GASZTRO

17 dolog, aminek tuti rosszul ejted a nevét

Rengetegszer meggyűlik a bajunk az idegen eredetű italok és ételek nevével. Tisztába tesszük a kecsap - kecsöp kérdést is.

Link másolása

Folyamatosan bővül a májusban indított listánk, amelyen az étlapon, itallapon szereplő, és gyakran rosszul ejtett neveket gyűjtjük. Leggyakrabban a német, az angol, a francia és az olasz eredetű fogásokkal állunk hadilábon, néha tényleg teljes a tanácstalanság, hogy melyik a helyes ejtési forma.

Nem azért hívjuk fel a figyelmet a helyes alakra, mert kötözködni akarunk, hanem mert

az annak az ételnek/italnak/márkának a valódi neve.

Az egyik legzavaróbb ejtésbeli különbség például a Holsten és Holstein szónál fordul elő, ez a két kifejezés - mint azt látni fogjátok - egészen mást jelöl.

1. Tiramisù

Először is, a mennyei olasz édesség nevét a fent látható módon írjuk. Másodszor: nem tiramisunak ejtjük, hanem tíramiszunak vagy tírámiszunak. Igen, az első i-t kissé hosszan ejtjük - természetesen ettől a szó még véghangsúlyos, ezt az ékezet is jelöli. Az összetett szó végén a sù azt jelenti, fönt, föl. A desszert neve azt jelenti: dobj fel, pörgess fel. Egyébként akadt olyan ismerősünk, aki azt hitte, ez egy japán sütemény, és ezért tartott ki makacsul a tiramisu mellett.tms

2. Croissant

A legjobb talán a kroászon forma lenne, de a pékségben valószínűleg csúnyán néznének rátok, és igazi, felvágós sznobként könyvelnének el benneteket. Nálunk kroasszanként terjedt el. Ne, ki ne ejtsétek a végén a té hangot!!! És ne akarjatok kroasszantot enni, ez olyan, mintha Editetet vagy Juditotot kérnétek meg valamire.

crs

3. Triple sec

Tripliszik, tripleszikk, mi? Na, nem. A franciáknál triplö szek, az angoloknál tripl szek. Mennyivel egyszerűbb volna, ha csupán narancslikőrnek hívnánk!

A5 CARD - Very Fruity Strawberry Margarita.indd

4. Bagel

Hű, de sokszor hallottuk azt, hogy bágel vagy bégel! Pedig a mi bejgli szavunkkal egy tőről fakadó kifejezés ejtése: beɪɡl̩ - béjgl, de ha biztosra akarsz menni, erre a linkre kattintva ellenőrizheted. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy náluk a bégel forma honosodott meg, ezért a legtöbb helyen esetleg futóbolondnak néznének bennünket, ha béjglt kérnénk.

bagel

5. Prosciutto

Az olasz szavakban az -sc- mással hangzók együttállása igen megtévesztő. Alapesetben szk-nek ejtjük, ám ha az sc után i vagy e áll, akkor s-nek. Kivéve, ha az sc után, de még az i/e előtt egy h szerepel, mert akkor ismét esz és ká. Tehát: sche (szke) schi (szki), sca (szka) scu (szku), sco (szko). De sci és sce az si és se. Elvesztettétek a fonalat? Nem csoda. Viszont a prosciutto az legyen prosuttó, oké?

Az alábbi fotón igazi sonkát láttok, és nem azt a förtelmes, szójás izét (gépsonkát), amit a hazai pizzasütők többsége használ.

sonka

6. Holsten

Még véletlenül sem holstejn, mert akkor a kiválóan tejelő tehénfajtát kéritek, a holstein frízt. Pontosabban az is "holstájn" németül. Sört innátok? Holsztent kérjetek a felszolgálótól!

sorok

7. Ciabatta

Van, aki csiabatának vagy sabattának hívja, és mi ilyenkor úgy érezzük magunkat, mintha valaki végighúzná a hosszú körmeit a táblán, vagy a villáját csikorgatná a porcelán tányéron. A kenyérféle nevét úgy mondjuk: csabatta. A szó amúgy azt jelenti: papucs.

kenyerke

8. Espresso

Sokan úgy érzik, kiveri őket a víz, ha azt hallják: esszpresszó vagy ekszpresszó. Igen, mindkét forma burjánzik nálunk, egyébként helytelenül. A megfelelő alak az eszpresszó. Csak így, egyszerűen.

kave

9. Ketchup

Vessünk véget egyszer s mindenkorra a baráti társaságokat megosztó, évtizedek óta dúló hazai vitáknak! Kecsöp/kecsöpp vagy kecsap? Ehhez vizsgáljuk meg az angolból átvett szót. A végén az up-ot hogyan ejtjük? Hát nem öppnek, hanem ápnak. Hiszen nem pinöpp görlöket bámulnak a melósok a szekrényre ragasztott, magazinból kivágott fotókon, hanem pinup, azaz pináp lányokat.

VIDEÓ: A bizonyíték a kecsap létjogosultságára:

10. Frizzante

A habzóbor neve körül is forrnak időnként az indulatok. Tudjátok mit? A friddzante változattal nem fogtok mellé lőni!

habzik

11. A nagy Budweiser-vita

Egyik olvasónk hívta fel a figyelmet erre a problémára, amely nyilván nem is gond ahhoz képest, milyen valódi problémák léteznek világon. Ám őt bosszantja, hogy nem tudja eldönteni, hogy budvájzernek vagy bádvájzörnek mondjuk? A dilemma feloldásához a sör történetét hívjuk segítségül.

Ceské Budejovice (német nevén Budweis) alapításakor 1256-ban, II. Premsyl Otokar király nem feledkezett meg a sörfőzési jogot is adományozni a városnak. A következő évszázadok folyamán a Budweiser sör olyan híressé vált, hogy mind a császári, mind a királyi udvar az állandó megrendelői közé tartozott.

A budweisi sör növekvő hírneve megteremtette az igényt egy új, nagy kapacitású sörgyár létrehozására. Ma a Ceské Budejovicében főzött legismertebb sör a Budweiser Budvar.

A Budvar névhasználatában csak egy a bökkenő: ez a sörfőzde csak 1895-ben kezdte meg működését. Addigra azonban az amerikai Anheuser-Busch sörház már használta a Budweiser nevet.

A két vállalat a múltban több megállapodást kötött egymással a márkanév használatáról. Az elmúlt években azonban a forgalmazás terjedésével számos jogi vita keletkezett.

Forrás: Nagyutazás

Konklúzió: ha az amerikai sört kéritek, az bádvöjzör, a cseh remek neve viszont budvejzer. (És nem budvízer, mint azt egy ízben az étteremben hallottuk.)

VIDEÓ: Egészen pontosan így ejtik angolul:

12. Tagliatelle

A legtöbbször úgy ejtik, a leírt betűkhöz ragaszkodva, ahogyan az az étlapon szerepel. Pedig csak ennyit kellene mondani: taljatelle. Köszönjük a figyelmet.

tt

13. Champignon

A champigon csupán annyit jelent, hogy gomba, nem jelöl külön fajt. Éppen ezért nem tartjuk szerencsésnek, amikor a csiperkével, a nálunk igen népszerű gombafajjal azonosítják. A szó kiejtése: sampinyon. Hatalmas baki, de mi is keverjük időnként a champion (sampion) szóval...

gombacska

14. Szőlő

Sajnos egyre gyakrabban látjuk így leírva: szöllő. A helyes ejtésről megoszlanak a vélemények; a szőlő (hosszú ő-vel és egy l-lel) az általánosan elfogadott forma, ám tájnyelvi alakja lehet akár a szöllő is. Mindenesetre a magyar nyelv szabályai szerint nem írjuk szöllőnek!

szolo

15. Calzone

Bár a hajunk égnek áll a kalcóni vagy kalzóne formától, elég sokan használják ebben a formában. Az olaszok, akiktől az elnevezés ered, azt mondják: kálcóne. Mi ehhez a formához ragaszkodunk.

finom

16. Chardonnay

Sose kérjetek csárdonit, csárdonájt vagy sárdonájt, mert furcsán fognak rátok nézni - azokon a helyeken legalábbis, ahol a felszolgálók tudják, mi a borok valódi neve és azok kiejtése... Inkább sárdonét válasszatok az itallapról.

borfajta

17. Pizza

Mivel így vert gyökeret a magyar nyelvben, ezért pizzának mondjuk. Csak hogy tudjátok: az eredeti kiejtése: piddza, picca.

lapos

Ti mit tennétek a listára?

Érdekes volt az összeállítás? Ajánld másoknak is!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


GASZTRO
Tuti tipp: Így készítsd el a szilveszteri lencsét
A lencsével újévkor a bőséget és gazdagságot vonzhatjuk be. Kár lenne kihagyni és kockáztatni ezt!
Vass Adrienn - szmo.hu
2022. december 29.


Link másolása

A tökéletes lencsefőzelék többféleképpen is megidézhető. De mindenkinek ki kell tapasztalni a számára megfelelő verziót, amihez most én is adok pár tippet.

Aztán megmutatom a kedvenc, jól bevált receptemet is.

Ez a recept ráadásul lisztmentes és hozzáadott zsiradéktól is mentes.

Így diétázóknak és ételallergiában szenvedőknek is jó opció lehet.

Mitől lesz ízletes a lencsefőzelék?

Rengeteg dologgal lehet ízletessé tenni a lencsefőzeléket, és nem muszáj ragaszkodni sem az ecetes ízvilághoz, sem a lisztes rántáshoz. De jó ha az alábbiak közül azért valamivel megadjuk az alapot, és nem leveskockával próbáljuk ízletessé tenni.

Kolbász, szalonna, füstölt hús: nem hátrány, ha bármilyen füstös, aromás, erőteljes húsfélét dobunk a lencse mellé.

Jó alaplé: egy aromás zöldség- vagy húsleves alaplé tökéletes választás lehet.

Alaplé helyett zöldségek: fokhagyma, vöröshagyma, burgonya, répa, zeller, fehérrépa, de akár paprika és paradicsom is szóba jöhet.

Ízlés szerinti ízesítők: babérlevél, bors, paprika, kömény, római kömény, barnacukor, mustár, ecet, koriander, chili, cayenne bors.

Tejföl vagy tejszín: sőt, akár használhatjuk mindkettőt is!

Ecet helyett citrom: nem kell feltétlenül sima ecetet használnunk, a lényeg az, hogy valamivel adjunk savasságot is a dolognak. Ez lehet csak a mustár, de citrom vagy lime is.

Az én lencsefőzelékem

Hozzávalók:

400 g lencse

4 gerezd fokhagyma

2 szal répa

1 szal gyökér

2 kisebb burgonya

1 kisebb darab kolbász

1.5- 2 l víz

1-2 ek cukor

3 db babérlevél

1 tk pirospaprika

3 ek tejföl

1 ek mustár

1 ek ecet

bors

Elkészítés:

A lencsét áztassuk be. Akár már előző este, de minimum 2 órával főzés előtt.

Tegyük fel főni a vízben a nagyobb darabokra vágott krumplit, répát, kolbászt és a felezett fokhagymákat. Én kolbászból puhább, grilleznivalót szoktam használni. Ízesítsük sóval, borssal, cukorral, és adjuk hozzá a babérleveleket is.

Ha félkész, jöhet hozzá az átmosott és leszűrt lencse. Főzzük össze és ha a lencse is puha, vegyük ki a nagyobb darab zöldségeket némi lével egy tálba, majd adjuk hozzá a tejfölt, a mustárt, az ecetet, a pirospaprikát és a borsot, majd botmixerrel (vagy turmixgépben) dolgozzuk össze. Csorgassuk vissza a lencséhez, és forraljuk össze újra. Tökéletesen be fogja sűríteni. És mivel nincs benne liszt, nem is "bőrösödik" meg úgy a teteje.

Az ízeken még a végén javíthatunk. Tálaláshoz kenyeret, pogácsát, és virslit is kínálhatunk.

Ha unod a hagyományosat

Ha a főzelék nem kedvünkre való, főzhetünk levest is a lencséből. Egy hússal dúsított lencsegulyás elég jól elűzi a másnaposságot is.

Itt is ügyeljünk rá, hogy csak akkor adjuk a lencsét a leveshez, ha a többi hozzávaló már szinte teljesen megfőtt.

De készíthetünk chilis lencsét is a chilis bab után szabadon.

Ha pedig a hagyományos lencse helyett belugát vagy vöröset választunk, extrémebb dimenziók is megnyílnak előttünk. A vörslencse például remek fasít alap, de vegán blognai is készülhet belőle. A beluga pedig egy langyos vagy hideg salátához is tökéletes.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

GASZTRO
Karácsony az ársapka alól, avagy mit főzzünk az olcsóbb élelmiszerekből
Eljátszottunk a gondolattal, hogy milyen ünnepi menüt lehetne kihozni (nagyrészt) az ársapkás termékekből.
Vass Adrienn - szmo.hu
2022. december 20.


Link másolása

A benzinről ugyan lekerült a sapka, de ez az élelmiszerekkel az ünnepek végéig (sőt április 30-ig) nem történik meg.

Így arra gondoltam, hogy eljátszom a gondolattal, és az ünnepi menüt is ársapkás termékekre alapozom.

Alapvetően működhet is a dolog, de azért vannak olyan élelmiszerek, amiket muszáj az ársapkásokon kívül is beszerezni, hogy a receptek működjenek.

Ársapkás élelmiszerek:

kristálycukor

búzafinomliszt (BL 55)

finomított napraforgó-étolaj

házi sertéscomb

csirkemell, csirke far-hát, csirkehát, csirkefar, csirkeszárnyvég

ultramagas hőmérsékleten hőkezelt, 2,8% zsírtartalmú tehéntej

(ezen termékek ára nem lehet magasabb a 2021. október 15. napi árnál)

tyúktojás

étkezési burgonya, az újburgonya kivételével

(ezen termékek ára nem lehet magasabb a 2022. szeptember 30. napi árnál)

Leves és előétel

A levessel bajban is vagyok, meg nem is. Egyfelől a sok csontos hús (csirke far-hát, csirkehát, csirkefar, csirkeszárnyvég) jó alap lehet egy tyúkhúsleveshez, de a zöldségeket nem lehet kispórolni belőle. Szóval minimum pár szál répát venni kell bele. Ha a házi tésztát van erőnk legyártani, akkor az is megoldható lisztből és tojásból, ellenkező esetben egy cérnametélt még plusz költség lesz.

Amúgy ide van egy klassz, spórolós tippem: Az igazán jó levesbe minél több zöldséget érdemes belefőzni, de mivel a főzés után úgyis átszűrjük az egészet, akár zöldséghéjakat is adhatunk hozzá.

Ha holnaptól nem dobjuk ki, hanem gyűjtjük a répa, hagyma, karalábé, krumpli, zeller leeső részeit, a karácsonyi levesbe nyugodtan bele is főzhetjük őket.

És ha már húslevest főzünk, belefőzhetünk egy mellet is, ami hortobágyi palacsintaként kelhet új életre, és szerintem elég ünnepi előétel.

Nyilván ehhez is kell minimum egy kis paprika meg tejföl pluszba (meg nem árt egy kis lecsóalap sem), de az alapok kihozhatóak a jóáras termékekből.

Főzhetünk továbbá tojáslevest, krumplilevest vagy csirkegulyást is a megadott alapanyagokból, és a főtt csirkéből lehet egy jó csirkepástétom, vagy főtt tojásból tojáskrém. De szerintem az első verzió jóval ünnepibb.

Főétel kompromisszummal

Már a leveses résznél is hiányolhatjuk a halat, hiszen sok háztartásban halászlé nélkül nincs karácsony. De a főételeknél sok más, tradicionális fogást is el kell engednünk, ha ragaszkodunk az ársapkásokhoz.

Például nehéz lenne rántott pontyot készíteni ponty nélkül, vagy töltött káposztát káposzta és sertéscomb vagy -lapocka nélkül.

Ha ezen a ponton inkább feladnánk, itt is van a tökéletes töltött káposzta receptje egy régebbi cikkemben.

De ha játszunk tovább, akkor a legjobb megoldás a rántott csirke valamilyen krumpli körettel, vagy a csirkepaprikás galuskával.

A rántott csirkét szerintem felesleges túlmagyarázni. Az a fránya zsemlemorzsa még kelleni fog hozzá, hacsak nem darálunk le mi magunk egy száraz kenyérvéget. (Amúgy ez egy tök jó maradékmentő megoldás is egyben!)

A krumpli nyilván elmegy vaj és petrezselyem nélkül is, de azért nekem így ünnepibb érzéseket csalogat elő.

A tökéletes csirkepaprikás receptje szintén volt már ITT porondon, és a nokedlit is megmutattam nektek ITT.

Édes kényeztetés

Süteményekhez tökéletes alap a cukor, a liszt és a tojás, de egy kis lekvár vagy vaj kell még mellé a sikerhez.

A linzer és a hamis mézeskalács adja magát. (A hamis mézeskalács kb. ugyanaz mint egy linzer, csak van benne mézeskalács fűszerkeverék.)

De ha én egyszerű és nagyszerű dologra vágyom, akkor tuti, hogy a piskótát kapom elő!

És esküszöm hogy ez az utolsó "tökéletes", de ez tényleg a tökéletes piskótatekercs receptje.

Én a magam részéről elégedett lennék ezzel a menüvel. Ti mit hoznátok még ki az ársapkás termékekből?

Link másolása
KÖVESS MINKET:


GASZTRO
Nem kell étterembe menni egy tökéletes marhahúsért – így készíts steaket magadnak
A világ legdrágább és legfinomabb marhahúsa, a wagyu marha is könnyedén elkészíthető otthon.
Vass Adrienn - szmo.hu
2022. november 26.


Link másolása

Top minőségű húsokkal az ember legtöbbször éttermekben találkozik, és talán ez az az élmény, amiről én eddig azt hittem, hogy soha nem is kerülhet be a konyhámba.

Pedig nem kell hozzá sem különleges felszerelés, sem sok hozzávaló. Szinte minden a minőségi hús beszerzésén áll vagy bulik.

Ha pedig a húson nem spórolunk, akkor olyan ételt tehetünk az asztalra, amitől mindenkinek leesik majd az álla. És talán az ünnepek közeledtével ezt a luxust amúgy is jobban megengedjük magunknak.

Tökéletes húsbeszerző hely a HúsSzabóság. Itt abban is tudnak segíteni nekünk, hogy melyik ételhez milyen húst válasszunk, vagy hogy hogyan készítsük el a legkülönlegesebb darabokat.

HúsSzabóság

Noha a HúsSzabóság fiatal vállalkozás, már több mint hét éve szolgálja ki ügyfeleit a legjobb húsokkal. Szépvölgyi úti kisboltként indult, ma már saját üzletekkel, bevásárlóközponti jelenléttel, önálló raktárral rendelkező cég.

A vállalkozás ügyvezetője Szabó Ferenc hentesmester, aki szakmáját családi indíttatásra választotta. Elve, hogy amit csinál, azt a lehető legjobban teszi, ezért döntött úgy, hogy a minőségi szegmensben építi üzletét. A hazai hentesképzés sajnos kihívásokkal küzd, ezért a szakma csínját-bínját munka közben, a vágóhidakon sajátította el a mester, aki szerint az önképzés folyamatosan szükséges. Így lehet csak a teljes, az állattól a takarmányozáson, feldolgozáson, kereskedelmen át az értékesítésig zajló folyamattal tisztában lenni, ami elengedhetetlen a színvonalas szolgáltatás nyújtásához.

Termékeikkel már három üzletben is megtalálhatóak Budán: a Rózsakert- és a Hegyvidék Bevásárlóközpontban, valamint a GOBUDA Mall-ban. Online, pedig a Kifli.hu oldalán.

Ha megvan a megfelelő hús, fordítsunk kiemelt figyelmet az előkészületekre.

Én első körben egy mangalicakarajjal kísérleteztem, ami sütés szempontjából a steakekhez hasonló. Forró serpenyőben, oldalanként 4-5 perc alatt készre is sül.

Konkrétan elfelejtettem sózni és borsozni sütés előtt, és így natúran is isteni íze lett.

Hihetetlen, hogy egy kiváló minőségű hús, mennyi ízt tartalmaz.

A mangalicakaraj mellé remekül illik a lecsós ragu, így azzal és quinoával tálaltam. De egy paprikás, vagy egy gombás szósz is kellőképpen kiegészítheti.

Mellé válasszunk jó minőségű, magyar vörösbort, és így lesz teljes a vacsoraélmény.

Ha pedig ennél is különlegesebb dologra vágynánk, akkor nem marad más, mint a világ legdrágább és legfinomabb marhahúsa: a wagyu marha.

Így süss tökéletes steaket

1 órával a sütés előtt vegyük ki a húst a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen.

Töröljük szárazra papírtörlővel, majd sózzuk és borsozzuk és vékonyan olajozzuk be. Olyan olajat használjunk, ami jól bírja a hőt, tehát semmiképpen se szűz olívaolajat.

Egy tapadásmentes serpenyőt maximum lángon kezdjünk el üresen melegíteni, majd ha már füstöl, tegyük bele a húst.

Amikor bekerült a serpenyőbe a hús, kicsi vegyük lejjebb a hőfokot, de még mindig süssük magas lángon. (Villanytűzhelynél ez mondjuk azt jelenti, hogy 9 helyett 7-es fokozaton süssük.)

Itt brutális sercegés és füstölés veszi majd kezdetét, de ettől nem kell megijedni.

Kapcsoljuk be a légelszívót, és élvezzük a látványt!

Nem mozgassuk, ne szurkáljuk, csak süssük 4-4 percig mindkét oldalát a szeletnek.

Ha tökéletes vastagságú wagyu szeletünk van, akkor nem kell sütőben sem utánsütni, nem kell hozzá vajat sem adni, és fűszereket sem igényel. Meg fogjuk látni a végén, hogy a húsnak önmagában is fantasztikus íze van.

Sütés után tegyük egy tálra, és pihentessük 5 percet, majd tálaljuk és élvezzük.

Ha pedig 4 helyett 5 percig sütjük mindkét oldalát, olyan húst kapunk, ami miatt a legtöbb séf csúnyán nézne ránk, hiszen így már well-done lesz... de mivel a saját konyhánkban vagyunk, senki nem szólhat be érte, ha ezt a jól átsült verziót választjuk.

Nyilván nem bűn tovább ízesíteni, szósszal és körettel tálalni, de egy ennyire prémium minőségű és ízű húsból mindenképpen kóstoljunk önmagában is pár falatot.

Tényleg teljesen más dimenzióba repít!

Link másolása
KÖVESS MINKET:


GASZTRO
Budaörsön nyitja első Drive éttermét a BELLOZZO®
Már nem kell a belvárosba autóznunk, ha eredeti, olasz ízekre vágyunk, hiszen január 10-én megnyílt a Bellozzo® Budaörsön, az Auchan parkolóban. Ha gyorsan szeretnénk friss, minőségi alapanyagokból készült olasz ebédet vagy vacsorát hazavinni egy nagyobb bevásárlótúra után, még a kocsiból sem kell kiszállnunk, hiszen a Bellozzo® egy új, autós éttermet hozott el a környék lakóinak és az átmenő forgalomnak.

Link másolása

Meglepetéssel készült a Bellozzo étteremlánc kilencedik egysége, ahol a kedvenc tésztánkat vagy pizzánkat már az autónkból is kérhetjük: Megérkezett Budaörsre a Bellozzo® első Drive, vagyis autós kiszolgálású étterme!

A digitális menütáblákon megjelenő választékból az autósok könnyedén, kiszállás nélkül leadhatják rendelésüket a diszpécseres terminálnál, majd rövid várakozás után egészen az étterem drive ablakáig gurulva kapják meg azt.

A menüt böngészve egyértelműen az olasz ízvilág köszön vissza: tészta és pizza széles választéka, ráadásul tetszőleges méretben, és minden szájíz szerint - az örök klasszikusok kedvelői is kedvükre válogathatnak, de a különlegesebb ízeket kedvelők számára is széles a paletta. Természetesen könnyebb ételekre vágyóknak is számtalan választási lehetőséget nyújt az étterem a salátáival, valamint az édesszájúak is kényeztethetik magukat mennyei tradicionális desszertekkel és eredeti olasz kávéval.

Mindezeken túl a Bellozzo® sajátmárkás limonádékkal is büszkélkedhet, melyek egyedi ízviláguknak köszönhetően garantálják a felfrissülést. A limonádé termékcsalád ráadásul 100%-ban fenntartható alumínium csomagolással rendelkezik, és a diétázókra és cukorbetegekre is gondol, mert cukormentes, zéró változatban is kapható.

Az étterem „minőségit frissen” jeligét követi, a Bellozzo® a minőségi alapanyagokról, a gyors és barátságos kiszolgálásról, és a remek ár-érték arányról ismert már több mint 7 éve, és ezennel sokszínű palettája egy drive étteremmel is bővült!

Link másolása
KÖVESS MINKET: