HÍREK
A Rovatból

250 ezer felett jár Magyar Péter követőinek száma

Ezzel messze lehagyja a Megafon csapatát, de némely paraméterekben Orbán közösségi oldalánál is jobban teljesít.


A Média1 elemzéséből kiderül, hogy csütörtök estére, alig két hónappal nyilvánosság elé lépése után Magyar Péter oldala elérte a 250 ezer követőt a Facebookon. Az újdonsült ellenzéki vezető, aki a Talpra Magyarok közösségének, illetve most már a Tisztelet és Szabadság (TISZA) Párt vezetője is, a legfrissebb hirek szerint a júniusi európai parlamenti és helyhatósági választásokon is megmérettetheti magát.

A negyedmilliót érdemes összevetni a fideszes „influenszerek” teljesítményével:

A fenti, nem kevés pénzzel megtámogatott propagandistáknak évek alatt sikerült ennyi követőt szerezni, míg Magyar Péter két hónap alatt ért el 250 ezernél is több embert.

Ráadásul Magyar Péter bizonyos dolgokban már Orbánt és Szijjártót is lekörözi.

2024 márciusában Magyar Péter 92 poszttal 2.373.000 interakciót (azaz lájkot, kommentet és megosztást) kapott a legnagyobb közösségi oldalon, míg ugyanekkor Orbán Viktor csak 811.000 interakciót 71 poszttal, Szijjártó Péter 387.000 interakciót 195 poszttal, Hadházy Ákos: 266.000 interakciót 85 poszttal, Karácsony Gergely: 185.000 interakciót 67 poszttal. Az is látszik, hogy Magyar teljesítménye e téren magasabb, mint Orbáné és Szijjártóé együttvéve.

Továbbá most fordult először az is elő, hogy

a miniszterelnököt a többség kinevette a saját Facebook-oldalán.
Szerda estére a nevető fejek száma meghaladta a kormányfő egy április 9-i posztja alatt nemcsak a lájkok, hanem a lájkok, szívecskék és ölelések együttes számát is. Jelenleg 2800 fölött jár a miniszterelnökön kacagók száma:
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Orbán Viktor a Magyarországra kiszabott óriásbüntetésről: Töröm a fejem, hogy nekik jobban fájjon, mint nekünk
Reagált a döntésre a magyar miniszterelnök. Szerinte Soros György bírósága hozta ezt az ítéletet.


A miniszterelnök péntek reggel adott interjút a Kossuth Rádiónak.

A választások utáni első ilyen interjúban a legfontosabb téma az volt, hogy 200 millió euróra büntette Magyarországot az Európai Unió Bírósága, mert nem teljesítette egy korábbi ítéletét.

"Soros György bírósága hozta ezt az ítéletet"

- reagált a döntésre Orbán Viktor, aki szerint a magyar származású amerikai üzletember célja, hogy eltűnjön a keresztény kultúra Európából.

A kormányfő azt is hozzátette, hogy már gondolkodik a büntetés kifizetésén.

"Töröm a fejem azon, hogyan fizessük ki úgy a büntetést, hogy az jobban fájjon Brüsszelnek, mint Magyarországnak."

- mondta az interjúban Orbán Viktor, aki azt is hozzátette, azt kívánja, bárcsak ennyi pénzt oszthatna szét a magyar családok között.

(via Blikk)


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Elsöprő többséget szerzett Magyar Péter pártja a külföldön leadott szavazatoknál
A külképviseleti névjegyzékbe 21 458 választópolgárt vettek fel, és 18 661-en el is mentek szavazni. Az urnákban lévő borítékokban 17 234 érvényes szavazólap volt; lebélyegzett, de érvénytelen 1205 szavazólap.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. június 14.A választás napján külföldön tartózkodó, magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok Magyarország nagykövetségein és konzulátusain szavazhattak; 99 ország 147 külképviseletén. A 166 urna a törvényes határidő előtt egy nappal, már szerda estére megérkezett az NVI-hez, ahol megszámlálták a szavazatokat.

Az NVI internetes tájékoztató oldala, a www.valasztas.hu csütörtök délutáni adatai szerint a külképviseleti névjegyzékbe 21 458 választópolgárt vettek fel, és 18 661-en el is mentek szavazni. Az urnákban lévő borítékokban 17 234 érvényes szavazólap volt; lebélyegzett, de érvénytelen 1205 szavazólap.

Az EP-listájára az NVI előzetes adatai szerint a TISZA Párt 8749 szavazatot kapott (50,77 százalék), a Fidesz-KDNP 3218-at (18,67 százalék), a Momentum Mozgalom 2205-öt (12,79 százalék), a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 1584-et (9,19 százalék), az MSZP-DK-Párbeszéd-Zöldek 650-et (3,77 százalék), a Mi Hazánk Mozgalom 383-at (2,22 százalék), a Második Reformkor Párt 183-at (1,06 százalék), az LMP-Zöldek 104-et (0,60 százalék), a Mindenki Magyarországa Néppárt 95-öt (0,55 százalék), a Jobbik-Konzervatívok 34-et (0,20 százalék), a Megoldás Mozgalom 29-et (0,17 százalék).

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a 10 119 magyarországi szavazóköri jegyzőkönyv, valamint a külképviseleti szavazás és a levélben leadott szavazatok megszámlálásának eredményét megállapító jegyzőkönyvek alapján állapítja meg az EP-választás eredményét, a legkésőbb június 28-án.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Egy dandártábornokot kellett Szegedre küldeni, hogy újrainduljon a gyermeksebészeti ellátás
A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) ellátási területén, a dél-alföldi régióban április közepétől június elejéig gyakorlatilag nem volt gyermektraumatológiai ellátás. Egy dandártábornok odautazott.


Interjút adott a Népszavának Takács Péter, az egészségügyi államtitkár. Szóba került az is, hogy Szegeden leállt a gyermeksebészeti és a gyermektraumatológiai ellátás.

„Azonnali tájékoztatást kértem, a helyi Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályától, illetve a szegedi egyetem Klinikai Központjától, hogy tulajdonképpen mi történik Szegeden. Ebből az derült ki, hogy komoly helyi ellátásszervezési hiba van.”

mondta a lapnak az államtitkár.

Mint ismert, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) ellátási területén, a dél-alföldi régióban április közepétől június elejéig gyakorlatilag nem volt gyermektraumatológiai ellátás.

„Amint megkaptam a szakhatóság, illetve az egyetem válaszát, arra kértem a tárca ellenőrzési főosztályvezetőjét, Urbán Zoltán dandártábornokot és az országos tisztifőorvost, Müller Cecíliát, hogy – miután úgy tűnik, a helyi erők nem boldogulnak ezzel az egyszerű feladattal –, adjunk nekik országos szintű támogatást.”

– mondta a lapnak Takács Péter.

„Ezt követően a dandártábornok úr és Surján Orsolya, a tisztifőorvos helyettese odautazott, hogy személyesen vizsgálják meg a szegedi körülményeket. Surján Orsolya megállapította, hogy a műtő, ahol a gyermeksebészeti beavatkozásokat kellene végezni, erre nem alkalmas. A szakhatóság nem is tehetett mást, minthogy nem adta ki a működtetési engedélyt a gyermekklinika részben felújított műtőjére. Számomra az volt a legfurcsább: hogyan tehette meg szegedi egyetem a gyermekklinika műtőjének kiesése miatt azt, hogy lemondja a gyermeksebészetet, meg a gyerektrauma-ellátást az egész régióra, miközben van másik, számos olyan műtője, ami megfelel az ÁNTSZ előírásoknak? Ezért fölhívtam a Klinikai Központ elnökét, Lengyel Csabát, és megkértem, hívja össze az ügyben érintett professzori kart, és találjanak megoldást a problémára. Ugyanis a szegedi professzorok egymással való rendezetlen vitái nem veszélyeztethetik a régióhoz tartozó gyerekek ellátását”

– tette hozzá az államtitkár.

„A központi műtő nem valamelyik professzor úré, hanem a szegedi egyetemé. Ha a szegedi egyetem úgy dönt, hogy a gyereksebészek ott operálnak, akkor ott operálnak, oszt' jó napot”

– mondta a Népszavának Takács.

„És mit ad Isten, néhány napon belül elő is állt a szegedi egyetem egy olyan konstrukcióval, ami a tisztifőorvosi hivatalnak is elfogadható, meg nekem is. Azóta pedig működik az új konstrukció magam is láttam azt a műtőt, amit használhatnak. Az teljesen rendben van.”

– beszélt a jelenlegi helyzetről az államtitkár a Népszavának.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Orbán: Brüsszel egy nyálas, váladékos, csigaszerű közeg
„A nem világos beszéd, a tolvajnyelv a magyar politikában büntetendő, Brüsszel pedig így beszél. A magyarok ott kilógnak a sorból, mert egyenesen fogalmazunk. Ott van a sunyiság, ez egy nyálas, váladékos, csigaszerű közeg, nem a mi világunk” – fejtette ki a miniszterelnök a Kossuth Rádióban.


Mint korábban megírtuk, Orbán Viktor miniszterelnök szokásos péntek reggeli interjújában a Kossuth Rádión élesen kritizálta az Európai Bíróság döntését, amely Magyarországra 80 milliárd forintos büntetést szabott ki.

Orbán beszélt még arról is, hogy Magyarország kétmilliárd eurót költött el a migránsválság óta, hogy az ország megőrizze identitását. Brüsszel viszont azt követeli, hogy Magyarország engedje be a migránsokat.

„Mi ahhoz ragaszkodunk, hogy eldönthessük, kivel élünk együtt”

– mondta a miniszterelnök.

Hangsúlyozta, hogy a büntetés Brüsszelnek jobban fog fájni, mint Magyarországnak:

„A magyarok biztosak lehetnek abban, hogy ez végül nekik jobban fáj majd, mint nekünk. Ez óriási pénz, ha ezt a gyerekekre, nyugdíjasokra, fizetésekre fordíthatnánk, mindenki boldog lenne, ez ugyanis egy eszement összeg.”

A miniszterelnök azt is elmondta, hogy az ország már hazahozta az EU-s kohéziós alapokból járó pénzt, és Brüsszel ebből akarja levonni a büntetést.

„Az országnak járó pénzt mi már hazahoztuk, a kohéziós alapokból az országnak járó összegből 12 milliárdot már megszereztem. Ez ott van a számlánkon, ők pedig azt mondják, ebből fogják levonni. De erre is lesz válaszunk.

„Tudtuk már a választás előtt, hogy ez a döntés megszületett, de ezek brüsszeliek. Ezek sunyik”

– mondta, utalva arra, hogy a választás után négy nappal derült ki, mivel büntetik az országot.

„A nem világos beszéd, a tolvajnyelv a magyar politikában büntetendő, Brüsszel pedig így beszél. A magyarok ott kilógnak a sorból, mert egyenesen fogalmazunk. Ott van a sunyiság, ez egy nyálas, váladékos, csigaszerű közeg, nem a mi világunk. A Brüsszelből fizetett magyar pártok miatt kellett megvárni a választást, mert különben a zsoldjukban álló pártok kaptak volna egy nagy pofont a választóktól”

– mondta.

A NATO-főtitkár magyarországi látogatásáról szólva Orbán fontos megállapodásokról számolt be.

„Miről szólt a békemenet, a legnagyobb közösségi akaratmegnyilvánulás? Arról, hogy Magyarország maradjon a béke szigete, a békés életünket ne veszélyeztethesse semmi. Nincs békés élet, ha migránsok vannak, így a béke kapcsán a migráció ellen is kiállunk.”

Orbán kijelentette, hogy Magyarország nem fog részt venni az Ukrajnának nyújtott katonai segítségben, mivel nem akarják kockáztatni, hogy az ország területe célponttá váljon az oroszok számára.

„A NATO úgy akarja segíteni Ukrajnát, hogy létrehoz egy NATO–ukrán missziót. Koordinálni akarják a fegyverszállítást, három támaszpontot hoznának létre erre. Mi ezt nem akarjuk, mert ez célpontot jelent, mi pedig nem akarjuk kockáztatni, hogy az oroszok számára célponttá tegyünk magyar területet.”

Orbán továbbá hangsúlyozta, hogy Magyarország nem fog pénzt adni, területet biztosítani vagy kiképzéseket nyújtani Ukrajnának, és egy esetleges NATO-akcióban sem vesz részt.

„Mi nem adunk pénzt erre, egy fillért se, nem adunk magyar területet erre a célra, nem veszünk részt a kiképzésekben, és egy esetleges, a területünkön kívüli NATO-akcióban sem. Mindent sikerült megkapnunk, amit akartunk, cserébe azt ígértem, nem vétózzuk meg olyanok akcióit, akik ezekben részt akarnak venni.”

A miniszterelnök kitért az európai parlamenti erőviszonyokra is, és elmondta, hogy tárgyalások zajlanak a francia Marine Le Pennel és az olasz elnök asszonnyal, hogy létrejöjjön a legnagyobb parlamenti frakció, amihez Magyarország is csatlakozhatna.

„Két hölgynek, a francia Marine Le Pennek és az olasz elnök asszonynak kell megegyeznie, hogy létrejöhessen a legnagyobb parlamenti frakció, amihez tudnánk mi is csatlakozni.”

Orbán Viktor nyilatkozata alapján a magyar kormány továbbra is a béke oldalán áll, és nem enged a brüsszeli nyomásnak.

„Napokkal a választás után vagyunk: az egész ország arról szavazott, háború vagy béke, s erős mandátumot kaptunk, megnyertük a választásokat. Azok nyertek, akik a béke oldalára álltak, lehet próbálkozni Brüsszelből, de a magyar kormány megerősítést kapott a választóktól, ezt pedig nekik is meg kellett érteniük.”

A miniszterelnök szerint az egész Európa érdekében cselekednek.


Link másolása
KÖVESS MINKET: