8 hétköznapi dolog, aminek a készítése eddig rejtély volt
Több száz dolog vesz körül minket nap mint nap, de sokszor bele sem gondolunk, hogy készülnek.
A BrightSide bemutatott közülük nyolcat.
8. A rúzs
A rúzs többnyire 5 összetevőből áll: lanolin, olajak, viaszok, színezékek és gyöngyház. Néha polietilént is alkalmaznak, hogy a rúzs kemény maradjon, ne töltse ki a száj apró repedéseit.
Körülbelül egy tucat színt használnak, többek között sárga, fekete, kék. A különböző színek keveréséből kapják az eltérő árnyalatokat.
A rúzst mindig illatosítják, különben olyan lenne a szaga, mint a viaszgyertyának.
7. A csokoládé
A csokoládé kakaóbabból készül, amit először is leszednek. A babot kiveszik a héjából, majd speciális dobozokban 8 napig érlelik. Ezután megszárítják és elküldik a csoki gyárakba.
A gyárban szétválogatják a babokat, és megpörkölik. A megőrölt kakaóbabot cukorral és tejjel keverik el. Ezután 12 órán át forralják.