GASZTRO
A Rovatból

Forró újdonság a mézpiacon: megérkezett a Magyar Méz Manufaktúra és Jancsa Jani Hot Honey-ja!

Egyéves intenzív fejlesztési folyamat, számtalan próbakóstolás és csomagolás-fejlesztés után a Magyar Méz Manufaktúra bemutatja legújabb termékét, a Hot Honeyt.


A Magyar Méz Manufaktúra története 2017-ben kezdődött, amikor Mucsi Bence és Bagi Henrik elhatározták, hogy prémium minőségű magyar mézeket kínálnak. Kezdetben bio mézekkel indultak, melyek kommunikációját máig kiemelten fontosnak tartják, annak ellenére, hogy ez a bevételük kisebb részét teszi ki. A bio-méz előállítása rendkívül szigorú szabályokhoz kötött, hiszen nemcsak a saját területre, hanem a méhek mozgására is figyelni kell, hogy elkerüljék a permetezett területekről származó szennyeződést.

A manufaktúra jelenleg 4-5 állandó beszállítóval dolgozik, ami stabilitást és tervezhetőséget biztosít számukra, garantálva a legmagasabb minőségű méz folyamatos elérhetőségét, akár regionális különbségek esetén is.

Alapelvük, hogy csak olyan mézeket készítenek, amit ők maguk is szívesen fogyasztanak, mert szerintük egy termelői méz ízvilága, zamata és karaktere összehasonlíthatatlan a nagyüzemiben előállítottakkal.

A kísérletezés öröme és a különleges ízek

Bence és Henrik másképp gondolkodik a mézről; számukra nem csupán szezonális termék, hanem egész évben fogyasztható és számos módon kombinálható alapanyag. Ez a gondolkodásmód vezetett ahhoz, hogy bátran kísérleteznek különféle ízekkel.

Így született meg például a gyömbéres méz, az apple pie méz, vagy éppen a fekete fokhagymás méz.

Kiemelt sikertermékük a liofilizált málnával és repcemézből készült L’Amour méz, amely gyönyörű rubinvörös színével és ellenállhatatlan ízével vált bestsellerré.

A liofilizálás (fagyasztva szárítás) megőrzi a gyümölcsök tápértékét, így a méz hatóanyagaival együtt valódi energiabombát alkot.

A Hot Honey születése

A bátorság, a kíváncsiság és a kalandvágy hozta össze egy éve Bencét és Henriket Jancsa Janival. A "mézes fiúk" már korábban is próbálkoztak csípős mézzel, de az eredmény sosem volt az igazi. Egy közös kávézás után született meg a döntés, hogy együtt fejlesztenek ki egy igazán különleges terméket.

Egy év, több mint 50 tesztkóstolás, valamint a csomagolás és a grafika gondos fejlesztése után végre megszületett a Hot Honey. Ez a termék több, mint méz, és több, mint chili: egyedülálló ízélményt nyújt.

Az akácméz alapú Hot Honey egy univerzális termék, amely Jancsa Jani szerint is bármilyen ételhez passzol, és megadja a kellő tüzességet, édességet és savasságot. Kiválóan illik sós ételekhez, mint például grillezett húsokhoz, hamburgerekhez és pizzákhoz, de édességekkel, mint fagylalttal vagy brownie-val is meglepően finom párost alkot.

A Hot Honey már elérhető a Magyar Méz Manufaktúra és a kifli.hu oldalán. És hamarosan a Bamba Marha éttermeinkben is megjelenik.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


GASZTRO
A Rovatból
Féláras pizza érdekel? - Nápolyi Pizzériák Éjszakája 2025
Idén szeptember 19-én rendezik meg a Nápolyi Pizzériák Éjszakája. Országosan több mint 50 csatlakozó pizzériával és étteremmel).


Az autentikus nápolyi pizza, amely hosszú kelesztés után, kézzel formázva, légies tésztával, hólyagos peremmel és szaftos belsővel készül,

2017 óta az UNESCO szellemi kulturális örökségének része.

Itthon kiváló pizzakészítők és éttermek sora bizonyítja napról napra, hogy nagyok vagyunk immár nápolyi pizzában is, sőt, a nemzetközi versenyeken is kiemelkedő eredményeket érünk el. Nápoly semmihez sem hasonlító káosza, történelme és temperamentuma pont olyan, amihez könnyen tudunk kapcsolódni.

A Nápolyi Pizzériák Éjszakáján már harmadik éve ünneplünk: a lisztet, a pizzát, a pizzakészítőket, a hagyományt. Egész országot megmozgató fiesztát tartunk, ahol több ezer pizza sül és összetalálkoznak a nápolyi stílus rajongói, Győrtől Pécsen és Komáromon át egészen Mikepércsig.

A Nápolyi Pizzériák Éjszakája 2025 menetrendje

Szeptember 19. idén péntekre esik, most 17:00-22:00-ig ér majd az egész országot megmozgató pizzafesztivál.

Idén is 50%-os áron kínálják a csatlakozó pizzériák 3-féle kiválasztott pizzájukat.

A napiej.hu weboldalon akár térkép segítségével, akár a központi listából érhetjük el az 50+ pizzériát. Megannyi étteremnél, pizzázónál szükséges lesz az előjegyzés/foglalás, aminek menetét megtaláljuk a weboldalon és az országos Facebook-eseménynél is. Emellett érdemes követni a kinézett pizzéria/pizzériák közösségi oldalait.

Az előző két évben nagyon nagy volt az érdeklődés, megmozdult az ország pizzarajongó közössége. Fontos, hogy a műfaj szépsége a hosszú kelesztés és az aprólékos munka is, a rögtönzés itt nem megoldott,

ha a pizzatészta elfogy, akkor véget ér az este.

A Nápolyi Pizzériák Éjszakája egy közösségi ünnep, országos gasztrofesztivál, ahol ez a klassz, 50%-os áron kínált pizzák gyorsan sülnek ugyan, de szükség lesz a türelmünkre és együttműködésünkre is.

Íme az országosan csatlakozó pizzériák listája:

A Pizza Sztori, Balatonmáriafürdő

A Pizza Sztori, Kanizsa

Amo La Pizza, Szolnok

Amore di Napoli, Budapest

Bazsalikom Nápolyi Pizzéria, Kistarcsa

Bazsalito, Tatabánya

Benjamin’s Napoletana, Győr

BIGA, Budapest

Burba Pizza, Budapest Dürer kert

Casa di Napoli, Vecsés

Ciao Martin, Miskolc

Circo Pizza, Budapest

Cukorborsó Buda

Cukorborsó Kertvendéglő, Páty

D-bisztró, Mikepércs

Da Mauro Étterem, Székesfehérvár

Da Mauro, Kecskemét

Daniele Urban Nápolyi Pizzéria, Diósd

Donna Mamma Pizza Napoletana, Budapest

Elefántos Étterem és Pizzéria, Pécs

Enzo di Napoli, Hatvan

Fermento Pizzéria, Budapest

Flat Bread Circo, Budapest

Forni di Napoli Bazilika, Budapest

Forni di Napoli Szt. István krt, Budapest

Fórum Pizzéria, Sopron

Il Gruppo, Budapest, IV. kerület

Il Gruppo, Budapest, XV. kerület

Ittali, Vác

Jonathan Bed & Pizza, Komárom

Kavandra Pizzéria & Étterem, Szerencs

KIOSZ Bisztró, Monor

Kisnápoly, Balatonszemes

La Pizza del Lupo, Onga

Lido Beach, Budapest, Római-part

Mástészta, Herend

Monalizza, Budapest

MOTO PIZZA Oktogon, Budapest

MOTO PIZZA Madách, Budapest

MOTO PIZZA Rákóczi, Budapest

MOTO PIZZA Bartók, Budapest

Nyomdapizzát!, Veszprém

Passata 2.0., Budapest

Passata, Szentendre

Pizza ‘O Sole Mio Buda

Pizza ‘O Sole Mio, Göd

Pizza ‘O Sole Mio, Budapest, XVI.

Pizza Mamma, Dunakeszi

Pizzabar Pomo D’oro, Budapest

Pizzalab, Tata

Pizziozo – Dough Dealers, Budapest

Pontjó Pizza, Ajka

REBEL, Budapest

SALVE Pop-Up, Hello Buda, Budapest

Tánczos Pizzéria és Pálinkaház, Mohács

Tasty Pizzéria, Budapest

Toro Rosso, Budapest

Vinozza, Budapest

Vito’s Napoletana Pizzéria, Székesfehérvár

www.facebook.com/events


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
GASZTRO
A Rovatból
Újranyitott a legendás Kádár Étkezde – a régi hangulatban éledt újjá Budapest ikonikus kifőzdéje
Megőrizték a vendégtér eredeti stílusát, ráadásul még a menü is szinte azonos a régi kínálattal. Megkóstoltuk az étlap régi-új fogásait, és kellemesen csalódtunk az árakban.


Az ikonikus budapesti kifőzde a régi hangulatban éledt újjá, távol a fine dining világától. A Costes-csoport alapítója, Gerendai Károly nem egy nosztalgia-éttermet akart létrehozni, hanem magát a Kádárt hozta vissza, szinte ugyanazzal az étlappal, amellyel 2020-ban búcsúzott.

Régi ízek, változatlan szemlélet

Az étkezdét 1957-ben nyitotta meg Kádár Béla, és több mint hat évtizeden át működött megszakítás nélkül. Utolsó üzemeltetője, Orbán Sándor idején is a friss, házias ételek és a családias vendégszeretet volt rá jellemző.

Klasszikus fogásaik, mint a székelykáposzta vagy a sólet nemcsak a környékbelieket, hanem a turistákat és a taxisokat is vonzotta.

A Kádár mindig arról volt híres, hogy minőségi alapanyagból főztek, nem melegítettek maradékot, és hogy a vendég elégedettsége volt az első.

A Kádár Étkezde régen (Wikipédia)

Megújulás a hagyomány jegyében

A mostani felújítás során a konyhát és a gépészetet korszerűsíteni kellett, a szomszédos lakás megvásárlásával pedig tágasabb lett a tér.

A vendégtér eredeti stílusát megőrizték: a lambéria, a kockás abrosz, a szódás szifon és a falakon a híres törzsvendégek fotói most is ugyanazt a miliőt idézik.

A hagyományos közös asztalok is megmaradtak: aki ketten ül le egy négyfős asztalhoz, ne lepődjön meg, ha mellé telepednek. Ez mindig is a Kádár-élmény része volt.

A hiteles ízekért a régi receptkönyvek mellett a törzsvendégek emlékeire is támaszkodtak.

„A régi receptúrák sokszor hiányosak voltak, ezért a vendégek emlékei segítettek rekonstruálni az ízeket” – mondta Gerendai.

A konyhát nem egy sztárséf vezeti: az ételekért egyszerűen csak Béla úr felel, aki korábban évtizedeken át dolgozott Bíró Lajos mellett, míg a vendégtér hangulatáért és a vendégekkel való kapcsolattartásért Gábor úr, az üzletvezető felel. Ez tudatos döntés volt: hiszen a cél nem az volt, hogy egy séf újragondolja a fogásokat, hanem hogy a régi Kádár ételei és vendéglátása hitelesen elevenedjenek meg.

Így a menü szinte azonos lett a régi kínálattal, és később fokozatosan bővül majd.

Ízek és hangulatok a sajtókóstolón

Amikor belép az ember az ajtón, egy pillanatra nem érti, mi történik vele. Mintha megállt volna az idő, mintha egyszerűen visszakerültünk volna a régi Kádár Étkezdébe. A tágasabb tér azonnal feltűnik, hiszen a szomszédos lakás hozzányitásával jóval kényelmesebb lett az elrendezés, de minden más ismerős: a lambéria, a szódás szifonok, a kockás terítő (szigorúan műanyag borítással), és az étlap, ami pont úgy néz ki, mintha írógéppel készült volna.

A falakon ott sorakoznak a törzsvendégek régi fotói. Egy részük ismerős, de van, aki már a középkorúak számára is talány.

A második meglepetés az árakkal kapcsolatban ér. Olyan kifőzdés árak vannak, amik mellett az ember szívesen ül be bármikor egy ebédre. (Pedig amikor Gerendai Károly neve kerül szóba, az ember nem erre a vendéglátásra asszociál.)

A retro hangulat és az időutazás-élmény pedig még rá is tesz egy lapáttal: izgalmasabb érzés itt enni, mint egy modernre stilizált csárdában.

A választás nem volt könnyű. Sokan (én is) azokra az ételekre mentek rá, amelyeket régen is szerettek a Kádárban.

A két leves közül – maceszgombócos vagy májgombócos – nagyjából mindegy, hogy melyiket kóstolja meg az ember, az alaplé íze kifogástalan volt. A főételek sorában igazi klasszikusok vártak: paprikás csirke, székelykáposzta, töltött paprika, vagy éppen a híres sólet. Utóbbi régen csak bizonyos napokon volt kapható, most viszont minden nap rendelhető, ráadásul öt különféle változatban.

A legegyszerűbb sólet, benne főtt tojásos változat 2870 forintba kerül, de kérhetjük akár sült libacombbal is, ami már 5900 forint.

Én főfogásként a milánói sertésbordát választottam. Nekem ez az étel a jóleső nosztalgia. Nem készítem, nem keresem, de ha egy autentikusnak tűnő helyen meglátom, képtelen vagyok szabadulni tőle, és meg kell kóstolnom.

Őszinte leszek, nem emlékszem rá, hogy ez a Kádárban milyen volt, de merem ajánlani mindenkinek, aki a műfajt kedveli. Nem túl paradicsomos, de nem is túl olajos, igazi komfort kaja, ami után érdemes ledőlni egy fél órára.

A desszertekből most kettő szerepelt az étlapon: aranygaluska és mákos nudli. Mindkettő 1960 forintos áron, ami szintén teljesen baráti. Ezen kívül az italárak sem szálltak el: egy üveg szóda 800 forint, a négydecis szörp 600 forint.

Az ételek ízletesek voltak, mi több: pontosan azok a harmóniák köszöntek vissza, amelyeken sokan felnőttünk, s amelyek minden tökéletlenségükkel együtt az identitásunk részévé váltak.

És az egész hely varázsát is ez adja, hogy nincsenek nagy szavak, nincsenek túlgondolt ételek, hanem őszinte, otthonos fogások, amiket mindenki ismer.

Húsleves maceszgombóccal 1680 Ft
Milánói sertésborda 3170 Ft
Paprikás csirkecomb galuskával 2980 Ft
A nyitás első heteiben ebédidőben várják a vendégeket, de rövidesen reggelivel és vacsorával is bővül a kínálat.

A reggeli magyar klasszikusokat ígér – bundás kenyér, kolbászos tojás, főtt virsli –, estére pedig ugyanaz a házias menü lesz elérhető, mint délben. A későbbiekben elviteles és házhozszállítási lehetőségek is várhatók.

A Kádár több mint kifőzde: egy darab budapesti gasztrotörténelem, amelyhez személyes emlékek és városi legendák kötődnek. A mostani újranyitás iránt hatalmas az érdeklődés – Gerendai elmondása szerint soha nem tapasztalt ekkora várakozást étteremnyitás előtt.

Hivatalos nyitónap: szeptember 26.

Cím: 1072, Klauzál tér 9.

Nyitvatartás: ebédidőben, később reggeli és vacsora is


Link másolása
KÖVESS MINKET:


GASZTRO
A Rovatból
Fotógaléria: Megnyitott a Time Out Market – egy helyen a budapesti gasztronómia krémje
A közel 2500 négyzetméteres tér és a 750 négyzetméteres tetőrész több száz vendéget tud egyszerre fogadni, öt külön rendezvényhelyszínnel. A koncepció célja, hogy bemutassa a főváros sokszínű gasztronómiáját.


Megnyitott a Time Out Market Budapest a felújított Corvin Áruházban, a Blaha Lujza tér ikonikus épületében. A helyszín egy tető alatt mutatja be a főváros gasztronómiájának sokszínűségét.

A Time Out magazin csapata 2014-ben Lisszabonban indította el a piac ötletét: egy közös térben gyűjtik össze egy város legjobb éttermeit, séfjeit, italait és kulturális programjait. Azóta több nagyvárosban is működik, köztük New Yorkban, Miamiban, Montreálban, Dubaiban és Prágában.

A szombaton nyílt gasztropiac belső tere körülbelül 2500 négyzetméter, ehhez egy 750 négyzetméteres tetőtéri rész kapcsolódik. Összesen 11 konyha, 3 bár és 5 rendezvényhelyszín működik, nagyjából 540 ülőhellyel.

A belépés ingyenes. A standoknál bankkártyával lehet fizetni, de feltölthető Time Out-kártya is használható. Ha elkészült az étel, egy csipogó jelez.

A konyhák között ismert hazai nevek szerepelnek: Anyukám Mondta, 101 Bistro, Casa Christa, Bigfish, Szaletly, LIRA by Essência, M’EAT by Rácz Jenő, Pingrumba, CANTEEN by Pesti István, Tuning Burger és Hai Nam Pho.

A Time Out Market nemcsak enni hív: minden napra jut program. Hétfőn a Magyar Bárzongoristák Egyesülete ad zongoraesteket, kedden és szombaton jazzkoncertek lesznek, szerdán és pénteken akusztikus estek várják a közönséget, csütörtökön DJ-k érkeznek, vasárnap pedig családi programokkal készülnek. Havonta egy nagyobb koncertet is terveznek.

A nyitónapon rengetegen voltak kíváncsiak a főváros új gasztronómiai csomópontjára. Ilyennek láttuk mi a frissen megnyitott Time Out Marketet:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


GASZTRO
Megnéztük nyitás előtt a Time Out Marketet: mutatjuk az árakat és a kedvenc ételeinket
A Time Out Market Budapest szeptember 20-án nyitja meg kapuit a Corvin Áruházban. Összesen 11 étterem, 3 bár és 5 rendezvényhelyszín működik itt, körülbelül 2500 négyzetméteren. A piac egyszerre ígér gasztronómiai és kulturális élményt, és egy új közösségi térrel gazdagítja a Blaha Lujza tér környékét.
Vass Adrienn - szmo.hu
2025. szeptember 17.



A Blaha Lujza téren nyíló Time Out Market sajtóbemutatóját szeptember 16-án tartották, ahol elsőként ismerhettük meg a belső tereket és a piac kínálatát.

A nagyközönség számára a nyitás szeptember 20-án lesz. Onnantól kezdve pedig minden nap 11:30 és 23:30 között várják a vendégeket.
Mi az a Time Out Market?

A Time Out Market egy olyan gasztronómiai és kulturális tér, amelyet a Time Out magazin csapata indított el először 2014-ben Lisszabonban. A koncepció lényege, hogy egy város legjobb éttermeit, séfjeit, italait és kulturális programjait gyűjtik össze egyetlen közös helyszínen. Az első piac gyorsan népszerű lett, majd több nagyvárosban is megjelent: többek között New Yorkban, Miamiban, Montreálban, Dubaiban és Prágában is működik.

A budapesti piac e sorba illeszkedik, és azzal a céllal jön létre, hogy egy tető alatt mutassa be a főváros gasztronómiájának sokszínűségét.

Első benyomások

A Corvin Palace épületében egy hatalmas mozgólépcső vezet fel a Time Out Markethez.

Amint az ember felér, egy világos, tágas, óriási tér tárul elé, tele asztalokkal és székekkel, melynek két oldalán sorakoznak az éttermek.

A nyitott központi tér mellett több kisebb, intimebb részt is kialakítottak: például a központi bár mögötti hátsó teremben buja növények és kissé sötétebb, meghittebb hangulat fogad, ami kifejezetten alkalmas lehet esti borozásokhoz vagy koktélozásokhoz. A látványt egy színpad egészíti ki, amely egyértelműen jelzi, hogy a tér a gasztronómia mellett koncerteknek és különböző eseményeknek is otthont ad majd. Később még egy impozáns tetőterasz nyitása is várható.

Gasztrokörkép a Time Out Marketben

A Time Out Market kínálata első ránézésre is elképesztően sokszínű:

a magyaros klasszikusoktól kezdve a fine dining falatokon át egészen a távol-keleti különlegességekig minden megtalálható.

Egyik oldalon ott a velős pirítós (2 850 Ft) vagy a csirkepaprikás (5 950 Ft), a másikon pedig akár sushi válogatás (7 950 Ft), tonhal tatár (6 950 Ft), vagy éppen egy bárány kebab (5 800 Ft) is rendelhető.

Aki a magyar ízekhez húz, megkóstolhatja például a Canteen by Pesti István gulyáslevesét (5 450 Ft) vagy a Szaletly cigánypecsenyéjét (5 950 Ft). A mediterrán konyha rajongóinak ott van az Anyukám Mondta pizzája (3 650 Ft), míg az ázsiai ízekért a 101 Bistro (szecsuáni spenót - 3 550 Ft) vagy a Hai Nam Pho (tavaszi tekercs - 2 150 Ft) felel. Azoknak pedig, akik a tapas-jellegű falatokat keresik, a M’Eat by Rácz Jenő vagy a Lira by Essência menüjéből érdemes válogatni: előbbi például érlelt mangalica sonkát kínál (5 950 Ft), utóbbi pedig marhatatárt osztriga emulzióval (3 650 Ft).

A sajtóbemutatón rengeteg mindent meg is mutattak. A Canteen gulyáslevese és lecsója, a Casa Christa klasszikus sajtos-tejfölös lángosa és füstölt sült répája, vagy a Bigfish két ikonikus fogása, a tonhal tatár és a fish&chips egyaránt asztalra került. A Tuning burgeresek egy igazi „umami bomba” burgert hoztak, a M’Eat by Rácz Jenő mangalica pástétommal készült, a Lira by Essência pedig a 16 órán át sült sertéstarja szendvicsét is megmutatta.

Óriási öröm, hogy az Anyukám Mondta is felköltözött Budapestre: a legegyszerűbb pizzájuk is hibátlan, de a focaccia sonkával és burratával egyszerűen felejthetetlen.

Személyes kedvencem a 101 Bistro San bei padlizsánja lett: ropogós, ragacsos, belül krémes, tökéletes vega fogás.

De a Bigfish tonhal tatárja luxusminőségű hallal és avokádókrémmel is telitalálat volt.

És végül a Szaletly rakott krumplija tette fel a pontot az i-re. Magyaros, tartalmas, tökéletes – olyasmi, amit egyszerűen nem érdemes kihagyni, ha az ember a Time Out Marketben jár.

Mennyiből lehet jól lakni a Time Out Marketben?

Az árak nagyon széles skálán mozognak, és alapvetően attól függ minden, hogy ki mennyire nagy étvággyal érkezik, illetve hány fogást választ magának.

Egy kiadós egytálétel, mint például a Szaletly híres rakott krumplija (4 950 Ft), a Canteen csirkepaprikása tojásos nokedlivel (5 950 Ft), vagy a Hai Nam wok sült tésztája csirkével (3 250 Ft) bőven elég lehet egy teljes ebédnek.

A hamburgerek – például a Tuning Umami Burger – szintén nagy adagok, és önmagukban is laktatóak.

Ha valaki több fogást szeretne kóstolni, akkor persze a végösszeg is magasabb lehet. Egy előétel és egy főétel együtt például 9–10 ezer forint körül mozog:

a 101 Bistro szecsuáni spenótja (3 550 Ft) után a Pingrumba báránykebabja (5 800 Ft) már egy komolyabb menüvé állhat össze. Ha ehhez még egy desszertet is kérünk, mondjuk egy Szaletly csörögefánkot (2 950 Ft), akkor egy teljes, háromfogásos étkezés ára 12–13 ezer forintnál jár.

Érdemes azt is megjegyezni, hogy bár a fogások az éttermi kínálathoz képest általában egy árnyalattal kisebb adagok, ez tudatos döntés: a Time Out Market célja, hogy az ember akár többféle ételt is kipróbáljon egymás után.

Összességében tehát egy ebéd itt kihozható 3–6 ezer forintból is, ha valaki egyetlen laktató főételt választ, de egy teljes, előétellel és desszerttel kiegészített kóstolás 12–13 ezer forintra jön ki fejenként.

További hasznos tudnivalók

A Time Out Market Budapest a nemrég teljesen felújított Corvin Áruházban kapott helyet, a Blaha Lujza tér központi épületében. Az áruház 1926-ban nyitotta meg kapuit, és hosszú évtizedeken át meghatározó kereskedelmi központja volt a városnak. Az elmúlt években üresen állt, most azonban új funkcióval született újjá.

A piac belső tere körülbelül 2500 négyzetméteres, ehhez kapcsolódik még egy tetőtéri, 750 négyzetméteres rész.

Összesen 11 konyha, 3 bár és 5 különböző rendezvényhelyszín működik itt, nagyjából 540 ülőhellyel. Ez azt jelenti, hogy egyszerre több száz vendéget tudnak fogadni.

A belépés teljesen ingyenes, fizetni pedig bankkártyával lehet a standoknál.

Bankkártya helyett akár egy feltölthető Time Out-kártyát is használhatunk.

Ha kész az étel, egy csipogó jelzi, hogy mehetünk érte.

Éttermek és kínálat

A Time Out Market Budapestben 11 különböző étterem kínálata érhető el. A válogatás célja, hogy a hazai gasztronómia meghatározó szereplői és ismert vendéglátóhelyei képviseljék magukat:

Anyukám Mondta, 101 Bistro, Casa Christa, Bigfish, Szaletly, LIRA by Essência, M’EAT by Rácz Jenő, Pingrumba, CANTEEN by Pesti István, Tuning Burger, Hai Nam Pho

Ezen kívül a helyszínen három bár is üzemel majd. Az egyik az Absolut Vodka koktélbárja, ahol a márkához kapcsolódó italok kapnak kiemelt szerepet. A második a Wines of Hungary standja, amely Magyarország mind a 22 borvidékének borait mutatja be. A harmadik a Dreher tankos sörözője, amely frissen csapolt, pasztőrözetlen söröket kínál.

Programok

A Time Out Market nemcsak az étkezésről szól, hanem kulturális eseményeket is kínál. A tervek szerint minden nap lesz valamilyen program. Hétfőn a Magyar Bárzongoristák Egyesülete biztosít zongoraesteket, kedden és szombaton jazzkoncerteket tartanak, szerdán és pénteken akusztikus estek lesznek, csütörtökön DJ-k lépnek fel, vasárnap pedig családi programok várják a gyerekeket. Emellett havonta egy nagyobb koncertet is szerveznek a helyszínen.

Kiknek szól?

A Time Out Market Budapest koncepciója elsősorban a városba látogató turistákat célozza, akik így egy helyen kóstolhatják végig a budapesti gasztronómia különböző stílusait. Ugyanakkor a helyiek számára is nyitott: bárki beléphet, a fogyasztásért az egyes standoknál kell külön fizetni.