News here
hirdetés

HÍREK

A Momentum frakciója leteszi a parlamenti esküt, de utána bojkottálni fogja az alakuló ülést

Felveszik a mandátumukat, de semmilyen „díszpozíciót” nem vállalnak a parlamentben.

Link másolása

hirdetés

A Momentum frakciója leteszi a parlamenti esküt, de bojkottálja a hétfői alakuló ülés érdemi részét, mert az április 3-i választást nem ismerik el tisztességesnek – közölte a párt elnöksége.

"1,9 millió változást akaró honfitársunktól azt a felhatalmazást kaptuk, hogy a parlamentben és a parlamenten kívül is a hangjuk legyünk. Míg az eskütétel az előbbi, az utcára kivonulás az utóbbi célt szolgálja"

- írták közleményükben.

Döntésük értelmében a párt képviselői semmilyen "díszpozíciót" nem vállalnak a parlamentben, a munkájuk legjavát a parlamenten kívül, változást akaró közösségek építésével fogják tölteni.

hirdetés

A Momentum és Hadházy Ákos már korábban kijelentették, hogy bojkottálni fogják az Országgyűlés alakuló ülését. Akkor öt pontban foglalták össze a párt demokratikus garanciát biztosító követeléseit:

• Egy pártszövetség, vagyis a Fidesz-KDNP egyoldalúan ne változtathassa meg a választási törvényeket, az önkormányzatok hatásköréről és választásáról szóló jogszabályokat;

• A közmédia élére konszenzussal válasszanak vezetőket, a közmédia ténylegesen függetlenül és pártatlanul működjön;

• Az országgyűlési képviselőknek az állami szervek ellenőrzéshez szükséges jogosítványait állítsa helyre az Országgyűlés;

• Parlamenti kisebbség is kezdeményezhesse valódi, széles jogkörökkel rendelkező vizsgálóbizottságok felállítását;

• Vonják vissza a feleslegesen fenntartott veszélyhelyzeti jogrendet.

Fekete-Győr András a héten is elismételte ezeket a követeléseket egy, a Fidesz frakcióvezetőjének, Kocsis Máténak címzett nyílt levélben, aki erre úgy reagált, hogy "aki nem teszi le az esküt, az nem is választható meg semminek sem, hiszen nem képviselő". Ezt Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója is nyomatékosította egy keddi Facebook-bejegyzésében: "Nem árulunk zsákbamacskát: Aki nem tesz a parlament alakuló ülésén esküt, nem viselhet semmilyen tisztséget sem majd".

Az ellenzéki pártok közül az LMP és az MSZP is jelezte, hogy részt vesznek az alakuló ülésen. Hadházy Ákos erre csalódottan reagált, egy kommentben azt írta: "Mert ugye Hollik és Kocsis Máté is megmondta, hogy menni kell. Van az a pénz".hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Ezeken a képeken látszott igazán, milyen sokan voltak a Kossuth téren
A szervezők szerint legalább 40 ezren vannak a téren, eddig a beszédek hangzottak el főként, a koncertek ezután jönnek.

Link másolása

hirdetés

Már a Margit hídon nagy tömeg volt a hídfoglaláskor, de az utóbbi években ritkán látott óriási tömeg gyűlt össze a Pedagógus Világnapon a Kossuth téren.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Így néz ki a tömeg a Parlamentből
Felülről nézve még nagyobbnak tűnik a tömeg, és még a környező utcákban is vannak.

Link másolása

hirdetés

Jámbor András képviselő fotózta le a tüntetőket a Kossuth téren, akik a szervezők szerint 40 ezren is lehettek.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Olyan orosz tank bukkant fel a fronton, ami azt jelzi, hogy nagy a baj náluk
Nemzetközi exportra szánt tankot küldhetett az urkajnai frontra Oroszország, ami egy komoly problémára világíthat rá haderejükben.

Link másolása

hirdetés

Twitteren több fotón is felbukkant egy „V” jelzésekkel és háborús feliratokkal felfestett, orosz T-90Sz harckocsi. Ezt a típust Oroszország kimondottan nemzetközi exportra szánta, aminek vevője India lett volna - írja a portfolio.hu.

Persze az orosz telegramos források találtak a tank felbukkanása kapcsán magyarázatot: valójában India volt az, amely nem kérte a harckocsikat, amiknek a vásárlásukra megkötött szerződését fel is mondták.

A valóságban azonban akkor szoktak exportra szánt harci eszközöket bevetni, ha az adott haderő szorult helyzetbe kerül. Így tett Ukrajna is, már a háború első hetei során.

Az oroszok pedig nem állnak jól az elvesztett harckocsik számát illetően, ami a becslések szerint 1273-ra rúg.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Élő adásban lökte le a dobogóról a HírTv tudósítóját egy tüntető, mások visszasegítették
A fiatal riporter ezt a pillanatot biztosan emlegetni fogja karrierjében.

Link másolása

hirdetés

A Parlament előtt szolidaritási koncertet rendeztek a pedagógusokért TANÍTANÉK x noÁr - Szolidaritási koncert a Pedagógusainkért! címmel, melyen a szervezők szerint legalább 40 ezren voltak.

Az este folyamán történt azért incidens is. A Hír TV tudósítója, Móna Márk a Parlament elől jelentkezett be, amikor élő adásban valaki lelökte őt a dobogóról. A fiatal riporter az eset során nem sérült meg, többen is felsegítették a földről. A lökésről és a felsegítésről itt tudod megnézni a videót:

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: