GASZTRO
A Rovatból

Málnás tiramisu, fagylalt ízű puncskocka és modern Rákóczi túrós - újragondolt desszertek Budapesten

Ezek az édességek a hagyományok tisztelete mellett új élményt is nyújtanak.


Az "újragondolt desszert" kifejezés azt jelenti, hogy egy klasszikus vagy hagyományos desszertet modern megközelítéssel, kreatív módon készítenek el újra. Ez gyakran magába foglalja a szokatlan összetevők használatát, innovatív tálalási módokat vagy a hagyományos recept teljes átalakítását.

Az ilyen desszertek célja, hogy a hagyományok tisztelete mellett új élményt nyújtsanak

a megszokott ízek és textúrák mellett vagy akár helyett.

Például egy újragondolt somlói galuska lehet, hogy mousse formájában jelenik meg, vagy a piskótát más típusú tésztával helyettesítik, esetleg a klasszikus csokiöntetet egy másik összetevő váltja fel. Az újragondolt desszertek azok érdeklődését is felkelthetik, aki az alapreceptbe szerettek bele, és azokét is, akik valami különlegességre vágynak.

Most következő válogatásunkban olyan budapesti éttermeket és cukrászdákat mutatunk be, ahol több újragondolt desszert is található. Jöhet egy extra Dobos torta, egy Rákóczi vagy egy modern Eszterházy?

Városliget Café & Restaurant

A Városliget Café elegáns környezetben, a Városligeti tó partján található, ahol vendégeit a békebeli idők hangulatával és ízeivel várja. Az étterem különlegességei közé tartoznak a tradicionális magyar ételek modern tálalásban. Az élő zenei programok pedig tovább fokozzák az étkezés élményét.

Bár a Városliget Café alapvetően egy étterem, egy saját pörkölésű kávéra vagy egy sütire is érdemes benézni hozzájuk, mert egyszerűen hibátlan a kínálatuk.

Kapcsolat:

1146, Budapest, Olof Palme sétány 5.

+36308691426

[email protected]

varosligetcafe.hu

Városliget Sacher (3390 Ft)

Teljesen őszinte leszek: én még életemben nem ettem ennyire finom Sacher-tortát!

Piskótája marcipánnal készül, a hagyományos Sacher helyett pedig csokoládémousse van a piskótarétegek között. A tetejére helyben főzött baracklekvár kerül, amiből határozottan kiérződik, hogy madagaszkári vaníliával készül.

Máglyarakás (2890 Ft)

A desszert egy karamellás - diós - almás középpel rendelkezik. Ez foglalja össze a hagyományos máglyarakás ízvilágát. Ezt öleli körbe a vaníliás mousse, amelybe házi kalácsdarabokat kevernek. Ennek íze a madártejre emlékeztet. A borítása csokoládébársony, a tálalás pedig magáért beszél.

Málna-licsi mousse (3190 Ft)

Igaz, ez a málnás-licsis finomság nem kifejezetten az újragondol desszertek kategóriájába tartozik, de annyira csinos, hogy nem tudtam kihagyni a felsorolásból.

A desszert alapja egy rizsliszttel készült sablé. Az egész igazán nyárias ízvilág, licsis középpel, körben málnás mousse-val, amit egy liofilizált málnás, roppanós réteg tör meg.

Spoon The Boat

A Spoon The Boat egy exkluzív étterem és rendezvényhelyszín Budapest szívében, a Lánchíd mellett. A helyszín különlegessége a 360 fokos panoráma, amely a város lenyűgöző látképét kínálja. Az étlap nemzetközi fine bistro vonalon mozog, és a hangulatot olykor élő zene fokozza.

A csúcsidő náluk naplemente környékén és este van, pedig egy délutáni kávéra, koktélra vagy desszertre is abszolút megfelelő a hely.

Kapcsolat:

1052, Budapest, Vigadó tér 3-as kikötő

+36 30 493 3949

[email protected]

spoonboat.hu

Spoonmisu (3190 Ft) és Spoon Caffé (2990 Ft)

A Spoon Caffét egyszer kell kikérni, és az ember örökre a rabja lesz. A liofilizált málnaszórás miatt fantasztikusan néz ki, a tonkabab pedig ad egy kis magos-vaníliás plusz ízt neki.

Ez a kávé inspirálta a már eredetileg is újragondolt Spoon tiramisut, azaz a Spoonmisut, ami immáron sokkal gyümölcsösebb formában kerül elénk.

Őket lehet külön is kérni, de nem érdemes!

Digestive Dream (8900 Ft)

A Spoon nyári kínálatában kapott helyet a Digestive Dream, ami egy újragondolt Pavlova és egy koktél találkozása. A koktélba és az édességbe is belecsempészték a Tubit, ami miatt extra citrusos és gyömbéres az egész. A pavlovában pedig a nyár másik nagy slágere, a bodza is megjelenik.

A koktél összetevői: Tubi 60, Lillet Blanc, Toinc biter, citrom, tojásfehérje, Jázmin-Lime parfüm

A Degestif Dream kérhető alkoholmentes koktéllal is!

Rákóczi túrógombóc (3190 Ft)

A Spoon egyik ikonikus desszertje a Rákóczi túrógombóc, ami a Rákóczi túrós és a túrógombóc szerelemgyermeke.

A Rákóczi túrósra a desszert közepén elhelyezkedő barack gél utal, amit egy pirított gríz, majd egy túró mousse ölel körbe. Mellé pedig érkezik még egy fahéjas barack sorbet is.

Central Grand Café & Bar

A Central Grand Café & Bar Budapest egyik leghíresebb kávéháza, amely a város kulturális központjában található. A hely elegáns, történelmi hangulatot áraszt, de modern kávéházi élményeket kínál.

Ide egész nap betérhetünk reggelizni, de a kínálatuk déltől még szélesebbre vált. Süteményeik között ott sorakozna az igazi klasszikusok változatlan formában, de az újragondolt desszerteknek is helyet adnak. Így itt akár egyszerre kikérhetjük a tradicionális és az újragondolt Dobost és Eszterházyt is.

Kapcsolat:

1053, Budapest, Károlyi utca 9.

+36 30 945 8058

[email protected]

centralgrandcafe.hu

Rákóczi túrós tarte (2690 Ft)

Linzer kosárka, baracklekvár, citrusos túróhab, mering, bogyós gyümölcsök és pipettába zárt barackvelő - így gondolta újra a Centrál cukrásza, Takács Judit ezt a sokakat megihlető klasszikust.

A gyümölcsöknek hála ez egy igazán üde, nyári finomság.

XXI. századi "Dobostorta" (2690 Ft)

A klasszikus Dobos (2290 Ft) valószínűleg nem szolgál magyarázatra, de a modern verzió a következőképpen áll össze:

karamell ropogóssal rétegelt piskóta, étcsokoládémousse toffee betéttel, tejcsololádés kéregben, aranyozott izomalt spirállal.

A két desszert kérhető külön is, de nagyon izgalmas játék egymás mellett kóstolni őket.

Mákosguba flambírozott barackvelővel (2790 Ft)

A végére hagytam a kedvencemet: a lángoló mákos gubát! Jó, igazából a guba nem lángol, csak a mellé szervírozott barackragu, de tényleg nagyon látványos az egész.

Az guba alapja helyben készült fonott kalács (Judit nagymamájának receptje szerint), a tetején pedig tejszínes vaníliahab csücsül.

NOUR

A Nour prémium desszertekre specializálódott cukrászda, amely Budaörsön és Budapesten is megtalálható. Süteményeik és tortáik a francia hagyományokat követik, sokszor hazai klasszikusok újragondolásával, és a legújabb technológiák felhasználásával készülnek, egyenként, aprólékos munkával. Palágyi Eszter Michelin-csillagos séf is részt vett a kínálat megalkotásában, így a desszertek nemcsak ízletesek, hanem művészi formavilágukkal is csábítanak.

Bevallom őszintén a Nourtól tartottam egy picit, mert túl szépnek tűntek a desszertek ahhoz, hogy igazán finomak is legyenek, de egyáltalán nem okoztak csalódást.

Kapcsolat:

NOUR Budaörs: 2040, Budaörs, Felsőhatár u 1.

+36300140014

NOUR Budapest: 1051, Budapest, Sas utca 7.

+36 30 013 3600

[email protected]

nour.hu

Nour Somlói (3790 Ft)

A desszertben megjelenik az három piskótalap: klasszikus, diós és kakaós. Közöttük könnyű vaníliakrém, diópraliné és rumba áztatott arany mazsola fekszik, a teteje pedig keserű étcsokoládé sziruppal záródik. Mindezt tejszínes fehércsokoládé mousse veszi körül. Az egészet tejszínhabbal és a NOUR saját mintájával díszített csokoládélappal koronázzák meg.

Nour puncs kocka (3490 Ft)

A desszert alapja egy mandulás piskóta, amelyre édes baracklekvár került. Ezt követi egy krémes puncs ganache réteg, majd egy házi puncs szirupba áztatott piskóta. Ezek a rétegek többször ismétlődnek, végül egy könnyed fehércsokoládé mousse öleli körbe az egészet. A desszertet rózsaszín tükörglazúrral és csokoládélappal díszítették.

Ez a sütemény különösen izgalmas volt számomra, mert nem a klasszikus puncskocka ízért kaptam vissza, hanem sokkal inkább egy puncs fagylaltét. Zseni!

Nour Eszterházy (3390 Ft)

A desszert fő összetevői: dió, rum fehércsokoládé és vanília.

Talán ez az édesség ragaszkodik leginkább az eredeti recepthez, de a tálalás egyértelműen Nour - tuningot kapott.

Fotó: NOUR

Cake to go Budapest

Sabján Adrienn (Hobbicukrászat Alapoktól a mesterfokig című könyv szerzője) 2020 júliusában nyitotta meg Cake to go Budapest névre keresztelt üzletét, ahol a célja az volt, hogy olyan sütiket kínáljon, amelyek valódi alapanyagokból készülnek, és nem csupán a trendeknek próbálnak megfelelni. Az üzletben a tradicionális és francia desszertek mellett ételérzékenyek is találnak megfelelő alternatívákat.

Szezonális kínálat, könnyen beszerezhető, természetes alapanyagokból készült sütemények, és egyedi torták, amikre nem kell hónapokkal előre bejelentkezni.

Kapcsolat:

1139, Budapest, Petneházy u. 37.

+36703950469

caketogobudapest.hu

Cukormentes szilvás gombóc (1150 Ft)

A sütemény a 2024-es Magyarország cukormentes tortája versenyre készült, de sajnos az elődöntőn elbukott, azóta viszont rengeteg rajongót szerzett.

A cukorbetegek valódi szilvás gombócot magas szénhidráttartalma miatt nem fogyaszthatnak, ebben a süteményben viszont megkapnak mindent, amit betegségük óta hanyagolniuk kellett. De sütemény a szilvás gombóc rajongók számára is erősen ajánlott, hiszen az íze és az állaga is kísértetiesen hasonlít rá.

Somlói kocka (1150 Ft)

Az ötlet onnan jött, hogy a gyönyörű egyenesre rétegezett lapokat a tulajdonos sajnálta szétcincálni, így a sütemény tetejére egy étcsokis áthúzó került, amit mascarponével dúsított tejszínhabbal díszítenek (így növényi tejszín használata nélkül marad tartós a hab). A süteményben jelen van a vaníliás, kakaós és diós piskóta, a narancsos cukorszirup, a lágy vaníliakrém és a rumba áztatott mazsola is.

Főzelék minitorta – 4 szeletes (7900 Ft)

Tudom, tudom, egy desszertes cikkben egy főzelék igazán extrémen hat, de annyira izgalmas dolog, hogy Adrienn valósághű kajatortákkal is foglalkozik, hogy kihagyhatatlan ziccernek éreztem a bemutatását.

Könyörgöm nézzetek rá a többi "elborult" ötletére is, mert ilyen minőségben ezt csak nagyon kevesen űzik az országban.

A csokimousse krémmel rétegezett, meggyel bolondított torta nemcsak különleges külsejű, de még gluténmentes is. Borsófőzelék, spenót, és tökfőzelék formában is rendelhető. És isteni finom!

Mon Petit Dessert Boutique

A Mon Petit Dessert Boutique különleges torta- és süteménykreációkat készít a legkiválóbb francia alapanyagokból, Sámson Zsófia cukrászmester vezetésével. Zsófia 10 évvel ezelőtt kezdett el cukrászként dolgozni, és bár több neves budapesti helyen is dolgozott, végül úgy érezte, hogy a saját üzlet nyitása lesz az igazi kihívás számára.

A desszertbutik gyakorlatilag Rácz Jenő Michelin-csillagos éttermének, a Roumornak az előszobája. Innen halad át minden vendég az étterembe. Ennek megfelelően a cukrászda is késő estig nyitva tart.

Kapcsolat:

1052, Budapest, Petőfi tér 3-5. (Bejárat a Régi posta utca felől)

+36308343720

[email protected]

monpetitdessert.com

Rákóczi túrós

Citrusos sablé tészta alapon egy enyhén sós túrókrém helyezkedik el, ami vaníliával és citrusfélék részelt héjával van ízesítve. Erre vaníliás rummal kikevert házi baracklekvár kerül. Végül az elmaradhatatlan égetett tojáshab díszek kerülnek a helyükre.

Eszterházy

Gluténmentes diós tésztára egy roppanós diós praliné réteg és enyhén sós és diós fehércsokoládés ganache kerül. A tetejét pedig egy zöld dió és csokoládé keverékéből készült krém koronázza. Na meg a csokiból készült tollak.

Dobos tekercs

A barna vajjal készült, mondhatni hagyományos dobos tészta tekercs formában születik ujjá. A közepére karamellizált étcsokoládé krém kerül, melyet sós - csokoládés vajkém egészít ki.

Fotók és szöveg: Vass Adrienn

Fotó: Mon Petit Dessert Boutique

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


GASZTRO
A Rovatból
Üzleti ebéd: 5 hely, ahol egyszerre lehet gyorsan, elegánsan és változatosan étkezni
Ezek a helyek inspiráló környezetet és minőségi kulináris élményt kínálnak minden üzleti megbeszéléshez.


Az üzleti ebéd sokszor nem pusztán étkezés, hanem stratégiai eszköz is: a megfelelő helyszín, a nyugodt környezet és a gondosan összeállított menü mind hozzájárulhat a sikeres találkozóhoz. Budapest tele van izgalmas éttermekkel, de nem mindegy, hogy hol, mennyi idő alatt és milyen stílusban szeretnénk elfogyasztani az ebédet.

A Városliget Café & Restaurant csendes, zöldövezeti hangulatával, a Spoon The Boat egyedülálló dunai panorámájával, a Costes Downtown fine dining minőségével, a 101 Bistro kreatív, ázsiai fogásaival és a Time Out Market sokszínű kínálatával kínál remek alternatívákat.

Akár klasszikus magyar ízekre, akár nemzetközi vagy fine dining fogásokra vágyunk, itt mindenki megtalálja a maga komfortételét és a partner igényeihez igazodó választékot.

Városliget Café & Restaurant

A Városliget Café & Restaurant ideális helyszín azok számára, akik üzleti találkozójukhoz inspiráló, mégis nyugodt környezetet keresnek. Az étterem a Városliget szívében, az Olof Palme sétányon található, a Hősök terétől mindössze néhány lépésre.

A környék könnyen megközelíthető, a közelben parkolók is vannak, valamint a kisföldalatti egyik megállója is elérhető távolságban van. A zöld környezet miatt itt a hangulat sokkal nyugodtabb, mint a belvárosban, így a helyszín nemcsak gyors üzleti ebédre, hanem hosszabb megbeszélésekre, közös gondolkodásra is ideális.

A Vajdahunyad várára néző Tavirózsa terem diszkrét és kifinomult miliőt kínál kisebb üzleti találkozókhoz vagy tárgyalásokhoz. Ha pedig inkább kötetlenebb hangulatot keresünk, az étterem tágas Café termében is találhatunk olyan meghitt sarkokat, ahol zavartalanul lehet megbeszélni a legfontosabb részleteket.

A Városliget Café konyhája a magyar és a nemzetközi ízek találkozására épít, így mindenki könnyen talál magának kedvére való fogást – akár klasszikus komfortételeket, akár valami különlegesebbet keres. A gondosan összeállítottak ételek és italok mellet a kiszolgálás is extra figyelmes, ami jól tükrözi a minőség iránti elkötelezettséget és a vendégek megbecsülését.

A panoráma, a gasztronómiai élmény és a nyugodt elegancia együttese miatt a Városliget Café nemcsak egy ebéd helyszíne, hanem olyan tér, ahol a jó beszélgetések és az eredményes megállapodások természetes módon születhetnek meg.

Cím: 1146 Budapest, Olof Palme sétány 5.

Weboldal: https://varosligetcafe.hu

Spoon The Boat

A Spoon azért is különleges, mert nem egy egyszerű étterem, hanem egy állóhajó a Dunán, ami ráadásul a belváros szívében, a Vigadó térnél horgonyoz. Ezáltal páratlan kilátást kínál a folyóra és a budai oldalra, miközben elegáns és barátságos környezetet biztosít az üzleti ebédekhez.

Bár a lokáció frekventált, a folyó közelsége nyugodtabb, inspirálóbb légkört teremt, mint amit a belvárosi éttermektől megszoktunk. A Spoon enteriőrje modern, letisztult és üzleties, mégis otthonos, ahol könnyű elmerülni a beszélgetésben.

A hajó terei jól illeszkednek a különböző igényekhez: a Lounge terem és a Café terem barátságos, mégis kifinomult hangulatot biztosítanak, míg a Télikert világosabb, de intimebb környezetet kínál azoknak, akik diszkrét, fókuszált megbeszélést terveznek.

A konyha a magyar és nemzetközi ízek vonalát követi, többféle hideg előétellel, levessel és főétellel. A menüben a könnyedebb fogások, mint például egy friss Cézár-saláta, és tartalmasabb ételek, mint a bélszín steak, egyaránt helyet kapnak. De a desszertek is külön említést érdemelnek: nemcsak ízletesek, hanem látványra is lenyűgözőek.

A gondosan megkomponált ételek, a figyelmes kiszolgálás és a páratlan dunai panoráma együttese minden üzleti partner számára különleges élményt jelent. Aki itt tárgyal, a Spoon élményével együtt tapasztalja meg, hogyan ejt minket szerelembe Budapest.

Cím: 1052 Budapest, Vigadó tér 3-as kikötő

Weboldal: https://spoonboat.hu

Costes Downtown

A Costes Downtown egy kiemelkedő minőségű fine dining étterem Budapest belvárosában, a Vigyázó Ferenc utca 5. szám alatt. A hely komoly gasztronómiai elismerésekkel büszkélkedhet: Michelin Guide ajánlással rendelkezik, a séf pedig a Gault & Millau rendszerében három szakácssapkát kapott.

Az étterem belső tere elegáns, de közben igazán barátságos is: tele van növényekkel, és a falakon Barakonyi Zsombor kortárs festményei láthatók.

A Costes Downtown ebédmenüje havonta megújul, és lehetővé teszi, hogy a vendégek két, három, négy vagy akár öt fogást állítsanak maguknak össze. A fókuszban a legjobb helyi, fenntartható alapanyagok állnak, és a menüben egyaránt megtalálhatók könnyedebb fogások és gazdagabb ételek is. Ráadásul húsos és vegán fogások közül is választhatunk.

Ha egyetlen példát emelünk csak ki az ebédmenüből, az legyen a Festmény a falon desszert. Ez a különleges édesség valóban az egyik falon található festményt idézi meg. A desszerthez kis ecsetet kapunk, amivel a tetejét fedő piros port seperhetjük le, és így jelenik meg a valódi mintázat. Ez a megoldás egyszerre izgalmas, interaktív és vizuálisan lenyűgöző, így a kulináris élmény valóban emlékezetessé válik.

Az ebédmenü árai 11.900 Ft-tól indulnak, majd a háromfogásos menü 14.900 Ft, a négyfogásos 17.900 Ft, és az ötfogásos menü 20.900 Ft. Ez lehetőséget ad arra, hogy a vendégek a fine dining élményt elérhető áron, rövidebb idő alatt is megtapasztalják, miközben a vacsorákhoz képest jelentősen kedvezőbb áron élvezhetik a Costes Downtown konyháját.

Cím: 1051 Budapest, Vigyázó Ferenc u. 5.

Weboldal: https://costesdowntown.hu

KACSAMELL dödölle, kacsa jus, hagyma
„FESTMÉNY A FALON” cseresznye, kecsketej, roz

101 Bistro

A 101 Bistro Buda szívében, a Széll Kálmán tér közelében található. Modern, ázsiai ihletésű bisztró, amely a tajvani, kínai és japán ízeket ötvözi.

A hely letisztult fa burkolatokkal és minimalista dizájnnal rendelkezik, miközben a háttérben japán hip-hop adja a hangulatot.

Elsőre talán kicsit szokatlannak tűnhet egy üzleti ebéd helyszíneként, de pont ez adhatja a varázsát: ha szeretnénk egy kicsit különlegesebb élményt nyújtani partnerünknek, vagy kizökkenteni a komfortzónájából, érdemes nemcsak a megszokott magyaros éttermekben gondolkodni. Egy ilyen hely, ahol Ázsia ízeit autentikusan csempészik a budai oldalra, biztosan emlékezetes marad mindenkinek.

A 101 Bistro filozófiája szerint az étkezés közösségi élmény, ezért az adagok kisebbek, megosztásra alkalmasak, így az üzleti ebéd is könnyedén és rugalmasan alakítható a beszélgetésekhez.

Az ebédmenü minden hétköznap 12:00 és 15:30 között érhető el, és a kínálatban a gaifanok (rizságyon tálalt ételek) és tésztaételek mellett a szokásos Bistro menü kistányéros fogásai is szerepelnek. Eze kívül a menühöz egy házi szörp is választható.

Ez a helyszín ideális választás azok számára, akik üzleti ebéd keretében szeretnének egy modern, inspiráló és közvetlen hangulatú gasztronómiai élményt.

Cím: Budapest, Széll Kálmán tér 5.

Weboldal: https://shop.101bistro.hu

Fotó: Fazekas Nikoletta
Fotó: Erdőháti Áron
Fotó: Fazekas Nikoletta

Time Out Market – üzleti ebéd

A Time Out Market Budapest a Blaha Lujza téren nyílt meg nemrég, és egy különleges lehetőséget kínál azoknak, akik lazább hangulatú helyet keresnek.

Gyakran előfordul, hogy az ember nem ismeri tökéletesen a partner ízlését: lehet, hogy valaki a klasszikus, jól ismert fogásokat kedveli, de az is lehet, hogy szívesen kísérletezik új, izgalmas ízekkel. Ilyenkor kifejezetten jól jön egy olyan hely, ahol minden opció elérhető, és a Time Out Market pont ilyen. A piac különböző éttermei között mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelőt.

A belső tér modern, világos, rendezett, és bizonyos szempontból kifejezetten elegánsnak is mondható. És a központban található hosszú asztalok mellet kisebb, rejtet zugokat is találhatunk az épületen belül.

A kínálatban szerepelnek magyaros, mediterrán és távol-keleti ételek, fine dining falatok, valamint tapas-jellegű fogások is. A standoknál minden étel gondosan tálalt, így a piac hangulata és a minőségi ételek együtt adják az ebédhez szükséges komfortot és rugalmasságot.

Az árak széles skálán mozognak: egy egytálétel 3–6 ezer forint körül elérhető el. De választhatunk több fogást is, akár teljesen különböző helyekről.

Ez a válogatásos jelleg és a különféle stílusú fogások miatt a Time Out Market ideális választás, ha az ember kicsit eltérne a hagyományos üzleti ebéd kereteitől, de szeretné a beszélgetés és az étkezés minőségét is biztosítani.

Cím: 1085 Budapest, Blaha Lujza tér 1.

Weboldal: https://www.timeout.com/time-out-market-budapest


Link másolása
KÖVESS MINKET:

GASZTRO
A Rovatból
Rácz Jenő álmodta meg a McDonald’s legújabb menüjét
Az újdonság október 9-től lesz elérhető a hazai Meki éttermekben, és a séf aláírásával ellátott, vörös-fekete csomagolásban érkezik.


A menü középpontjában egy egyedi burger áll, amelynek alapja egy extrán vajas, briósszerű, len- és szezámmagos zsemle. A szendvicsben szaftos marhahúspogácsa, tömbből szeletelt füstölt sajt, paradicsom, lollo rosso saláta, bacon, valamint pirított és friss hagyma kapott helyet. Az ízeket egy enyhén csípős, fekete fokhagymából készült szósz egészíti ki, amely Magyarországon még kevéssé ismert alapanyag.

A menühöz fűszeres burgonya, külön tálka fekete fokhagymás mártogatós, valamint egy 0,4 literes választható üdítő tartozik. A szendvics elérhető McMenü és McMenü Plusz ajánlatként is.

A közös munka közel három éven át tartott.

Rácz Jenő a McDonald’s termékfejlesztőivel dolgozott együtt, hogy a márka klasszikus alapanyagai – például a 100%-os marhahús – és az új elemek harmonikusan illeszkedjenek egymáshoz.

A fekete fokhagymás szószt a séf eredeti receptje alapján az Univer gyártotta le, a vajas buci pedig kifejezetten ehhez a menühöz készült.

„Amikor most lehetőséget kaptam, hogy megtervezzem ezt a menüt, azonnal tudtam: olyat szeretnék alkotni, amitől a vendég is megáll egy pillanatra, és azt érzi – na, ez valami más” – mondta Rácz Jenő.

A Limited by Rácz Jenő menü október 8-án a McDonald’s alkalmazásában, október 9-től pedig országosan, minden rendelési csatornán elérhető lesz, visszavonásig vagy a készlet erejéig.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


GASZTRO
A Rovatból
Újranyitott a legendás Kádár Étkezde – a régi hangulatban éledt újjá Budapest ikonikus kifőzdéje
Megőrizték a vendégtér eredeti stílusát, ráadásul még a menü is szinte azonos a régi kínálattal. Megkóstoltuk az étlap régi-új fogásait, és kellemesen csalódtunk az árakban.


Az ikonikus budapesti kifőzde a régi hangulatban éledt újjá, távol a fine dining világától. A Costes-csoport alapítója, Gerendai Károly nem egy nosztalgia-éttermet akart létrehozni, hanem magát a Kádárt hozta vissza, szinte ugyanazzal az étlappal, amellyel 2020-ban búcsúzott.

Régi ízek, változatlan szemlélet

Az étkezdét 1957-ben nyitotta meg Kádár Béla, és több mint hat évtizeden át működött megszakítás nélkül. Utolsó üzemeltetője, Orbán Sándor idején is a friss, házias ételek és a családias vendégszeretet volt rá jellemző.

Klasszikus fogásaik, mint a székelykáposzta vagy a sólet nemcsak a környékbelieket, hanem a turistákat és a taxisokat is vonzotta.

A Kádár mindig arról volt híres, hogy minőségi alapanyagból főztek, nem melegítettek maradékot, és hogy a vendég elégedettsége volt az első.

A Kádár Étkezde régen (Wikipédia)

Megújulás a hagyomány jegyében

A mostani felújítás során a konyhát és a gépészetet korszerűsíteni kellett, a szomszédos lakás megvásárlásával pedig tágasabb lett a tér.

A vendégtér eredeti stílusát megőrizték: a lambéria, a kockás abrosz, a szódás szifon és a falakon a híres törzsvendégek fotói most is ugyanazt a miliőt idézik.

A hagyományos közös asztalok is megmaradtak: aki ketten ül le egy négyfős asztalhoz, ne lepődjön meg, ha mellé telepednek. Ez mindig is a Kádár-élmény része volt.

A hiteles ízekért a régi receptkönyvek mellett a törzsvendégek emlékeire is támaszkodtak.

„A régi receptúrák sokszor hiányosak voltak, ezért a vendégek emlékei segítettek rekonstruálni az ízeket” – mondta Gerendai.

A konyhát nem egy sztárséf vezeti: az ételekért egyszerűen csak Béla úr felel, aki korábban évtizedeken át dolgozott Bíró Lajos mellett, míg a vendégtér hangulatáért és a vendégekkel való kapcsolattartásért Gábor úr, az üzletvezető felel. Ez tudatos döntés volt: hiszen a cél nem az volt, hogy egy séf újragondolja a fogásokat, hanem hogy a régi Kádár ételei és vendéglátása hitelesen elevenedjenek meg.

Így a menü szinte azonos lett a régi kínálattal, és később fokozatosan bővül majd.

Ízek és hangulatok a sajtókóstolón

Amikor belép az ember az ajtón, egy pillanatra nem érti, mi történik vele. Mintha megállt volna az idő, mintha egyszerűen visszakerültünk volna a régi Kádár Étkezdébe. A tágasabb tér azonnal feltűnik, hiszen a szomszédos lakás hozzányitásával jóval kényelmesebb lett az elrendezés, de minden más ismerős: a lambéria, a szódás szifonok, a kockás terítő (szigorúan műanyag borítással), és az étlap, ami pont úgy néz ki, mintha írógéppel készült volna.

A falakon ott sorakoznak a törzsvendégek régi fotói. Egy részük ismerős, de van, aki már a középkorúak számára is talány.

A második meglepetés az árakkal kapcsolatban ér. Olyan kifőzdés árak vannak, amik mellett az ember szívesen ül be bármikor egy ebédre. (Pedig amikor Gerendai Károly neve kerül szóba, az ember nem erre a vendéglátásra asszociál.)

A retro hangulat és az időutazás-élmény pedig még rá is tesz egy lapáttal: izgalmasabb érzés itt enni, mint egy modernre stilizált csárdában.

A választás nem volt könnyű. Sokan (én is) azokra az ételekre mentek rá, amelyeket régen is szerettek a Kádárban.

A két leves közül – maceszgombócos vagy májgombócos – nagyjából mindegy, hogy melyiket kóstolja meg az ember, az alaplé íze kifogástalan volt. A főételek sorában igazi klasszikusok vártak: paprikás csirke, székelykáposzta, töltött paprika, vagy éppen a híres sólet. Utóbbi régen csak bizonyos napokon volt kapható, most viszont minden nap rendelhető, ráadásul öt különféle változatban.

A legegyszerűbb sólet, benne főtt tojásos változat 2870 forintba kerül, de kérhetjük akár sült libacombbal is, ami már 5900 forint.

Én főfogásként a milánói sertésbordát választottam. Nekem ez az étel a jóleső nosztalgia. Nem készítem, nem keresem, de ha egy autentikusnak tűnő helyen meglátom, képtelen vagyok szabadulni tőle, és meg kell kóstolnom.

Őszinte leszek, nem emlékszem rá, hogy ez a Kádárban milyen volt, de merem ajánlani mindenkinek, aki a műfajt kedveli. Nem túl paradicsomos, de nem is túl olajos, igazi komfort kaja, ami után érdemes ledőlni egy fél órára.

A desszertekből most kettő szerepelt az étlapon: aranygaluska és mákos nudli. Mindkettő 1960 forintos áron, ami szintén teljesen baráti. Ezen kívül az italárak sem szálltak el: egy üveg szóda 800 forint, a négydecis szörp 600 forint.

Az ételek ízletesek voltak, mi több: pontosan azok a harmóniák köszöntek vissza, amelyeken sokan felnőttünk, s amelyek minden tökéletlenségükkel együtt az identitásunk részévé váltak.

És az egész hely varázsát is ez adja, hogy nincsenek nagy szavak, nincsenek túlgondolt ételek, hanem őszinte, otthonos fogások, amiket mindenki ismer.

Húsleves maceszgombóccal 1680 Ft
Milánói sertésborda 3170 Ft
Paprikás csirkecomb galuskával 2980 Ft
A nyitás első heteiben ebédidőben várják a vendégeket, de rövidesen reggelivel és vacsorával is bővül a kínálat.

A reggeli magyar klasszikusokat ígér – bundás kenyér, kolbászos tojás, főtt virsli –, estére pedig ugyanaz a házias menü lesz elérhető, mint délben. A későbbiekben elviteles és házhozszállítási lehetőségek is várhatók.

A Kádár több mint kifőzde: egy darab budapesti gasztrotörténelem, amelyhez személyes emlékek és városi legendák kötődnek. A mostani újranyitás iránt hatalmas az érdeklődés – Gerendai elmondása szerint soha nem tapasztalt ekkora várakozást étteremnyitás előtt.

Hivatalos nyitónap: szeptember 26.

Cím: 1072, Klauzál tér 9.

Nyitvatartás: ebédidőben, később reggeli és vacsora is


Link másolása
KÖVESS MINKET:


GASZTRO
A Rovatból
Kiváló magyar konyhák Budapesten – 7 étterem, ahol autentikus hazai ízek várnak
Akár magunk vágyunk a magyar konyha különlegességeire, akár külföldi ismerőseinket szeretnénk elbűvölni, ezek az éttermek garantáltan nem okoznak majd csalódást.


Ha egy budapestit megkérdezünk, hol szokott igazán jó hazai ízeket enni, nagy valószínűséggel azt feleli, hogy otthon, a családja körében. De mi van, ha épp nincs időnk vagy lehetőségünk otthon főzni, és egy jóféle bablevest vagy marhapörköltet ennénk? Szerencsére Budapesten számos olyan étterem akad, amely a magyar konyha hagyományait, gazdag ízvilágát és szeretettel készült fogásait kínálja. Újházy-tyúkhúsleves, halászlé, libacomb, malacsült, lángos, Gundel-palacsinta, túrógombóc, zserbó… a magyar gasztronómia remekeire gondolva szinte összefut a nyál a szánkban, de hova érdemes beülni, ha szeretnénk valódi házias ízeket élvezni?

A Városliget legendás Gundel Étterme igazi kulináris időutazásra hív, ahol a „Nemzeti 11” ételei Gundel Károly és családja gazdag receptörökségét mutatják be, míg a Parlament közvetlen szomszédságában található Séf Asztala otthonos hangulatával és panorámás teraszával hozza közelebb a klasszikus magyar fogásokat a vendégekhez. A Nagycsarnok galériáján működő Fakanál Étteremben a magyar konyha klasszikusai és az élő cigányzene hozza vissza a nagymama konyhájának hangulatát, miközben a történelmi Budai Várban fekvő Főőrség Étterem és Kávéház a Kárpát-medence gazdag ízvilágát kínálja modern tálalásban, elegáns, mégis barátságos környezetben. A belvárosi Lecsó Étterem családi vendéglőként működik, ahol a napi menü és a közel százféle hagyományos magyar étel a vasárnapi ebédek hangulatát idézi, míg a 21 – Magyar Vendéglő a Budai Várban a klasszikus fogásokat kreatívan újragondolt formában tálalja. Végül a Tulipano Étterem családias belvárosi helyszínén a klasszikus magyar fogások kerültek előtérbe, a friss alapanyagok és a bőséges adagok gondoskodnak arról, hogy minden vendég emlékezetes gasztronómiai élménnyel távozzon.

Gundel Étterem

Kevés olyan budapesti hely van, amelynek nevét akkor is ismerjük, ha még sosem jártunk ott – a Gundel pontosan ilyen. Több mint 130 éve várja vendégeit a Városliget szívében, és neve összefonódott a magyar gasztronómia történetével. Alapítója, Gundel Károly, a hazai gasztronómia legendás alakja, aki családjával együtt olyan gazdag receptörökséget hagyott hátra, amelyből több mint 140 étel született. Ezek közül állította össze az étterem a „Nemzeti 11” néven ismert különleges ételeket, amely a magyar konyha sokszínűségét és esszenciáját mutatja be.

Ez a tizenegy ikonikus fogás – a gulyástól a libamájon át a halászléig – a magyar konyha esszenciáját mutatja be, egyszerre őrizve a hagyományokat és közel hozva azokat a vendégekhez.

Természetesen nem maradhat ki a világhírű Gundel-palacsinta sem, amelyet talán mindenki ismer névről, de az igazi varázsát akkor érezzük át, ha ott kóstoljuk meg, ahol a története kezdődött.

Az étlapon a klasszikus ízek elegáns, ünnepi köntösben jelennek meg: a fogas- és pontyfilé, a gyufatésztával tálalt halászlé vagy éppen egy omlós marhapörkölt mind a magyar konyha gazdagságát tükrözik. Nem véletlen, hogy sokak számára a családi ünnepek és különleges alkalmak helyszíne, de a hétköznapokon is megéri betérni. Egy városligeti séta, állatkerti program vagy termálfürdőzés után tökéletes zárása lehet a napnak egy étkezés Magyarország leghíresebb éttermében.

Ha rangsorolni kellene a magyar kedvenceket, a Gundel minden bizonnyal a dobogón végezne – és nemcsak a hagyományai miatt, hanem azért is, mert itt a magyar konyha egyszerre válik gasztronómiai kalanddá és időutazássá.

Séf Asztala

Van valami különösen megnyugtató abban, amikor egy étterem nem akar mást, csak a legjobb értelemben vett otthonosságot nyújtani. A Séf Asztala pontosan ezt adja: magyar klasszikusokat, amelyek mindannyiunk emlékeiben ott élnek, mégis frissen, minőségi alapanyagokból és modern köntösben kerülnek az asztalra. A hely rövid idő alatt vált sokak kedvencévé a belvárosban, és nem csupán a vendégszeretetével, hanem a környezetével is: Budapest szívében, a Parlament közvetlen szomszédságában várja vendégeit.

Az étterem koncepciója Wolf András séf nevéhez fűződik, aki évtizedek óta azon dolgozik, hogy a magyar konyha legkedveltebb fogásai – a gulyás, a nudli, a ropogós lángos vagy éppen a jóféle rántott hús – ne pusztán nosztalgiát ébresszenek, hanem a modern városi étkezés természetes részei legyenek.

Az étlap ennek szellemében alakult: friss péksütemények, kovászos szendvicsek, színes saláták és házias meleg fogások sorakoznak rajta, kiegészítve egy bőséges reggeli kínálattal.

A Séf Asztala különleges atmoszféráját a helyszín is emeli. A Kossuth téri teraszról karnyújtásnyira magasodik a Parlament impozáns épülete, miközben a tér eklektikus házai és a budai oldal panorámája teszi teljessé a látványt. Nem csoda, hogy a helyet nemcsak a turisták fedezték fel maguknak, hanem a környék irodáiból érkező dolgozók és a belvárosi lakók is rendszeresen visszatérnek. Legyen szó egy gyors ebédről,  egy hosszabb beszélgetésről a barátokkal vagy egy séta közbeni megállóról, a Séf Asztala mindig biztos pont, ha valami laktató és otthonos ételre vágynál. Kevés dolog ad nagyobb örömet, mint amikor egy tál gőzölgő leves vagy egy ropogósra sült kedvenc visszahozza a régi, jó emlékeket – miközben új élményt is ad.

Fakanál Étterem

Kevés hely testesíti meg annyira a magyar konyha otthonos hangulatát, mint a Fakanál Étterem. A budapesti Nagyvásárcsarnok galériáján, a nyüzsgő piac fölött bújik meg, ahol a magyar konyha klasszikusai és az élő cigányzene együtt idézik meg a hagyományos vendéglátás világát. Belépve rögtön érezni, hogy itt nem pusztán enni lehet, hanem élményt is kapunk: az illatok, a dekoráció, a családias hangulat mind hozzájárul ahhoz, hogy a vendégek otthon érezzék magukat.

A Fakanál híres arról, hogy a magyar klasszikusokat a legegyszerűbb, legőszintébb formájukban kínálja.

A pultban sorakozó fogások között ott van a rakott krumpli, a töltött káposzta, a frissen sült pisztráng vagy a saját recept alapján készült kolbász – mind olyan ételek, amelyeket mindannyian jól ismerünk, és amelyekhez kedves emlékek kötnek.

Az adagok bőségesek, az ízek ismerősek, és mindezt megkoronázzák a magyar kézműves sörök és pálinkák.

Az egyik legkedveltebb hagyomány a Halászlé Csütörtök, amikor minden a magyar konyha egyik legikonikusabb leveséről szól. A halászlé zománcos fazékban érkezik, mellé túrós csusza pörccel – pont úgy, ahogy otthon szeretjük. Nem véletlen, hogy sok vendég kifejezetten emiatt tér vissza hétről hétre.

A különleges atmoszférát tovább fokozza az élő cigányzene, amely hétfőtől szombatig, délben és kora délután félóránként szól. Ilyenkor a vendégek között gyakran táncra perdülnek vagy éneklésbe kezdenek – egy pillanatra úgy érezhetjük, mintha egy népi mulatságba csöppentünk volna. Ez az élmény a külföldieknek Budapest egyik legautentikusabb oldalát mutatja meg, de a magyar vendégek számára is felejthetetlen hangulatot teremt.

A Fakanál nemcsak nappal vonzó: az esti órákban rendezvényhelyszínként is működik, így családi összejövetelek, baráti vacsorák vagy akár nagyobb események is otthonra találhatnak itt. Akár egy gyors ebédre ugrunk be a piac forgatagában, akár egy tartalmas programot keresünk zenével és jókedvvel, a Fakanál mindig biztos választás.

Főőrség Étterem és Kávéház

A Budai Vár történelmi falai között, a régi Királyi Palota főőrségi épületében működik a Főőrség Étterem és Kávéház, ahol a magyar konyha klasszikusai méltó környezetben elevenednek meg. Az egykor a királyi testőrség otthonául szolgáló épület ma elegáns étteremként és kávéházként várja vendégeit, ahol a falakon képek és emlékek mesélnek a múlt századok hangulatáról. Aki ide betér, nemcsak egy finom étkezésre számíthat, hanem egy kis időutazásra is: a gasztronómia és a történelem különleges találkozása teszi igazán emlékezetessé a helyet.

Az étlap a Kárpát-medence gazdag ízvilágát mutatja be.

A hideg ízelítő tálon felvidéki sajtok, erdélyi füstölt húsok, mangalica kolbász, házi májas és juhtúrós körözött sorakozik – mindaz, amitől a magyar konyha sokszínű és szerethető. A főfogások között a rántott sertésszűz egyszerre idézi fel a házias konyhák világát és kínál nosztalgikus élményt, míg a hátszín-steak matuzsálem sajtos tört burgonyával és borsmártással a modern gasztronómia és a hagyományos magyar ízek kifinomult ötvözete.

A desszertek sem maradhatnak el: az almás pite vaníliafagylalttal a családi asztalok hangulatát idézi, a Rákóczi túrós a magyar cukrászat nemes hagyatékát viszi tovább, a somlói galuska pedig minden falatban a tradíció ízét adja vissza.

A Főőrség Étterem nem csupán gasztronómiai élményt kínál, hanem kulturális kalandot is. A szomszédos Lovarda időről időre rendezvényeknek és családi programoknak ad otthont. Így egy itt eltöltött délután egyszerre lehet kulináris utazás, történelmi felfedezés és közösségi élmény egyaránt.

Ősszel, amikor a Vár kicsit elcsendesedik a nyári forgatag után, különösen jólesik megpihenni náluk. Egy csésze forró ital vagy egy kiadós magyar fogás mellől a történelem és a gasztronómia találkozása még inkább átélhetővé válik – és pontosan ez az, amiért a hely sokak szívébe belopja magát.

Lecsó Étterem

A Nyugati és a Jászai Mari tér között, a Vígszínház oldalán bújik meg egy hely, ahol a magyar konyha igazi otthonra talált. A Lecsó Étterem 2008 óta várja vendégeit, és azóta is ugyanazzal a küldetéssel működik: visszahozni a nagymamák konyhájának hangulatát, ahol a vasárnapi ebéd illata betöltötte a házat. Ez a „kettő az egyben” vendéglátóhely napközben önkiszolgáló gyorsétteremként működik, este pedig á la carte étteremként, ahol gyertyafény, finom borok és udvarias felszolgálás teszi teljessé az élményt.

A Lecsó titka az egyszerűségben rejlik: semmi fúzió, semmi újragondolás – csak a hagyományos magyar ízek, minőségi alapanyagokból, szívvel-lélekkel elkészítve.

Ebédidőben a pultban több mint ötvenféle étel sorakozik, a klasszikus gulyáslevestől a hortobágyi húsos palacsintáig, így mindenki megtalálja a kedvencét. Este, hat óra után pedig közel százféle fogás közül lehet válogatni – olyan étlapról, amelyen a magyar konyha szinte minden szerethető fogása helyet kapott.

Aki egy kis nosztalgiára vágyik, az itt biztosan rátalál: a vadas marha házi zsemlegombóccal, a paprikás csirke, a vörösboros marhapörkölt vagy a túrós csuszával tálalt harcsapaprikás mind felidézi a régi családi asztalok ízeit. De a bátrabbak sem fognak csalódni: a rántott borjúláb, a kakashere pörkölt vagy a csülök Pékné módra azoknak szólnak, akik szeretik a magyar konyha különlegesebb oldalát is felfedezni. És persze nem maradhat el a pacalpörkölt vagy a velős pirítós sem, amelyek minden falatban egy-egy darabka múltat hoznak vissza.

A vegetáriánus vendégek sem szorulnak a rántott sajtra: húsmentes fogások széles választéka várja őket is, hiszen a Lecsó Étterem célja, hogy mindenki otthon érezze magát az asztalnál. A családias hangulat, a tisztességes árak és a belváros közelsége miatt pedig egyaránt ideális hely egy gyors ebédszünethez vagy egy meghitt vacsorához. Ha te is visszavágysz a gyökereidhez, és újra átélnéd a nagymamák főztjének ízvilágát, látogass el hozzájuk, és engedd, hogy a tradicionális fogások visszarepítsenek a régi idők hangulatába.

  

21 – Magyar Vendéglő

A Budai Várnegyed szívében található 21 Magyar Vendéglő egy igazi különlegesség: olyan étterem, amely egyszerre őrzi a magyar gasztronómia hagyományait és ad nekik XXI. századi köntöst.

A tulajdonosok célja az volt, hogy létrehozzanak egy olyan helyet, ahol a nosztalgikus ízek újragondolt, izgalmas formában térjenek vissza – mégis megőrizve azt a meghitt érzést, amit a klasszikus magyar konyha adhat.

A 21-ben minden alapanyagot eredeti forrásból szereznek be, és gondosan válogatják össze a fogásokat, hogy a tányérra kerülő ételek egyszerre legyenek ismerősek és meglepőek. Itt a marhagulyás, az Újházy-tyúkhúsleves vagy a halászlé kis piros lábosban érkezik, a hortobágyi palacsinta pedig a megszokottól eltérően könnyedebb töltelékkel és ropogós, sült külsővel nyeri el új formáját. A menü mindig tartogat meglepetést: a somlói galuska vagy a Zuki kézműves fagylalt már önmagukban is emlékezetesek, de a klasszikusok, mint a borjú bécsi, a csirkepaprikás vagy a borjúpörkölt kihagyhatatlanok.

Az étterem nemcsak az ízekben, hanem hangulatában is különleges: egyszerre békebeli és modern, családias és elegáns. A kifogástalan ételek mellé a borlap változó kínálata olyan magyar tételeket vonultat fel, amelyek máshol ritkán vagy egyáltalán nem elérhetők. Ezért egy családi ünnep, egy meghitt randevú vagy egy baráti vacsora során érdemes többféle bort is megkóstolni – hiszen itt az étel és a bor együtt mesél a magyar gasztronómia sokszínűségéről.

A 21 Magyar Vendéglő egyszerre tisztelgés a múlt előtt és merész kísérlet a jövő felé. Egy hely, ahol a klasszikus ízek új életre kelnek, és ahol minden fogás egy-egy emlékké válik – olyan élménnyé, amely miatt újra és újra érdemes visszatérni.

Tulipano Étterem – olasz szívvel, magyar ízekkel

A Tulipano Étterem Budapest belvárosában egy olyan hely, ahol a magyar konyha szeretete és a családi tradíciók találkoznak a modern vendéglátással. A kis vidéki családi étteremből és pizzériából indult történet mára nívós belvárosi étteremmé nőtte ki magát, ahol minden fogás a hagyományos ízeket idézi, mégis a fővárosi közönség igényeire szabva.

A család vidéki gyökereiből merítve, Izsákon működik a Tulipán Café nevű étterem és pizzéria, innen származik az a tapasztalat és tradíció, amely a Tulipano étterem kínálatában is érezhető. Az alapító, a családi örökségre építve, a Turizmus és Vendéglátás szakon szerzett diplomáját követően költözött Budapestre, hogy megvalósítsa álmát. A Parlament és környéke mindig is közel állt a szívéhez, ezért esett a választás erre a csodálatos környékre, ahol a vendégek egy családias hangulatú, mégis igényes helyen élvezhetik a magyaros fogásokat.

A Tulipano Étterem kezdetben a magyar és olasz konyha fúziójával működött, majd pizzériaként is nyitva állt a vendégek előtt. Az évek során azonban világossá vált, hogy a belvárosi közönség elsősorban a hagyományos magyar ízekre vágyik, így az étlap teljesen átalakult, és a klasszikus fogások kerültek előtérbe.

A családi tradíciók és vidéki ízek gondosan vegyítve jelennek meg a modern, á la carte és bisztró kínálatban.

Az étterem beltéri részében 42 fő, a teraszon pedig 10 fő kényelmesen elfér, de a Tulipano házhozszállítással és elvitellel is gondoskodik arról, hogy a magyaros ízek mindenkihez eljussanak.

A Tulipano Étterem nemcsak a turisták körében népszerű, hanem a magyar vendégek számára is igazi kulináris élményt nyújt: minden fogás a hagyományt tiszteli, miközben a belvárosi hangulatban modern és könnyed élményt kínál. Itt a klasszikus magyar ételek újra életre kelnek, és minden látogatás egy emlékezetes gasztronómiai utazássá válik.

 


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk