. Senki nem csinált semmit. Én is kétségbe voltam esve, hogy mit tegyek. Nem akartam, hogy olyasmit csináljak, ami miatt elengedi a kutyát.” Depp végül visszahúzta az állatot a kocsiba, és letette az ülésre.

Arról is beszélt, hogy Depp állítólag megütötte, amikor a Winona Ryderre emlékeztető tetoválásáról kérdezte. Ez volt az első alkalom, hogy bántotta.

„A kanapén ültem, és normálisan beszélgettünk. Ő ivott. Azt hiszem, kokaint is használt, mert az asztalon egy tégely kokain volt. Szólt a zene, cigarettázott, amikor a karján lévő tetoválásról kérdeztem.” Depp karjára azt tetováltatta: „Wino Forever”.

Heard szerint ő nevetett rajta, mire Depp pofon vágta. Először azt hitte, csak viccel, felnevetett, de Depp nem nevetett vele. És utána másodszor is megtörtént. Újabb pofont kapott. Közben Depp azt kérdezte: "Azt hiszed, ez vicc?"

„Ez már nem volt vicces. Abbahagytam a nevetést. Nem tudtam, mit csináljak.”

Amikor harmadszor is megütötte, elveszítette az egyensúlyát.

„Ott ültem a szőnyegen, és néztem ezt a piszkos szőnyeget... Csak ültem ott, és azon gondolkodtam, hogy mennyi időm van."

Amber Heard azt mondta, nem akarta elhagyni a férfit, akibe szerelmes volt, de azt is tudta, hogy ezek után meg kellene tennie. Depp ezután állítólag térden állva kért bocsánatot.

Amber Heard szerint Depp 2012-ben kezdte el hűtlenséggel vádolni, és egyre gyakoribbá vált a fizikai erőszak.

„A falakat ütötte, közvetlenül a fejem mellett.”

Többször meg is lökte. Arcon ütötte, amikor tagadta, hogy volt párjával viszonya lenne.

2013 júliusában Depp, Heard és két gyermekük, Lily-Rose és Jack elmentek egy magánszigetére a Bahamákon, hogy még egy utolsó utat megtegyenek a színész jachtján, mielőtt eladja JK Rowling írónak.

Heard azt mondta a bíróságnak, hogy Depp ivott, de titkolni akarta a gyerekeik elől, és egy kávéscsészébe öntötte az italt. A hajóról ugrált a vízbe, de egyre veszélyesebben. Lily-Rose, aki akkor körülbelül 14 éves volt, „pánikrohamot kapott”, és sírt.

Depp a hálószobájukban ezután azzal vádolta feleségét, hogy lejáratja a gyerekei előtt, mert részegnek nevezte.

„A nyakamnál fogva a hálószoba oldalfalához csapott, ott tartott egy pillanatra, és azt mondta, hogy meg tudna ölni” - idézte fel a színésznő.

Johnny Depp és Amber Heard pere április 11-én kezdődött. Depp 50 millió dollár kártérítést követel volt feleségétől, amiért családon belüli bántalmazással vádolta meg egy 2018-as Washington Post cikkben, és a színész szerint ezzel tönkretette karrierjét, például kirakták a Karib tenger kalózai című sorozatból. A bíróságon Depp azt állította, hogy épp ő az áldozat, őt érték folyamatosan attrocitások, és soha nem bántotta feleségét. Heard viszontkeresetet indított, amiben 100 millió dollárt követel.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Elhunyt a Ferencváros 20 éves kézilabdázója
Horváth Henrik hosszan tartó betegség után, vasárnap éjszaka hunyt el.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2022. május 17.


Link másolása

hirdetés

Meghalt a Ferencváros kézilabdacsapatának játékosa, Horváth Henrik - közölte Facebook-oldalán hétfőn az FTC Kézilabda Akadémia.

A 20 éves jobbszélső hosszan tartó betegség után, vasárnap éjszaka hunyt el.

"Nyugodj békében, Henrik, emlékedet megőrizzük!" - írták a posztban.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
„Kérem segítsenek” – egy középiskolai tanár koldult a Deák téren
Ezt nehéz volt könnyek nélkül megállni - írta a kép alá a Momemntum politikusa.

Link másolása

hirdetés

Egy a Deák téren kolduló középsikolai tanárról osztott meg egy képet a Facebook-oldalán Tompos Márton a Momentum politikusa - szúrta ki a Propeller. A képen egy kartonpapaír látható amire az van írva:

Kérem segítsenek! Középiskolai tanár vagyok.

A politikus egy kommentben azt írta a kép alá, hogy nem szokott sírni, temetéseken se, nem az a típus, de "ezt nehéz volt könnyek nélkül kibírni".

"Látni egy fiatal tanárt, aki konkrétan koldul a Deák téren, közben mosolyogva meséli, hogy persze, csinálja tovább, de gondolkodik valamilyen másodálláson, mert máshogy nem lehet" - fejtette ki Tompos, aki szerint a tanári kar jelentős része is így csinálja, mert nincs más út: félállásban vannak.

Ahogy korábban megírtuk: idén országszerte mindössze 22-en jelentkeztek fizika, 25-en pedig kémia szakos tanári képzésre. Ebből ráadásul vélhetően még le is fognak morzsolódni, így az utánpótlás kérdése egyre neuralgikusabbá válik.

hirdetés

A PDSZ nemrég figyelemfelhívó akcióba kezdett: Facebook-oldalukon egymás után posztolják a korfákat, amelyek megmutatják, milyen tragikus mértékben elöregedtek az óvodák és iskolák tantestületei.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Direkt36: Gyurcsány kiakadt Karácsonyra, Márki-Zay elől elrejtett dolgokat a saját stábja
„Baszd meg Gergő, te hoztad a nyakunkra ezt az embert” – mondta a DK elnöke egy egyeztetésen.

Link másolása

hirdetés

Hosszú tényfeltáró cikket közölt a Direkt36 az ellenzéki választási kampány színfalak mögötti történéseiről. Az anyaghoz több mint harminc – egyenként több órás – interjút készítettek az események szereplőivel, és ezekből olyan kép rajzolódott ki, amely alapján egyáltalán nem csoda, hogy az ellenzék csúfos választási vereséget szenvedett.

Bár a Fidesz óriási erőforrásaival és propagandagépezetével szemben eleve kevés esélyük volt, a sikert akadályozta a saját belső megosztottságuk, a fontosabb szereplők közötti rivalizálás és bizalmatlanság, valamint Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltnek és más vezetőknek a képességbeli hiányosságai is.

A teljes cikket itt tudja végigolvasni, de összeszedtük a legfontosabb állításokat.

MZP elhajtotta a tanácsadókat

Az előválasztási győzelme előtti estén, 2021. október 16-án Márki-Zay Péter találkozott két tapasztalt kampányszakemberrel, a Botka László szegedi polgármester mellett dolgozó Ruff Bálinttal és a többek között Kész Zoltán korábbi képviselő kampányait vezető Tóth Péterrel, akik elmondták neki, hogy szerintük mit kellene tennie azért, hogy megőrizze az addigi lendületet.

A tanácsadók óva intették Márki-Zayt attól, hogy hatalmi alkudozásokba kezdjen az ellenzéki pártok vezetőivel, mert szerintük így le fogják őt darálni. Közölték vele azt is, hogy szerintük nagyjából egy hete van arra, hogy átvegye a kommunikációs és tartalmi irányítást az ellenzéki összefogás felett, és ha nem teszi meg, akkor meg fog bukni. A politikus azonban nem kért a tanácsokból, és ezt ráadásul arrogáns hangon közölte a szakemberekkel.

hirdetés
„Kik vagytok ti? Nem tudtok semmit”

– mondta Márki-Zay az egyik résztvevő szerint.

Jakab nem akart leülni tárgyalni

A miniszterelnök-jelölti posztot kívülállóként elnyerő Márki-Zaynak több ellenzéki párttal is hűvös volt a viszonya, de leginkább talán a Jobbikkal voltak konfliktusai. Az előválasztás után például hiába próbált négyszemközti találkozót összehozni Jakab Péter pártelnökkel, ő nem is volt hajlandó leülni vele. Amikor Márki-Zay az előválasztást követő kedden bement a Képviselői Irodaházba, akkor

ugyan Jakab irodájában fogadták, de csak Molnár Enikő kabinetfőnök és Szabó Gábor korábbi pártigazgató volt jelen.

Márki-Zay úgy emlékszik, hogy ő nyugtatgatni próbálta a Jobbikot, hogy az ő konzervatív politikai építkezése nem ellenük irányul. Szabó viszont azt mondta, hogy benne az maradt meg, hogy Márki-Zay a „győzelem tudatában” arrogáns és agresszív volt velük, és ez egy „rossz hangulatú” találkozó volt.

A Momentumnak nem tetszett a kampányfőnök

Márki-Zay a kampányának irányítására Zaránd Pétert kérte fel, aki korábban Puzsér Róbert 2019-es sikertelen önkormányzati kampányát vezette. A Momentum megpróbálta lebeszélni Márki-Zayt erről. Zaránd kiválasztása azért is szúrta a momentumosok szemét, mert a kampányszakember a párt egyik alapító tagja és kampányfőnöke volt, de a vezetőség egyes tagjaival támadt konfliktusai miatt 2018-ban távozott a pártból.

A Momentum vezetői egy villányi találkozón emlékeztették Márki-Zayt arra, hogy nekik rossz tapasztalatuk volt Zaránddal, aki ráadásul korábban egyetlen győztes választási kampányt sem irányított. A miniszterelnök-jelölt azonban hajthatatlan maradt. Az egyik jelenlévő momentumos politikus, Hajnal Miklós szerint Márki-Zay azzal próbálta elvenni a döntése élét, hogy úgyis ő fogja meghozni a döntést egy csomó kérdésben, nem pedig Zaránd.

Vita a plakátokról

Az ellenzéki kampányszervezeten belül sokakban megütközést váltott ki, hogy Márki-Zay beleszólt a legapróbb kérdésekbe is. Ilyen volt például a kampánydizájn, vagyis a plakátok és egyéb anyagok vizuális megjelenése.

A terveket Zaránd stábja készítette elő, majd december 3-án bekerült legmagasabb szintű döntéshozói fórum, vagyis a pártvezetők elé. Márki-Zay itt több résztvevő szerint is darabokra szedte Zarándék által előkészített terveket, miközben olyasmiket mondott, hogy „sötét háttérrel, inverz betűkkel nem lehet választást nyerni”. Több résztvevő szerint

még arról is beszélt, hogy a végső dizájnon a nyílnak hány fokos dőlésszögben kell felívelnie,

miközben a jelenlévő politikusok döbbent pillantásokat váltottak. A DK-s Vadai Ágnes pedig végül kifakadt: „Nem hiszem el, hogy ilyenekkel foglalkozunk.”

Az újság, amit eltitkoltak Márki-Zay elől

A kampány irányítói közötti belső konfliktusok és bizalmatlanság mértékét jól példázza az a történet, amely a kampányújságokhoz kapcsolódott. A terv az volt, hogy a kampány során három körben ki fognak adni egy újságot, amelyet a 106 egyéni jelöltre szabva fognak terjeszteni az országban. Amikor azonban Márki-Zay meglátta az első lapszámot, akkor közölte, hogy az neki nem tetszik, mert szerinte úgy néz ki, mint egy többoldalas szórólap. Közölte, hogy hagyományos újságnak kinéző, bulváros stílusú lapot kellene készíteni.

Az első lapszám kiment úgy, ahogy a kampánystáb legyártotta, a következő két lapszám elkészítésébe azonban Márki-Zay már személyesen is belefolyt. A Direkt36-nak ő maga idézte fel, hogy „betűről betűre” ellenőrizte az újságban tervezett szövegeket, és részt vett a vizuális megjelenés kialakításában is.

A kampánystáb egyes tagjai és a pártok képviselői azonban nem értettek egyet Márki-Zayjal, és az eredeti tervek szerint készült újságot akarták terjeszteni. A Zaránd által vezetett kampánystáb egy trükkös megoldáshoz folyamodott.

Elkészítették mindkét verzióban a lapot, de Márki-Zaynak azt mondták, hogy csak a bulvárformátumú lap jelent meg.

Arra is ügyeltek, hogy ha a jelölt ellátogatott valahova, akkor mindig csak az ő verziója legyen kinn a pultokon.

Gyurcsányból minden kijött

Január 3-án Budapest XI. kerületében, az MSZP Villányi úti irodájában gyűlt össze a hat ellenzéki párt vezetője. A találkozó célja az volt, hogy megbeszéljék az előttük tornyosuló problémákat, köztük azt, hogy Márki-Zayjal is egyre rosszabb lett a viszonyuk. A problémákat Karácsony Gergely főpolgármester hozta szóba, és arról kezdett el beszélni, hogy rossz irányba mennek a dolgok.

„Baszd meg Gergő, te hoztad a nyakunkra ezt az embert, ez a te felelősséged” – az egyik résztvevő szerint Gyurcsány Ferenc ezekkel a szavakkal esett neki Karácsonynak. A DK elnöke arra utalt, hogy a főpolgármester visszalépése tette lehetővé az egyre inkább önjáróvá váló Márki-Zay előválasztási győzelmét. Bár mások is bekapcsolódtak a vitába, az alapvetően Gyurcsány és Karácsony között folyt.

„Feriből akkor minden kijött” – mondta az egyik résztvevő.

Attól tartottak, hogy MZP visszalép

Január 5-én döntötték el az ellenzéki összefogás pártjai, hogy elutasítják Márki-Zaynak a követelését arról, hogy neki is legyen egy frakciója az újonnan megalakuló parlamentben. A pártelnökök még aznap délután, a DK Teréz körúti székhelyével szemben található Radisson Blu Béke Hotelben ültek le a miniszterelnök-jelölttel. Itt Gyurcsány előadta a döntésüket, és azt is elmondta, hogy a hetedik frakció elengedéésért cserébe a kampány irányításában szabadabb kezet adnak Máki-Zaynak és a stábjának.

Ezt követően egy ideig normális mederben folyt a beszélgetés, konfliktus akkor alakult ki, amikor

Márki-Zay felvetette, ne kommunikálják egyértelműen, hogy nem lesz hetedik frakció.

Azzal érvelt, hogy a pártok megalázzák őt azzal, ha a nyilvános bejelentett kéréseit nem teljesítik.

Az ellenzéken belül „komoly volt a félelem, hogy Márki-Zay még aznap bejelenti a visszalépését” – mondta a hatpárti tanácskozás egyik résztvevője. A jelölttel szembeni minden ellenérzésük dacára is úgy gondolták ugyanis, hogy Márki-Zay kiszállása akkora zűrzavart okozna, ami még jobban rontaná az esélyeiket. A pártvezetők azonban feleslegesen aggódtak. Márki-Zay nem lépett vissza, hanem elkezdte azt kommunikálni, hogy az ellenzéki egység érdekében lemond a hetedik frakcióra vonatkozó igényéről.

Fáradtan, felkészítés nélkül ült be Gulyás Marcihoz

Február 13-án este adta Márki-Zay a Partizán élő műsorában azt az interjút, amelyre hivatkozva aztán a Fidesz felépítette azt az üzenetet, hogy az ellenzék bevinné az országot az Ukrajnában zajló háborúba. A Direkt36 kiderítette, hogy a jelölt megfelelő felkészítés nélkül csinálta végig az interjút.

A közvetítés nem sokkal 18 óra után indult, Márki-Zay azonban aznap délután még Hódmezővásárhelyen volt, így az volt a terv, hogy legalább egy órával a kezdés előtt megérkezik a stúdióba, és a kampánystáb tagjai ott fogják felkészíteni az interjúra, így arra is, hogy mit mondjon a feszült ukrán-orosz helyzetről (a háború akkor még nem kezdődött el).

Ez a felkészítés azonban végül nem történt meg. Márki-Zay Pétert egy hódmezővásárhelyi vlogger, az “A Józan Paraszt Beszól!” nevű Youtube-csatorna videósa vitte el, aki az úton autós videóinterjút készített vele. Mint a vlogger később egy videóban elmesélte, Márki-Zay „nagyon-nagyon fáradt volt”, mert nem aludt éjszakánként, és emiatt meg is kellett állni pihenni, így végül a jelölt csak nagy késéssel, éppen csak a Partizán-interjú kezdete előtt érkezett meg a stúdióba.

A kampánystáb két tagja, Simon András és Zaránd Péter így hiába várt rá a helyszínen, hogy legalább még a műsor előtt átbeszéljék vele az interjúban esetleg felmerülő kérdéseket, erre már nem maradt idő.

Majdnem összejött a beszélgetés Zelenszkijjel

Március 27-én, egy héttel a választás előtt majdnem összejött egy videóbeszélgetés Márki-Zay és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök között. Ezt a jelölt legszűkebb bizalmasaiból álló kör szervezte le, méghozzá úgy, hogy a saját kampánystábja – köztük Simon András kommunikációs vezető - csak az utolsó pillanatban értesült róla.

A hívás megbeszélt időpontjában Márki-Zay munkatársai próbálták felhívni a megadott számot, az ukrán oldal azonban többszöri próbálkozásra sem jelentkezett. Kicsivel később, amikor sikerült elérni őket, Zelenszkij apparátusa közölte, hogy

Kijevben épp durva rakétatámadás zajlik, így nem megoldható a hívás, mert a stábnak le kellett mennie az óvóhelyre.

Másfél órával később a támadás még mindig tartott, így a hívás végül nem jött létre.

Gyurcsány kidobta Márki-Zayt a közös Signal-csoportból

A választás másnapján az utolsó olyan platform is megbomlott, ahol a közös miniszterelnök-jelölt és az ellenzéki pártok vezetői együtt voltak jelen. Volt ugyanis egy „Elnökök” elnevezésű csoport a titkosított kommunikációt lehetővé tévő Signal applikáción, amelynek az ellenzéki összefogás pártvezetői mellett Márki-Zay is tagja volt.

Április 4-én Márki-Zay kapott egy olyan értesítést, hogy "Gyurcsány Ferenc eltávolította önt ebből a csoportból.”


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
30 millió forintos végkielégítést kap a két tárca nélküli miniszter
Ekkora összeget még soha nem fizettek ki távozási pénz gyanánt egyetlen kormánytagnak sem, mint amennyit Mager Andrea és Süli János kap majd.

Link másolása

hirdetés

Nem távoznak üres kézzel azok a miniszterek, akik nem kapnak szerepet az új Orbán-kormányban. Négy ilyen politikus van, és a kormánytagok jogállásáról szóló törvény alapján valamennyien hat havi illetményüknek megfelelő összeggel búcsúzhatnak - írja a 24.hu.

A lap számításai szerint a legtöbb pénzt a két tárca nélküli miniszter kapja.

Süli János és Mager Andrea 5-5 millió forintos havi fizetése után 30-30 millió forintot kap majd egy összegben az új kormány megalakulásától számítva 15 napon belül.

Ekkora összeget még soha nem fizettek ki távozási pénz gyanánt egyetlen kormánytagnak sem - jegyzi meg a lap.

Süli János a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter volt 2017 óta. A 24.hu számításai alapján azóta közel 250 millió forintnyi fizetést kaphatott, miközben az erőmű bővítési munkálatai jelentős csúszásban vannak. A paksi bővítésnek egyébként nem lesz új minisztere az új Orbán-kormányban, a beruházással kapcsolatos feladatok várhatóan Szijjártó Péter külügyminiszterhez kerülnek majd.

hirdetés

Mager Andrea az állami vagyonért felelt tárca nélküli miniszterként négy éven keresztül, posztját pedig szintén jogutód nélkül szüntetik meg.

A két tárca nélküli miniszter fizetését egyébként 2018 augusztusában emelték meg 1,1 millió forintról 5 millió forintra, hogy igazodjon az általuk irányított állami cégek és intézmények vezetőinek fizetéséhez. A többi miniszter fizetése ehhez képest még most sem éri el a 2 millió forintot.

Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének és Benkő Tibor honvédelmi miniszternek 1 millió 979 ezres miniszteri fizetése volt, ezután 11,9 millió forint végkielégítést kapnak majd.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: