News here

HÍREK

16 órája tart az ellenzéki obstrukció a Parlamentben, az egészségügyi törvény módosításáról vitáznak

Jámbor András szerint ennek ellenére több kérdésre továbbra sem kaptak választ. Tordai Bence szerint veszélyességi pótlék járna, amiért az államtitkárt kell hallgatniuk éjszaka.

Link másolása

Több mint 16 órája tart az ellenzéki országgyűlési képviselők obstrukciója az Országgyűlésben, így tiltakoznak az egészségügyi törvény módosítása ellen. Tordai Bence párbeszédes politikus szerint veszélyességi pótlék járna azért, mert

„hajnali fél 2-kor Rétvári Bence államtitkárt kell hallgatni”.

Az egészségügy átalakítását célzó módosítást november 15-én, éjjel 11 órakor nyújtotta be Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes. A Pintér Sándor belügyminiszter által előkészített javaslatot a Magyar Orvosi Kamara (MOK) nem támogatta annak egyes, „az ellátásbiztonságot és az orvoskollégák közellátásban maradását veszélyeztető rendelkezései miatt”.

A MOK később egy levelet is írt Rétvári Bence államtitkárnak, hogy vegyék figyelembe a javaslataikat, illetve kérték, hogy a parlamenti bizottság ülésén, valamint a törvényjavaslat végszavazásán az elnökségük néhány tagja részt vehessen.

A törvényjavaslat vitája november 23-án, szerdán kezdődött el a parlamentben és még jelenleg is tart az ellenzéki képviselők obstrukciója miatt.

Jámbor András csütörtök reggel azt írta a Facebook-oldalán, hogy

„16 órája a Parlamentben”.

Az ellenzéki országgyűlési képviselő szerint ennek ellenére több kérdésre továbbra sem kaptak választ a tervezet parlamenti vitájában.

Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője a Facebook-oldalán éjszaka arról írt:

„Veszélyességi pótlék járna ezért: hajnali fél 2-kor Rétvári Bence államtitkárt kell hallgatni.”

Tordai szerint azért kell éjszakába nyúlóan vitatkozniuk a javaslatról, mert nem akarják, hogy

 • „elvegyék a szakrendelőket az önkormányzatoktól,
 • „úgy rakják át a sürgősségi ellátást a mentőszolgálathoz, hogy ehhez plusz forrást nem biztosítanak”,
 • és hogy „az ápolási ellátást úgy rakják át a szociális szférába, (…) hogy az ápolásra szorulókkal vagy családjukkal fizettetik ki az ápolás költségeit”.

  Az ellenzék legutóbb október végén nyúlt az obstrukció eszközéhez: akkor a szociális törvény - azóta elfogadott - módosításának vitáját húzták el több mint 22 órán keresztül.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

 • Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  HÍREK
  „Felháborító, elképesztő” – Kiakadtak a diákok azon, hogy a Belügyminisztérium a Krétán keresztül kérdezgeti szüleiket
  Szerintük épp elégszer elmondták már, hogy nem tanáraik kérésére, hanem szabad elhatározásra tüntetnek, és nem csak a bérek, hanem az oktatás állapota miatt.

  Link másolása

  Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, manipulatív kérdéssel bombázta az iskolai Kréta rendszere a szülőket. „Egyetért-e Ön azzal, hogy a pedagógusok a tanulókat is bevonják a bérezésükkel kapcsolatos demonstrációkba?” – többek között ilyen kérdéseket kapnak az elmúlt napok pedagógustüntetéseiről.

  Pedagógus- és diákszervezetek szerint felháborító a kérdés megfogalmazása. A diákok azt mondják, maguk szervezik a demonstrációkat, és nem a fizetések, hanem a közoktatás szerintük lesújtó állapota miatt.

  „Iszonyatosan pofátlan, és elképesztő, hogy ilyet képesek voltak leírni”

  – mondta a kérdőívről Pirint Gergő, a tüntetéseket szervező Egységes Diákfront tagja. Emlékeztetett rá: már többször kifejtették, hogy nem a tanáraik kérésére tüntettek, hanem saját elhatározásukból és saját szervezésükre.

  A kormány a kérdőívről azt írta: azzal a szülők véleményének szeretnének teret adni.

  Az RTL Híradó teljes riportja


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

  HÍREK
  Elfogták a testvérpárt, akik TikTokon üzenték a rendőröknek, hogy úgysem kapják el őket
  Megjelentek a háznál a „kutya rendőrök”, véget ért a móka.

  Link másolása

  TikTok-videóban üzent a rendőrségnek egy, az 50 legkeresettebb hazai bűnöző közt szerepelt férfi, azonban magabiztos öröme nem tarthatott sokáig.

  A rendőrök 2022. november 29-én délelőtt Nemesdéden fogtak el a 30 éves tiktokkert és fivérét, akit rablással és betöréssel is gyanúsítanak.

  A páros nem sokkal korábban egy rövid videóban üzente meg a „kutya rendőröknek”, hogy úgysem tudják őket elkapni.

  A rendőrkézre került testvérpáros idősebb, az országos körözési listán is szereplő tagja a megalapozott gyanú szerint október elején, Nemesdéden egy parkoló autóban várakozó hölgy nyakából próbálta meg kitépni aranyláncát, melynek során ököllel meg is ütötte a nő kulcscsontját – írja a Rendőrség.

  A rablás kísérletén túl két közeli pince feltörésével elkövetett lopás miatt is kihallgatták az egyenruhások. Az ügy adatai alapján a betöréseket öccsével közösen követte el, ezért a nyomozók – őrizetbe vételük mellett – mindkettőjük letartóztatását kezdeményezték. A testvérek kihallgatásuk alkalmával további vagyon elleni bűncselekmények elkövetését is beismerték.

  Az elfogásról készült videót EZEN A LINKEN lehet megnézni.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  HÍREK
  Megtagadhatják a túlmunkát az orvosok az egészségügy újabb átalakítása miatt
  A Magyar Orvosi Kamara azt mondja, érdemben nem tárgyaltak velük a változtatásokról.

  Link másolása

  Tiltakozó akcióra készülnek az orvosok, mert a kormánypártok nem vették figyelembe az egészségügyi törvény módosításához benyújtott javaslataikat – írja az RTL.hu.

  A mentőszolgálat biztosítaná az ügyeletet, egy-egy megyén belül bármelyik orvost átvezényelhetnék, és a megyei központok akár ötödével is csökkenthetnék az egészségügyi dolgozók alapbérét – ez néhány változtatás, amiket a kormány a közeljövőben az egészségügyben tervez.

  „Nincsen benne gyakorlatilag olyan intézkedés, ami ne adna lehetőséget a visszaélésre”

  – mondta el ezekről az RTL Híradójának Nagy Marcell, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) főtitkára.

  A tervezetet a megjelenése óta bírálja a Magyar Orvosi Kamara, és többször is próbáltak róla érdemi tárgyalásokat folytatni a kormányzattal. Gulyás Gergely két hete azt mondta: ha van értelme, ők szívesen tárgyalnak. A Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára pedig még kedden is azt ígérte, hogy a törvényalkotási bizottság csütörtöki ülésén lesz mód a javaslat kiegészítésére a MOK által kért változtatásokkal. Ez azonban nem történt meg.

  A sztrájkot azt nehezen tudjuk értelmezni az egészségügyben, hiszen betegeink vannak, akik nekünk fontosak, tehát semmiképpen nem szeretnénk magukra hagyni a betegeinket és mindenképpen olyan megoldásokban gondolkodunk, amelyek elsősorban nem járnak betegbiztonsági kockázattal – mondta el Nagy Marcell. Szerinte megoldás lehet, ha

  felmondhatják az önként vállalt túlmunkát, megtagadhatják az új háziorvosi ügyeleti szerződéseket, vagy felmondhatnak a köztes szerződéssel foglalkoztatott orvosok a sürgősségi ellátásban.
  Az RTL Híradó teljes riportja

  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  HÍREK
  Elárverezik a putyinista oligarcha luxusjachtját Horvátországban – Ukrajnát segítik a bevételből
  Vízesés és úszómedence is van a 78 milliárd forintot érő hajón.
  Fotó: Wikipedia - szmo.hu
  2022. december 03.


  Link másolása

  [caption id="attachment_1933345" align="alignnone" width="1280"] Royal Romance[/caption]

  Ukrán források szerint a horvát bíróság engedélyezte egy Vlagyimir Putyinhoz közel álló oligarcha luxusjachtjának értékesítését, írja a The Guardian. Az oroszbarát ukrán politikus, Viktor Medvedcsuk 200 millió dollárt (78 milliárd forint) érő hajóját az év elején foglalták le Horvátországban.

  Putyin 68 éves barátját áprilisban tartóztatták le Ukrajnában, majd egy szeptemberi fogolycsere keretében átadták az oroszoknak. Medvedcsukot gyakran emlegetik az ukrán politika „sötét hercegeként”. Az orosz elnökhöz fűződő szoros kapcsolatát jelzi, hogy Vlagyimir Putyin a férfi lányának keresztapja.

  Az ukrán kormány tájékoztatása szerint a horvát bíróság döntése értelmében Medvedcsuk 92,5 méter hosszú luxusjachtját a korrupcióból és más bűncselekményekből származó vagyonokkal foglalkozó nemzeti ügynökségnek (ARMA) rendelkezésére kell bocsátani. A Royal Romance nevű hajó pénzzé tétele lenne az első eset az ukrán nép érdekében azóta, hogy a háború februári kitörése után több száz orosz kötődésű oligarcha vagyonát befagyasztották, vagyontárgyaikat pedig elkobozták.

  A luxusjachtot 17 évvel ezelőtt adták át Hollandiában. A Royal Romance 14 utas befogadására alkalmas a 21 fős személyzet mellett. A hajón többek között egy 4 méter széles úszómedence és a tatnál saját vízesés is található.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET: