News here
hirdetés

HÍREK

Akkor fizethetjük a villanyszámlát, amikor mi akarjuk


Link másolása

hirdetés

A szolgáltatást a meglévő csatornákon (személyes iroda, e-mail, levél) kívül a www.eon.hu/sajatritmus oldalon is igényelhetik. 

Az E.ON a közleményében hangsúlyozta, hogy a cég azon dolgozik, hogy az ügyfelek egyszerűen, kényelmesen és a technikai fejlődés adta lehetőségeket kihasználva intézhessék ügyeiket, és minél elégedettebbek legyenek az elérhető megoldásokkal.

A változások a közösségi médiát is érintik: a vállalat Facebook-oldalán az érdeklődök üzeneteit tavaly nyár óta chatbot fogadja, amely a nap 24 órájában rendelkezésre áll.

A nemrég bevezetett újdonságok között található a tervezett üzemszüneteket egyszerűen megjelenítő Google alapú térkép is a vállalat Facebook- és weboldalán.

A digitális újítások sorába illeszkedik az elektronikus számlázás és adminisztráció fejlesztése, amellyel nemcsak gyorsabbá és kényelmesebbé, de zöldebbé is válik az ügyintézés, illetve folyik az ügyféllevelek teljes körű megújítása.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Több mint húszfokos hőmérsékletkülönbség alakult ki szombat délutánra az országban
A Kőszegi-hegységben 20 fok sem volt, miközben az Alföldön még tombolt a hőség.

Link másolása

hirdetés

Több mint húsz fokos hőmérsékleti különbség alakult ki az országban szombat délutánra – írja az Időkép.

Ahogy mi is beszámoltunk róla: szombaton viharos széllel, zivatarokkal érkezik egy hidegfront. Az Időkép szombat délután azt írta, hogy

az erős, néhol viharos szél kezdetben melegítette az északnyugati tájakat,

hisz megszüntette az inverziós légrétegeződést, helyette turbulenssé vált a légkör, emiatt a magasban lévő enyhébb levegő le tudott keveredni a felszín közelébe.

Az Alföldön azonban az erőteljes melegedés miatt hamar 30 fok fölé kúszott a hőmérséklet, délután pedig már 36-39 fok közötti értékeket mértek. A Dunántúl nyugati felén eközben jelentősen lehűlt a levegő, 25 fok közelébe. Sőt,

a Kőszegi-hegységben lévő Kendig-csúcson délután 17,2 fokot mértek, miközben Tiszakürtön még mindig tikkasztó 39,3 fokos volt a hőség.

Az Időkép szerint a Dunántúl nagy része már felfrissülhetett, de vasárnap az Alföldön is megszűnik a hőség: körülbelül 5-10 fokkal mérhetünk majd hűvösebbet a szombati értékekhez képest.

hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) azt írta délután a Facebook-oldalán, hogy erőteljessé vált a gomolyfelhő-képződés az Északi-középhegységben, Dunakanyarban, ott lehetnek helyenként záporok, zivatarok.

Az ország döntő részén azonban nem lesz csapadék.

Hétfőn felhősebb időre, több frissítő záporra készülhetünk, de a csúcsértékek a legtöbb helyen ismét 30 fok közelében alakulnak majd.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Kósa Lajossal kibabrált az új, teljesen leegyszerűsített vagyonnyilatkozat, a nevét még sikerült hiba nélkül leírnia
A vagyonnyilatkozat szerint Kósa képviselőként és bizottsági tagként egyszerre tartozik a negyedik jövedelmi kategóriába és látja el díjazás nélkül feladatát.

Link másolása

hirdetés

Korábban mi is írtuk róla, hogy az országgyűlés elfogadta a kormánytagok és képviselők új típusú vagyonnyilatkozatát, ami a kormány elmondása szerint az EU-s szabályokhoz alkalmazkodást segíti. Sokan ugyanakkor felhívták rá a figyelmet, hogy az új dokumentumokból rengeteg mindent kihagyhatnak, ami az eddigiekben kötelezően benne szerepelt. Vagyis lényegében saját döntésük, hogy bevallják-e céges érdekeltségeiket, és egyáltalán nem kell beleírni az egy háztartásban élők vagyonát. Ráadásul évenkénti kitöltés helyett csak akkor kell nyilatkozni, ha a politikus azt szükségesnek tartja.

Volt azonban, akin még az új, teljesen leegyszerűsített dokumentum is kifogott. Kósa Lajosnak több hibát is sikerült véteni pár sorban.

bár iksszel jelölte, hogy a képviselői fizetése és a honvédelmi bizottság elnöki tisztségéért kapott bére a negyedik jövedelmi kategóriába tartozik, azért a díjmentességhez is beírta betűvel, hogy „igen”.

Mindeközben a Fideszes képviselő azt is írja, hogy a Munkácsy Trilógiáért Alapítvány (helyesen: Közalapítvány – a szerk.) tagjaként nem tartozik egyik jövedelmezési kategóriába sem (legalábbis mindegyiket kihúzta), ugyanakkor vízszintes vonalat húzott a "Díjazás nélküli" rubrikába is.

A képviselő vagyonnyilatkozatát ITT LEHET megtekinteni.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Hamarosan érkezik az 1000 forint feletti tortaszelet
Egy gombóc fagyiért így is 400 forint körüli árat kell fizetni, míg egy eszpresszó átlagosan 5-600 forint körül mozog.

Link másolása

hirdetés

A fagylalt áránál elég nagy a szórás, az átlagár 350 és 450 Ft között van – mondta el a Portfoliónak a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke, Erdélyi Balázs.

A szakember szerint a kávé ára is emelkedett, egy eszpresszó ára ezért már 500-600 Ft körül mozog, ami kicsit magasabb, mint a régebben megszokott „egy eurós”, ami most 400 forintos ár környéke.

„Régen egy átlagos sütemény ára nagyjából két gombóc fagylalt árával egyezett meg. Úgy látszik, hogy ez manapság is hasonlóan alakul, hiszen,

ha a fagylalt árából indulunk ki, akkor most is 700-900 Ft között kell lennie egy torta árának, ami nagyjából stimmel is”

– tette hozzá. A portál azt is megírja, hogy a modern technológiával előállított tortáért a nyersanyagok drágulása miatt már most is négy számjegyű összeget kell fizetni.

Hogy jól működjön egy vállalkozás, és igazán megérje cukrászsüteményeket készíteni, a bécsi árakon, 4-5 euróért kellene értékesíteni ezeket, de ennyiért itthon csak pár helyen tudják eladni a minőségi, prémium termékeket – állapította meg Erdélyi. A vendéglátóhelyek azonban kényszerhelyzetben vannak, mert nem mindenhol tudnak annyit emelni az árakon, mint amennyiből meg tudnának maradni. Budapesten ezért már minden tizedik vendéglátóhely bezárt, és a tendencia folytatódhat.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Meghalt a brit kisfiú, akinek életben tartásáért hónapokig pereskedtek
Archie Battersbee-nél még tavasszal állt be az agyhalál, orvosai szerint menthetetlen volt, de a szülők a végsőkig harcoltak érte.

Link másolása

hirdetés

Szombaton dél után nem sokkal a London Royal Hospitalban meghalt a hét éves Archie Battersbee, aki április 7-e óta feküdt kómában – írja a SkyNews-ra hivatkozva a hvg.hu.

A kisfiú valószínűleg a TikTok egyik életveszélyes, Blackout Challenge-nek nevezett kihívását próbálhatta ki. Ennek lényege, hogy a felhasználóknak addig kell visszatartani lélegzetüket vagy fojtogatni magukat, amíg csak bírják. Archie agya feltehetően percekig nem jutott oxigénhez, ami miatt visszavonhatatlan károsodást szenvedett. Az édesanyja talált rá a szobájában.

A kórházi orvosok megállapították, hogy a fiúnál beállt az agyhalál, az agytörzse elhalt, így visszafordíthatatlan károsodást szenvedett, nem maradt esélye az életben maradásra. Éppen ezért le akarták kapcsolni az őt mesterségesen életben tartó gépekről, a szülei azonban ezt nem hagyták, még a bíróság elé is vitték az ügyet.

Az eset már kétszer került a legfelső bíróság elé, mindkét esetben az orvosok álláspontjának adtak igazat. A szülők végül az Emberi Jogok Európai Bíróságától is elutasító választ kaptak.

Így szombaton kikapcsolták a kórházban az életfunkcióit biztosító berendezéseket. Az édesanya, Hollie Dance a kórház előtt állt a döntés végrehajtásakor, és a sajtónak azt mondta: ő a legbüszkébb anya a világon, mert a fia a végsőkig harcolt.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: