10 hely a Balatonnál, ahol télen is jót ehetsz
Mostanában egyre többet hallani arról, hogy a Balatonon nincs vége az életnek a nyári hónapok után sem, hogy a vendéglátóhelyek egész éves nyitvatartásra rendezkednek be. Örülünk az ilyen híreknek, de míg a saját szemünkkel nem láttuk, mi is nehezen hittük ezt el...
A hétvégén egy páratlan összefogás, a Gasztrohegy januári eseményén jártunk, és valóban leesett az állunk. Pezsgett a környék, és meglepően sok helyen készültek finom ételekkel és jó borokkal. És nem törődve a dérrel és faggyal, rengeteg turista lepte el a hegyet és környékét. A téma a Vadászidény volt, de nem csak különleges vadhúsokat kóstoltunk. Mondjuk és mutatjuk a saját élményeinket!
A cikk végén pedig megtaláljátok a Gasztroheggyel kapcsolatos egyéb tudnivalókat is. Hiszen februárban is várnak titeket egy különleges hosszúhétvégével.
Február 15-16-án a Disznóságoké lesz a főszerep!


Lelövöm a poént már az elején. A 10 vendéglátóhely, ami összekapcsolódott a Gasztrohegy alkalmával, mind fantasztikusan szerepelt. Egész egyszerűen nem találtunk olyan ételt ami ne ízlett volna, és nem volt olyan helyszín, ahova ne térnénk vissza örömmel. Ez számunkra és óriási meglepetés volt, és abszolút ritkaság számba megy. Úgy tűnik, hogy ez az összefogás már csak azért is hasznos, mert a név garancia a minőségi vendéglátásra, ráadásul egyáltalán nem csak vidéki körülményekhez képest. Ezek a menük és helyek egy városban is jól mennének, és véleményem szerintem akár más országban is megállnák a helyüket.
Egy vagy két nap persze kevés 10 hely megismerésére, mi is péntektől keddig hosszabbítottuk meg a hétvégénket, és nektek is jó szívvel ajánlhatjuk a több napos tartózkodást.


Tilia - A Badacsonyi Borvendéglő
A Tilia étterem a Neptun Hotelhez tartozik, ami az elmúlt években tulajdonosváltáson és komoly felújításon esett át. Érdemes náluk megszállni, mert az apró wellness részleg mellett, remek reggelivel és egyszerre modern, bohém és elegáns szobákkal várják a vendégeket.
Az étterem egy pincében található, de a design annyira kellemes és hangulatos, hogy az ember szívesen időzik egy kávé vagy limonádé mellett még pár percet... órát.
A vadászidényes tematikához kapcsolódva itt egy remek gemenci vadgulyás volt az étlapon, meg túrófánk erdei bogyósok lekvárjával. Egyiket sem tudtuk kihagyni, és mindegyiket nagyon szerettük.




Laposa Birtok
Laposáék rendesen bevették a Badacsonyt, és nagy szerepük van abban, hogy a környék így él és virul. Remek boraik mellé most muflon szűz volt tálalva a hegyen. Talán ez volt a környék legkülönlegesebb fogása. Nagy élmény volt egy ilyen vadat kóstolni. Nem is tudtuk, hogy a meleg konyhájuk miatt is megéri már feléjük járni.




Pláne Badacsony Borterasz
Annyira klassz ez a hely, hogy arra szó nincs. Maga az épület is olyan, mint egy különleges hobbitkunyhó, és ami bent fogad, arra végképp nincs felkészülve az ember. Különleges borok és jó hangulat. Kaja fronton pedig vadnyúl rillettes, kardamomos kalács és répa chutney volt a hétvége sztárja. Nekem ez az egy hely és ez az egy étel is bőven elég lett volna a boldogsághoz. Vissza kell jönni tavasszal is, amikor él a terasz, és üzemben van a sparhelt!

Hotel Bonvino Wine & Spa
A Bonvinoban két éjszakát töltöttünk, de duplaennyi se lett volna elég. Remek a wellness, barátságosak és kényelmesek a szobák, és a félpanziós ellátás is meglepően jó élmény volt.
Náluk a svédasztalos reggelibe és vacsorába kóstoltunk bele, és nehezen tudtunk megállni 1-2 ételnél (jó, nem is álltunk meg). Vannak azok a hotelvacsorák, amikor összevissza tömsz mindent magadba, de úgy igazán nem marad meg semmi. Hát itt körülbelül az összes ételt fejből fel tudnám sorolni, mert annyi klassz lehetőség volt és olyan jók voltak az ízek.
Egy egész napos gasztrotúra után csak akkor megy le az ember vacsorázni, ha komoly indoka van rá. Én alig vártam, hogy egy jó levessel zárjam itt a napot... aztán alig vártam, hogy reggelizhessek egyet.




A folytatásért lapozz!