GASZTRO
A Rovatból

Elárulták a séfek, hogy melyik olaj a legjobb a sütéshez, és nem az, amire mindenki gondol

A boltok polcain rengeteg sütőolaj közül választhatunk, de a profik egyértelmű kedvence egy kevéssé ismert fajta. Magas hőállósága, semleges íze és egészségügyi hatásai miatt minden séf erre esküszik.


A sütőolaj kiválasztása nem egyszerű feladat, hiszen a boltok polcain rengetegféle változat kapható. Napraforgó, olíva, repce, kukorica, szója vagy földimogyoró – a kínálat széles, de vajon melyik a legjobb sütéshez?

Hat séfet kérdeztek meg erről, és mindannyian ugyanazt az olajat nevezték meg. A profik egyértelmű választása az avokádóolaj, amely Magyarországon kevésbé ismert. Ez az olaj rendkívül magas, 270 fokos hőmérsékleten sem ég meg, így sütéshez különösen alkalmas. Semleges íze és selymes textúrája miatt kiválóan működik a konyhában, ráadásul egyenletes barnulást biztosít az ételeknek.

Az avokádóolaj nemcsak sütésre jó, hanem egészséges is.

„Tele van egészséges zsírokkal, antioxidánsokkal és vitaminokkal, köztük A-, B3-, D-, E- és K-vitaminnal”

– írja a Nosalty. Hidegen sajtolják, így az értékes tápanyagok megmaradnak benne, és nem adnak hozzá semmilyen adalékanyagot.

A séfek szerint az avokádóolaj jól illik mártásokhoz, szószokhoz és majonézekhez. Emellett gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatása is van, sőt, természetes fényvédőként is ismert. Segít a sejtek regenerációjában, így a szakértők szerint érdemes rendszeresen használni.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


GASZTRO
A Rovatból
Olasz életérzés Budapesten – öt hely, ahol a szenvedély is az asztalra kerül
Budapesten egymást érik az olasz éttermek, de nem mindegyik tud többet nyújtani egy jól elkészített tésztánál. Ebben a válogatásban olyan helyeket mutatunk, ahol az étel mögött valódi történetek, karakterek és mediterrán temperamentum is van.


Az olasz konyha nemzetközi sikerének titka nem (csak) a tészta vagy a paradicsom. Hanem az a mindent átható szenvedély, amivel az ételhez nyúlnak. Budapesten is akad néhány hely, ahol ez kézzelfogható, és nem csak az étlapon.

Ebben a válogatásban 4 remek helyről lesz szó: Giulia, Trattoria Pomo D’Oro, Trattoria La Coppola és Ristorante Krizia. És plusz egyként érkezik egy delikát üzlet, a Buono, ahol minden beszerezhető, ami egy igazán olaszos főzéshez kell.

Giulia

A Giulia tavaly tavasszal nyílt meg, először a kerthelyiséggel, majd ősszel a belső térrel. Most, hogy újra itt a jó idő, ismét a kert kerül a középpontba. A koncepció a friss, szezonális alapanyagokra, a tésztaételek iránti szenvedélyre és a könnyed, nyárias ízekre épül.

Az alapanyagok jó része közvetlenül Olaszországból érkezik, a cél mégsem a teljes autentikusság volt. Hanem egy élvezetes, jól fogyasztható, de mégis karakteres olasz vonal kialakítása, amely harmonikusan illeszkedik a budai kert atmoszférájába.

Az új étlap az elmúlt egy év vendégtapasztalataira épül. Megmaradt néhány népszerű fogás, mint a burrata puttanesca előételként vagy a citrommal kiegészülő „Giulia” carbonara. Ugyanakkor több új és újragondolt étel is helyet kapott benne. A vendégek visszajelzései alapján került az étlapra antipasti tál és a cézár saláta is.

És bővült a tésztakínálat is. Olyannyira, hogy a Giulia fő profilja egyértelműen a friss tészták lettek. Jelenleg 7 különféle szerepel az étlapon. Abszolút ízlés dolga, hogy ezek közül melyiket nevezi valaki kihagyhatatlannak: a vargányás papardelle, a vodkás-tejszínes-garnélás tagliatelle és a pisztáciás trofie is pályázik a közönségkedvenc címre (a carbonara mellett!). Desszertfronton a házi tiramisu és a pisztáciás panna cotta van versenyben a kegyeinkért. A döntés megkönnyítése érdekében mondom, hogy én még úgy is ennék a tiramisuból újra, hogy nem is szeretem a tiramisut...

De a Giuliában nem csak enni lehet: a garden a város egyik legizgalmasabb italos helyévé vált, ahol signature koktélok, klasszikus olasz long drinkek és új hullámos mixek várják a vendégeket.

Az új koktéllapra az elmúlt egy év legnépszerűbb darabjai kerültek vissza, mint a visszatapsolt Giulia Paloma (tequila-agave-grapefruit, most sóval és rozmaringgal), vagy a Valentin-nap óta kultikus “Mirtillo” gin-álom, rózsával és áfonyával. A Boschetto Verde frissítő, nyárias és zöld ízű tequila-fizz, amiből sosem elég. A Sinfonia di Parmigiano pedig egy igazi kuriózum: parmezánszirupos koktél, amit a konyháról megmaradt parmezánszélekből készítenek – zero waste, full karakter.

Újdonságként pedig érkezik a “Liquid Dinner”: egy teljesen új koktélprogram, ami a vacsora utáni órákat tölti meg élettel. Itt az étlap valójában egy itallap – minden szekció (mint antipasti, secondi, dolci) egy-egy koktélblokkot jelent.

Ez egy újhullámos, koktélbár-stílusú élmény, ahol az italok nem csak kiegészítik az estét, hanem főszerepet kapnak.

Cím: 1024, Retek utca 12.

giuliabudapest.hu

Trattoria Pomo D'Oro

A Pomo D’oro egy olyan budapesti étterem, amely nevével is az olasz konyha egyik legfontosabb alapanyagának, a paradicsomnak állít emléket. Olaszul az „oro” aranyat, a „pomodoro” pedig paradicsomot jelent (utóbbi szó szerint „aranyalma”), ami jól mutatja a hely elköteleződését az autentikus olasz ízek iránt. 2002 óta várják a vendégeket, és hamar a tradicionális olasz konyha egyik budapesti zászlóshajójává váltak.

A Trattoria Pomo D’Oro lelke Gianni Annoni, aki évtizedek óta elkötelezetten dolgozik azon, hogy a budapesti vendégek az olasz konyha valódi ízeit és vendégszeretetét élhessék át. Konyhafőnökük, Rosario Simeoli nem csupán a klasszikus olasz ételeket készíti el mesterien, hanem saját receptjeivel is színesíti az étlapot. A pizza szerelmeseinek pedig Tommaso pizzamester garantálja a vékony tésztájú, fatüzelésű kemencében sült pizzák tradicionális ízét.

Az étterem különös figyelmet fordít a szezonális alapanyagok használatára, így az étlap rendszeresen frissül az aktuális kínálatnak megfelelően.

A tavaszi időszakban különösen figyelemre méltó Rosario séf új ajánlata, amely friss, üde ízekkel gazdagítja az étlapot.

Én két kiemelkedő fogásba is belekóstolhattam:

Vignarola - bárány pástétom zöldborsókrémmel, fave babbal, újhagymával: Ez egy klasszikus tavaszi étel modern interpretációja, ahol a bárány pástétom gazdag ízvilágát a zöldborsókrém frissessége és a fave bab roppanóssága egészíti ki.

Juhsajtos fave babbal töltött margaréta tészta udvari raguval, tejszínes kucsmagombával: Egyedi formájú, házi készítésű tészta, amelyet juhsajtos és fave babos töltelék gazdagít, a hozzá kínált udvari ragu és tejszínes kucsmagomba pedig mélységet és komplexitást ad az ételnek.

Természetesen a borok iránt érdeklődők sem fognak csalódni, hiszen a Pomo D’oro közel 150 féle olasz és 150 féle magyar borból válogathatnak, ráadásul harminc fajtát pohárban is kínálnak. De például olívaolajból sem csak egy kerül az asztalra: minden fogáshoz különbözőt tudnak ajánlani.

Az étterem színvonalát számos szakmai elismerés is bizonyítja, köztük az, hogy elsőként kapták meg Magyarországon az Olasz Szakács Szövetség védnöki tábláját és az Olasz Konyhaművészeti Akadémia ajánlását.

A Trattoria Pomo D’Oro nem csupán egy étterem, hanem egy gasztronómiai központ, amelyhez több egység is tartozik: a Casa Pomo D’Oro élménykonyha és rendezvényterem, az Osteria Pomo D’Oro borbár és shop, a Pizzabar Pomo D’Oro, valamint a Gelateria Pomo D’Oro kézműves cukrászda és fagylaltozó. Ezek az egységek együtt kínálnak teljes körű olasz gasztronómiai élményt a vendégek számára.

Cím: 1051, Arany János utca 9.

pomodorobudapest.com

Trattoria La Coppola

“To have seen Italy without having seen Sicily is not to have seen Italy at all, for Sicily is the clue to everything.” – Johann Wolfgang von Goethe

Goethének igaza van. Szicília kihagyhatatlan sarokpont, ha Olaszországról beszélünk. Az olasz gasztronómiát is csodás dolgokkal gazdagítja és árnyalja.

A Trattoria La Coppola egy autentikus szicíliai trattoria, ahol a sziget ízei és hagyományai elevenednek meg. Az étterem kínálata a konyha gazdag és változatos világát tükrözi, különös figyelmet fordítva a minőségi alapanyagokra és a tradicionális receptekre.

A tulajdonos a szicíliai származású Salvo Sgroi, akinek személyes kötődése minden részletben érezhető. Az alapanyagok kiválasztásában pont úgy szerepet vállal, mint a menü kialakításában. Az étterem konyháját Vincenzo Manzella séf vezeti.

Az étlapon megtalálhatók a szicíliai klasszikusok, mint a Pasta alla Norma, a Pasta a Taianu vagy az étterem egyik specialitása a Pignata.

A Pignata a dél-olasz konyha egyik legszebb hagyományát idézi: tenger gyümölcseiből készült, gazdag brodetto (halleves-szerű ragu), amit illatos fűszerekkel, paradicsommal és fehérborral főznek össze, lassan, agyagedényben.

A látványos tálalás mellett az ízek mélysége is lenyűgöző. Kérésre frissen készített paccheri tésztával érkezik, amit szinte kötelező beleforgatni a sűrű, ízes szaftba. Nem véletlenül ez az étterem legnépszerűbb fogása.

De az étterem különösen büszke a carbonarájára is, amely véleményem szerint a város egyik legjobbja. A házi készítésű tészta, a gondosan válogatott alapanyagok és a teljesen hagyományos elkészítési mód teszi ezt az ételt igazán emlékezetessé.

A Trattoria La Coppola nemcsak az ételekben, hanem a hangulatban is a szicíliai életérzést közvetíti. A mediterrán stílusú berendezés, a falakon díszelgő olasz városkák fotói, a különböző kerámiák és a kellemes zene mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a vendégek egy kis időre Szicíliában érezhessék magukat.

Kihagyhatatlan hely, ha minőségi és autentikus olasz konyhát keresnénk a városban!

Cím: 1052, Károlyi Mihaly utca 19.

www.lacoppola.hu

Ristorante Krizia

A Krizia egy olyan hely, ahová az ember nem csupán betér egy vacsorára, hanem egyenesen Graziano Cattaneo séf olasz kulináris világába csöppen. Már a légkör is magával ragadó, egyfajta rusztikus, családias hangulat árad belőle, amit csak fokoz a tulajdonos állandó jelenléte. Érezni, hogy ez a hely a szívügye, hiszen harminc éve örvendezteti meg a környék lakóit hagyományos olasz konyhájával.

A vendégekkel való közvetlen kapcsolat olykor olyan ételek megszületéséhez is vezet, mint a magyar és olasz konyha találkozásából született libamájjal töltött házi tortelloni szarvasgombás vargánya szósszal.

A házi tészta önmagában is tökéletes, de ezzel a gazdag, ízletes (és kétségkívül igazán laktató) töltelékkel és mártással valami egészen különleges élményt nyújt.

Persze a házi tészták mellett színes előételek, hagyományos levesek és különböző húsételek is találhatóak. Sült bárányt szerintem kevés helyen kérhet ki bizalommal az ember, de ez a hely azon kevesek közé tartozik.

Ha pedig ebéd környékén jár erre az ember, egy külön menü is rendelkezésre áll. Minden napnak megvan a maga előétel, főétel és desszert sora, amiről a honlapon keresztül érdemes előre tájékozódni.

A Krizia számos elismeréssel büszkélkedhet. Több alkalommal bekerültek a Best of Budapest válogatásába, a Dining Guide Top 10 étterme közé, valamint a Népszabadság 100 legjobb étterme listájára. Emellett a Michelin Guide is rendszeresen említi őket, továbbá az Olasz Konyha Akadémia is díjazta munkájukat.

Ez a hely valóban a minőséget és az autentikus, mégis kreatív olasz konyhát képviseli, ahol a vendégeket mindig szívesen látják.

Cím: Mozsár utca 12 Budapest, Hungary 1066

https://ristorantekrizia.hu

+1 BUONO - Italian Fine Food

Ha megkérdezel egy olasz ízekért rajongó embert, hogy hol lehet Budapesten igazán jó minőségű olasz alapanyagokat venni, szinte biztos, hogy a Buonot fogja mondani. És nem véletlenül.

Ebben a Teréz körúti kis üzletben a bevásárlás mellett kicsit el lehet merülni az olasz életérzésben is. Itt tényleg minden az ízekről szól: több féle és fajta durum tészta, csúcsminőségű olívaolajok, rizottó rizsek, balzsamecetek, szószok és krémek, kezeletlen héjú szicíliai citrom és narancs (amikor szezonja van) és még rengeteg más finomság, amivel egy kosarat simán tele lehet pakolni csak a „na még ezt is kipróbálom” kategóriával.

Az áruk minősége, és maga az áruválaszték is teljesen más, mint a sarki szupermarket.

Itt olyan megbízható termelőktől származó termékeket találunk, akiket a tulajdonosok személyesen ismernek. És ha bizonytalanok lennénk, hogy éppen mire is van szükségünk, szakértői segítség is jár a vásárlás mellé.

Ráadásul, ha nincs időd vagy kedved elmenni a boltba, simán rendelhetsz online is.

Szóval ha neked is fontos, hogy mi kerül a tányérodra, és szeretnéd, hogy az olasz konyha ne csak nevében legyen olasz, hanem ízben is, akkor a Buonoval nem lehet mellélőni.

Cím: Teréz krt. 9. fszt. 2. (udvar) Budapest, Hungary 1067

buono.hu

Ételfotók és szöveg: Vass Adrienn


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
GASZTRO
A Rovatból
Kiderült, hogy mi XIV. Leó pápa kedvence étele - egyáltalán nem hétköznapi fogásról van szó
Robert Prevost lett a világ első amerikai pápája, és máris meglepte a híveket. Nemcsak a meglátásaival, de a gyomrával is kitűnik: imádja a nyers halból készült cevichét. De hogy mi is ez az étel? Mutatjuk!


Május 8-án este felszállt a fehér füst a Sixtus-kápolna kéményéből, ami azt jelezte, hogy a konklávé új pápát választott. Robert Francis Prevost amerikai bíboros lett a katolikus egyház 267. vezetője, aki XIV. Leó néven kezdte meg szolgálatát. Ő az első pápa, aki az Egyesült Államokból származik.

Az új egyházfő hosszú éveket töltött Peruban misszionáriusként, és ott is szentelték püspökké. A dél-amerikai ország kultúrája és gasztronómiája nagy hatással volt rá, különösen a helyi ételkülönlegesség, a ceviche – írja a mindmegette.hu. Egyik barátja úgy fogalmazott:

„Leó pápa szívét örökre megnyerte Peru – és a ceviche.”

A ceviche egy nyers halból készült fogás, amelyet citruslében – leggyakrabban friss lime levében – marinálnak. A savas közeg hatására a hal fehérjéi „megfőnek”, így az étel hőkezelés nélkül is fogyaszthatóvá válik. Hagyományosan csilivel, vöröshagymával, korianderrel és kukoricával tálalják, és jéghidegen kínálják. XIV. Leó pápa úgy véli, ez az étel a perui nép lelkületét tükrözi: egyszerű, de mély, élénk, de összetartó.

A pápa közvetlen, családja körében továbbra is csak Robként emlegetik. Bátyja, Mike Prevost egy interjúban elmesélte:

„Tudtam, hogy Rob különleges ember, de hogy pápa lesz belőle – hát, azt sose gondoltam volna.”

Azt is hozzátette, hogy a konklávé előtti estén még beszéltek, és ugyanúgy viccelődtek, mint korábban. Mike szerint öccse mindig is halk szavú, de határozott személyiség volt.

Robert Prevost érsekként 2023-ban Magyarországon is járt. A Magyar Kurír beszámolója szerint akkor nagy hatást gyakorolt rá a magyar hívek elkötelezettsége és vendégszeretete.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


GASZTRO
Budapest legszebb rooftop bárjai: koktélok, ínycsiklandó falatok és lélegzetelállító panoráma
Ha igazán emlékezetes estére vágysz Budapesten, ezekre a helyekre mindenképp el kell látogatnod!


Ha valaha is álmodoztál arról, hogy egy pohár pezsgővel a kezedben nézed végig, ahogy a nap lemegy a Parlament kupolája mögött, vagy hogy egy csillagos nyári estén kortyolsz bele egy mesterien megkomponált koktélba Budapest fényei felett, akkor ez a cikk neked szól. A város felett magasodó rooftop bárok külön világot teremtenek – egy helyet, ahol a panoráma nem csupán háttér, hanem főszereplő. Íme Budapest legszebb tetőteraszos bárjai, ahol minden érzékszerved kényeztetve lesz.

White Raven Skybar & Lounge – A Budai Vár ékköve

A Hilton Budapest tetején, a Halászbástya közvetlen szomszédságában található a White Raven Skybar & Lounge, Budapest egyik legelegánsabb rooftop bárja. A Halászbástya közvetlen közeléből olyan, mintha a város a lábaink előtt heverne – a Parlament, a Lánchíd és a Gellért-hegy mind egyetlen varázslatos látképbe olvad össze.

De itt nemcsak a kilátás páratlan, hanem a különleges koktélok, a Halimba kristálypohárban kínált prémium italok és a megújult bárfalatok is igazi élményt nyújtanak – ízben, látványban és hangulatban egyaránt.

A White Raven étlapján megtalálhatók például kézműves sajtválogatások, amelyek sárgabarackkal, datolyával és mézzel, illetve a füstölt tokhal avokádóval és pácolt gyömbérrel, mind a minőségre és az ízek harmóniájára helyezik a hangsúlyt. A mangalica sonkát friss paprikával, paradicsommal és uborkával tálalják, míg a szürkemarha tatárt savanyított zöldségekkel, tojással és retekkel egészítik ki. Mindez egy-egy szelet kovászos kenyérrel párosítva egy igazi ínycsiklandó élményt garantál.

A 2025-ös itallap igazi Instagram-álom: a Snap & Sip koktélszekcióban dizájnpoharakban tálalt italokkal találkozhatsz, amik ízben és látványban is új szintet képviselnek.

A White Raven mixerei, Czirják Mátyás és Martin Hauser, új Signature koktélokat is alkottak, ikonikus zenei korszakok inspirációjával. A Back to Black karakteres whiskey-karamell-banán hármasa bódít, míg a Dancing Queen guava, popcorn és lime kombinációjával hozza a nyári könnyedséget.

A bár továbbra is együttműködik a neves Laurent Perrier pezsgőházzal: a La Cuvée Bruttól egészen a Grand Siècle No. 26-ig többféle tétel is elérhető náluk.

A szezonban tematikus pezsgőkóstolók és elegáns rendezvények is várják a vendégeket.

Különösen érdemes figyelni a Midsummer Partyra június végén: DJ, tánc, exkluzív koktélok és varázslatos naplemente garantálják, hogy az év leghosszabb napját Budapest felett ünnepeljük.

További információ: whiteravenskybar.com

Cloud IX – Panoráma Budapest fölött

Ha azt hitted, már mindent láttál Budapestből, van egy tippünk: nézd meg fentről, egy gin-tonikkal a kezedben! A Cloud IX Skybar, az ibis & TRIBE Budapest Stadium Hotel tetején, a Groupama Aréna és az MVM Dome közvetlen közelében, a Népliget szomszédságában egészen új szintre emeli a budapesti bárélményt – méghozzá szó szerint.

A kilencedik emeleti rooftop bár zavartalan panorámát nyújt Budapestre, mivel előtte nincsenek magasabb épületek – így a hatalmas üvegablakokon keresztül tényleg úgy érezheted, mintha a város fölé emelkednél.

A naplemente aranyfényében vagy a kivilágított városi tájban gyönyörködni itt nem csak egy ital melletti program – hanem igazi élmény.

A modern, fiatalos térben – amely a TRIBE hotelek merész és színes stílusát tükrözi – kényelmes kanapék, hintaszékek és hangulatos világítás teremti meg a laza, ugyanakkor stílusos hangulatot. Akár egy esti randevúra, baráti iszogatásra, koncert előtti hangolódásra vagy egy hosszú nap levezetésére is tökéletes választás.

A bár igazi erőssége az italválaszték:

13-féle gin-tonik, signature koktélok, ritka ginek (mint a Lavender Tihany vagy az Amass), valamint alkoholmentes verziók és prémium borok, pezsgők is helyet kaptak az itallapon. Emellett finom falatok gondoskodnak róla, hogy gasztronómiailag is kerek legyen az élmény.

A Cloud IX rendezvényhelyszínként is népszerű – akár 100 fős privát eseményekhez is ideális, legyen szó céges buliról vagy születésnapról. Ráadásul kutyabarát és akadálymentesített, így tényleg mindenkit szívesen látnak.

További információ: tribehotels.com/en/hungary/budapest-stadium/cloudix-skybar/

feNNen Skybar – Egy titkos oázis a város felett

A budai oldalon, a Kimpton BEM Budapest luxusszálloda tetején bújik meg az exkluzív feNNen Skybar – egy elrejtett tetőkert, amely a város nyüzsgéséből repít át egy nyugodt, mégis lenyűgöző világba.

A biophilic dizájnnal megálmodott tér buja növényzettel, üvegkupolával és természetközeli elemekkel teremt meghitt, mégis pazar hangulatot – mintha nem is egy rooftop bárban, hanem egy titkos kertben járnánk, valahol a város felett.

A feNNen nem csupán látványban, de hangulatban is kiemelkedik: signature koktélok, szenvedéllyel dolgozó bartenderek és a Duna, valamint a Várnegyed lélegzetelállító látványa várja az érkezőket minden este 17:00-tól. Az itallap a klasszikus és kreatív koktélok ízkavalkádját kínálja – akár szénsavas, gyümölcsös, aromás vagy savanykás kedvencekre vágyunk, itt megtaláljuk. Emellett számos prémium gin, whisky, különleges likőrök, borok, pezsgők és alkoholmentes italok is elérhetők, így minden vendég megtalálhatja a saját kedvencét.

A bár kizárólag előzetes foglalással látogatható, így valóban exkluzív élményt nyújt. Télen hangulatos iglukban élvezhetjük az italokat a fűtött teraszon, nyáron pedig a nyitott tetőkert varázsolja el a vendégeket. Legyen szó romantikus estéről, baráti összejövetelről vagy egy különleges alkalomról, a feNNen tökéletes helyszínt nyújt a maradandó pillanatokhoz.

További információ: fennen.hu/hu

Liz & Chain Rooftop Bar – A Marriott koronája

A Marriott Hotel tetején található Liz & Chain egy modern rooftop lounge, ahol Budapest panorámája 270 fokban vesz körül. A 9. emeleten kialakított bár korábban zárt, vendégek elől elzárt rész volt, de szerencsére újragondolták a lehetőségeket, és megnyitották a szélesebb közönség számára, hogy bárki élvezhesse ezt a különleges kilátást.

Innen az egész budai Duna-part belátható a Gellért-hegytől a Budai Várig, sőt még azon is túl. A hosszában elterülő Duna, a hidak, a két part közötti látvány, a Parlament és a Bazilika szinte képeslapra kívánkoznak egymás mellé.

A pesti oldal is gyönyörűen kibontakozik, miközben a naplemente aranyba borítja az épületeket és a vízfelszínt. Ha olyan helyet keresel, ahol egyszerre ihatsz egy kifinomult koktélt és gyönyörködhetsz Budapest legszebb arcában, a Liz & Chain Rooftop Bar az egyik legjobb választás.

A hely nemcsak a panorámájával hódít, a vendéglátást is új szintre emeli: itt minden koktél, minden falat tudatos döntés eredménye. A természetesség és a kreativitás kéz a kézben jár a bár signature koktéljaiban, amelyek szezonális, helyi és bio alapanyagokból készülnek.

Ilyen például a bazsalikomos eperrel és friss citrusokkal megbolondított „Strawberry” koktél, ami egy könnyed, gyümölcsös frissítés a hosszú nyárestékhez. A „Lemon” koktél pedig citrom sorbet és kakukkfű tökéletes házasságából születik, és egy csipetnyi mediterrán nyarat csempész a pesti ég alá. A borlap sem marad le a koktélok mögött: bio és biodinamikus tételek sorakoznak rajta, amelyek minden kortyban a természet tiszteletéről mesélnek.

A Liz & Chain Rooftop Bar étlapja is különleges élményt kínál: a mexikói konyha kortárs újragondolása, megosztásra tervezve, fenntartható alapanyagokkal és zero-waste szemlélettel.

A hideg falatok között kihagyhatatlan a guacamole trió, amelyben a klasszikus, a mangós-habanerós és a gránátalmás változat egyszerre nyújtja a megszokottat és az izgalmas újdonságot – mindezt házi kukoricás tortillachipsszel tálalva. A meleg ételek közül a szuvidált marhaoldalassal töltött taco az, amire még másnap is nosztalgiával fogsz gondolni – teriyaki és barbecue szósz, friss koriander és paradicsomsalsa teszi igazán felejthetetlenné ezt az ízélményt.

A Liz & Chain nemcsak a gasztronómiai élmények miatt különleges, hanem a hangulata is magával ragadó.

Csütörtöktől szombatig élő DJ-szettek fokozzák az esték hangulatát, így a naplemente után a zene veszi át a főszerepet.

A helyszín ideális választás baráti összejövetelekre, romantikus naplementenézésekre, valamint különleges alkalmakra, mint eljegyzés, leánykérés, leány- vagy legénybúcsú. Céges események lebonyolítására is kiválóan alkalmas, hiszen elegáns, mégis oldott légkört kínál, amely minden alkalmat emlékezetessé tesz.

További információ: lizandchain.com

 

Leo Bistro Étterem & Rooftop Sky Bár – Trópusi nyugalom a Lánchíd felett

A Lánchíd lábánál álló Hotel Clark földszintjén találjuk a Leo Bistrót, a 8. emeleti tetőteraszon pedig a Leo Rooftop várja a vendégeket. A Hotel Clark Budapest tetején rejtőző Leo Rooftop valóságos dzsungel oázis a város szívében.

A buja növényzettel szegélyezett teraszon egzotikus hangulat fogad, míg a szemed a Lánchídra, a Budai Várra és a Citadellára vetül.

Páratlan panoráma nyílik a budai Vár irányába, a Dunára és a rakparton található házakra egyaránt.

Akár egy klasszikus, akár valami igazán meglepő és izgalmas koktélt választanánk, nem fogunk csalódni. Több izgalmas fantázianevű koktélkollekciót is találunk az itallapon, mint például a "Purple Rain" vagy a limitált "Coração do Mundo", ezért érdemes többször visszanézni, lazulni a tetőteraszon. A "Purple Rain" koktél Belvedere vodkát, ibolyát, verjust, licsi- és lilarépahabot tartalmaz, míg a limitált "Coração do Mundo" mezcal, mogyorólikőr, verjus, bodza, tonik és palo santo füst különleges kombinációjával csábít. Emellett a pezsgőkből és a gazdag borlapból is válogathatunk.

A konyha kínálatában a könnyedebb bárfalatkákon és az ízes small plates fogásokon van a hangsúly, amelyeket sokféleképpen variálhatunk: a házi garnélás krokett chipotle majonézzel, a szarvasgombás burgonyapürével és pak choi-jal kínált Angus bélszín tournedos, vagy a gorgonzolás házi gnocchi karamellizált körtével és szarvasgombával mind-mind karakteres, mégis könnyed választás egy koktél mellé. És ha valami igazán frissre vágyunk: a Leo görög saláta garnélával, tonhallal, kalamárival és yuzu dresszinggel egyszerre mediterrán és modern.

További információ: leobudapest.hu

High Note SkyBar – Elegancia a Bazilika lábánál

A patinás Aria Hotel tetőszintjén megnyitott, gazdagon parkosított High Note SkyBar egy teljes körű szolgáltatást nyújtó rooftop bár és étterem a város közepén, ahol nyugodt környezetben lehet koktélozni, napozni vagy ebédelni, a Szent István-bazilika kupolájának árnyékában.

A 360 fokos kilátásnak köszönhetően a Parlament kupoláját és a Citadellát is alaposan szemügyre vehetjük, míg sötétedés után a kivilágított Lánchíd, a budai vár és a Mátyás-templom nyújt varázslatos látványt.

A hely nemcsak panorámája miatt különleges, hanem mert félévente, illetve évente megújuló, tematikus koktélmenüvel is várnak a klasszikus italok mellett. Terveik szerint időről időre új művészeti ágak köré építik fel a signature itallapot, ezért érdemes vissza-visszajárni.

A bár különleges koktélokat és izgalmas bárételeket kínál, miközben a zenei tematika végigkíséri az élményt. Aki könnyed frissítőre vágyik, ne hagyja ki az Amy Winehouse-t: banán, zsálya és Bacardi fehér rum találkozása egy meglepően összetett, mégis játékos koktélban. Az Elvis Presley koktél a trópusi ízek rajongóinak kedvence lehet: Bumbu rum, maracuja, citromfű és egy kis csokoládé – egy valódi íz-show. A klasszikus zene szerelmesei se fognak csalódni: a Tchaikovsky vodka, fenyő, fekete tea és méz kombinációja mély, fás és teás jegyekkel hódít. És ha valaki valami igazán merészet keres? A Beethoven koktél Hennessy konyak, kajszibarack, dió és kék sajt egyesítésével valódi gasztronómiai kaland.

Az étlap kínálata ráadásul messze túlmutat a megszokott bar snackeken: a kínálatban barfood előételek, főételek és desszertek is helyet kaptak, amelyek ízben és tálalásban is méltók a hely szellemiségéhez. A könnyed induláshoz választhatunk például spenótos kecskesajtkrokettet bodzás-chilis mézzel és sült fokhagymás aiolival, vagy a bivalymozzarellás gazpachót grillezett bébikukoricával és házi focacciával. Az Angus tatár habanero majonézzel, marinált mangóval és grillezett lapos kenyérrel egyszerre karakteres és kifinomult.

A főételek sorában a grillezett kacsamell fehérrépapürével és cukorborsó raguval igazi különlegesség, míg a pirított lazacfilé sáfrányos rizottóval és bouillabaisse mártással a tenger ízeit hozza el a város fölé. A vegetáriánusok sem maradnak választék nélkül: a conchiglioni tészta san marzano paradicsomszósszal, grillezett zöldségekkel és fenyőmaggal igazi mediterrán hangulatot idéz.

És persze a desszert sem maradhat el: az Aria 10 desszert – mangós katalán krémmel, piemonti mogyorópralinéval és mandulás sabléval – minden falatja egy ízélmény. Ha pedig valami könnyedebbre vágynánk, a Paris-Brest yuzus tejfagylalttal és földimogyoró-mousse-szal tökéletes zárása lehet egy felejthetetlen estnek.

További információ: highnoteskybar.hu

 

Pénzmúzeum Panoráma Terasz - Modern látványosság a Postapalota tetején

A Széll Kálmán tér felett magasodó, impozáns épület tetején nemcsak a pénzügyek világába nyerhetünk bepillantást, hanem a város egyik legkevésbé ismert, mégis lenyűgöző kilátópontjára is feljuthatunk. A gyönyörűen felújított Postapalota tetején rejtőzik a város egyik legújabb és legkülönlegesebb kilátóterasza – a Pénzmúzeum Panoráma Terasz. Ha eddig azt hitted, hogy a legjobb kilátásokat csak a belváros kínálja, ez a hely biztosan meglep majd.

A panoráma pazar: egyszerre láthatod a Budai Várat, a Hármashatár-hegyet, a Rózsadomb villáit és a modern városi lüktetést. Egy letisztult, mégis elegáns környezet vár, ahová felérve nemcsak a látvány, de a miliő is magával ragad.

A terasz a Pénzmúzeum látogatása után is remek levezetés – egy hely, ahol szó szerint más perspektívából láthatod Budapestet.

A tetőteraszon egy stílusos kávézó is helyet kapott, ahol a város felett kortyolhatunk egy finom kávét vagy hűsítő limonádét. A kínálatban friss sütemények, kávé, hideg üdítők és egy-két koktél is megtalálható. Legyen szó egy fárasztó nap levezetéséről vagy egy hétvégi kiruccanás csúcspontjáról, ez a hely ideális egy kis pihenésre.

Fontos tudni, hogy a múzeumi kiállítás megtekintése regisztrációhoz kötött, viszont a panoráma terasz szabadon látogatható a nyitvatartási időn belül – bár érdemes asztalt foglalni, különösen a napsütéses délutánokon, amikor sokan választják ezt a nyugodt kis magaslati oázist.

A terasz különlegessége, hogy edukáció és esztétikum itt kéz a kézben jár: időszaki programok, pop-up kitelepülések, bor- és pezsgőkóstolók is előfordulnak. Egy-egy nyári estén pedig gyakran jazz vagy könnyű akusztikus zene szól, miközben a város lassan fényeibe borul.

További információ: penzmuzeumpanoramaterasz.hu

St. Andrea Wine & Skybar – Bor, Budapest, báj

A Váci1 ikonikus épületének tetején található St. Andrea Wine & Skybar igazi belvárosi ékszerdoboz, ahol a boré a főszerep. Eger egyik legmeghatározóbb pincészete, miután elismert belvárosi étterme meghódította a fővárost, 2017 nyarán megnyitotta elegáns rooftop bárját is.

Itt a saját St. Andrea borok mellé fine dining felé hajló gourmet bárkonyha és prémium koktélkínálat társul – mindez Budapest felett.

A Gellért-hegy, a Citadella és a belváros sziluettje tárul eléd, miközben egy pohár St. Andrea Bikavért kortyolsz, a panoráma pedig minden napszakban más arcát mutatja.

A Skybar fedett vendégtérrel is rendelkezik, így esőben vagy hűvösebb estéken sem kell lemondanod a különleges élményről. A hely stílusos, így a dresscode is adott: adjuk meg a módját az estének, hiszen a flip-flop papucs és a forrónadrág nem passzol a Vörösmarty tér fölé magasodó elegáns terasz atmoszférájához.

A feljutás lifttel megoldott, és már az első pillanatban érezni, hogy ez nem egy átlagos hely. Ahogy a lift ajtaja kinyílik, egy szimmetrikus, letisztult, üvegfelületekben gazdag tér tárul elénk, ahol a fehér szín dominál, kihangsúlyozva a kilátás monumentalitását. A tetőn két köralakban kialakított terasz – a Citadella és a Bazilika terasz – várja a vendégeket, mindkettőről más-más nézőpontból csodálhatjuk meg Budapest ikonikus épületeit.

A belső tér kialakítása tudatosan mellőzi a túlzó belsőépítészeti megoldásokat – semmi nem vonja el a figyelmet a lenyűgöző panorámáról. Az összhatás könnyed, légies és elegáns: minden adott hozzá, hogy emlékezetes élménnyé váljon a borozás a város felett.

A bárkínálat egyedülálló: a signature koktélok a borászat szellemiségét tükrözik, a gourmet falatok – például a mangalica terrine, a bélszín tatár beefsteak vagy a sajtválogatás – pedig tökéletesen illeszkednek az italokhoz. Miközben a város fényei lassan kigyúlnak alattunk, egy gondosan megkomponált ízutazás részeseivé válunk.

A kiszolgálás minden alkalommal figyelmes, az atmoszféra kifinomult, de nem távolságtartó – mintha egy ünnepi pillanatba csöppennél. Az este végére garantált a klasszikus „miért nem jöttem ide előbb?” érzés.

További információ: standreaskybar.hu

Budapest rooftop bárjai nemcsak egy helyszínt, hanem élményt is kínálnak, ahol a város szívében, a felhők felett élvezhetjük a legjobb koktélokat, miközben a lenyűgöző panoráma és a kellemes hangulat minden érzékszervünkre hatással van. Akár egy naplementés randevú, akár egy baráti koccintás vagy egy különleges esemény apropóján térsz be valamelyikükbe, biztos lehetsz benne: felejthetetlen élménnyel távozol majd.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


GASZTRO
A Rovatból
Olasz életérzés Budapesten – öt hely, ahol a szenvedély is az asztalra kerül
Budapesten egymást érik az olasz éttermek, de nem mindegyik tud többet nyújtani egy jól elkészített tésztánál. Ebben a válogatásban olyan helyeket mutatunk, ahol az étel mögött valódi történetek, karakterek és mediterrán temperamentum is van.


Az olasz konyha nemzetközi sikerének titka nem (csak) a tészta vagy a paradicsom. Hanem az a mindent átható szenvedély, amivel az ételhez nyúlnak. Budapesten is akad néhány hely, ahol ez kézzelfogható, és nem csak az étlapon.

Ebben a válogatásban 4 remek helyről lesz szó: Giulia, Trattoria Pomo D’Oro, Trattoria La Coppola és Ristorante Krizia. És plusz egyként érkezik egy delikát üzlet, a Buono, ahol minden beszerezhető, ami egy igazán olaszos főzéshez kell.

Giulia

A Giulia tavaly tavasszal nyílt meg, először a kerthelyiséggel, majd ősszel a belső térrel. Most, hogy újra itt a jó idő, ismét a kert kerül a középpontba. A koncepció a friss, szezonális alapanyagokra, a tésztaételek iránti szenvedélyre és a könnyed, nyárias ízekre épül.

Az alapanyagok jó része közvetlenül Olaszországból érkezik, a cél mégsem a teljes autentikusság volt. Hanem egy élvezetes, jól fogyasztható, de mégis karakteres olasz vonal kialakítása, amely harmonikusan illeszkedik a budai kert atmoszférájába.

Az új étlap az elmúlt egy év vendégtapasztalataira épül. Megmaradt néhány népszerű fogás, mint a burrata puttanesca előételként vagy a citrommal kiegészülő „Giulia” carbonara. Ugyanakkor több új és újragondolt étel is helyet kapott benne. A vendégek visszajelzései alapján került az étlapra antipasti tál és a cézár saláta is.

És bővült a tésztakínálat is. Olyannyira, hogy a Giulia fő profilja egyértelműen a friss tészták lettek. Jelenleg 7 különféle szerepel az étlapon. Abszolút ízlés dolga, hogy ezek közül melyiket nevezi valaki kihagyhatatlannak: a vargányás papardelle, a vodkás-tejszínes-garnélás tagliatelle és a pisztáciás trofie is pályázik a közönségkedvenc címre (a carbonara mellett!). Desszertfronton a házi tiramisu és a pisztáciás panna cotta van versenyben a kegyeinkért. A döntés megkönnyítése érdekében mondom, hogy én még úgy is ennék a tiramisuból újra, hogy nem is szeretem a tiramisut...

De a Giuliában nem csak enni lehet: a garden a város egyik legizgalmasabb italos helyévé vált, ahol signature koktélok, klasszikus olasz long drinkek és új hullámos mixek várják a vendégeket.

Az új koktéllapra az elmúlt egy év legnépszerűbb darabjai kerültek vissza, mint a visszatapsolt Giulia Paloma (tequila-agave-grapefruit, most sóval és rozmaringgal), vagy a Valentin-nap óta kultikus “Mirtillo” gin-álom, rózsával és áfonyával. A Boschetto Verde frissítő, nyárias és zöld ízű tequila-fizz, amiből sosem elég. A Sinfonia di Parmigiano pedig egy igazi kuriózum: parmezánszirupos koktél, amit a konyháról megmaradt parmezánszélekből készítenek – zero waste, full karakter.

Újdonságként pedig érkezik a “Liquid Dinner”: egy teljesen új koktélprogram, ami a vacsora utáni órákat tölti meg élettel. Itt az étlap valójában egy itallap – minden szekció (mint antipasti, secondi, dolci) egy-egy koktélblokkot jelent.

Ez egy újhullámos, koktélbár-stílusú élmény, ahol az italok nem csak kiegészítik az estét, hanem főszerepet kapnak.

Cím: 1024, Retek utca 12.

giuliabudapest.hu

Trattoria Pomo D'Oro

A Pomo D’oro egy olyan budapesti étterem, amely nevével is az olasz konyha egyik legfontosabb alapanyagának, a paradicsomnak állít emléket. Olaszul az „oro” aranyat, a „pomodoro” pedig paradicsomot jelent (utóbbi szó szerint „aranyalma”), ami jól mutatja a hely elköteleződését az autentikus olasz ízek iránt. 2002 óta várják a vendégeket, és hamar a tradicionális olasz konyha egyik budapesti zászlóshajójává váltak.

A Trattoria Pomo D’Oro lelke Gianni Annoni, aki évtizedek óta elkötelezetten dolgozik azon, hogy a budapesti vendégek az olasz konyha valódi ízeit és vendégszeretetét élhessék át. Konyhafőnökük, Rosario Simeoli nem csupán a klasszikus olasz ételeket készíti el mesterien, hanem saját receptjeivel is színesíti az étlapot. A pizza szerelmeseinek pedig Tommaso pizzamester garantálja a vékony tésztájú, fatüzelésű kemencében sült pizzák tradicionális ízét.

Az étterem különös figyelmet fordít a szezonális alapanyagok használatára, így az étlap rendszeresen frissül az aktuális kínálatnak megfelelően.

A tavaszi időszakban különösen figyelemre méltó Rosario séf új ajánlata, amely friss, üde ízekkel gazdagítja az étlapot.

Én két kiemelkedő fogásba is belekóstolhattam:

Vignarola - bárány pástétom zöldborsókrémmel, fave babbal, újhagymával: Ez egy klasszikus tavaszi étel modern interpretációja, ahol a bárány pástétom gazdag ízvilágát a zöldborsókrém frissessége és a fave bab roppanóssága egészíti ki.

Juhsajtos fave babbal töltött margaréta tészta udvari raguval, tejszínes kucsmagombával: Egyedi formájú, házi készítésű tészta, amelyet juhsajtos és fave babos töltelék gazdagít, a hozzá kínált udvari ragu és tejszínes kucsmagomba pedig mélységet és komplexitást ad az ételnek.

Természetesen a borok iránt érdeklődők sem fognak csalódni, hiszen a Pomo D’oro közel 150 féle olasz és 150 féle magyar borból válogathatnak, ráadásul harminc fajtát pohárban is kínálnak. De például olívaolajból sem csak egy kerül az asztalra: minden fogáshoz különbözőt tudnak ajánlani.

Az étterem színvonalát számos szakmai elismerés is bizonyítja, köztük az, hogy elsőként kapták meg Magyarországon az Olasz Szakács Szövetség védnöki tábláját és az Olasz Konyhaművészeti Akadémia ajánlását.

A Trattoria Pomo D’Oro nem csupán egy étterem, hanem egy gasztronómiai központ, amelyhez több egység is tartozik: a Casa Pomo D’Oro élménykonyha és rendezvényterem, az Osteria Pomo D’Oro borbár és shop, a Pizzabar Pomo D’Oro, valamint a Gelateria Pomo D’Oro kézműves cukrászda és fagylaltozó. Ezek az egységek együtt kínálnak teljes körű olasz gasztronómiai élményt a vendégek számára.

Cím: 1051, Arany János utca 9.

pomodorobudapest.com

Trattoria La Coppola

“To have seen Italy without having seen Sicily is not to have seen Italy at all, for Sicily is the clue to everything.” – Johann Wolfgang von Goethe

Goethének igaza van. Szicília kihagyhatatlan sarokpont, ha Olaszországról beszélünk. Az olasz gasztronómiát is csodás dolgokkal gazdagítja és árnyalja.

A Trattoria La Coppola egy autentikus szicíliai trattoria, ahol a sziget ízei és hagyományai elevenednek meg. Az étterem kínálata a konyha gazdag és változatos világát tükrözi, különös figyelmet fordítva a minőségi alapanyagokra és a tradicionális receptekre.

A tulajdonos a szicíliai származású Salvo Sgroi, akinek személyes kötődése minden részletben érezhető. Az alapanyagok kiválasztásában pont úgy szerepet vállal, mint a menü kialakításában. Az étterem konyháját Vincenzo Manzella séf vezeti.

Az étlapon megtalálhatók a szicíliai klasszikusok, mint a Pasta alla Norma, a Pasta a Taianu vagy az étterem egyik specialitása a Pignata.

A Pignata a dél-olasz konyha egyik legszebb hagyományát idézi: tenger gyümölcseiből készült, gazdag brodetto (halleves-szerű ragu), amit illatos fűszerekkel, paradicsommal és fehérborral főznek össze, lassan, agyagedényben.

A látványos tálalás mellett az ízek mélysége is lenyűgöző. Kérésre frissen készített paccheri tésztával érkezik, amit szinte kötelező beleforgatni a sűrű, ízes szaftba. Nem véletlenül ez az étterem legnépszerűbb fogása.

De az étterem különösen büszke a carbonarájára is, amely véleményem szerint a város egyik legjobbja. A házi készítésű tészta, a gondosan válogatott alapanyagok és a teljesen hagyományos elkészítési mód teszi ezt az ételt igazán emlékezetessé.

A Trattoria La Coppola nemcsak az ételekben, hanem a hangulatban is a szicíliai életérzést közvetíti. A mediterrán stílusú berendezés, a falakon díszelgő olasz városkák fotói, a különböző kerámiák és a kellemes zene mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a vendégek egy kis időre Szicíliában érezhessék magukat.

Kihagyhatatlan hely, ha minőségi és autentikus olasz konyhát keresnénk a városban!

Cím: 1052, Károlyi Mihaly utca 19.

www.lacoppola.hu

Ristorante Krizia

A Krizia egy olyan hely, ahová az ember nem csupán betér egy vacsorára, hanem egyenesen Graziano Cattaneo séf olasz kulináris világába csöppen. Már a légkör is magával ragadó, egyfajta rusztikus, családias hangulat árad belőle, amit csak fokoz a tulajdonos állandó jelenléte. Érezni, hogy ez a hely a szívügye, hiszen harminc éve örvendezteti meg a környék lakóit hagyományos olasz konyhájával.

A vendégekkel való közvetlen kapcsolat olykor olyan ételek megszületéséhez is vezet, mint a magyar és olasz konyha találkozásából született libamájjal töltött házi tortelloni szarvasgombás vargánya szósszal.

A házi tészta önmagában is tökéletes, de ezzel a gazdag, ízletes (és kétségkívül igazán laktató) töltelékkel és mártással valami egészen különleges élményt nyújt.

Persze a házi tészták mellett színes előételek, hagyományos levesek és különböző húsételek is találhatóak. Sült bárányt szerintem kevés helyen kérhet ki bizalommal az ember, de ez a hely azon kevesek közé tartozik.

Ha pedig ebéd környékén jár erre az ember, egy külön menü is rendelkezésre áll. Minden napnak megvan a maga előétel, főétel és desszert sora, amiről a honlapon keresztül érdemes előre tájékozódni.

A Krizia számos elismeréssel büszkélkedhet. Több alkalommal bekerültek a Best of Budapest válogatásába, a Dining Guide Top 10 étterme közé, valamint a Népszabadság 100 legjobb étterme listájára. Emellett a Michelin Guide is rendszeresen említi őket, továbbá az Olasz Konyha Akadémia is díjazta munkájukat.

Ez a hely valóban a minőséget és az autentikus, mégis kreatív olasz konyhát képviseli, ahol a vendégeket mindig szívesen látják.

Cím: Mozsár utca 12 Budapest, Hungary 1066

https://ristorantekrizia.hu

+1 BUONO - Italian Fine Food

Ha megkérdezel egy olasz ízekért rajongó embert, hogy hol lehet Budapesten igazán jó minőségű olasz alapanyagokat venni, szinte biztos, hogy a Buonot fogja mondani. És nem véletlenül.

Ebben a Teréz körúti kis üzletben a bevásárlás mellett kicsit el lehet merülni az olasz életérzésben is. Itt tényleg minden az ízekről szól: több féle és fajta durum tészta, csúcsminőségű olívaolajok, rizottó rizsek, balzsamecetek, szószok és krémek, kezeletlen héjú szicíliai citrom és narancs (amikor szezonja van) és még rengeteg más finomság, amivel egy kosarat simán tele lehet pakolni csak a „na még ezt is kipróbálom” kategóriával.

Az áruk minősége, és maga az áruválaszték is teljesen más, mint a sarki szupermarket.

Itt olyan megbízható termelőktől származó termékeket találunk, akiket a tulajdonosok személyesen ismernek. És ha bizonytalanok lennénk, hogy éppen mire is van szükségünk, szakértői segítség is jár a vásárlás mellé.

Ráadásul, ha nincs időd vagy kedved elmenni a boltba, simán rendelhetsz online is.

Szóval ha neked is fontos, hogy mi kerül a tányérodra, és szeretnéd, hogy az olasz konyha ne csak nevében legyen olasz, hanem ízben is, akkor a Buonoval nem lehet mellélőni.

Cím: Teréz krt. 9. fszt. 2. (udvar) Budapest, Hungary 1067

buono.hu

Ételfotók és szöveg: Vass Adrienn


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk