hirdetés

FELFEDEZŐ

Titkos üzenetet küldött Biden az álláskereső programozóknak és webfejlesztőknek

IT-sekre van szüksége az USA leendő elnökének, amit stábja egy kódolt álláshirdetésben adott Amerika tudtára.
fotó:pixabay - szmo.hu
2020. november 28.

hirdetés

Saját weboldalának, a Build Back Better forráskódjában rejtett el egy rövid felhívást Joe Biden stábja.

"Ha valaki megtalálta ezt a szöveget, akkor jelentkezzen az ítt található elérhetőségen, ugyanis nagy szükség van a hozzá hasonló szakemberekre" - szól a kódba rejtett hirdetés szövege.

Ezzel a sajátos módszerrel toboroz webfejlesztőket és programozáshoz értőket Joe Biden beiktatásra váró amerikai elnök és stábja. A szöveget csak az találhatta meg, aki egyrészt érti a kódot, másrészt egyáltalán eszébe jutott átnézni az új kormányzati oldal forráskódját – írta meg az IFLScience.

A felhívásra a The Jester nevű Twitter-használó bukkant rá elsőként. A fejlesztői körökben egyébként régóta nem szokatlan álláshirdetési formát a laikusok számára a filmbéli titkosügynökök kiválasztásához hasonlította a fejlesztő, amikor valaki újsághirdetésben elrejtett szócikkek, karakterek alapján egy üzenethez jut, amely tartalmazza a kiválasztáshoz vezető út első lépését.

hirdetés

A Biden-adminisztráció felhívása természetesen nem jelent azonnali állásajánlatot, csak izgalmasabbá teszi az interjúra jelentkezés folyamatát.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ

Hóbarlangot épített, így úszta meg a fagyhalált a tini, aki motoros szánozás közben szakadt el a barátaitól

A rendőrség külön is megdicsérte, hogy helyesen járt el ebben a helyzetben.
Fotó: CNN - szmo.hu
2021. január 20.

hirdetés

Hóbarlangban meghúzódva élte túl nem mindennapi kalandját egy kanadai fiú, aki motoros szánozás közben tévedt el és maradt le a barátaitól - írja a CNN.

A 17 éves, Brit Columbiában élő fiatal a barlangban húzta meg magát, miután leszakadt a csoporttól, számolt be róla a South Cariboo Search and Rescue.

A meg nem nevezett fiú barátai és családtagjai a pálya parkolójában gyülekeztek, rá azonban hiába vártak. Egyesek a hegyen kezdték el keresni, míg a többiek útra keltek, hogy riadóztassák a fenti hegyimentő-szervezetet, akik a rendőrségnek továbbították a jelzést.

Végül a South Cariboo-nak sikerült megtalálni a tinit, akire a későbbi posztjuk szerint jó fizikai állapotban bukkantak rá.

„Ez a fiatalember mindent jól kezelt azután, hogy a dolgok rossz irányt vettek” - írták a Facebookon.

Miután a fiú leszakadt a csapatától, eredménytelenül próbált visszajutni az eredeti terepre. Több próbálkozás után végül leparkolta a szánját egy nyílt területen, és egy közeli fás térségben épített magának barlangot a hóban, hogy ott töltse az éjszakát.

hirdetés

„Amikor a csapatunk tagjai rátaláltak, már a menedékében volt, vízzel és élelemmel. Ez a fiatalember megkönnyítette a dolgunkat azzal, hogy egy helyben maradt, és hogy volt némi ismerete arról, hogyan kell viselkedni egy ilyen vészhelyzetben” - tette hozzá a South Cariboo.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ

Mínusz 14 fokban merült a jéghideg vízbe Putyin egy úszónadrágban

A 68 éves orosz elnök villámgyorsan végzett az ortodox rituáléval, amelyre vízkeresztkor szoktak Oroszországban sort keríteni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 20.

hirdetés

Az orosz televízió is közvetítette a Reuters szerint, ahogy Vlagyimir Putyin orosz elnök belemerült a jéghideg vízbe kedden.

Az ortodox hagyományokat követve az ortodox vízkereszt ünnepén a hívők tömegei merülnek a jeges vízbe arra emlékezve, ahogy megkeresztelték Jézus Krisztust a Jordán-folyóban.

Amikor Putyin csobbant egyet, akkor épp mínusz 14 fok volt, de ez nem lehetett akadály. A 68 éves orosz elnök mindössze egy úszónadrágot viselve, háromszor merült alá a keresztet formázó medencébe, ahogy azt szokás, igaz, jó gyorsan végzett a rituáléval, aztán ki is lépdelt a medencéből.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Sötét titokkal szembesült a lány, aki DNS-tesztet kapott ajándékba az apjától

Cat McDonald a TikTokon osztotta meg a döbbenetes eredményt.
Fotó: fretlessfeline/TikTok - szmo.hu
2021. január 20.

hirdetés

Egy egyszerű karácsonyi meglepetésnek indult, Cat McDonald életét azonban gyökeresen megváltoztatta, amikor édesapja DNS-tesztekkel lepte meg a családot - írja a Daily Mirror.

„Szóval, apukám azzal a remek ötlettel állt elő, hogy a családunk minden tagjának egy DNS-teszt csomagot vett karácsonyra” - kezdett a lány a történetbe egy pohár bor társaságában.

Cat arra reagálva töltötte fel a videót, hogy egy felhasználó korábban feltette a kérdést: van-e, akinél valamilyen sötét családi titokra derült fény az egyre népszerűbb, olcsó DNS-tesztek segítségével, amelyekkel az etnikai örökségünknek tudunk utánajárni.

„Egész életemben írnek hittem magam, mivel a nevem McDonald, és a hajam is vörös. Erre kiderült, hogy 75 százalékban norvég vagyok, és a maradék is inkább német és brit. Egy csepp ír vér sincs bennem!” - fakad ki Cat a videóban.

hirdetés
@fretlessfeline##stitch with @meezersqueezer This is the first time I have said this on the internet and my soul just sighed. ##fyp ##Ancestry ##ancestrydna♬ original sound - Cat McDonald

„Ezek után egy genetikai adatbázisba is bevittem az adataimat, és képzeljétek el: egy pontos találatot adott arra nézve, ki az apám. Hát nem az, akit eddig annak hittem!” - folytatta a döbbent lány, aki ezek után mindent kitálalt a családjának. 

A valódi apa nevét mindannyian ismerték: mint kiderült, egy régi családi barátról van szó, aki mára ráadásul milliárdos lett, egy nagy cég vezérigazgatója, és három lánya is nála dolgozik.

„Amilyen hibbant milleniál vagyok, a fél országon átvezettem, hogy találkozzak vele. Próbáltam neki átadni egy levelet, de amikor meghallotta a nevemet, nem volt hajlandó találkozni velem. Pedig csak annyi állt benne, hogy nagyon hálás vagyok az életemért” - mondta Cat.

A videót azóta 3,7 millióan látták. Volt, aki azt tanácsolta a lánynak, próbálja inkább a mostohanővéreivel felvenni a kapcsolatot. Cat még nem tudja, mi lesz a következő lépése, de szeretne utánajárni a különös örökségnek.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Újabb megfejtés a Loch Ness-i szörnyre: egy jégkorszaki teknős lehet a titokzatos lény

A tüdőkapacitása, a mozgása és a hosszú nyak is arra utalhat, hogy egy már kihalt dinoszauruszfajhoz lehet köze Nessie-nek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 19.

hirdetés

Állítása szerint megfejtette a Loch Ness-i szörny titkát egy amerikai professzor, írja a Daily Star. Henry Bauer úgy véli, hogy az évtizedek óta sikeresen rejtőzködő titokzatos lény valójában egy jégkorszaki tengeri teknős lehet, mely a vizek visszahúzódása után csapdába esett a tó medrében.

A 89 éves tudós szerint a Nessie névre keresztelt tavi szörny leírása és tulajdonságai leginkább a már kihalt plezioszauruszokkal mutat hasonlóságot. De mivel a skót tó titokzatos lakója keveset mutatkozik, és akkor is csak rövid időre, így nem lehet teljesen biztos a dolgában a professzor.

Mindenesetre Bauer szerint az, hogy a Loch Ness-i szörny egy-egy levegővétellel hosszú ideig képes a víz alatt maradni, ennek ellenére gyorsan kijut a szárazföldre, valamint a vízben észlelt gyors mozgása és a hosszú nyak is arra utal, hogy a föld színéről már eltűnt őslényekkel állhat rokonságban.

A professzor szerint a legvalószínűbbnek az tűnik, hogy egy eddig ismeretlen, nagytestű tengeri teknősfajta példányai élhetnek a skót tóban, melyek közül akadhat még néhány az óceánok feltáratlan zugaiban is.

A Loch Ness-i szörny legendája az egyik legrégebbi skót mítosznak számít. A titokzatos rémről készült első írásos feljegyzés a 6. századból származik. Szent Kolumba életrajzában számol be egy úszóról, akit megharapott a fenevad. Miközben a szörnyeteg egy másik ember elleni támadásra készült, a később Skócia védőszentjévé avatott apát ráparancsolt a tavi szörnyre, hogy azonnal menjen vissza a tóba, Nessie pedig a legenda szerint engedelmeskedett.

A leghíresebb felvételt még 1960-ban készítette a Loch Ness-i szörnyről Tim Dinsdale. A lényt csak tavaly 12 alkalommal észlelték, de ennek ellenére ennél jobb minőségű fotó vagy videó még nem készült a rejtőzködő tólakóról.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: