HÍREK

A szakszervezeteknek sem árulja el a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, miért volt ott a szombati kormányülésen

De nem csak ő, hanem a köznevelésért felelős államtitkár is jelen volt az ülésen, ahol elvileg csak gazdasági és energetikai kérdésekről esett szó.

Link másolása

A tanárszakszervezeteknek sem árulta el a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, hogy miért hívták meg a szombati kormányülésre - számolt be róla az RTL Híradó.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, szombatra kormányülést hívott össze Orbán Viktor miniszterelnök. Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője közleményében akkor azt írta, hogy

„a miniszterek gazdasági és energiabiztonsági ügyekről tárgyaltak”.

Az ülésről azonban Orbán Viktor a Facebook-oldalán megosztott egy képet, amelyen a 444 kiszúrta Horváth Pétert, a Nemzeti Pedagógus Kar elnökét, illetve Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkárt is. (Bár ez utóbbi szereplőt Gulyás Gergely részben kitakarta a képen.)

Az RTL most megkereste a kormányt és Horváth Pétert is, hogy megtudják: oktatási kérdések is szóba kerültek-e a kormányülésen. Érdemi választ azonban a csatorna nem kapott - ahogy a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezet (PDSZ) sem. Pedig Nagy Erzsébet, a szervezet alelnöke a Híradónak azt mondta, hogy az elmúlt egy napban többször is kereste ez ügyben Horváth Pétert. Nagy Erzsébet szerint azonban az sem véletlen, hogy őket nem hívták meg az egyeztetésre.

„Ha a kormány a Nemzeti Pedagógus Karral egyeztet, az olyan mintha saját magával egyeztetne. Horváth Péternek ilyen értelemben rendkívül kínos szerepe van”

- mondta Nagy Erzsébet. Az egyeztetés előtt a pedagógus kar elnöke nem kereste meg a legtöbb taggal rendelkező Pedagógusok Szakszervezetét (PSZ) sem.

Horváth Péter még októberben az Indexnek azt mondta, hogy „a sztrájk a tiltakozásnak egy teljesen egyértelmű, jogszerű kifejezése, különösen a köznevelés mai állapotát látva”.

A polgári engedetlenséget viszont „egy minden oldalról nagyon nehezen kezelhető helyzetnek” tartotta, hiszen szerinte „a pedagógusok elbocsátása hatalmas csapdahelyzet mindenki számára”.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Óriási kínai zászló a Karmelitán – Orbán Viktor videóban mutatta meg, hogyan készülnek Hszi Csin-ping fogadására
A rövid felvételen látható, hogyan készítik fel az épületet a kínai elnök fogadására. Orbán azt írta: készen állunk!

Link másolása

Szerda délután egy videót tett közzé Orbán Viktor a Facebook-odlalán arról, hogyan készülnek a kínai elnök fogadására a Karmelitában.

A felvételen látható, ahogy a szakemberek előkészítik az épületet Hszi Csin-ping fogadására, és hatalmas kínai, illetve magyar zászlókat függesztenek ki a Karmelitában.

Orbán Viktor a videó mellé azt írta:

„Magyar-kínai csúcs. Készen állunk!”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Kínai zászlókkal várják a Könyves Kálmán körúton Hszi Csin-pinget – fotók
Itt fog majd elhaladni a kínai elnök konvoja. Egy molinót is kifeszítettek az út mentén.

Link másolása

Kínai zászlókkal és molinókkal várják a kínai elnököt az Üllői út mentén, ahol várhatóan elhalad majd Hszi Csin-ping konvoja.

Munkatársunk a Groupama Aréna közelében készített néhány képet, amelyeken több ázsiai fiatal látható zászlókkal a kezében.

Emellett láthatóan egy hosszú molinót is kifeszítettek, amelyen kínai felirat látható.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Videó: Megérkezett a kínai elnök Budapestre, így fogadták Hszi Csin-pinget a repülőtéren
A gépe szerda este landolt Ferihegyen, Szijjártó Péter élőben közvetítette.

Link másolása

Megérkezett a kínai elnök Budapestre, Hszi Csin-ping repülőgépe szerda este landolt Ferihegyen.

A landolás pillanatairól és a kínai delegáció fogadásáról Szijjártó Péter töltött fel egy videót a Facebook-oldalára. A videóhoz a magyar külügyminiszter csak annyit írt:

„Hszi Csin-ping kínai elnök érkezik”


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Borkai-féle hajókázással vádolja a DK Magyar Péter egyik polgármester-jelöltjét
Molnár Csaba nem hiszi, hogy Magyar jelöltjei nyerhetnek, szerinte csak az ellenzéki szavaztok megosztása a cél.

Link másolása

Magyar Péter pártjának budapesti polgármester-jelöltjeiről írt Molnár Csaba a Facebook-oldalán, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke szerint „velük próbálják megosztani az ellenzéki szavazókat”.

„Az egyik volt Fidelitas-os aktivista, aki Magyar Pétert még egy hónapja is »nárcisztikus idiótának« nevezte és nem mellesleg eddig a Vitézy-kampányban dolgozott. Őt még a fővárosi listára is rátették.

A másik jelölt saját Facebook-oldala szerint az interneten toborzott »vállalkozó szellemű« lányokat egy kis olasz kiruccanásra. Azt ígérte, lesz »pihi, hajókázás, miegymás…« - igazi Borkai-módi”

- írta a bejegyzésben a DK politikusa. Molnár nem hiszi, hogy ők győzhetnek a polgármester-választáson, a cél szerinte csak az ellenzéki szavaztok megosztása.

A poszt alatt később Magyar Péter is kommentelt. A Tisza Párt alelnöke azt írta:

„Önök akkor is hazudnak, amikor kérdeznek. Talán nem véletlen, hogy vidéken a DK a megszűnés szélén áll. Hallom a nyíregyházi alapszervezetükből szinte mindenki kilépett...”

Erre Molnár azzal vágott vissza, hogy ő csak a posztja végén hivatkozott cikkekből idézett.

„Ezek szerint Ön hazugsággal vádolja a 444-et, a Telexet és a 24-et? Nem szép dolog így beszélni újságírókról” - írta a DK-s politikus.


Link másolása
KÖVESS MINKET: