hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

„Adja el tízezerért az eBay-en” - mondta Trump az aláírásáról egy helyi tisztviselőnek a Laura hurrikán sajtótájékoztatója után

Egy aláfirkantott papírral segítene megoldani a természeti katasztrófa miatti válságot.
Fotó: MTI/AP/Alex Brandon - szmo.hu
2020. augusztus 30.

hirdetés

Donald Trump amerikai elnök Louisiana államba látogatott, hogy felmérje a Laura hurrikán által okozott károkat, és részt vegyen a katasztrófával kapcsolatos eligazításon - írja az Independent.

Miután az újságírók feltették a kérdéseiket, az elnök papírokat kezdett aláírogatni. Majd odahívott néhány tisztviselőt, majd az egyiküknek azt mondta:

„Adja el ezt ma éjjel az eBayen, 10 ezer dollárt fog kapni érte.”

Egy másik embernek azt is hozzátette, direkt nem írja mellé a nevét, hogy annyival is többet érjen.

Hogy Trumpnak ezzel az akcióval mi volt a célja, pontosan nem lehet tudni. Az mindenesetre biztos, hogy a hurrikánnak eddig 16 halálos áldozata van, és százezrek maradtak áram és víz nélkül.

hirdetés

Az elnök egyébként a szövetségi vészhelyzetkezelő ügynökség vezetőjének, Pete Gaynornak azt mondta, „marha nagy munkát végez”.

Az estről egyébként videófelvétel is készült:hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Kásler Miklós az idei érettségikről: „a szóbeli és az írásbeli vizsgákat is megtartjuk a jelenlegi terv szerint”

Az emberi erőforrások minisztere egy interjúban beszélt az egészségügy átalakításáról és a járványok jövőbeni kezeléséről is.
Fotó: MTI, Szigetváry Zsolt - szmo.hu
2021. március 06.

hirdetés

A járványhelyzetről, az egészségügy átalakításáról és az idei érettségikről is beszélt Kásler Miklós a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

Az emberi erőforrások minisztere a koronavírus-járvány kapcsán a magyar egészségügy tervezett változtatásairól többek között azt mondta:

"A struktúraváltás az egészségügy minden területére vonatkozik, azonban ha valamit ki kellene emelnem a több száz oldalas dokumentumból, az az alapellátás átalakítása és az öt nemzeti egészségügyi program. Az első lényege, hogy

a jövőben a praxisközösségeket preferáljuk, ami biztosítja az ország teljes területi lefedettségét. Az emelt szintű praxisközösségekben nemcsak a háziorvosi, hanem a meglévő egyéb szakvizsgákat is lehet használni, a megfelelő műszerezettség és finanszírozás mellett.

Az alapellátási ügyeleti rendszer reformja is elengedhetetlen. Megvizsgáljuk az ügyeleti körzethatárokat, arra törekszünk, hogy azok a méretgazdaságosság mentén szerveződjenek, ugyanakkor homogén hozzáférhetőséget biztosítsanak a lakosság egészének térbeli, időbeli szempontból egyaránt.

hirdetés

Törekszünk az ügyeleti ellátás szakmai színvonalának emelésére, ezért az abban dolgozó szakemberek képzésére is nagy hangsúlyt fektetünk. Kiemelt jelentőséggel bír, hogy az Országos Mentőszolgálat egységei, a sürgősségi betegellátó osztályok és az ügyeleti rendszer között harmonikusabb és szorosabb legyen az együttműködés, ezáltal a sürgősségi ellátás hatékonysága növekedjen. Mindez nagymértékben hozzájárulhat a betegbiztonsági mutatók növekedéséhez, tehermentesítheti a kórházakat is" - mondta.

Az esetleges újabb járványok jobb kezelésére is felkészülnének, ehhez pedig a miniszter szerint egy átszervezés szükséges:

"A következő feladat, az esetleges további járványok ellátására alkalmas, arra felfejlesztett járványügyi struktúra kialakítása. A járványügyi védekezést a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a területi hatósági rendszer biztosítja. Cél az egységes, országos tiszti orvosi intézményrendszer létrehozása, a megyei és járási járványügyi hatóságok, azaz a megyei és járási tiszti főorvosi struktúra, kormányhivatalok egységes rendszerben történő működtetése. Ugyanakkor

a magyar egészségügyi struktúraváltás egyik alapvető célkitűzése a járványügyi készenlét biztosítása strukturális szinten is.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

Az IKEA a Facebookon üzeni: kevesebb vásárlót tudnak beengedni

Az esti zárás miatt a délutáni bejutás lehetőségét is módosították.
Fotó forrása: Ikea Facebook - szmo.hu
2021. március 06.

hirdetés

Mint arról mi is beszámoltunk, a koronavírus-járvány harmadik hullámára való tekintettel újabb szigorításokat vezet be a magyar kormány. Többek között a boltok közül is csak az élelmiszerüzletek, a patikák, drogériák és néhány más bolt tarthat nyitva, a többi zárva marad. Így az Ikea sem fogadhat hétfőtől vásárlókat.

A vásárlók a bejelentés után tömegesen indultak a boltba, ezért a cég a közösségi oldalán az alábbiakat írta:

"Kedves vásárlónk! Kérjük, vedd figyelembe, hogy

áruházainkban az egy időben tartózkodók száma korlátozva van, így előfordulhat, hogy várakoznod kell a bejutásra, mikor odaérsz.

Az aktuális kormányzati intézkedésekkel összhangban 19:00 órakor áruházainkat bezárjuk. Annak érdekében, hogy a már bent lévő vásárlókat időben ki tudjuk szolgálni, a megnövekedett érdeklődésre való tekintettel a bejárati ajtókat 18:15-kor bezárjuk, így kérjük, hogy legkésőbb eddig érkezz meg, és 19:00 órára hagyd el az épületet."

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Koronavírus: a 7. legtöbb halálesetet nálunk regisztrálták a világban egymillió főre vetítve

Az országok egy része nem azonos módon számolja a koronavírus áldozatainak számát, és előfordulhat, hogy egyes kormányok kozmetikázzák az adatokat - írja a Portfolio.
Fotó: illusztráció, forrása: Pixabay - szmo.hu
2021. március 06.

hirdetés

Egymillió emberre vetítve 1635 ember halt meg a koronavírus-járvány következtében Magyarországon. Eddig összesen 15.765 elhunyt esetében mutatták ki, hogy a covid okozta a halálát. A világ összes országa közül hazánk a 7. helyen áll a halálozási statisztikák alapján - írja a Portfolio.hu.

A legtöbben - népességarányosan - két törpeállamban Gibraltárba, és San Marinóban haltak meg. Ha őket nem számítják a listába, akkor

a járvány kezdete óta a 7. legtöbb egymillió lakosra vetített halálozást regisztrálták nálunk.

A régiónkban Csehország az első, Szlovénia a harmadik.

A február közepi adatokhoz képest Magyarország három hellyel került feljebb. Azóta "megelőztük" Boszniát, az Egyesült Államokat és Portugáliát is.

Ugyanakkor azt is figyelembe kell venni, hogy

hirdetés
az országok egy része nem azonos módon számolja a koronavírus áldozatainak számát.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Orbán Viktor videóban üzent: „Most azért kell zárnunk, hogy minél hamarabb nyithassunk”

Az oltás továbbra is önkéntes. Csak azokat tudják beoltani, akik regisztrálnak - közölte a miniszterelnök. A terv szerint április elejére 2,5 millió embert oltanának be.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. március 06.

hirdetés

Mint arról mi is beszámoltunk, hétvégére tömeges oltási kampányt jelentett be a kormány idehaza. Ám sokakat igen távoli településekre hívtak volna be. A rendszer hibájára való hivatkozással az akciót végül lemondták. Azonban az is kiderült, hogy akik elmentek ennek ellenére az oltásért, sokan megkapták mégis a vakcinát.

Szombaton Orbán Viktor a Facebookon egy videó-üzenettel jelentkezett. Ebben arról beszélt, hogy most a harmadik hullám miatt védekezni kell, de közben zajlik a tömeges oltás is:

"Az életünket most két párhuzamos folyamat határozza meg. Egyfelől, oltjuk, tömegesen oltjuk azokat, akik regisztráltak és a vírus ellen vakcinát kértek. Másfelől, újult erővel támad a vírus harmadik hulláma. A célegyenesben vagyunk. Most azért kell zárnunk, hogy minél hamarabb nyithassunk.

Mindenkit arra kérek, hogy regisztráljon, kérje a vakcinát, kérje az oltást, és akkor a beoltottak száma gyorsabban fog növekedni, mint amilyen erővel a vírus támad."

Nem sokkal később egy második videó is érkezett az oldalán. Ebben is az oltásról osztott meg információkat. Eszerint:

hirdetés

"Az oltás továbbra is önkéntes. Csak azokat tudjuk beoltani, akik regisztrálnak". Elondása szerint eddig több mint 2,8 millióan jelezték, hogy kérik a vakcinát. "Oltunk, minden nap oltunk. Ezen a hétvégén is, sőt, még húsvétkor is oltani fogunk" - közölte. Számítása szerint a mostani hétvégén elérjük az egymilliós számot a terv szerint. Április elejére összesen 2,5 millió ember oltását tűzték ki, május elejére 4,5 millió, a végén akár a 8 milliót is elérhetjük - mondta a kormányfő.

VIDEÓ: Vakcinainfó Extra - 1. rész

VIDEÓ: Vakcinainfó Extra - 2. rész


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: