KÉK HÍREK
A Rovatból

4,2 milliárd forintnyi kártérítést ítélt az esküdtszék egy volt kutyakiképzőtisztnek, mert kókuszpálmamászónak csúfolták a kollégái

A Los Angeles-i volt rendőr szerint számos esetben megalázták, hátrányosan megkülönböztették szamoai származása miatt.

Link másolása

Hatalmas kártérítést ítéletek egy volt kutyás kiképzőrendőrnek egy Los Angeles-i törvényszéken az esküdtszék tagjai - írja a Los Angeles Times.

Döntésük szerint 11,5 millió dollár (közel 4,2 milliárd forint) járhat Mark Sauvaonak, aki azért perelte be a várost, mert szerinte a felettesei hátrányosan megkülönböztették szamoai származása miatt.

Több esetet is sérelmezett. Elmondta, hogy

főnökei azért büntették, mert jelentette, hogy egyes kollégái „kannibálnak” és „mezítlábas kókuszpálmamászónak” gúnyolták.

Egy felettese pedig tongainak nevezte őt - ezt Sauvao sértésnek vett, mert szerinte ez a Szamoa és Tonga közötti háborúra és a rabszolgaságra utalt. A kollégái ráadásul hamisan azt terjesztették róla, hogy azzal zsarolta a K-9-es (rendőrkutya kiképző) kollégákat, hogy csak akkor képezi ki őket, ha a túlóráikat átadják neki.

A volt rendőr szerint a gondok akkor kezdődtek, amikor a rendőrség elit bombakereső K-9 egysége után előléptették kutyakiképzővé. Ez ugyanis plusz pénzzel és juttatásokkal járt.

Mikor tudomást szerzett a róla terjengő pletykákról, szólt az egység parancsnokának, hogy indítson vizsgálatot, de ez nem történt meg.

Az esküdtszék döntését a város még megtámadhatja, így lehet, hogy a megítélt összegnél kevesebbet kaphat majd.

Forrás: Telex

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Merénylet: rommá lőtték Mészáros Lőrinc eszéki fociklubja igazgatójának autóját
A portugál szakember szerencsére nem tartózkodott a járműben a támadás idején. Szerencséje volt, a lövések pontosan ott érték az autót, ahol a sofőr ült volna.

Link másolása

Hétfő este Eszék belvárosában súlyos incidens történt: ismeretlenek több lövést adtak le az NK Osijek sportigazgatójának, José Botának az autójára. A portugál szakember szerencsére nem tartózkodott a járműben a támadás idején, így személyi sérülés nem történt.

A rendőrséget nem sokkal este kilenc előtt értesítették, hogy egy jármű szélvédőjét szitává lőtték. A lövések pontosan ott érték az autót, ahol a sofőr ült volna. Az elkövetők azonban nem jártak sikerrel, mivel az autó üres volt.

A Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő NK Osijek vezetősége megdöbbenésének adott hangot. A klub közleményben tudatta, hogy teljes mértékben támogatják José Botát, és bíznak a hatóságok gyors és hatékony nyomozásában.

Az érintett autó, egy Volkswagen Arteon, Eszék belvárosában parkolt két lakóépület között. A lövések következtében az autó első szélvédője komolyan megrongálódott. Alfredo Almeida, az eszéki ificsapat nemrégiben kinevezett koordinátora fedezte fel a golyónyomokat, és tett feljelentést a rendőrségen.

José Bota az incidens után a közösségi médiában reagált:

„Eszembe sem jut, hogy elhagyjam a várost és a klubot. Ez csak további motivációs löketet adott”

– üzente a Kék-Fehér kocsma nevű szurkolói oldalon Portugáliából, ahol rövid vakációját tölti.

Másnap több száz eszéki szurkoló gyűlt össze a helyi Opus Aréna előtt, hogy támogatásukról biztosítsák a sportigazgatót.

A Horvát Labdarúgó Szövetség azonnal kapcsolatba lépett az NK Osijek vezetésével, és hangsúlyozták, hogy "az ilyen cselekmények elfogadhatatlanok".

Közleményükben sürgették az eset gyors felgöngyölítését, hogy világos üzenetet küldhessenek: a horvát társadalom biztonsága szent és sérthetetlen.

Az eszéki klub szűkszavú nyilatkozatában a döbbenet mellett a teljes támogatásáról biztosította José Botát. A közleményükben az áll, hogy „megdöbbentett minket az incidens, és teljes támogatásunkról biztosítjuk sportigazgatónkat, José Botát.”

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KÉK HÍREK
A Rovatból
Egy volt katona találta meg a verőcei baleset hatodik áldozatát: Richárdot mélyen megrázta az eset
„Az édesapámat nem akartam kitenni ennek, kértem, menjen vissza a révhez, én meg hívtam a központi segélyvonalat” – mondta Richárd. Szerinte az áldozat hátán látható sérülések alapján Olivér az ütközéskor azonnal meghalhatott.

Link másolása

Múlt vasárnap egy 30 éves családapa, Richárd, fedezte fel a verőcei hajóbaleset hatodik áldozatának, V. Olivérnek a holttestét. Az eset mélyen megrázta Richárdot, aki azóta is az események hatása alatt áll – írta a Blikk.

A tragikus baleset egyetlen túlélője, V. Olivér története szívszorító. A Duna sodrása Szigetújfaluig vitte őt, ahol végül Richárd talált rá. Richárd és édesapja aznap motorbicikliért indultak Ercsibe, de lekésték a kompot, ezért úgy döntöttek, hogy a Duna partján sétálnak egyet. Nem sejtették, hogy a nyugodt séta borzalmas felfedezést hoz majd számukra.

Richárd, aki két évig szolgált szerződéses katonaként, elmondta, hogy a katonai kiképzés során már találkozott hasonló borzalmakkal. Azonban a vasárnapi napsütésben és szellőben lebegő holttest látványa teljesen más volt.

„Az édesapámat nem akartam kitenni ennek, kértem, menjen vissza a révhez, én meg hívtam a központi segélyvonalat. Sejtettem, hogy a verőcei hajóbaleset áldozatainak egyikét találtam meg” – mesélte a Blikknek Richárd.

A holttestet arccal lefelé találták meg, ruházatát megviselte az egyhetes sodródás, de a körözés alapján egyértelmű volt, hogy V. Olivér az.

Richárd elmondása szerint a hátán látható sérülések alapján Olivér az ütközéskor azonnal meghalhatott.

„Hívő ember vagyok, na, meg a katonai kiképzés során is megtanultam, holttesthez, helyszínhez nem nyúlok, de azt nem tudom, mit tettem volna, ha egy hullám tovább sodorta volna a tetemet. Az volt bennem, hogy Olivér valakinek a fia, valakinek a szerelme, esetleg valakinek az édesapja, s ha már ez a tragédia megtörtént, a családja, a szerettei megérdemlik, hogy a Duna visszaadja a holttestét, hogy tisztességben elbúcsúzhassanak tőle.”

V. Olivér édesapja már a múlt héten nyilatkozott a Blikknek, ahol elmondta, hogy nem bízik abban, hogy fia életben maradhatott. Sajnos, mostanra a szörnyű sejtés valósággá vált. Olivér darusként és hegesztőként dolgozott, szabadidejében pedig a motorozás, sárkányrepülés és hajózás voltak a szenvedélyei.

„Megszerezte a vizsgát, vett egy csónakot néhány éve, amit szépítgetett. Mindig a társaság középpontjában állt, mindenki szerette” – mondta korábban a gyászoló édesapa.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Fortyogó gulyásba esett egy 4 éves kisfiú egy főzőversenyen
A szerbiai Baranda faluban rendezett főzőversenyen súlyos baleset történt, a gyereket végül egy belgrádi kórházba szállították.

Link másolása

Megdöbbentő baleset történt a szerbiai Baranda faluban megrendezett gulyásfőző versenyen. A fővárostól 50 kilométerre lévő településen egy 4 éves kisfiú biciklizett a fortyogó bogrács körül egy biciklin. Majd egyensúlyát vesztve fejjel a forró gulyásba esett - írja az ujszo.com.

A gyereket a rendőrök mentették ki az üstből,

majd a közeli Opovo város egyik egészségügyi intézményébe szállították, ahonnan továbbvitték egy belgrádi kórházba.

Információk szerint a kisfiú nincs életveszélyben, de az intenzív osztályon ápolják.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÉK HÍREK
A Rovatból
Horrorbaleset: beszippantott egy embert egy repülő hajtóműve Amszterdamban
A szörnyű balesetnek többen szemtanúi voltak az utasok közül. Egyelőre nem tudni, hogy baleset történt, vagy az utas szándékosan került a hajtómű közelébe.

Link másolása

Szörnyű baleset történt az amszterdami Schiphol repülőtéren: egy ember életét vesztette, miután beszorult egy működő repülőgép hajtóművébe. Az esetet a holland rendőrség erősítette meg. A KLM légitársaság közlése szerint a szerencsétlenül járt repülőgép a dániai Billundba tartott – írja a SkyNews.

A cég közleményében azt írta: „Jelenleg gondoskodunk azokról az utasokról és alkalmazottakról, akik szemtanúi voltak az incidensnek a Schiphol repülőtéren.”

Holland médiaértesülések szerint a hajtómű működött, amikor a tragédia bekövetkezett, ami arra utal, hogy a gép éppen felszállni készült.

A Királyi Katonai Rendőrség vizsgálatot indított, de egyelőre nem sikerült azonosítani az áldozatot. A szóvivő elmondta, hogy még korai lenne eldönteni, hogy balesetről vagy öngyilkosságról van-e szó.

A szóvivő hozzátette, hogy minden utas és személyzet biztonságosan elhagyta a repülőgépet, bár sokan közülük szemtanúi voltak az eseménynek.

A Schiphol repülőtér az X közösségi oldalon „szörnyűnek” nevezte az esetet, és így nyilatkozott: „Gondolataink az elhunyt hozzátartozóival vannak, és gondoskodunk azokról az utasokról és kollégákról, akik szemtanúi voltak az eseménynek.”

A Billundba tartó járat, amelynek indulását 14:25-re tervezték, végül 14:59-kor szállt fel a Schiphol repülőtér weboldala szerint.


Link másolása
KÖVESS MINKET: