HÍREK
A Rovatból

A budapesti orosz „kémbank” vezetői is felkerültek az amerikai szankciós listára

A listát az Egyesült Államok Külföldi Vagyonellenőrzési Kincstári Hivatala adta ki.

Link másolása

A Magyarországon működő Nemzetközi Beruházási Bank három vezetője és maga az intézmény is felkerült az Egyesült Államok hivatalos szankciós listájára – derült ki az Egyesült Államok Külföldi Vagyonellenőrzési Kincstári Hivatala honlapjáról, amit David Pressman nagykövet is megerősített sajtótájékozatatóján.

A közzétett szankciós listán szerepel:

  • Nyikolaj Koszov, a Nemzetközi Beruházási Bank elnöke,
  • Laszlóczki Imre, a magyar alelnöke
  • Georgij Potapov az intézmény kormányzótanácsának elnökhelyettese.

    Az ukrán-orosz háború kitörése után Magyarország maradt az egyetlen olyan európai ország, amelyik nem lépett ki az Oroszország elleni szankciók miatt csődközeli helyzetbe került bankból, ráadásul a budapesti székhelyét is megtarthatta az orosz kötődésű pénzintézet.

    Link másolása
    KÖVESS MINKET:

  • Népszerű
    Ajánljuk
    Címlapról ajánljuk


    HÍREK
    A Rovatból
    Érkezik az aranyat érő eső, hideg hajnalokra, viharos szélre is készülhetünk
    Péntek lesz a leghűvösebb nap, utána visszatér a 20 fok feletti hőmérséklet, de nem lesz zavartalanul napos a hétvégénk.

    Link másolása

    Szerdán szinte mindenhol napos időre ébredhetünk, csupán néhol délkeleten fordulhat elő egy-egy gyenge futó zápor. Napközben a napos-gomolyfelhős idő mellett a Dunántúlon megnövekszik a fátyolfelhőzet is. Helyenként számítani kell záporok kialakulására, az Alföldön elszórtan zivatarokra is. A délkeleti, keleti szél sokfelé élénk, északnyugaton erős lesz, de zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb hőmérséklet 2 és 12 fok között alakul, a hidegre érzékeny északi és északkeleti tájakon lesz a leghidegebb. A legmagasabb hőmérséklet 21 és 25 fok között alakul, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet - írja az Időkép.

    Csütörtökön északkeleten számíthatunk tartósabban napos időre. Máshol gyakran takarhatják felhők a napot, és ezeken a tájakon eső, zápor is kialakulhat, délnyugaton az ég is megdörrenhet. Élénk, erős, néhol akár viharos lehet a délkeleti, keleti szél. Néhány fokkal enyhébb lesz a reggel, a minimumok 5 és 14 fok között alakulnak. A legmelegebb órákban 20 és 26 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk.

    Pénteken sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, többfelé jelentősebb mennyiségű esőre van kilátás. A szeles időben 15 és 25 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet, a tartósabban borult, csapadékos tájakon lesz a leghűvösebb.

    A hétvégén változékony időben lesz részünk, naposabb és felhősebb tájakkal és időszakokkal is találkozhatunk. Több tájegységünkön is kialakulhatnak időnként záporok, zivatarok. Többfelé élénk lesz a szél. Szombaton 20-26, vasárnap 22-29 fokra számíthatunk a délutáni órákban.


    Link másolása
    KÖVESS MINKET:

    HÍREK
    Závecz Tibor: Magyar Péter megérkezése mindent felfordított, a rendszerváltás óta az egyik legizgalmasabb kampányt éljük
    A közvéleménykutató szerint el kell gondolkodnia a Fidesznek azon, hogy minden rendben van-e a szavazótáborának rétegzettségével.

    Link másolása

    A közvéleménykutatók az év elején még a világ legunalmasabb kampányára készültek.

    "Magyar Péter megérkezése viszont mindent felfordított, tehát nemhogy a világ legunalmasabb kampányát éljük meg, hanem talán a rendszerváltás óta az egyik legizgalmasabbat" - mondta el Závecz Tibor a nemrég készített kutatást követően az RTL Híradónak.

    A 40 év alattiaknál a Fidesz elvesztette vezető pozícióját, a TISZA Párt beelőzte a kormánypártot, 23 százalékkal vezetnek a 22-vel szemben.

    El kell gondolkodnia a Fidesznek azon, hogy minden rendben van-e a szavazótáborának rétegzettségével. Ilyen nem forult elő 15 éve biztosan, hogy egy párt megközelítette volna a társadalom bármely nagyobb csoportjában a Fideszt - mondta Závecz.

    Az előző EP választáson a Momentum volt az új erő, két mandátumot is szereztek. Jelenleg úgy tűnik, hogy nem nekik, hanem a Mi Hazánknak van esélye a bejutásra - derült ki a felmérésből.

    A mérés szerint a választók közül 600 ezren bizonytalanok, ők ugyan mennek szavazni, de még nem tudják, hogy kire. Többségük

    VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


    Link másolása
    KÖVESS MINKET:


    HÍREK
    A Rovatból
    „Péter, tőlem vagy az erős, egységes Európáról szóló vitától fél?” – Dobrev Klára megint üzent Magyar Péternek
    A TISZA Párt politikusa kommentben válaszolt: abban bízik, hogy sikerül „a húsz éves Gyurcsány–Orbán-korszakot” lezárni.

    Link másolása

    Dobrev Klára, a DK EP-választási listavezetője újra a közösségi oldalán üzent a TISZA Párt alelnökének.

    Mint írja:

    "Menekülés egy vita elől több felvonásban:

    1. Vitát akarok!

    2. Csak akkor megyek máshova, ha lesz vita a köztévében!

    3. Bár lesz vita a köztévében, de ott sem vagyok hajlandó bárkivel vitatkozni!

    4. Bár lesz vita a köztévében, hetekig még csak nem is válaszolok az RTL, az ATV vagy a Blikk megkeresésére.

    5. Három nappal a Partizán-vita előtt végre kimondom, nem vitatkozom a Partizánban.

    Tudják még követni? Én már alig, mindenesetre úgy tűnik Magyar Péter csatlakozik Deutsch Tamáshoz és nem lesz ott a pénteki, élő EP-listavezetői vitán. A Partizán arra jó volt, hogy két interjút adjon ott Magyar Péter, vitázni már nem lehet Gulyás Mártonnál.

    Péter, tőlem vagy az erős, egységes Európáról szóló vitától fél?"

    A válasz is megérkezett, Magyar Péter kommentben reagált a neki címzett posztra:

    „Sem öntől, sem a férjétől nem félek, inkább a magyar embereket féltem önöktől. Szerencsére úgy tűnik, hogy a köztelevízió propagandistái visszakoztak, látva a TISZA Párt mögött álló tömegeket, és talán egyszer végre lesz élő választási műsor a kormánypárt és az ellenzéki pártok részvételével.

    Örülök, hogy sikerült ezt elérnünk, ahogy annak is, hogy napról napra egyre több honfitársunknak sikerül visszaadnunk a reményt, hogy élhetünk majd egy normális Magyarországon, és végre lezárhatjuk a húsz éves Gyurcsány–Orbán-korszakot".


    Link másolása
    KÖVESS MINKET:


    HÍREK
    A Rovatból
    Kettészakad az ország! Zivatarok, viharos széllökések miatt adtak ki figyelmeztetést
    A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 22-24 fok között várható. Késő estére 10-18 fok közé hűl le a levegő.
    Fotó: Pixabay - szmo.hu
    2024. május 15.


    Link másolása

    Az ország keleti részén a napsütést több helyen zivatarok zavarhatják meg, amelyek erős széllel és jégesővel is járhatnak. Ennek ellenére marad a tavaszias meleg, a 24 fokot is elérheti a hőmérséklet.

    A MET előrejelzése szerint szerdán, főként a déli óráktól estig, elsősorban az Észak-Alföldön, az Északi-középhegység térségében, illetve kisebb területen délkeleten zivatarok kialakulása várható néhol viharos (~55-65 km/h) széllökésekkel, esetleg apró szemű jéggel kísérve.

    A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 22-24 fok között várható. Késő estére 10-18 fok közé hűl le a levegő.


    Link másolása
    KÖVESS MINKET: