HÍREK
A Rovatból

A szomszédban az új vírusvariáns – Ausztriában is megjelent az omikron

Nyugati szomszédunkhoz egy Dél-Afrikában járt beteg vitte be a vírust.

Link másolása

Ausztriában is megjelent a koronavírus legújabb, omikron nevű vírusmutánsa – írja a Kronen Zeutungra hivatkozva a Telex.

A megerősített esetet a tiroli Schwaz járásból jelentették. Az érintett nemrég tért vissza Dél-Afrikából.

A vírust két oltás után kapta el, tünetei egyelőre nincsenek.

A Reuters jelentése szerint az új variáns feltűnt már Svájcban, Dániában és Kanadában is. Ugyanakkor a WHO továbbra is a határok nyitva tartására szólította fel az országokat. A szervezet dicséretesnek nevezte a Dél-afrikai Köztársaság és Botswana hatóságait, amiért időben tájékoztattak az új mutációról, és jelezték, hogy továbbra is támogatni kellene az adataikat átlátható módon kezelő államokat.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk



Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Zivatar, heves széllökések, jégeső: mutatjuk, hol csaphatnak le hamarosan
A katasztrófavédelem közlése szerint elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki heves zivatarok veszélye és katasztrófát okozó széllökések miatt a HungaroMet.

Link másolása

Heves zivatarok veszélye miatt elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki HungaroMet – közölte a katasztrófavédelem. Közleményükben azt írták, hogy az érintett területeken jégeső is előfordulhat, de heves széllökésekre is lehet számítani.

„[Szombat] délután, este az ország nyugati felén és a déli határ közelében egy-egy helyi zivatar kialakulhat. Holnap délutántól elsősorban a Dunától keletre fordulhatnak elő elszórtan zivatarok, de néhány zivatar az északnyugati határ közelében is lehet. A zivatarokat átmeneti viharos (körülbelül 60-70 km/h) széllökés és kisméretű jég kísérheti”

– számol be róla a meteorológiai oldal.

A riasztások által érintett területeket a met.hu állandóan frissülő térképein lehet monitorozni.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Megszólalt Vidnyánszky Attila: Az, hogy három vagy négy ember elmegy, a szakmánk része
A Nemzeti Színház igazgatója a sajtóban üzente meg Udvaros Dorottyának, hogy nem szereti a sajtóban üzengetést.

Link másolása

Ahogy arról korábban írtunk, Udvaros Dorottya bejelentette: már nem tagja a Nemzeti Színháznak, mert Vidnyánszky Attila nem hosszabbított vele szerződést. A teátrum igazgatója most az Origónak nyilatkozott a Nemzet Színészének távozásáról.

Elmondta: nagyon sajnálja „ezt a sajtón keresztül történő üzengetést”. Majd hozzátette:

„Udvaros Dorottyának határozatlan idejű és élő szerződése van a Nemzeti Színházzal. Senki sem szüntetett meg tehát semmilyen szerződést. Ahogyan annak idején Törőcsik Marinak, Dorottyának is szerződésmódosítást ajánlottam. Csakhogy amíg Törőcsik Mari dolgozott tovább a Nemzeti Színházban, és nem emelte politikai dimenzióba az itt létét, Dorottya már régóta folyamatosan ezt teszi.”

A színésznő korábban azt mondta, számított arra, hogy korábbi kormánykritikus, SZFE-ügyben tett kiállásának következménye lesz, de Vidnyánszky feleslegesen emelte politikai szintre a konfliktust.

Vidnyánszky szerint nem nagy ügy, „természetes folyamat” része, hogy néhányan ott hagyják a társulatot, „ezt a tényt felnagyítani ezért szintén nem méltányos”. Hozzátette: a színházban tavaly ősszel megsérült terveit nem ismeri.

via 444


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Orbán Viktor Nyíregyházán kampányolt, „Ferihez” is volt egy kérése
A miniszterelnök „rábeszélte” az eddigi polgármestert, hogy induljon újra a városvezetésért, amit ő már márciusban bejelentett.

Link másolása

Nyíregyházán folytatta kampánykörútját a miniszterelnök – derül ki Facebook-oldaláról. Orbán Viktor két okból ment el Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelyére.

„Ma két okból jöttem el önök közé, túl azon, hogy mindig örömmel jövök. Az első, hogy rábeszéljük Ferit, hogy még az életéből adjon további öt évet ennek a városnak”

– fogalmazott a kormányfő Kovács Ferenc jelenlegi polgármesterre utalva.

Majd hozzátette: „A második ok, amiért eljöttem önökhöz, az az európai parlamenti választás. Ha nem hozzuk tűzbe az embereket az európai választás szempontjából is, akkor bajba kerülhetünk”.

Nyíregyházán is elismételte: a tét az, hogy „háborús bizottság és háborús többségű parlament alakul-e Brüsszelben”. Kovács Ferenc egyébként már márciusban bejelentette, hogy ismét elindult a polgármesteri székért.


Link másolása
KÖVESS MINKET: