HÍREK

A kanadai nyugdíjasok miatt kell megvenni a ferihegyi repülőteret Orbán Balázs szerint

Ugyanis nekik nem érdekük a reptér fejlesztése. A miniszterelnök politikai igazgatója vélhetően a Budapest Airport jelenlegi többségi tulajdonosára utalt.


A kanadai nyugdíjasok nem érdekeltek a ferihegyi repülőtér fejlesztésében - erről beszélt Orbán Balázs a Rónai Egonnak adott interjújában.

A beszélgetésben a műsorvezető arra is rákérdezett a miniszterelnök politikai igazgatójánál, hogy jelen gazdasági helyzetben, miért akarja a kormány hitelből megvenni a Budapest Airportot? Orbán Balázs válaszában kifejtette, szerinte nem jó, hogy a jelenlegi tulajdonosi kör nem érdekelt a repülőtér fejlesztésében, miközben az ország „a konnektivitásra, a turizmusra, a kereskedelemre építi a következő évek gazdasági sikertörténetét”.

„A kanadai nyugdíjasok nem érdekeltek a reptér fejlesztésében. Ez nem jó, ebből a helyzetből ki kell mozdítani a repülőteret. Van esély arra, hogy sikerült egy olyan konstrukciót találni, hogy szakmai befektetőkkel, partnerekkel közösen tud a magyar állam együtt mozogni”

- fejtette ki Orbán. Reméli, hogy sikeres lesz a tranzakció, és elindulhat a reptér „hosszútávú fejlesztése”.

„Ha van nemzetstratégiai érdek, akkor ez az. Még ebben a helyzetben is” - hangsúlyozta Orbán Balázs.

Bár a politikus nem fejtette ki a válaszában, Orbán vélhetően a Budapest Airport jelenlegi többségi tulajdonosára utalt. Az AviAlliance repülőtér-üzemeltető jelenleg a Budapest Airport 55 százalékát birtokolja, a cég pedig a kanadai kormányé egy nyugdíjalapon keresztül.

Arra az értesülésre, miszerint a Budapest Airportban a magyar állam mellett a kisebbségi tulajdonos egy kínai partner lehet majd, Orbán azt mondta: „zajlanak az üzleti tárgyalások”, ezért nem akart egyelőre részleteket elmondani.

„Több érdeklődő is van a reptérre, a kisebbségi pakettra. Ez mutatja, hogy sok partner számára ez egy vonzó befektetésnem tűnik. Mi igyekszünk a legjobbat kiválasztani”

– mondta a miniszterelnök politikai igazgatója.

A beszélgetést itt tudod megnézni. Az idézet rész az interjú végén, az 50. perctől látható.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Meghalt Kovács Péter
64 éves volt az olimpiai bronzérmes tornász. A róla elnevezett Kovács-szaltó új fejlődési irányt jelentett a nyújtógyakorlatokban.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2024. június 22.A Magyar Torna Szövetség jelentette be, hogy életének 64. évében elhunyt Kovács Péter olimpiai bronzérmes tornász.

A szövetség megemlékezése szerint a sportoló a nyújtógyakorlatok mozgásanyagának egyik forradalmasítója volt.

A róla elnevezett Kovács-szaltó új fejlődési irányt jelentett a nyújtógyakorlatokban.

Kovács Péter az 1980-as a moszkvai olimpián szerzett bronzérmet csapatban.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Elindult a 29. Pride
A felvonulás délután 3 órakor indult a Podmaniczky utcából, innen a menet a Bajcsy-Zsilinszky út – Andrássy út útvonalon halad, majd a Vajdahunyad vára előtti zöldterületre érkezik meg szombat délután.
Fotók: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. június 22.Június 22-én, szombaton 29. alkalommal rendezték meg a Budapest Pride felvonulást.

A felvonulás délután 3 órakor indult a Podmaniczky utcából, innen a menet a Bajcsy-Zsilinszky út – Andrássy út útvonalon halad, majd a Vajdahunyad vára előtti zöldterületre érkezik meg szombat délután.

Az idei Pride házigazdája Karafiáth Orsolya, író, költő.

Fotóink a menetről.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
A rendőrségnek kellett lecsillapítani a Liszt Ferenc repülőtéren dühöngő tömeget, akik majdnem egy napot vártak arra, hogy felszálljon a gépük
Eredetileg pénteken délelőtt 11:35-kor indult volna el a Sun Express Antalyába tartó járata, ám erre végül csak 19 órával később, szombat reggel került sor.


A dühöngő tömeg miatt a rendőrség is kivonult a Liszt Ferenc repülőtérre, miután péntek délelőtt a Sun Express Antalyába tartó járata technikai okok miatt nem indult el, és az utasok szerint hosszú órákon át étlen, szomjan váratták őket a tranzitzónában – írja az utazomajom.hu.

Eredetileg pénteken délelőtt 11:35-kor kellett volna felszállnia a Sun Express Antalyába tartó járatának, de erre nem került sor, majd az indulás időpontját folyamatosan eltolták műszaki hibára hivatkozva.

Először 12:00-ra módosították az indulást, aztán 16:00-ra, 17 óra körül pedig azt közölték az utasokkal, hogy semmi biztosat nem tudnak mondani.

Órák óta tartó várakozás után az utasok 19:30-kor kaptak egy vouchert, és kiengedték őket a food courtba étkezni. Végül az Antalyába tartó járat szombat reggel 6 órakor, 19 órás késés után szállt fel.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Megdőlt az országos melegrekord szombaton
Az előzetes adatok szerint megdőlt az erre a napra vonatkozó országos melegrekord. A korábbi rekordot, 37,6 fokot Tiszaroffon mérték, még 2000-ben.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2024. június 22.Az előzetes adatok szerint megdőlt a 24 éves országos melegrekord szombaton - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán szombat délután.

Azt írták: szombaton a Dél-Alföldön több helyen emelkedett 35 Celsius-fok fölé a hőmérséklet, a Csongrád-Csanád vármegyei Derekegyházon pedig 37,7 fokot mértek, ugyanannyit, mint pénteken ugyanezen az állomáson.

Ezzel pénteken nem, de szombaton az előzetes adatok szerint megdőlt az erre a napra vonatkozó országos melegrekord. A korábbi rekordot, 37,6 fokot Tiszaroffon mérték, még 2000-ben.


Link másolása
KÖVESS MINKET: