HÍREK
A Rovatból

Adminisztratív mulasztás miatt nem engedtek felvételizni nyolcadikosokat országszerte

Pedig létezett volna emberséges megoldás is a helyzetre, ahogy sok helyen meg is találták. A gyerekek remélhetően a 30-i pótnapon meg tudják írni a teszteket.

Link másolása

Országszerte ma tíz órától írták a központi középiskolai felvételit az általános iskolások. Több, mint 72 ezren mentek el a megmérettetésre, ám páran hiába.

Ugyanis nevük nem szerepelt a listán.

Egyértelműen emberi mulasztás történt, vagy az iskola nem küldte el a felvételiztető helyre a diák papírjait, vagy más módon keveredtek azok el. Azonban a kárvallottak minden eseben a diákok, akik életük első komoly vizsgájára készültek, s csalódva kellett távozniuk.

Volt olyan eset, például Fejér megyében, ahol annak ellenére engedték a gyermeket megírni a vizsgát, hogy hiányzott a neve az előzetes listákról, de a szülői jelzések alapján voltak sajnos olyan esetek, amikor mereven tartották magukat a bürökratikus előírásokhoz azok, akik a vizsgát lebonyolították.

Miklós György, a Szülői Hang közösség egyik alapító tagja nem érti,

miért nem lehetett a gyerekeket beengedni a vizsgára, és az elveszett papírokat pedig utólag pótolni.

"Az ilyen ügyintézésben a gyerek érdekét kellene nézni, nem bürokratikus akadékoskodásra lenne szükség. Adott esetben ha már nem engedték megírni a felvételit ma, akkor nyilván a legjobb megoldás, ha a pótfelvételi időpontján megírhatja, de jobb lett volna, ha megoldják a mai napon való felvételizést, ennyire lehetne rugalmas a rendszer, ha bármi probléma adódik."

A szülők visszajelzései szerint volt ilyen intézmény is. Ott valahogy mégiscsak „csináltak helyet” a bajba került gyerekeknek. Az Eduline-nak nyilatkozó pedagógusok is azt erősítették meg, hogy általában az a gyakorlat, hogy ilyen esetben beengedik őket, sajnos azonban néhány intézményben nem ezt tették.

Miklós György szerint az ilyen esetek elkerülhetőek lennének, ha a papír alapon, az iskolának benyújtott jelentkezésről valamilyen módon visszajelzést kapnának a szülők és a diákok.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Országosan is bevezetné Magyar Péter azt a csodamódszert, amit a mélyszegénységben élő ózdi gyerekeknél alkalmaznak
A TISZA párt politikusa a Van Helyed Alapítvány képzési központjában járt, és a Bódis Krisztáék által kifejlesztett módszerrel ismerkedett. A gyerekek 100 százaléka továbbtanul, és 50 százalékuk bejut a felsőoktatásba is.,

Link másolása

Országjárása közben Borsodban is járt Magyar Péter. Többek közt eljutott Ózdra, illetve a hétesi romatelepre, ahol megnézte a Van Helyed Alapítvány központját, és a romatelepen élőkkel is találkozott.

"Pénteken lehetőségem volt megtekinteni Ózdon a Van Helyed Alapítvány képzési központját és a hétesi szegregátumban üzemeltetett fürdőházukat. A kormány propagandistái bicskanyitogató módon azt hazudják, hogy a “szegénység Magyarországon érdeklődés hiányában elmaradt” és a Fidesz képviselője szerint nem kell emelni a 11 éve befagyasztott családi pótlékot, mert “aki nem dolgozik, ne is egyék.”

A valóság ezzel szemben sajnos az, hogy 20 évvel az uniós csatlakozásunk után még mindig milliók tengődnek szegénységben" - írja Magyar a posztjában.

"Nemzetközi és hazai híre van annak a több évtizedes munkának, aminek az eredményeképpen lépésről lépésre kiépült kicsiben egy modell értékű Van Helyed oktatási rendszer.

Ebben a rendszerben komplex módszertannal erősítik egymást a szociális, kulturális, egészségügyi, sport, oktatási szolgáltatások. A Van Helyed Rendszerben magzati kortól fiatal felnőttkorig, tehát hosszútávon tart a patronálás a családok és a közösségek bevonásával, és a környező intézményekkel együttműködésben" - teszi hozzá a politikus.

Az egészen kiemelkedő eredményekről is szólt:

"Bódis Kriszta, a Van Helyed alapítvány létrehozója és vezetője elmondta, hogy

a patronáltjainak 100%-a befejezi az általános iskolát (szemben az országos 70% -kal) 100%-os a továbbtanulás, (szemben a 2%-os régiós mutatóval), a VHR-ben 95% el is végzi a középiskolát (szemben a 30%-os régiós mutatóval). 50% felsőoktatásban tanul tovább (szemben az országos 1,4%-al).

A legközelebbi céljuk az, hogy legalább ezt az első ózdi bázist, a telepeken nyújtott szolgáltatásokkal (1000 fő), a kismamák, babák és óvodások, kisiskolások, felsősök és középiskolások (200 fő) és a hozzá tartozó budapesti általános és középiskolai szakkollégiumi teljes patronálással fenn tudják tartani."

Magyar ígéretet is tett:

"A TISZA párt a magyar emberektől kapott felhatalmazás esetén azonnal duplájára emeli a családi pótlékot és a Van Helyed Alapítvány által kidolgozott módszertant és patronálási rendszert országos szinten is bevezeti, mert hiszünk abban, hogy minden magyar gyermek egyformán fontos, és hogy mindenkinek joga van az emberhez méltó gyermekkorhoz és a minőségi oktatáshoz."


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
„Ez hidegzuhany volt” – több száz dolgozót rúgtak ki az iváncsai akkumulátorgyárból
„Sajnos az a magyar iparpolitika, ami az összeszerelő üzemmé tette ezt az iparágat, ez most megbosszulja magát, mert a kockázat az Magyarországon van” – mondta Bod Péter Ákos.

Link másolása

Több száz dolgozót küldtek el pénteken az iváncsai akkumulátorgyárból – mondta el az RTL-nek egy dolgozó. A gyárban még csak tesztüzemmódban, de működnek a gyártósorok. Beszámolója szerint a műszak közepén szóltak nekik, hogy pakoljanak össze, mert ki vannak rúgva. A szakszervezet úgy tudja, hogy kölcsönzött munkaerőt és elsősorban vendégmunkásokat küldtek el.

Több száz embert elküldtek, egyikük azt írta a Híradónak:

"Délután kettőkor jött a műszakvezetőnk. Kiabált, hogy jöjjön mindenki ide, mert baj van".

Ekkor közölték velük, hogy ki vannak rúgva.

„Ez hidegzuhany volt”

– mondta egy másik iváncsai dolgozó. Többen elmondták, hogy lehetett már hallani pletykákat a leépítésről.

"Voltak előzetes információk, hogy elbocsátások várhatók, viszont erre így senki nem volt felkészülve, hogy ilyen hirtelen és ilyen sok ember"

- mondta egyikük.

A Magyar Vegyipari Dolgozók Szakszervezeti szövetségének elnöke szerint másfél hete tárgyaltak a céggel a bérekről. Végül nem sikerült megegyezni, csak annyit értek el, hogy a saját dolgozókat nem küldik el. A szakszervezet elnöke szerint több mint ezer, kizárólag kölcsönzött munkavállalót küldtek most el.

„Értesüléseink szerint a magyar vezetőség jelenleg is lobbizik azért, hogy magyar munkavállalók ne legyenek elküldve, most az első körben az összes kirgiz kollégát bocsájtották el” – tudta meg a Híradó az egyik ott dolgozótól.

Bod Péter Ákos közgazdász szerint a kirúgásonak az lehet az oka, hogy a korábbi tervekhez képest sokkal kevesebb elektromos autót adnak el Európában. „Emiatt sajnos az összeszerelő fázisban a munkaerőigény csökken” – mondta. Ha megy a termelés akkor hirtelen sok ember kell, ha csökken, akkor pedig elbocsátások vannak - tette hozzá.

"Sajnos az a magyar iparpolitika, ami az összeszerelő üzemmé tette ezt az iparágat, ez most megbosszulja magát, mert a kockázat az Magyarországon van"

– tette hozzá Bod Péter Ákos.

A dolgozók úgy tudják, hogy hétfőn újabb elbocsátások várhatók.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
Eltűntek a Novák Katalin látogatásáról készült fotók
Nem indokolta meg a poszt írója, hogy miért nem érhető már el a bejegyezése, amelyben Magyarország korábbi köztársaságielnöke volt látható Spanyolország egyik lovasiskolájában.

Link másolása

Törölték azt a Facebook-posztot, amelyen Magyarország volt köztársasági elnöke, Novák Katalin szerepelt egy híres spanyol lovasiskolában - szúrta ki a 24.hu. A poszt feltöltője nem indokolta meg, miért tűnt el a bejegyzés.

Korábban lapunk is megírta, hogy lefotózták Novák Katalint, volt államfőt az Andalúziai Királyi Lovasiskolában, ám a posztot leszedték az internetről.

Korábban a bejegyzésben azt írták:

Tegnap látogatást tett nálunk Novák Katalin, Magyarország korábbi elnöke és Ignacio Rosales de Salamanca ezredes, a spanyol honvédelem andalúziai küldöttségének megbízottja.

Egyelőre nincs arról információ, miért távolították el a látogatáson készült fotókat.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Horrorárak jöhetnek a Balatonon: egy sima lángos már most 1000 forintnál kezdődik, 10 dkg hekk pedig 700 forint
Egyelőre csak az előszezon árait ismerhettük meg, de a főszezonra biztosan emelni fognak az áraikon a vendéglátó egységek.

Link másolása

A Pénzcentrum írta meg vasárnap délelőtt, milyen lángosárakra lehet számítani az idei balatoni nyaralások alkalmával.

Ahogy írják, egyelőre még csupán előszezon van, "egyelőre nem tűnik nagyon vészesnek a tavalyi évhez képest a lángos vagy a gyros ára, de sok helyen júniustól biztosan árat emelnek."

A lap egyik olvasója elküldte, milyenek a balatonfüredi friss lángosárak:

  • sima lángos: 1000 forint
  • fokhagymás lángos: 1100 forint
  • tejfölös lángos: 1500 forint
  • ketchupos lángos: 1300 forint
  • sajtos lángos: 1500 forint
  • sajtos-tejfölös lángos: 1900 forint
  • tonhalas lángos: 3600 forint

A Pénzcentrum ezenkívül hozzátette még, hogy

aki ennél tartalmasabb ételt enne, az 2600 forintért babgulyást, 2500 forintért lecsót ehet, vagy 3900 forintért elfogyaszthat egy rántott szeletet görög salátával. 10 dkg hekk 700 forint, a sült kolbász szintén 700 forint, egy pár virsli viszont 1300, a hot dog 1500, a gyros tál pedig 3200 forintba kerül.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk