ÉLET-STÍLUS
A Rovatból

12 szenzációsan jól sikerült első randi, amiből komoly kapcsolat lett

Férfiak és nők meséltek emlékezetes első találkáikról. Tanulságos és szívmelengető sztorik!

Link másolása

Tényleg túllihegjük az első randi jelentőségét? Feleslegesen görcsölünk azon, hogy minél pozitívabb kép alakuljon ki rólunk?

A megkérdezett férfiak és nők szerint nem. Valóban sokat számít az első benyomás, az első közös program, különösen azért, mert sokan Tinderen vagy más felületen ismerkednek, tehát előtt nem találkoztak egymással.

Sőt, annyira nem mindegy, hogy van olyan pszichológus, aki kifejezetten felhívja a figyelmet arra, hogy miként lehet gördülékennyé, mindkét fél számára kellemessé tenni a találkát, és milyen apróságok döntik el, hogy a két ember között tartós kapcsolat alakuljon ki.

Nagyon fontos például a szemkontaktus – nem a merev tekintet, hanem az, hogy közben nem kalandozik el folyton a tekintetünk, és nem másfelé fordulunk, hanem arra figyelünk, aki éppen beszél.

Emellett a magabiztos fellépésnek és a mosolynak is szerepe van a kölcsönös szimpátia kialakulásában.

Preston Ni a Psychology Today-en megjelent cikkében a hangunk szerepét is kiemeli. Úgy véli, hogy érdemes megtanulni játszani a hangunkkal, ehhez pedig az kell, hogy megtanuljunk megfelelően használni a rekeszizmot, és hogy bátran használjuk a hasi légzést. (Ugye, ugye, az énektanárok is folyton ezzel jönnek, nem is gondoltátok volna, hogy a randizásban is segít.) A szakember az öltözködésre és a helyes testtartásra is felhívja a figyelmet a cikkben.

randitrukk

Mások pedig arra emlékeztetik a randizókat, hogy azon kívül, hogy ügyelnek az alapvető udvariassági, viselkedési szabályokra (például, hogy nem a telefonjukat nyomkodják randi közben, és késnie egy nőnek sem illik), az a legjobb, ha önmagukat adják, és nem akarnak teljesen más embernek látszani.

Férfiak és nők mesélték el nekünk, milyenek voltak a sikeres első randevúik, mi történt, ami miatt hosszú kapcsolat lett a találkozásból. Tanulságos! A legtöb persze nem olyan, mint Monica Geller első randija a miliomossal a Jóbarátokban, de ez egyáltalán nem baj.

VIDEÓ: "Csak egy vacsora - mindjárt Rómában!"

1.

„Rockkoncerten jöttünk össze, 16 évesek voltunk. A tömegben mellém sodródott egy fiú, és először megpróbált szemkontaktust létesíteni velem a gyönyörű zöld szemeivel, a tiszta tekintetével, és nagyon kedvesen mosolygott. Amikor pozitívan reagáltam, nagyon finoman átkarolt. Ezután megkérdezte a nevemet. Pár mondatot beszélgettünk, és egyszer felemelt, hogy jobban lássam a színpadot.

Az első randinkra heteket kellett várni, mert a családdal nyaraltunk, de ez nem okozott gondot. Tóparti séta, sok beszélgetés és viccelődés tette emlékezetessé az első randevúnkat.”

2.

„Úgy ismerkedtünk meg, hogy egy srác szó nélkül odaült az asztalunkhoz a szórakozóhelyen, és megkérdezte tőlem, hogy milyen az álmaim autója, és adnék-e neki nevet. Annyira meglepő volt, hogy őszintén elmondtam: egy tűzvörös Alfa Romeo, amelyet úgy neveznék el: Cuore, vagyis Szív. Beszélgettünk egy kicsit, és odaadta a telefonját, hogy írjam be a nevemet és a számomat.

Megtettem, pár napon belül felhívott, randizni hívott. Laza koktélozás volt, és azt éreztem közben, hogy nincsenek kínos csendek. Hát ez így is volt, amíg jártunk, soha nem unatkoztunk, és nem voltak kínos percek.”

3.

„Egyetemi éveim alatt történt, hogy a főépületben az üzenőfalra tűzve megláttam egy levelet, nekem címezve. A levélben rajz volt egy randihelyről, alatta az időpont és hogy hány órakor vár. Aláírás semmi.

A helyszínen derült ki, hogy a csávó írta, akivel előző héten ismerkedtem meg az egyetemi klubban. Annyira jól sikerült ez a rejtélyes találkozás, hogy másfél-két évig voltunk együtt. És előszeretettel üzentünk egymásnak rajzokkal, cetliken, szerettünk oldschool módon papíron, tollal levelezni egymással.”

4.

„Tetőpartira mentünk, fantasztikus volt! A környezet, a zene, a fények, a kilátás, az italok, és persze mi ketten. :) Mindenkinek szívből ajánlom a rooftop-helyek felfedezését Budapesten!”

5.

„Már ismertük egymást a későbbi barátnőmmel, de csak érintőlegesen, és nem is sokat beszélgettünk. Aztán mindkettőnket elhívtak egy születésnapra, így tudtam vele dumálni.

Egy sörkertben kötöttünk ki, és a végén valami miatt már csak ketten maradtunk, a többiek mind hazamentek. Mondtam, hogy hazakísérem. Az egyik sarkon álltunk a zebránál, egyszer csak ömleni kezdett az eső, egy pillanat alatt eláztunk. Egymásra néztünk, nevettünk. Úgy éreztem, meg kell csókolnom, és nem fog visszautasítani. Csuromvizesen, szakadó esőben mentünk haza, közben időnként megálltunk csókolózni. Lassan értünk haza. :)”

6.

„Azt tanácsolta egyszer egy idősebb kollégám, hogy vigyem el magas helyre első randin a lányokat, ott kiderül minden. És tényleg így van, abból kiderül, hogy élvezik a kirándulást, a tájat, vagy csak nyafognak, hogy gyalogolni kell. Este kilátózni nagyon jó.”romantikusrandi5

7.

„Mi szerepjátékra jártunk együtt a későbbi barátnőmmel. Úgyhogy el lehetett vinni gót buliba, meg játszani az első randin. Ez neki is tetszett.”

8.

„Már ismertük egymást korábban is a jelenlegi párommal, de hosszú ideig nem találkoztunk, és semmit sem tudtunk egymásról. Egyszer csak megjelölt a Facebookon. Visszajelöltem, később küldött üzenetet, azután elkérte a számomat. Pár hétig csak telefonon érintkeztünk, hetente többször is felhívott, és egyszer azt kérte, találkozzunk.

Egy kiállítás megnyitóra hívtam. Utána ő hívott el egy pohár borra, majd kértem, hogy menjünk haza gyalog. Sétáltunk végig a Duna partján, tavaszi este volt, balzsamos a levegő, Budapest pedig csodaszép.

Éjfél körül kértem, hogy üljünk le egy padra, ő nem tudta, hogy meglepetéssel készültem. A retikülömből előszedtem egy kis terítőt, leraktam a padra, azután elővettem pár saját sütésű brióst, egy kis üveg saját készítésű lekvárt és két kiskanalat. Meglepődött, és nagyon tetszett neki ez a kis éjszakai piknik.

Az az este annyira jól sikerült, hogy azóta együtt vagyunk.”tetobuli

9.

„Egy régi munkahelyem egy áruház legfelső emeletén működött. A tetőteraszon lehetett grillezni, volt egy medence, így munka után grilleztünk a medence partján, fürödtünk, húst sütöttünk. A város tetején. Egyszer két kollégámmal felhívtunk oda 3 lányt. Elájultak tőle, hová vittük őket, tetszett nekik.”

10.

„Az egyik pasim az első randinkon moziba vitt, utána meg egy olyan helyre, ahol klasszikus társas tánc volt. Hú! Levett a lábamról! (És ez itt volt, Magyarországon, nem külföldön.)”

11.

„Elhívott egy hétvégére Tihanyba.”

12.

„Egy munkahelyen dolgoztunk a későbbi férjemmel, és állandóan idióta viccekkel szívattuk egymást. Egyszer elhívott randizni, ahol mindketten komolyak voltunk. Így kezdődött.”tihany

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


ÉLET-STÍLUS
Nagyon a zsebedbe kell nyúlnod, ha a budapesti agglomerációban akarsz ingatlant – mutatjuk, hol a legdrágábbak
Majdnem 20 százalékkal nőtt a négyzetméterár, nincs nagy meglepetés a települések listáján.
MTI/Máthé Zoltán - szmo.hu
2024. április 26.


Link másolása


A Duna House csütörtökön közölte adatait az MTI-vel, amikből kiderül, hogy 2023-hoz képest nőtt az adásvételek száma, az otthonteremtés költsége pedig 10 millió forinttal nőtt a Budapest környéki területek ingatlanpiacán.

Tavaly a gazdasági nehézségek és magas hitelkamatok miatt országosan csökkent az ingatlanvásárlási kedv, ami az agglomerációban is éreztette hatását, 2022-hez képest 18 százalékkal esett vissza a forgalom.

Az ingatlanközvetítő adatai alapján idén is a nyugati szektorba vágyók (Biatorbágy, Budajenő, Budakeszi, Budaörs, Páty, Törökbálint, Zsámbék) fizetik meg a legmagasabb átlagos négyzetméterárat, ami jelenleg 19 százalékkal több, mint tavaly, 824 ezer forint.

12 százalékos emelkedést tapasztaltak a délkeleti szektorban is (Alsónémedi, Gyál, Gyömrő, Maglód, Ócsa, Üllő, Vecsés), ott jelenleg átlagosan 569 ezer fointba kerül egy négyzetméter.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
Drága lesz idén a családi nyaralás, akár 30 ezer is lehet csak a strandbelépő
Van olyan strand, ahol a családi jegy is 23.700 forintra jön ki naponta. Ahol pedig nincs ilyen, ott még drágább lesz bejutnia egy családnak.

Link másolása

<

Drága lesz idén strandolni, egy család számára már a belépő is több tízezres kiadást jelent majd – derül ki a Blikk összeállításából. Azt írják:

Van olyan strand, ahol a családi jegy is 23 700 forintra jön ki naponta. Ahol pedig nincs ilyen összevont kedvezményes belépő és két gyerekjegyet is muszáj venni, a számla közelít a 30 ezer forinthoz.

Budapesten a legnépszerűbb a Palatinus a lap szerint, ahol június 15-től 5000-5500 forint lesz a belépő. Az előszezonban egy családi belépő 11 ezer forint, június közepétől már 13 900 illetve 15 300 forintot kell fizetniük, létszámtól és hétköznaptól, hétvégétől függően.

Kiemelkedik az áraival Hajdúszoboszló, ahol 8500-9000 a felnőtt jegy, a gyerekeknek pedig 5500 illetve 6000 forintot kell fizetni. Egy kétgyermekes családnál ez éppen 30 ezer forint, viszont a jegy érvényes lesz a csúszdaparkra is.

Szegeden a legdrágább a szimpla strandbelépő: a felnőtteknek 8300, a diákoknak 4600 forintot kell fizetniük. A családi jegy 23 700 forint.

Az olcsóbbak közé tartozik a Gyulai Várfürdő, felnőtteknek 4300, diákoknak 3900 forintért. Eger strandja pedig most 3800 forintos napi és 9700 illetve 12 100 forintos családi belépővel látogatható.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


ÉLET-STÍLUS
Az első babavárósok negyedénél nem született meg a gyerek, és mindjárt lejár a határidő
A kormányhivatal méltányosságból részletfizetést és halasztást is engedélyezhet, vagy akár el is engedhetik a tartozás egy részét.

Link másolása

Remekül kezdett a csok plusz a legfrissebb, márciusi adatok alapján, mondta az Indexnek Hornung Ágnes. A Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára szerint március végéig több mint 3100 igénylést adtak be, vagyis ennyi fiatal házaspár élt a lehetőséggel már az első három hónapban.

A befogadott kérelmek összege 83 milliárd forint, azaz a családok átlagosan 26 millió forint hitelt igényeltek

- mondta az államtitkár. Az interjúból az is kiderül, hogy az egy gyereket tervezők átlagosan 23 millió, a két gyereket tervezők 29 millió, a nagycsaládra vágyók pedig 44 millió forint összegű kölcsönt igényelnek. A családok mintegy háromnegyede első közös otthonának megszerzésére, negyedük pedig másik otthonba való költözéshez igényli a kölcsönt.

Hornung Ágnes az elmaradt gyerekvállalásokkal kapcsolatban elmondta, eddig csak a csok támogatás kapcsán állnak rendelkezésre részleges adatok, hiszen ott az előre vállalt gyermekek esetében a támogatást akkor kell visszafizetni, ha az első gyermek 4 éven belül nem érkezik meg.

Ám még nem tudnak teljes körű adatokkal szolgálni, hiszen ugyan az első gyermek vállalására vonatkozó négyéves határidők az első években igénylőknél elvileg már lejártak, de építkezés vagy bővítés esetén ez a határidő csak a munkák befejezésétől, vagyis akár több évvel később indul; a második gyermekek születésére előírt 8 éves határidők és különösen a három gyermeknél irányadó 10 éves határidők pedig értelemszerűen még nem esedékesek.

Az államtitkár kitért a babaváró hitelre is, ami 2019 júliusában indult. Ott az első gyermek születésére 5 éves intervallumot biztosítottak, így most még senkinek sem járt le ténylegesen, de 2024 második félévében, júliustól már lehetnek ilyenek. A Magyar Államkincstárnál lévő legfrissebb összevetés szerint

a 2019-ben igényelt babavárók esetében az igénylők kevesebb mint negyedénél nem volt igazolva az, hogy megszületett az első gyerek.

Bizonyosan nincs remény a gyermekvállalásra, ahol a gyermeket vállaló pár elvált. Ilyenkor a kamattámogatást a jegybanki alapkamat +5 százalékos büntetőkamattal kell visszafizetni.

Hornung hangsúlyozta: a kormányhivatal méltányossági eljárás keretében a fizetési kötelezettség teljesítésére részletfizetést, vagy legfeljebb 5 évre fizetési halasztást engedélyezhet, illetve a fizetési kötelezettséget részben vagy teljesen el is engedheti.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


ÉLET-STÍLUS
Megcsinálták: kiadóvá vált a Fel! című rajzfilm ikonikus repülő háza
Az Airbnb megvalósította a Fel! című rajzfilm ikonikus repülő házát. Azok, akiknek sikerül lefoglalniuk, kapnak egy "ifjú felfedező" jelvényt.
Fotó: Airbnb - szmo.hu
2024. május 02.


Link másolása

A szálláshelyeket kiadó cég, az Airbnb most húzott egy merészet, és megvalósította a Fel! című rajzfilm ikonikus repülő házát az Icons program segítségével.

Ha valaki nem emlékezne rá, a 2009-es Disney-Pixar filmben feltűnik egy ikonikus ház, amely léggömbök segítségével repül az égen.

Az Airbnb most megcsinálta a valóságban ezt az építményt az új-mexikói Abiquiu városában. A házat több mint 8000 léggömb – illetve egy hatalmas daru tartja 50 láb magasan.

Brian Chesky, az Airbnb társalapítója és vezérigazgatója május elsején egy Los Angeles-i rendezvényen mutatta be a különleges házat.

Azok, akiknek sikerül lefoglalniuk az ikonikus lebegő házat, kapnak egy „ifjú felfedező” jelvényt. Aki pedig elvégez bizonyos házimunkát a ház körül, további jelvényeket kaphat, akárcsak Russell, az egyik szereplő a filmben.

Nem árt sietni, ha valaki szállást akar foglalni a repülő házban, ugyanis május 15-ig lehet csak jelentkezni erre a különleges élményre.

(via Unilad)

Link másolása
KÖVESS MINKET: