News here
hirdetés

HÍREK

A Reddit az első közösségi oldal, amely letiltotta az orosz oldalakat az egész világon

Már több közösségi oldal is vezetett be korlátozásokat Oroszországgal szemben, de egyik sem világszinten, a Reddit lépte ezt meg először.

Link másolása

hirdetés

A közösségi oldalak közül a Reddit hozta meg az eddigi legszigorúbb intézkedést Oroszországgal szemben az Ukrajnában kirobbantott háború miatt: minden orosz domain alatt futó linket letiltottak az oldalukon.

Erről egy blogbejegyzésben számoltak be, amelyben az ukrajnai konfliktust sokkolónak és felkavarónak nevezték. Mint írták, a közösségük tagjai és az oldal munkatársai azon dolgoznak, hogy a háború által érintettek megkapják a szükséges támogatást. A moderátorok igyekeznek minél hamarabb eltávolítani a félrevezető tartalmakat és azokat a felhasználókat, akik ezeket közzéteszik.

Az orosz állami média, például az RT és a Szputnyik tartalmait már korábban betiltották az oldalon, de ezt most kiterjesztették minden orosz weboldalra, vagyis a .ru-ra végződő linkekre az egész világon. Továbbá nem fogadnak olyan hirdetéseket sem, amelyek Oroszországot célozzák, vagy bármilyen oroszországi székhelyű szervezettől vagy magánszemélytől származnak.

A Reddit azt ígérte, hogy továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy a platform elérhető legyen az emberek számára, kapcsolatba léphessenek egymással, támogassák egymást, informálódhassanak és kifejezhessék véleményüket és érzéseiket ebben a nehéz időszakban.

Mint arról beszámoltunk, a legnagyobb közösségi oldalak mind hoztak hasonló korlátozásokat Oroszországgal szemben az ukrajnai invázió miatt. A Facebook és az Instagram az egész Európai Unióban blokkolja a hozzáférést az RT és a Szputnyik orosz állami hírcsatorna oldalaihoz. Ehhez csatlakozott a Twitter és a TikTok is, míg a YouTube Európa-szerte letiltotta ezeket a csatornákat. Az Apple, a Google, a Microsoft és a Meta felfüggesztette az oroszországi szolgáltatások hirdetéseit, eltávolították a tartalmaikat, és korlátozták az ezekre való keresést, bizonyos régiókban pedig teljesen blokkolták az orosz tartalmakat.

De Oroszország sem nézte tétlenül a közösségi oldalak és techóriások reakcióját a háborúra. Pénteken előbb az orosz parlament alsóháza elfogadott egy törvényt, amely értelmében 15 év börtönre lehet ítélni azt, aki álhíreket terjeszt az orosz-ukrán háborúról, vagy "hitelteleníti" az orosz fegyveres erőket. Majd este érkezett a hír, hogy az orosz médiafelügyeleti hatóság letiltotta a Facebookot, a Twittert és a YouTube-ot is egész Oroszországban. A Daily Mail pedig arról ír egy Kremlhez közeli forrásra hivatkozva, hogy a TikTok is hasonló sorsra juthat napokon belül.

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Gyurcsány: „Nincs benzin. Nincs tanár. Nincs orvos és nővér. Nincs pénz.”
A DK elnöke a kormány tevékenységét foglalta össze egy rövid posztban.

Link másolása

hirdetés

Gyurcsány Ferenc értékelte az Orbán-kormány eredményeit a Facebook-oldalán, azt írta, „rendetlenség lett” az országban.

Ezzel végződik a posztja:

„Nincs benzin. Nincs tanár. Nincs orvos és nővér. Nincs pénz.

Ha nincs rend, akkor nincs biztonság. Ha nincs biztonság, akkor nincs otthon. Ha nincs otthon, akkor veszélyben a haza.

Megszűnt a rend.

Ti tettétek. Mi meg készülünk.”

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Lerobbant Orbánék motorcsónakja, partra kellett vontatni őket Horvátországban
Az esetet lehozó lap egyik volt munkatársa járt épp arra, és segítette kis a magyar miniszterelnököt a bajból.

Link másolása

hirdetés

Orbán Viktor jelenleg Horvátországban nyaral, de vannak kis anomáliák a kikapcsolódásban.

A hvg.hu talált rá a Slobodna Dalmacija cikkére, amely szerint Orbán Viktor motorcsónakja lerobbant.

Az eset nem messze történt Vistől, de szerencsés véget ért a miniszterelnök számára, ugyanis épp a lap egykori munkatársa, Boris Vrkic vontatta partra őt és a feleségét a csónakkal együtt, és még egy közös fotóra is futotta.

Vrkic szerint volt egy testőr is a csónakban. Az újságíró egy éttermet is javasolt nekik, ahol kipihenhetik a történteket, el is látogattak oda, de az étterem dolgozói csak később szerezhetetk tudomást az illusztris vendégükről, mert nem ismerték fel a magyar kormányfőt.

Korábban egy braci vendéglő posztolta ki, hogy Orbán ott járt náluk.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
300 millió forintos fogyasztóvédelmi bírságot kapott a Ryanair
A légitársaság szabadszájú vezetője korábban idiótának nevezte a kormánytagokat a különadók bevezetése miatt. Vajon mit szól majd a büntetéshez Michael O'Leary?

Link másolása

hirdetés

A Ryanair tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatával megtévesztette a fogyasztókat, a légitársaság 300 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot kapott - közölte Varga Judit igazságügyi miniszter hétfőn Facebook-oldalán.

A tárcavezető felidézte, hogy június 10-én Budapest Főváros Kormányhivatala fogyasztóvédelmi hatósági eljárást indított a Ryanair-DAC légitársasággal szemben az extraprofit-különadó áthárítása témájában.

„Szakmai irányító szervként az Igazságügyi Minisztérium végigkövette a vizsgálatot, amelynek végén a fogyasztóvédelmi hatóság hétfőn jogsértést állapított meg, a légitársaság tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatával megtévesztette a fogyasztókat. A fogyasztóvédelmi bírság összege 300 millió forint”

- írja Facebook bejegyzésében a miniszter.

Varga Judit azt is kiemelte, hogy a kormány megígérte, hogy meg fogja védeni a magyar embereket, az extraprofit-különadó áthárítása esetén mindig fogyasztóvédelmi vizsgálatot fog indítani.

„Magyarországon a törvények mindenkire vonatkoznak. Az extraprofit-különadó megkerülését vagy áthárítását fogyasztóvédelmi vizsgálattal és bírsággal fogják büntetni a továbbiakban is” - közölte Varga Judit.

hirdetés

A különadók bejelentése után az ír légitársaság vezére kendőzetlen stílusban bírálta a magyar kormányt emiatt: Michael O'Leary többek között Dumb és Dumbernek, illetve idiótának nevezte a kormány tagjait.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Lázár János sofőrjét választották meg polgármesternek Mártélyon
A függetlenként, de a Fidesz-KDNP támogatásával induló Ambrus Istvánra 407-en, a települést 2019 óta irányító, szintén független Putz Anitára pedig 199-en voksoltak.

Link másolása

hirdetés

Ambrus István független jelöltet választották polgármesternek vasárnap a Csongrád-Csanád megyei Mártélyon.

A Hódmezővásárhely melletti mintegy 1300 lakosú községben azért kell időközi választást tartani, mert április 27-én a képviselő-testület a feloszlásáról döntött.

A valasztas.hu-n olvasható adatok szerint az érvényesen szavazók közül a függetlenként, de a Fidesz-KDNP támogatásával induló Ambrus Istvánra 407-en, a települést 2019 óta irányító, szintén független Putz Anitára pedig 199-en voksoltak.

A községben képviselő-választást is tartottak. A hat egyéni listás képviselői posztra tizenöt független jelölt közül választhattak a mártélyiak.

Lázár János hónapok óta kampányolt Ambus mellett és Putz ellen. A miniszter egy alkalommal alkalmatlannak nevezte Mártély polgármesterét, és egy rádióinterjúban pedig azt állította róla, hogy csődbe vitte a falut - írta a Telex.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: