hirdetés
kepatmeretezes_hu_CSP_7427.jpg

Sörözni indultunk, de isteni vacsorát kaptunk! – a FIRST Local Craft Beer and Kitchenben jártunk

Vass Adrienn és Csákvári Péter - szmo.hu
2020. július 18.


hirdetés

Mivel én inkább a gyümölcsös vonalat erőltetem, így nem mernék beleszólni a nagyok dolgába, de egy tételt muszáj kiemelnem: a Mango Pale Ale (1090 Ft) szerintem annak is be fog jönni, aki a sör igazi ízét élvezné, és annak is, aki a gyümölcsök szerelmese. Igazán klassz átmenet ez a két tábor között. Nem túl gyümölcsös, de éppen elég ízletes és különleges.

És mire az első poharunkkal végeztünk, meg is érkeztek a főételek, amik elsőre igen jó benyomást keltettek.

Derék adagok ezek. A belvárosban nem feltétlenül szokás ekkorát adni, de úgy tűnik, hogy a sörök mellé így szokás, és mi ennek nagyon örültünk.

Még boldogabbak lettünk az első harapások után. A kacsacomb elkészítése hibátlan! Az egyik legpuhább és legízletesebb példány amivel valaha találkoztam. Mellette francia rakott burgonya, és sűrű szaft. Hibátlan a koncepció és a kivitelezés is. És hát ugye 2 db comb figyel a tányéron! (3390 Ft)

A BBQ vonalról az oldalast vállaltuk be. Csónakburgonyával és káposztasalátával ez is maga volt a mámor. (3890 Ft)

A húsok egyértelműen elárulták, hogy van itt megfelelő konyhatechnikai háttér, és egy főzni tudó és szerető szakács.

És ezen a ponton már bíztunk a helyben, úgyhogy jöhetett egy desszert is, és egy SÖRKOKTÉL!

A soufflé remek ízzel és állaggal érkezett az asztalunkra, és a gyümölcsös püré, ami kísérte, remekül fel is dobta az egészet. Egy ilyen helyre ennél bonyolultabb desszert nem is kell. (990 Ft)

A Sörkoktél elsőre furcsán hangzott, meg másodikra is, de a legfurcsább az volt a dologban, hogy mennyire ízlett. Nem a szokványos unásig ismételt koktélok koppintásai ezek némi sörrel. Sokkal inkább egy olyan új kategória amivel szívesen ismerkednék tovább.

A Shape of my heart és a Dessert rose is teljesen elvarázsolt, és nehezen tudtam ellenállni a vágynak, hogy ne kóstoljam végig az összeset. (2490 Ft)

A FIRST Local Craft Beer and Kitchen tehát óriási meglepetést okozott, mert az ételek legalább annyira figyelemreméltóak és finomak voltak mint a sörök. A csinos belső tér és a kényelmes terasz pedig egy elég erős grátisz itt a belváros közepén.


hirdetés
KÖVESS MINKET:




Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
CSP_5991.jpg

Csernus Imre egri kávézója rendesen meglepett minket - a Depressoban jártunk

Kávézó? Étterem? Koktélbár? Vagy minden IS? A Depresso zavarba hozott minket.
Fotó: Csákvári Péter Szöveg: Vass Adrienn - szmo.hu
2020. július 02.


hirdetés

Ha Noszvaj fele jár az ember, a Csendülő kihagyhatatlan! - mondták nekünk, amikor még csak a környékre készültünk. Mi mégis kihagytuk, de helyette mindenképpen szerettünk volna valami Csernus-féle izgalmat, így Egerben betértünk a Depressoba.

"Jó turistaként" csak annyit tudtam a helyről, hogy Csernus meg kávé. Majd iszok egy feketét, és ha lesz még reggeli 11 körül, talán egy friss sütemény is lecsúszik majd.

Aztán rákerestem az oldalra a neten, és az étlap/itallap rendesen meglepett:

Van kávé és van reggeli, de van melegkonyha és külön koktéllap is. És elég izgalmasak az ételek, na meg az italok is... Pardon? Ez mi?

Amikor egy hely egyszerre akar MINDEN IS lenni, az nem szokott jól elsülni... de most már látni akartam a saját szememmel!

hirdetés

M. Fülöp Gergővel, az üzletvezetővel ültem le végül, aki gyorsan tisztába is tette a viszonyokat.

Imrével még 2014-ben, az Almagyar Érseki Szőlőbirtokon dolgoztak együtt, innen a jó viszony. A Depresso akkor még csak egy kávémárkaként tűnt fel, de már a Csendülővel egy időben megszületett a gondolat, hogy legyen egy hely Egerben, ami ezt a nevet viszi tovább, és ahova nem csak egy presszóra lesz érdemes beugrani.

A Depresso megnyitott, majd túlélt egy költözést is, és 2017 őszétől van a jelenlegi helyén, Gergő irányítása alatt. Imrével szorosan együttműködnek, de megvan a bizalom, így a napi teendőkbe a doktor nem szól bele.

Mielőtt rátérnénk az ételekre, a design is ér egy misét. Bódi Eszter (The Style Police) munkája az igencsak megnyerő belső tér. És szerencsére nem csak szép, hanem kényelmes is, ezért ha feléjük jártok, mindenképpen érdemes a terasznál beljebb merészkedni.

És akkor vessük bele magunkat az élvezetekben: Reggeli!

A Depresso sokáig csak a kávéjáról és az egész napos reggelijéről volt híres, de jelenleg is azon dolgoznak, hogy az emberek megismerjék a többi finomságukat is. Mondjuk ilyen kávé és ilyen reggeli mellett nehéz másra fókuszálni.

Külön nem térnék ki a saját pörkölésű kávéjukra, mert ez tényleg az ismertebb alap, de azt megemlíteném, hogy elvetemültebb kreációk is vannak náluk. Isteni tejeskávékat kóstoltunk például, és az étkezés végén még egy chai lattéval tettünk pontot az i-re.

A reggelik között vannak péksütemények és rántották is, de mi inkább a legkülönlegesebb verzióra csaptunk le, aminek elég csak a nevét leírni, máris teljesen extázisba jön az ember:

Sült libamáj, szarvasgombás-aszaltszilvás túrókrém és cheddar ropogós bagelben!

Igen, pontosan olyan! Én ennél izgalmasabb és ízletesebb reggeli fogást/szendvicset még nem kóstoltam. Nagy szerencse, hogy a Depresso nem Pesten van...

Mégsem álltunk meg itt. Jöhetett az melegételes vonal!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:




hirdetés
kepatmeretezes_hu_CSP_1723.jpg

Beleszédültünk a látványba Budapest új tetőteraszán – Liz and Chain Sky Lounge

Egy újabb skybar Budapesten? Igen, de az eddigi legmenőbb kilátást tudja!
Szöveg: Vass Adrienn Fotó: Csákvári Péter - szmo.hu
2020. július 26.


hirdetés

Amikor először léptem be a Liz and Chain Sky Lounge teraszára, konkrétan elállt a szavam. Budapestet már egész sok skybar színesíti, de ilyen panoráma sehol nincs. Aki mást mond, az hazudik!

Az Erzsébet híd, a Széchenyi Lánchíd, a Parlament, a Budavári Palota, a Mátyás-templom, a Bazilika, a Citadella és a Gellért-hegy is tökéletesen látható innen, és gyakorlatilag a középső asztalnál csak a fejünket kell forgatni hozzá.

A Marriott Hotelt a vírushelyzet sarkallta arra, hogy az eddig csak privát vendégek számára elérhető 9. emeleti teraszt is megnyissa a nagyközönség előtt. Szomorú az apropó, de a városi közönség számára ez egy remek új lehetőség, hiszen az egész skybar hangulata nyugodt feltöltődésre hív.

Lágy zene szól, és a bútorok, valamint a koktélok is a jelenlegi trendnek megfelelően minimalisták és letisztultak. Elegáns, de nem hivalkodó. Valahogy ezzel tudnám jellemezni az egészet. Nincs benne semmi erőlködés, mégis különlegesnek érezheti a pillanatot itt az ember.

A fanyarkás és hűs koktélok mellett azért természetesen van harapnivaló is. Bár a mezzés-tapasos vonalon építették fel az étlapot, a húsos fogásokkal azért egy nyári éjszakán bőven jól is lehet lakni.

hirdetés

De ha tényleg csak csipegetnénk valamit, akkor egy olivabogyó válogatás vagy egy desszert is lehet a kiszemeltünk. A sós-karamellel töltött csokibonbonok és a málnás tekercs is szenzációsan mutat, és nem meglepő, hogy ízben is fenséges élmény.

A idén ötven éves szálloda amúgy nem csak a tetőteraszával várja a budapestieket. Csodás, új alsó szintjén egy remek étterem is található (DNB Budapest), ahol többek között akár egy ebédmenüt is elfogyaszthat az ember. De van bérlettel látogatható fitneszterme is, és több olyan közösségi tere, ahova akár dolgozni is beülhetünk. És ha a skybar éppen nincs nyitva, de egy jó italra vágyunk, a Liz and Chain Bar akkor is vár minket az alsó szinten.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:





hirdetés
kepatmeretezes_hu_CSP_1636.jpg

Titkos kertek, tetőteraszok – 8 hely budapesti pihenéshez, ahol kiszakadhatsz a forgatagból

Budapest nyáron sokkal szabadabb! Ha a városban pihennél, nyaralnál, akkor is megannyi lehetőség vár rád. Összegyűjtöttük a kedvenceinket.
Szöveg: Vass Adrienn, fotó: Csákvári Péter - szmo.hu
2020. július 28.


hirdetés

Ez a nyár kicsit más mint a többi. Bár jelenleg lehet utazni és sokan élnek is a lehetőséggel, sokan vannak úgy vele, hogy nem szívesen hagyják el az országot, vagy adott esetben még a lakóhelyüket sem.

Ha budapesti vagy, akkor biztosan tudod, hogy nem kell kétségbeesni nyáron sem, hiszen ilyenkor amúgy is kevesebb a turista és sok olyan hely nyit meg, vagy sok olyan új szolgáltatás jön létre, ami a városban nyaralásnak kedvez.

Néha elég csak egy reggeli, vagy egy vacsora a Rómain, hogy az ember máris feltöltve érezze magát. Mutatjuk a mi tuti tippjeinket, hogy hova érdemes menni munka után... vagy munka helyett!

KIOSK Budapest

A KIOSKot minden évszakban és napszakban tudjuk ajánlani, de újdonság náluk a reggeli, úgyhogy most mi is emellett kampányolunk.

hirdetés

Kovászos kenyér, buggyantott tojás szabadtartású csirkétől, zabkása, croissant, vegán és magyaros menü. Te melyiket választanád?

9-től 11:30-ig érhető el náluk a reggeli étlap, és megtalálható rajta gyakorlatilag minden, amivel ünnepien lehet indítani a napot. A csodás teraszukon sütkérezni már önmagában is élmény, de pezsgővel a kézben, eggs benedictet falatozva meg aztán végképp!

Zárójelben azért megjegyzem, hogy van náluk remek ebédmenü is, ha későn kelő típus vagy (2 fogás: 2100 3 fogás: 2550).

Bővebben a reggeliről itt olvashattok: Az élet szép! - KIOSK reggeli

Cím: Március 15. tér 4.

Majomhoz - Buda titkos kertje

Buda titkos kertjének valószínűleg nem sok szüksége van a reklámra, hiszen estéről-estére teltházzal üzemel. Nem is csoda, hiszen Budán nem igazán van hasonló szórakozási lehetőség, pedig az igény láthatóan óriási rá.

Másrészt pedig a Majomhoz nem csak pár pultot és középre dobott kerti széket jelent. Változatos programok és finom ételek, italok várják ott az embert.

Mindig van valami kis muzsika, hol élő zene, hol pedig DJ. És az étkezési lehetőségek is egyre bővülnek. Van már Blitz pizza és Burger Market truck, de tervben van a vegetáriánus vonal bővítése is.

Szóval érdemes követni őket, mert minden este más meglepetést hoz.

Cím: Maros u. 56.

Westend Tetőkert 

Nem hiszem, hogy van még egy olyan tetőkert Budapesten, ami ingyenesen látogatható! A Westend egy nagyon csinos, zöld füves, raklapbútoros teret épített ki a Nyugati tér felett, ahova az ember csak úgy simán felsétálhat, és leülhet piknikezni, dolgozni, ejtőzni.

Július 3-tól augusztus 15-ig minden nap 9 órától várják az odalátogatókat, és zenés, valamint sport programok is akadnak bőven, de nekünk mégis a kedvenc momentumunk a piknik.

Egy praktikus kosarat is ki lehet váltani 3.000 Ft letétért (melyet készpénzben visszaadnak ha távozáskor leadod a kosarat), amivel kedvezményesen lehet ételt és italt vásárolni a házban.

Bővebben itt olvashattok erről, és a Facebook eseményhez is csatlakozhattok:

https://westend.hu/tetokert

Westend Tetőkert Piknik - 5. hét 

Cím: Váci út 1-3

A Tetőkertet kizárólag a Westend 1. emeletén található kijárat felől lehet megközelíteni.

360 Bar

A 360 Bar régi motoros, de egy évvel ezelőtt még inkább turistákkal volt tele. A vírus azonban egész Budapesten megváltoztatta a játékszabályokat, és ez a remek terasz is inkább a városiak játszótere most.

Hogy ne csak üldögélés és koktélozás legyen minden nap, változatos zenei programok is futnak most a tetőn, és elég szépen meg is telik minden este. Érdemes tehát még napnyugta előtt érkezni, és harapni valamit, majd belevetni magunkat az iszogatásba.

A koktélárak 2550-tól kezdődnek, de csapolt sör például már 750 forinttól lehet vásárolni, így nem feltétlenül kerül itt sem egy vagyonba a lazítás.

Csütörtöktől vasárnapig 1000 Ft a belépőjegy, ezzel azért érdemes számolni!

Cím: Andrássy út 39.

Lapozz a továbbiakért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:





hirdetés
kepatmeretezes_hu_CSP_4613.jpg

Ez a csülök már nem az a csülök – a Cupákosból Dobka bistro lett

Magyaros, zsidó és ázsiai konyha egy fedél alatt. Ki is próbáltuk azonnal.
Fotó: Csákvári Péter, Szöveg: Vass Adrienn - szmo.hu
2020. június 28.


hirdetés

Ha valaki figyelemmel követi a budapesti vendéglátóhelyek születését és átalakulását, jó eséllyel hallott már Cupákosról. A bulinegyed szívében található, modern hentesüzletre hajazó étterem a belvárosiak egyik kedvenc kolbászlelő helye volt. Én is többször jártam náluk, és ajánlottam is a baráti körömnek. Mindig az a visszajelzés jött, hogy: Isteni! Nem tagadom, meg is lepődtem, amikor jött a hír, hogy átalakultak, és mostantól Dobka néven üzemelnek tovább.

Azt hittem, hogy séfcsere történt, és ezért érzeték szükségesnek a váltást, de nem. Továbbra is Tasnádi Ákos kreálmányait lehet kóstolni, így a régi jó dolgokból a lényeg tulajdonképpen megmaradt.

A változások közül az első és legszembetűnőbb a design. Barnára és haragoszöldre váltott a fehér és piros belső tér. Nemcsak hogy elegánsabb, de sokkal otthonosabb is lett így a hely. Szerintem ez egy abszolút pozitív változás.

Az ételek tekintetében pedig a magyaros vonal helyett lett MINDEN IS!

Maradt a gulyásleves, a karaj, a csülök, és desszert fronton a somlóitól sem váltak meg. Szóval ha valaki továbbra is ezt a tradicionális vonalat keresné, nyugodtan üljön be az új helyre is. A hangulat persze sokkal inkább alkalmas most egy lassú és kellemes vacsora elköltésére, de ezzel a teherrel meg lehet birkózni.

hirdetés

Az előételek közül mi két újdonságot is megkóstoltunk: a tatárt és a kacsamájat.

Ez az étlap kifejezetten a nyári szezonra készült, így még a nehezebb alapanyagok is kapnak egy kis frissítő körítést. A máj mellett például zöldalma van. Hibátlanul üdítő fogás.

Számomra mégis a tatár beefsteak volt a legnagyobb meglepetés. Ugyanis a hagyományos verziót én ki nem állhatom. Tudom, hogy van, aki arra gerjed, ha szinte ízesítés nélkül, nyers tojással érkezik ez a fogás, de hozzám sokkal közelebb áll a Dobka verziója.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:







Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!