News here
hirdetés

FELFEDEZŐ

Sztrókja után festő lett egy brit nő, már saját galériát is nyitott, hogy segítse a hozzá hasonló művészeket

Pedig a betegsége előtt semmi nem utalt rá, hogy ilyen irányú tehetség rejlene benne.

Link másolása

hirdetés

Bár majdnem meghalt, és a látását is elvesztette, gyógyulása után olyan, addig nem tapasztalt képességeket fedezett fel magában Janet Heaven, amely alapjaiban változtatta meg az életét - írta a Bedale-ben élő nő történetét a The Yorkshire Post.

A most 61 éves nő, aki tizenhárom éven át dolgozott a rendőrség segélyhívójának egyik operátoraként, 2017-ben kapott sztrókot. A rohamkor egyáltalán nem voltak a betegségre utaló tünetei - nem ernyedt el például az arca -, csak a kórházba szállítás után, az MRI-vizsgálatnál derült ki, hogy valójában mi a baja. Heaven elmondása szerint először szédülni kezdett, majd éles fájdalom nyílalt a fejébe, és zsibbadás futott végig a testén a jobb kezétől a bal lábáig. Végül a látása kezdett megváltozni, apró pontokat látott, majd elvesztette szeme világát.

A yorki kórházban szerencséjére megfelelően kezelték, nem sokkal később pedig hazaengedték. Heaven szerint teljesen más emberként jött ki a kórházból.

Több dolgot elvesztett: soha többé nem vezethet például, és önállóságát is, azt érezte ugyanis, hogy sebezhetősége miatt mostantól mindig másra lesz utalva.

Mivel átmenetileg megvakult, több hobbijáról le kellett mondania: nem tudott főzni és hímezni sem. Hivatását szintén fel kellett adnia, mivel az extrém stresszel járó operátori munka veszélyeztette az asszony állapotát. Mentálisan kifejezetten megterhelő volt számára ez az időszak, mivel szembesülnie kellett azzal, hogy nem csinálhatja azt, amit addig úgy szeretett.

hirdetés

Látása azonban lassan, de visszatért, és akkor tapasztalta meg, hogy milyen csodálatos színekben is pompázik a világ, színérzékelése sokkal élesebb lett.

Testvére, Sandra Parker, aki szintén művész, arra bátorította, hogy kezdjen festeni, így megörökítheti azt, amit újonnan visszakapott látásával be tud fogadni. Heaven az akrillfestészet iránt kezdett érdeklődni, úgy érezte ugyanis, hogy ez adja vissza a legjobban a vibráló színeket. Mivel egy yorkshire-i farmon nőtt fel, a kerti környezet otthonos volt számára, így elsősorban virágokat és növényeket festett a kezdetekkor.

Akkor még úgy fogta fel mindezt, mint egy terápiát, ám nagyon hamar megmutatkozott, hogy nem csak lelkes, de kifejezetten tehetséges is.

Testvére szintén felismerte mindezt, és ki is állította Heaven néhány képét a saját galériájában, sőt, vevői is akadtak. A siker ellenére önbizalomhiánya arra sarkallta, hogy tovább fejlessze magát, így beiratkozott egy művészeti tanfolyamra. Először rendkívül aggódott az órákon, hiszen csupa fiatal között volt, és már elszokott az iskolapadtól, azonban később már élvezte, és arra is rájött, hogy a tanulással az agyát is trenírozta, mivel új idegpályák jöttek létre a szervben.

A kurzus után felvételt nyert a Leeds Beckett Universityre, ám Heaven érezte, hogy válaszút előtt áll: vagy folytatja a fejtágítást, vagy saját vállalkozásba kezd, és megnyitja saját galériáját. Az utóbbi mellett döntött, és március 9-én meg is nyílt a Moorlands Gallery - ami aztán két nappal később be is zárt a járványhelyzet miatt. Júniusban viszont újult erővel nyitottak újra.

Heaven galériájának az a küldetése, hogy lehetőséget kapjanak a hozzá hasonló művészek, akiknek gyakran a megfelelő platform és az önbizalom hiánya miatt nincs lehetőségük népszerűsíteni munkáikat.

A Moorlandsben lehetőségük van helyet bérelni a képek számára, ahelyett, hogy galériáknál kilincselnének hónapokig. A rendszer működik, Heaven vállalkozása sikeres. A nő ráadásul igazi családi projektbe is fogott: gyakran állít ki képeket testvérétől, unokájától, vejétől és unokahugától is.

Heaven szerint a sztrók ugyan sok mindent elvett az életéből, azonban új képességét a betegségnek köszönheti.

Állapota nem csak a színérzékelését változtatta meg, de a hozzáállását is: a rengeteg kételyt és önbizalomhiányt kiölte belőle, most pedig azon van, hogy másokon is segítsen.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ
Stílus, elegancia, nőiesség – Claudio Dessi
A Sebastiano cipőboltok és a webáruház idei évben kiemelt Claudio Dessi-kollekciót kínál vevőinek.

Link másolása

hirdetés

A Claudio Dessi egy olyan márka, melyet a nők nagyon kedvelnek. Nem csoda, hiszen a márka cipőket dob piacra, még hozzá nem is akármilyeneket, hiszen ezek a cipők vonzzák a tekintetet.

Mindannyian tudjuk, hogy a nőket különleges kapcsolat fűzi a cipőkhöz, mely az erősebbik nemet sokszor kiborítja. Na, de mit is tudhat egy férfi arról, hogy milyen érzés egy elegáns, ugyanakkor nőies cipőben végigvonulni az utcán. A Claudio Dessi cipőkben bárki ízig-vérig nőnek érezheti magát.

A Claudio Dessi márka gyorsan reagál a trendek változására, így minden egyes újabb kollekció rabul ejti a gyengébbik nem szívét. Mindezek együttesen tették azt lehetővé, hogy idén ünnepli 20. születésnapját a Claudio Dessi Collection márka.

A brand mögött természetesen egy hölgy, mégpedig Rácz Rozália áll, aki a tervezéstől az anyagok kiválasztásáig, a termék elkészültéig végig figyeli/követi a munkafolyamatokat.

Hitvallása pedig egy üzenet a divat világ szerelmeseinek: "A tervezés során arra törekszem, hogy olyan nőies, egyedi darabokat hozzak létre, amely magabiztosságot pozitív kisugárzást teremt viselője számára. Elsődleges szempont a tökéletes harmónia megteremtése a ruhatárban."

hirdetés

Szavait, a divathoz való hozzáállását/ érdemes megfontolni/követni!

Stílus neked, szenvedéllyel!

A divat világa varázslatos, amely kitölti az egész életemet. Hiszem, hogy elhivatottságom a divat iránt, stílust teremt Magyarországon! (Rácz Rozália)

Bármilyen alkalomról legyen szó, Claudio Dessi kollekciójából biztosan megtalálja azokat a darabokat, melyek tökéletesen illenek az adott eseményhez. Ezek a cipők előhozzák Önből a nagy betűs nőt, miközben igazán kényelmesek!

A Claudio Dessi márka már jó ideje jelen van a divat világában, azonban a lelkesedés, a fiatalos lendület és a divat iránti szüntelen rajongás egyáltalán nem lankad, hanem szüntelenül megújulnak és ennek köszönhetően csodás lábbelikkel látják el a gyengébbik nemet.

A Lux by Dessi egy olyan prémium kategória, mely az elegáns cipőket egy új dimenzióba emeli. Egy ilyen cipőben igazi királynőket fogja érezni magát!

A Claudio Dessi cipők stílusos megjelenést biztosítanak, melyek számos élethelyzetben önbizalommal töltik fel viselőiket.

Merész trendeket követ az utcai kollekcióban, de a kifinomult, alkalmi kollekció is megtalálható a márka tervezésében.

A lábbelik készítésénél fontos szempont, hogy anyaguk természetes bőrből készüljenek, kimagasló gyártási technológia mellett! Hazánk egyik jelentős divateseményén a Budapest Fashion Week fináléjában immáron második alkalommal mutatta be nagy sikerrel az új ruha, cipő és táska kollekcióját.

A 2022-es tavaszi kollekciót az elegáns színek a bézs-arany kombinációja ihlette, ehhez extrém talpakat és fényes anyagokat használt a tervező. A márka célja, hogy mind színvilágában, mind formai megjelenésében elérhetővé tegye a magyar divatkedvelők számára a vezető világmárkák által diktált trendeket elérhető áron.

Az idei nyár a színekről, eleganciáról és a kényelemről szól!

Claudio Dessi 2022 nyári kollekciója megtalálható a Krokodil Corso Cipőáruházban, Budapest belvárosában, és kiemelt Sebastiano cipőboltjaiban. Természetesen online is beszerezheti kedvenc modelljeit.

Tűnjön ki a tömegből, élvezze a nyarat a Claudio Dessi elegáns szandáljaiban, melyhez biztos megtalálja a hozzá passzoló kiegészítőt is, mert egy jó lábbeli mit sem ér a megfelelő ridikül nélkül!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés
Egy férfinek véletlenül fizetése 268-szorosát utalták ki, azóta felmondott és eltűnt
Munkáltatói sehol sem tudták elérni, majd június 2-án beadta felmondását. A hatóságok azóta is keresik.
Fotó: Pixabay/Raten-Kauf - szmo.hu
2022. július 02.


Link másolása

hirdetés

A chilei férfi úgy érezhette megnyerte a lottó főnyereményt, amikor fizetése 286-szorosát utalta ki neki munkáltatója. Azóta felmondott és eltűnt, a hatóságok folyamatosan keresik a pénz visszafizetése miatt - írja a LADBible.

A férfi a Consorcio Industrial de Alimentos (Cial) nevű élelmiszeripari vállalatnál dolgozott, amely Chile egyik legnagyobb felvágottgyártója.

Fizetése havi 500 ezer chilei peso (nagyjából 205 ezer forint) volt, amely helyett májusban a vállalat tévedésből 165 398 851 chilei pesót (több mint 68 millió forint) utalt ki neki.

Ez a férfi fizetésének 268-szorosa volt. Amint a HR-osztály észrevette a hibát, felkereste az alkalmazottat, hogy tárgyalják meg a téves kifizetést. A férfi először beleegyezett, hogy másnap reggel elmegy a bankjához, és rendezi a visszafizetést, de ezután nem jelent meg a munkahelyén, és végül teljesen eltűnt.

Munkáltatói sehol sem tudták elérni, majd június 2-án beadta felmondását. A Cial vállalat jogi lépéseket indított ellene, hogy megpróbálja visszakapni a túlfizetést. A hatóságok azóta sem tudták elkapni a férfit, a pénzzel együtt nyoma veszett.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Egymásba szerettek, de lehet, hogy féltestvérek, mégsem adják fel a kapcsolatukat
Erős a gyanú, hogy a két lánynak ugyanaz a férfi az apja. DNS-teszttel fogják kideríteni az igazságot.

Link másolása

hirdetés

A húszas éveikben járó fiatalok, Mercedes Stewart és Carley Gonschior, két évvel ezelőtt ismerkedetek meg a kanadai Ontarióban. Először egy bárban futottak össze, és állítólag azóta elválaszthatatlanok egymástól, ezen a tényen pedig az sem változtat, hogy talán féltestvérek - számolt be róla a Daily Mail.

Néhány hónappal azután, hogy megismerkedtek, a lányok bemutatták egymásnak az anyukáikat – ekkor jött a feketeleves. A két nő ugyanis rengeteg közös pontot vélt felfedezni a múltjukban: minél többet beszélgettek, annál erősebb lett a gyanújuk, hogy Carley és Mercedes apja ugyanaz a férfi.

Mercedes és Carley most úgy döntöttek, készíttetnek egy DNS-tesztet, mert szeretnék tudni az igazságot, bármennyire nehéz is lesz azt hallani.

„Rengeteg dolgot kell átgondolnunk és megemésztenünk. A megismerkedésünk óta minden napunkat együtt töltjük, a pandémia idején együtt hoztuk létre a TikTok-, és az OnlyFans-csatornánkat, melyek a megélhetésünket jelentik” – mondták a fiatalok.

Azt is elmondták, hogy jelenleg épp a teszt eredményeit várják, de addig nem változtatnak a kapcsolatukon. Azt azonban tudják, hogy a későbbiekben nagyon nehéz döntések várnak rájuk. Ezek meghozatalát pedig csak tovább nehezíti, hogy követők ezrei fejtik ki a véleményüket a helyzetükről.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Azt hitték, tengeralattjárót hallanak, de csak egy bagoly okozott riadalmat Miskolcon
A madármentők viszont elismerték, hogy valóban fellelhető némi hasonlóság a tengeralattjárók szonár hangja és az Avason hallott hang között.
Fotó: Noutch/Pixabay - szmo.hu
2022. július 01.


Link másolása

hirdetés

„Több hívás is érkezett az elmúlt napokban, hogy Miskolcon, Avas városrészen tengeralattjárót vélnek hallani. Volt, aki meg is ijedt, hogy feltör valamelyik csatornából”

– írja Facebook-bejegyzésében a Mályi Madármentő Állomás.

Azonban egyáltalán nem erről volt szó: a riadalmat egy füleskuvik okozta.

A madármentők elismerték, hogy valóban fellelhető némi hasonlóság a tengeralattjárók szonár hangja és az Avason hallott hang között – ez viszont nem teszi kevésbé mókássá a helyzetet.

A bejegyzésükben azért mindenkit megnyugtattak:

„Tehát nem lesz világvége és nem tör elő sehol tengeralattjáró a csatornából.”

De a további félreértések elkerülése végett megosztottak egy videót is arról, hogy milyen az említett madár hangja:

hirdetés
Így hangzik a füleskuvik


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: