HÍREK
A Rovatból

Van, ahova már megérkezett a tél: havazott a szomszédainknál, Ausztriában és Szlovéniában is

Nálunk eső esik, az Alpokban hó.

Link másolása

"A szomszédokhoz már megérkezett a tél!" - jelentette az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

Mint írják,

a nálunk esős időt okozó frontrendszer az Alpok nagyobb részére hó formájában szállította a csapadékot.

"Amennyiben a jelenlegi élethelyzet lehetővé tenné a zavartalan külföldi utazást, a hóimádók figyelmébe most biztosan Ausztria és Szlovénia magasabb tájait ajánlanánk úticél gyanánt. A képen a ma reggeli tájképet láthatjátok a kredaricai webkamera (2514 m) látószögéből!" - olvasható a bejegyzésben, amihez az alábbi képet csatolták.

Országos Meteorológiai Szolgálat

Jó reggelt! Persze lehetne jobb is, pl. ha megint vasárnap lenne... , és ha nem jönne ma annyi eső... Délelőtt a Dunántúlon és középen, délután már keletebbre is csapadékos időnk lesz. Este nyugaton már eláll, miközben a Tiszántúlon ekkor kezd majd rá az eső.

További havas felvételek az Alpokból:

Lapozz a felvételekért:



Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Orbán Viktor: Idén, ha az úristen is úgy akarja, lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát
A magyar kormányfő beszédet mondott a CPAC jobboldali konferenciáján. Arról is beszélt, hogy ő ha akarná, sem tudná megüzenni a magyar bíróságoknak, hogy mit csináljanak.

Link másolása

„Magyarorszának ma híre van a nemzetközi politikában. Ez szokatlan.”

Orbán arról beszélt a CPAC (egyes vélemények szerint szélső-)jobboldali konferenciáján, hogy szerinte Magyarországnak ma híre van a nemzetközi politikában, ami azért újdonság, mert hazánk kicsi – írta meg a Telex. A kormányfő hozzátette, hogy országunkban

A magyar miniszterelnök beszédében elmondta azt is, szerinte Magyarország jogállam, elvégre még a CPAC-t is meg lehetett szervezni, sőt minálunk mindenki „azt a helyet bérli ki, amit akar” és „azt mond, amit akar”. Hozzátette továbbá, hogy a CPAC olyan konzervatív konferencia, amit nem akarnak ellehetetleníteni úgy, mint Brüsszelben.

„Én ha akarnám se tudnám megüzenni egy magyar bíróságnak, hogy mi a helyes döntés. Sőt, ha üzenném is, dafke az ellenkezőjét döntenék”.

Orbán Viktor ezután köszöntötte a közönségben helyet foglaló szövetségeseit, mint például Janez Janša volt szlovén miniszterelnököt – akit korábban korrupció miatt ítéltek el –, illetve a lengyel PiS legutóbbi kormányfőjét, Mateusz Morawieckit. Emellett pedig képviselőket üdvözölt Grúziából, Izraelből, de még Chiléből is.

Orbán felidézte, hogy az konzervatív konferencián beszélt a magyar sikerreceptről, egy éve pedig arról, hogy Magyarország liberalizmus elleni laboratórium. De szerinte a 2024-es év „nem az elmélet, hanem a gyakorlat éve”, ugyanis választások lesznek a világban, „amiket meg kell nyernünk”. Sőt ennél is tovább ment, úgy fogalmazott:

„Idén, ha az úristen is úgy akarja, lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát”.

Hozzátette: „A progresszív liberálisok érzik a veszélyt. A korszak leváltása az ő leváltásukat is jelenti. A progresszív világszellem végét”.

– összegezte Orbán, de megtoldotta azzal még, hogy jelenleg a progresszív-liberálisok vannak hatalmon, akik veszélyesek.

Idén harmadik alkalommal rendezték meg az amerikai Republikánus Párt (szélső)jobb szárnya által szervezett éves szuperkonferencia (CPAC) hazai kiadását, a budapesti CPAC Hungaryt, aminek minden évben Orbán Viktor miniszterelnök a főszónoka. Ahogyan az elmúlt években történt, úgy idén is a közpénzzel megtámogatott Alapjogokért Központ szervezi a jobboldali konferenciát április 25. és 26. között.

A CPAC eredetileg az 1970-es évek óta az amerikai jobboldal éves nagygyűlése, de az első európai fórumot, a CPAC Hungaryt 2022-ben rendezte meg az Alapjogokért Központ. Az fórum ismertetője szerint „a világ legismertebb jobboldali vezetői, kutatói és influenszerei látogatnak el” a CPAC Hungaryre, ezért történhetett meg, hogy tavaly például Donald Trump volt amerikai elnök és Tucker Carlson műsorvezető is videóüzenetben köszönt be a résztvevőknek.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Donáth Anna: Büszkén vállalom, hogy az Orbán-kormánnyal szembeni jogállamisági eljárások egyik kezdeményezője a Momentum
A Momentum elnöke szerint azért fontos a jogállamisági nyomás fenntartása, mert fékezi a putyini önkény kiépülését.

Link másolása

A Momentum elnöke és EP-listavezetője a tegnapi, Európai Parlamentben elfogadott, Orbán-kormányt elítélő határozat kapcsán jelentkezett új bejegyzéssel a közösségi oldalán.

„Büszkén vállalom, hogy az Orbán-kormánnyal szembeni jogállamisági eljárások egyik kezdeményezője a Momentum. Mi vagyunk azok, akik európai koalíciót szerveztünk a magyaroknak járó pénzek megvédésére. Mi vagyunk azok, akik újra és újra megmutatják Európában, mit is művel a Fidesz Magyarországon. És mi vagyunk azok, akik tegnap 399-118-ra győztük le Orbán Viktort az Európai Parlamentben, amely kimondta: csak akkor kaphat uniós pénzt a magyar kormány, ha biztosítja, hogy nem lopja el."

- kezdte sorait Donáth Anna.

„Azért fontos a jogállamisági nyomás fenntartása, mert fékezi a putyini önkény kiépülését, és eközben elzárja a NER oligarcháit azoktól a milliárdoktól, amiből finanszírozzák a dubai, londoni, New York-i luxuséletüket. Ennek köszönhető, hogy egyre több belső konfliktussal néz szembe az orbáni hatalmi gépezet, mert nem tudják uniós pénzosztással kompenzálni a másod- és harmadvonalas vállalkozóikat, akik ugyanúgy vágynak a toszkán villákra, és az adriai óriásjachtokra, mint a miniszterelnök közvetlen rokonsága”

– folytatta Donáth Anna a bejegyzését.

„A kormányváltás alapfeltétele, hogy a jövőben is megmaradjon az európai uniós nyomás a magyar kormányon. Erre ma a Momentum és az ott végzett elmúlt öt éves munkánk a legjobb garancia”

– tette hozzá a Momentum elnöke.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Benzinár, Magyar Péter, kampány – Itt élőben követhető a kormányinfó
A miniszter többek között arról is beszélt, hogy Budapestre érkezik a kínai elnök, Hszi-csin Ping.

Link másolása

Kormányinfót tart csütörtök délelőtt Gulyás Gergely és Vitályos Eszter.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter és a kormány szóvivőjének sajtótájékoztatóját itt lehet élőben követni:

Részletes cikkeinket itt lehet megtalálni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Videó: leszakadtak a legendás párizsi Moulin Rouge lapátkerekei
A leszakadt részek a felirat három betűjét is magukkal vitték a földre, azonban szerencsére nem sérült meg senki az eset során.

Link másolása

Leestek csütörtökön hajnalban a a párizsi Moulin Rouge épületén lévő szélmalom lapátkerekei – számolt be róla a Blikk. A leszakadt lapátkerekek a felirat három betűjét is elsöpörték, a balesetben viszont senkinek nem esett bántódása.

Az ébredező párizsi lakosok hajnalban azt tapasztalták, hogy a Párizs 18. kerületében található Moulin Rouge lapátok nélkül ékeskedik. A hatóságok szerint az eset éjjel 2-3 óra között történhetett.

A párizsi tűzoltóság állítása szerint nem az eset során nem történt testi sérülés, valamint a Moulin Rouge épületét pedig nem fenyegeti az összeomlás veszélye. A területet a továbbiakban biztonságosnak nyilvánították.

Azonban a szerkezet balesetének okát még nem ismertették. Fanny Rabasse, a Moulin Rouge sajtófőnöke a Le Parisiennek szintén azt mondta, hogy „jelenleg nincs magyarázat a történtekre”.


Link másolása
KÖVESS MINKET: